DI > Ekonomi

Saturday, 16 December, 10:07

DI - 08 nov 17 kl. 23:00

Ny som chef – här är fallgroparna att se upp medHar du precis bytt arbetsplats och blivit chef över medarbetare du ännu inte känner? Eller har du blivit befordrad och är nu chef över dina kollegor? Här är experternas tips på hur du ska hantera din nya situation. ”Gå inte i trevlighetsfällan, du kommer att tvingas fatta beslut som inte alla tycker om”, säger karriärcoachen Bengt Kallenberg..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Bengt Kallenberg

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny som chefhär är , fallgroparnaatt se upp med
IDG - 30 nov 14 kl. 10:07

Fallgroparna att se upp för vid chefsbyte

Att byta chef inom en organisation kan leda till oväntade problem. Victoria Nilsson, vd på konsultföretaget Releye, har sett tre vanliga fallgropar och vet hur man undviker dem..

Computer Sweden - 30 nov 14 kl. 10:07

Fallgroparna att se upp för vid chefsbyte


Att byta chef inom en organisation kan leda till oväntade problem. Victoria Nilsson, vd på konsultföretaget Releye, har sett tre vanliga fallgropar och vet hur man undviker dem.

.

DN - 07 sep 16 kl. 09:30

Här är fallgroparna med att vara ”egenanställd”

Satsa på din talang, ta frilansuppdrag, bli din egen chef – och överlåt fakturering och pappersarbete till oss. Så låter det från den växande branschen egenanställningsföretag. Men ”egenanställning” är ett omtvistat begrepp med arbetsrättsliga fallgropar, som inte passar alla..

Sydsvenskan - 27 dec 12 kl. 06:30

Lugi undvek fallgroparna

En lätt vinst mot jumbon Västerås igen. Lugi jagar vidare mot seriesegern ? som ger många fördelar.?

IDG - 01 dec 14 kl. 16:08

Undvik fallgroparna: Så säkrar du dokumenthanteringen


Det papperslösa kontoret erbjuder nya möjligheter, men samtidigt uppstår ofta problem med hur dokument ska hanteras. TechWorld ger tips för hur du undviker de värsta fallgroparna..

Västerbottens Folkblad - 21 maj 17 kl. 11:13

Undvik fallgroparna när du ska måla om huset

Nu och fram till midsommar är den bästa tiden om du tänkt måla om. Dagarna är långa och förhoppningsvis är färgen uppe innan semestern. I söndagstidningen får du tipsen och fallgroparna att undvika.

Entreprenör24 - 06 jan 14 kl. 16:44

Så överlever du en kass chef

Få saker kan förstöra ditt jobb lika mycket som en dålig chef. Om du någonsin råkar ut för en, så har vi strategin för hur du hanterar det.  Vi ger dig fem steg som du ska gå igenom om du har en kass chef.

Dagens PS - 19 maj 17 kl. 12:58

Organisationen avgörande för en bra chef

– En chef behöver mandat, tid och handlingsfrihet, säger Anki Udd, ledarskapsutvecklare på chefsorganisationen Ledarna. Stäm av din arbetssituation med Chefskompassen Säkert har du upplevt både bra och mindre bra chefer. Ibland kan de chefer som pekas ut som dåliga egentligen vara ett resultat av förutsättningarna.

Kristianstadsbladet - 16 maj 12 kl. 12:09

23 ville bli teknisk chef

Av de 23 personer som sökt tjänsten som teknisk chef är två fortfarande aktuella. Förhoppningen är att Bromölla ska ha ny teknisk chef i början av hösten. Fram tills dess används en tillfällig inhoppare.

SmålandsPosten - 02 jul 14 kl. 07:04

Så blir du en bättre chef ? etikexperten tipsar

Ta inte skit.
– Det uttrycket håller väldigt långt, säger etikexperten Erik Blenn­berger och levererar sedan några goda råd för att bli en bättre chef. Erik Blennberger är professor i socialt arbete med inriktning på etik och forskningsledare vid Institutet för organisations- och arbetslivsetik vid Ersta Sköndal högskola.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Handelsministern hoppas på revansch efter WTO:s fiasko

BUENOS AIRES.  Handelsavtal mellan EU och länder som Japan, Sydkorea, Brasilien och Mexiko kan bli allt viktigare för svenska exportföretag i ett läge där multinationella frihandelsuppgörelser bromsas av USA. ”Sveriges export till Sydkorea har ökat med 70 procent efter handelsavtalet med EU”, säger Sveriges EU- och handelsminister Ann Linde..

DI - 30 minuter sedan

Storbritannien och Kina stärker ekonomiska samarbetet

Kina och Storbritannien är överens om att fördjupa sitt samarbete på det ekonomiska området, enligt ett uttalande från den brittiska regeringen. Beskedet kommer efter möten i Peking mellan den brittiske finansministern Philip Hammond och kinesiska representanter..

DI - 1 timme sedan

Expertens tips: Så undviker du värmepumpssmällen

Den som inte har koll på underhållet av sin värmepump kan förlora stora pengar. ”Det kan innebära en 25 procent högre energiförbrukning”, säger Jan-Erik Nowacki, teknisk expert..

DI - 1 timme sedan

Pressen ökar på Rezidors huvudägare

Rezidors huvudägare HNA har tvingats lämna ifrån sig 10,6 miljoner aktier i hotellgruppen till en långivare. Det är en signal på att kineserna har stora problem. Samtidigt sitter Rezidors ordförande Xin Di löst sedan han fått gå som vd i HNA Tourism..

DI - 1 timme sedan

Stockholmslya – från stekhett till iskallt

”En säck med amerikanska dollar” är årets julklappstips, om den svenska penningmarknaden får välja. På delad andraplats kommer ”svenska aktier” och det som alla hade önskat att de hade fått i julklapp förra året – ”en bitcoin”..

DI - 2 timmar sedan

Japanska anställda kan få lön i bitcoin

Ett japanskt företag ska börja erbjuda sina anställda att få ut en del av lönen i bitcoin. GMO Internet tros vara ett av de första större företagen att betala ut löner i kryptovalutan..

DI - 2 timmar sedan

Medvind för Trumps skatteförslag

USA:s president Donald Trump ser fram emot att uppfylla sitt vallöfte om att genomföra sin stora skattereform efter omröstningen i representanthuset i början av nästa vecka, meddelar Vita huset..

DI - 2 timmar sedan

Ny topptrenden: Spola helikoptern

Lättare skidor med ofattbart små bindningar och stighudar med klister tar dig upp för orörda fjäll. Sköna svängar nerför i orörd pudersnö. Topptur, randonnée och skidalpinism är olika namn för samma aktivitet där äventyrs- och motionstrenden smälter samman.

DI - 11 timmar sedan

Det ska du tänka på innan du köper hund

Att skaffa hund är förknippat med mycket glädje – men även stora utgifter. Inför årets hundmässa tipsar Hans Rosenberg på Svenska Kennelklubben om vad du ska tänka på innan du slår till..

DI - 11 timmar sedan

TD Ameritrade ska tillåta handel med bitcointerminer

TD Ameritrade ska tillåta handel med CBOE:s bitcointerminer på sin plattform från och med måndag. Det rapporterar CNBC..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.