SR > Vetenskap

Monday, 22 October, 08:03

SR - 09 nov 17 kl. 06:00

Virtuell drink lurar dina sinnenNyligen lanserades "Vocktail", en virtuell drink som lurar dina sinnen med hjälp av elektronik..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Vocktail

Dela artikeln

111 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Virtuell, drink, lurardina , sinnen
Dagensanalys.se - 06 apr 16 kl. 16:01

De ska studera hur VR-tekniken påverkar våra hjärtan och sinnen

Mediajätten Time Warner (HBO, New Line Cinema och Cartoon Network för att nämna några av dotterbolagen) och analysjätten Nielsen har slagit sina påsar ihop. De ska undersöka hur programmatiskt och annonsrelaterat videoinnehåll påverkar vårt undermedvetna – och vilka möjligheter den nya VR-tekniken kan ge reklamen. De två superföretagen ska samarbeta under kommande tre år, skriver AdWeek, och de hoppas bättre förstå vad som faktiskt påverkar konsumenten på en djupare nivå i den Virtuella Verkligheten.

YLE - 12 aug 16 kl. 07:23

Träning på löpband och virtuell verklighet kan minska äldres fallrisk

Fallolyckor hos äldre kan minskas med hjälp av träning på löpband i kombination med virtuell verklighet. Det visar ny forskning som har gjorts i fem europeiska länder och som publiceras i den vetenskapliga tidskriften The Lancet i dag. Forskarna rekryterade 60-90-åriga testpersoner som skulle träna tre gånger i veckan i sex veckors tid.

Dagensanalys.se - 24 nov 17 kl. 14:43

Spaning: Fem framtida marknader för virtuell verklighet

Virtual reality har onekligen varit på frammarsch under de senaste åren. Dagens Analys har tidigare rapporterar om att VR-marknaden förväntas omsätta 700 miljarder kronor år 2020, samtidigt som den globala försäljningen av VR-headset förväntas uppgå till närmare 100 miljoner enheter årligen år 2021. I dagsläget är det framförallt spel som utgör den största delen av VR-marknaden, men tekniken öppnar upp för oändliga möjligheter inom mängder olika branscher.

Kristianstadsbladet - 30 aug 11 kl. 06:30

Man hällde drink över kvinna på nattklubb

42-åringen tömde en drink över huvudet på en kvinna. På måndagen åtalades han för ofredande. Det var?

YLE - 18 jun 15 kl. 16:28

Konstläger för alla sinnen i Ekenäs

Att bygga tidsmaskiner var pop under Pro Artibus konstläger för barn som har hållits den här veckan. Lägret har bjudit på upplevelser för alla sinnen. I måndags inleddes stiftelsen Pro Artibus årliga sommarläger för barn i Ekenäs.

YLE - 24 sep 15 kl. 13:47

Utställning vill beakta alla sinnen - hur lyckas det?

Har du doftat på ett konstverk någon gång? Eller smekt en skulptur med mjuka bomullsvantar på dina händer? -Det här doftar inte så mycket, konstaterar Andreas Kanto där han står med näsan i en av de burkar som finns framplockade i en vrå i Tikanojas konsthem.

YLE - 28 dec 15 kl. 07:17

Utställning vill beakta alla sinnen - hur lyckas det?

Har du doftat på ett konstverk någon gång? Eller smekt en skulptur med mjuka bomullsvantar på dina händer? -Det här doftar inte så mycket, konstaterar Andreas Kanto där han står med näsan i en av de burkar som finns framplockade i en vrå i Tikanojas konsthem.

Dagensanalys.se - 30 mar 16 kl. 09:06

Porren kommer att lansera Virtuell Verklighet

Idag oroar sig hårdvarutillverkarna om deras headsets för virtuell verklighet kommer att ta fart. Samtidigt sitter tonåringarna i sin rum och trånar efter prylarna som låter dem kliva in i porrens värld. Det var ingen slump att världens mest kända headset för Virtuell Verklighet, Oculus Rift, lanserade sin första produkt samma vecka som världens sjätte största sajt, Pornhub.

Västerbottens Folkblad - 14 feb 11 kl. 12:12

Bråk om drink slutade med misshandel

UMEÅ En spilld drink på krogen föranledde ett bråk mellan två gäster. Det slutade med att en 23-årig man kastade ett ölglas i huvudet på en kvinna. Nu döms han för misshandel vid Umeå tingsrätt.

Sydsvenskan - 12 okt 12 kl. 22:08

Världens dyraste drink

Tycker du det är dyrt att köpa en drink ute? Då är Salvatore Calabreses drinkmixande inget för dig. Nyligen blandade han in sig i Guiness rekordbok med en drink värd drygt 62 000 kronor..

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

AIrobot stoppar nätmobbning

Forskare i Belgien har tränat en AIrobot att sortera bort meddelanden med förolämpningar och sexuella trakasserier..

SR - 1 timme sedan

Spela Tetris genom tankeläsning

Tre personer har lyckats läsa varandras tankar och spela en omgång Tetris..

SR - 2 timmar sedan

Nytt museum ska lära kubanerna om Oktoberkrisen

Trots att Kuba var Oktoberkrisens centrum vet kubanerna förbluffade lite om den. Det ska nu ändras med hjälp av ett nytt museum..

SR - I förrgår: 14:27

Ulrika Björkstén: Vi kan snart ha nått vägs ände

Mycket har blivit bättre, men det är ingen garanti för att det fortsätter så, konstaterar Vetenskapsradions Ulrika Björkstén..

SR - I förrgår: 08:57

Debattartikel: "För att rädda fler arter krävs bättre fördelning av medlen"

Forskaren och ekologen Leah Gerber skriver i en debattartikel i veckans nummer av Science att medlen för artbevarande arbete måste fördelas mer effektivt..

SR - 19 okt 18 kl. 07:51

Fladdermusens marknära vingslag spar energi

Fladdermöss kan spara så mycket som 30 procent av sin energi genom att flyga nära vattenytan. Den insikten kan både inspirera till bättre drönare och säga något om hur djur faktiskt började flyga, menar forskarna..

SR - 19 okt 18 kl. 06:00

Hett som i en pizzaugn – dags att komma nära Merkurius

Sent på lördag kväll börjar den långa resan mot Merkurius, den planet i vårt solsystem som ligger allra närmast solen. Projektet heter BepiColombo..

SR - 19 okt 18 kl. 06:00

Advokaternas dolda känslor under lupp

Försvarsadvokater borde bli bättre på att förbereda sina klienter för udda känslouttryck i en rättegång. Forskare menar att det kan påverka förtroendet för rättsystemet..

SR - 18 okt 18 kl. 10:33

Nya riktlinjer för behandling under klimakteriet

Svettningar, ångest och svårt att sova. Det är vanligt att må dåligt under klimakteriet, men det finns hjälp. Snart kommer nya riktlinjer för hormonbehandling som kan lindra besvären..

SR - 18 okt 18 kl. 09:40

Hör en längre intervju med Leon Rytz

I oktober är det 75 år sedan som den mest intensiva fasen i Förintelsen avslutades. Under namnet Operation Reinhard mördades en och en halv miljon människor, inte minst i utrotningslägret Treblinka. 91-åriga Leon Rytz är en av få som finns kvar i dag som lyckades komma ut från dödslägret levande..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.