DI > Ekonomi

Tuesday, 17 July, 21:14

DI - 08 nov 17 kl. 23:00

Ny som chef – här är fallgroparna att se upp medHar du precis bytt arbetsplats och blivit chef över medarbetare du ännu inte känner? Eller har du blivit befordrad och är nu chef över dina kollegor? Här är experternas tips på hur du ska hantera din nya situation. ”Gå inte i trevlighetsfällan, du kommer att tvingas fatta beslut som inte alla tycker om”, säger karriärcoachen Bengt Kallenberg..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Bengt Kallenberg

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny som chefhär är , fallgroparnaatt se upp med
IDG - 30 nov 14 kl. 10:07

Fallgroparna att se upp för vid chefsbyte

Att byta chef inom en organisation kan leda till oväntade problem. Victoria Nilsson, vd på konsultföretaget Releye, har sett tre vanliga fallgropar och vet hur man undviker dem..

Computer Sweden - 30 nov 14 kl. 10:07

Fallgroparna att se upp för vid chefsbyte


Att byta chef inom en organisation kan leda till oväntade problem. Victoria Nilsson, vd på konsultföretaget Releye, har sett tre vanliga fallgropar och vet hur man undviker dem.

.

DN - 07 sep 16 kl. 09:30

Här är fallgroparna med att vara ”egenanställd”

Satsa på din talang, ta frilansuppdrag, bli din egen chef – och överlåt fakturering och pappersarbete till oss. Så låter det från den växande branschen egenanställningsföretag. Men ”egenanställning” är ett omtvistat begrepp med arbetsrättsliga fallgropar, som inte passar alla..

Sydsvenskan - 27 dec 12 kl. 06:30

Lugi undvek fallgroparna

En lätt vinst mot jumbon Västerås igen. Lugi jagar vidare mot seriesegern ? som ger många fördelar.?

IDG - 01 dec 14 kl. 16:08

Undvik fallgroparna: Så säkrar du dokumenthanteringen


Det papperslösa kontoret erbjuder nya möjligheter, men samtidigt uppstår ofta problem med hur dokument ska hanteras. TechWorld ger tips för hur du undviker de värsta fallgroparna..

Västerbottens Folkblad - 21 maj 17 kl. 11:13

Undvik fallgroparna när du ska måla om huset

Nu och fram till midsommar är den bästa tiden om du tänkt måla om. Dagarna är långa och förhoppningsvis är färgen uppe innan semestern. I söndagstidningen får du tipsen och fallgroparna att undvika.

SVT - 18 jan 18 kl. 06:27

Läkarförbundet: Här är fallgroparna när du googlar sjukdomar på nätet

Tillhör du den stora skara som googlar dina åkommor? Det är bra att vara påläst, men se upp för fallgroparna – det florerar en hel del ovetenskapliga uppgifter på nätet. – Söker man inte vård när man behöver riskerar man att bli sjukare, säger Läkarförbundets ordförande Heidi Stensmyren..

Entreprenör24 - 06 jan 14 kl. 16:44

Så överlever du en kass chef

Få saker kan förstöra ditt jobb lika mycket som en dålig chef. Om du någonsin råkar ut för en, så har vi strategin för hur du hanterar det.  Vi ger dig fem steg som du ska gå igenom om du har en kass chef.

Kristianstadsbladet - 16 maj 12 kl. 12:09

23 ville bli teknisk chef

Av de 23 personer som sökt tjänsten som teknisk chef är två fortfarande aktuella. Förhoppningen är att Bromölla ska ha ny teknisk chef i början av hösten. Fram tills dess används en tillfällig inhoppare.

Dagens PS - 19 maj 17 kl. 12:58

Organisationen avgörande för en bra chef

– En chef behöver mandat, tid och handlingsfrihet, säger Anki Udd, ledarskapsutvecklare på chefsorganisationen Ledarna. Stäm av din arbetssituation med Chefskompassen Säkert har du upplevt både bra och mindre bra chefer. Ibland kan de chefer som pekas ut som dåliga egentligen vara ett resultat av förutsättningarna.

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Sverige leder allians för globalt kemikalieavtal

I samband med FN:s årliga miljötoppmöte i New York lanserar Sverige en högambitionsallians. Alliansen bestående av länder och andra aktörer ska driva arbetet med att skapa ett Parisavtal för säker hantering av kemikalier..

DI - 15 minuter sedan

Härjande bränder – en dyr affär för skogsbolagen

Bränderna som härjar på många platser i Sverige pressar skogsbolagen. På många håll måste företagen låta maskinerna stå. ”I södra Norrland har vi stoppat all avverkning”, säger Inger Thorén Emilsson, kommunikationschef på Sveaskog..

DI - 15 minuter sedan

70-tal bränder just nu – torka största risken

Ett 70-tal skogsbränder härjar i Sverige. Men över tid har faktiskt antalet skogsbränder minskat..

DI - 45 minuter sedan

Nya rekordnivåer för Nasdaq

Amerikanska indexet Nasdaq Composite når nya toppar. Amazon agerar draglok och Netflix återhämtning bidrar. .

DI - 30 minuter sedan

Trump accepterar slutsats om rysk valpåverkan

USA:s president Donald Trump säger att Rysslands agerande inte hade någon inverkan på utgången av det amerikanska presidentvalet och att han accepterar de amerikanska underrättelsetjänsternas slutsats om rysk påverkan på presidentvalet, rapporterar Reuters..

DI - 45 minuter sedan

Fondproffset: Tre aktier du ska köpa i handelskriget

Att USA har startat ett handelskrig mot bland annat Kina har inte gått obemärkt förbi. För aktiehandlare behöver dock inte oroligheterna vara något negativt, skriver Skagen Fonder. Handelskrig skapar möjligheter.

DI - 1 timme sedan

Lifco ökar omsättningen och rörelseresultatet

Industrikoncernen Lifco redovisar ökande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar högre vinst..

DI - 1 timme sedan

Rekordutbud på nyproducerat – bister höst väntar

Sommaren innebär normalt sett mindre aktivitet på bostadsmarknaden. Trots det går utbudet av nyproducerade lägenheter till salu mot rekordnivåer. .

DI - 1 timme sedan

Viktig men knapp brexitseger för Theresa May

Den brittiska regeringen och premiärminister Theresa May har med knapp majoritet vunnit en viktig omröstning i parlamentet om brexit..

DI - 1 timme sedan

Anders Hägerstrand: Klockrent köp efter kursraset

Husqvarnas aktie är klockrent köp efter det överdrivna kursraset på tisdagen. Visserligen finns det skäl att oroa sig för hur dyrt det blir för Husqvarna att avveckla stora delar av konsumentdivisionen samt hur förlorade skalfördelar påverkar hela koncernens lönsamhet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.