DI > Ekonomi

Friday, 15 December, 11:13

DI - 08 nov 17 kl. 21:55

Ett radhus blev starten för fastighetsimperietPå 1960-talet sålde hon grönsaker från sina föräldrars trädgård i Warszawa i det kommunistiska Polen. I dag äger Wonna I de Jong Schaefer nästan 1.400 bostäder och 1.000 kommersiella lokaler i Sverige..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Warszawa, Polen, Wonna, Jong Schaefer, Sverige

Dela artikeln

169 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ett radhusblev , startenför , fastighetsimperiet
YA - 1 timme sedan

Radhus utsattes för inbrott

Ett radhus i området Banvallen i Skivarp utsattes natten mellan torsdagen och fredagen för inbrott. .

Norrtelje Tidning - 1 timme sedan

Nya lyxiga radhus i Kvisthamra

Tolv nya radhus i Kvisthamra ska byggas varav sex exklusiva ska stå klara inom ett år. – Det känns jätteroligt att få bygga just där, det är inte ofta det byggs nytt i de områdena, säger Kent Rensvik, vd Roslagens byggnadsentreprenad..

Skånskan - 21 maj 17 kl. 10:00

Gammal biograf blir radhus

HARLÖSA Under olika tidsperioder har husets funktionen växlat mellan biograf, idrottshall och samlingslokal för en motorcykelklubb.
Nu planerar den nya fastighetsägaren att förvandla Harlösabyggnaden till fyra radhus. ERWP.

Trelleborgs Allehanda - 05 dec 12 kl. 18:30

Fem radhus planeras vid Akka livs

Fastighetsbolaget Alsingevallen planerar att bygga fem radhus på tomten vid Köpingegatan där gamla Akka livs ligger.
Den före detta butiken Akka livs har stått tom en tid och nu ska det alltså bli bostäder på tomten istället. Ännu så länge har dock bolaget bara fått rivningslov för att ta ner den gamla butikslokalen.

Cornucopia - 13 nov 13 kl. 14:05

Tomt med BR-radhus värd 70% mer

En kort inflikning angående tidigare exempel på bostadsrättsradhus på tidigare villatomt. Den aktuella tomten åsätts ett marknadspris om ca 11 MSEK i den ekonomiska planen. Men i våras såldes tomten till exploatörerna för 6.

BT - 16 apr 14 kl. 19:00

Vill bygga radhus på centrumtak

Kjell Berggren vill bygga 20 radhus på taket med utsikt över Pinocchio. – Jag såg potentialen och när det började talas om att förtäta staden så klickade det till i huvudet, säger han. Kjell Berggren, ägare till fastighetsbolaget Kanico, stod bakom den stora omgörningen av Simonsland.

Trelleborgs Allehanda - 27 sep 14 kl. 09:00

Boende ger inte upp kampen mot radhus

Foto: Tomas Nyberg
De elva nya radhusen i Krooks by på Stavstensudde har kommit ett steg närmare ett förverkligande. Efter att samhällsbyggnadsnämnden sagt ja till planerna är det enda som återstår ett beslut i kommunfullmäktige. Men det finns boende som inte har gett upp hoppet om att få slippa husen.

Cornucopia - 22 nov 15 kl. 09:33

13.4 MSEK för ett radhus?

Isobel Hadley-Kamptz (IHK) konstaterar i en ledare hos DT.se att "vanligt folk" inte längre har råd med ett radhus. Andemeningen är korrekt, men argumentationen något förenklad.

Skånskan - 15 jan 16 kl. 10:00

Han ska bygga radhus i egen regi

HÖÖR Redan nästa år hoppas den nya markägaren Henrik Fors-Ellnér att dra igång bostadsbygget på det nya området.
Hans plan är att sälja tomter för villabyggen och att bygga radhus i egen regi som sedan ska hyras ut genom hans fastighetsbolag.Redan för ett år sedan började han spana på området och i höstas klippte han till och köpte markområdet i Fogdaröd från det intilliggande vårdföretaget.

Skånskan - 28 apr 16 kl. 14:00

Vill bygga radhus på Segestrand

SVEDALA Läget ser helt annorlunda ut för Veidekke bostad som i flera år skjutit upp byggstarten för bostadsrätter på Segestrand. Nu vill man bygga radhus istället för lägenheter och har presenterat förslaget för Svedala kommun.– Vi har gjort en kundundersökning och den visar att många gärna vill flytta till Svedala.

Västerbottens Folkblad - 20 jun 16 kl. 11:05

Brandskyddet i radhus ska kontrolleras

Brandskyddet på radhusvindar i Umeå kommun ska kontrolleras av Brandförsvar och säkerhet med start i juli. Kontrollen är en del i ett treårigt projekt för att förbättra säkerheten i Umeås radhus. – Det är ett välkänt problem att en brand i ett radhus snabbt kan spridas till övriga radhus i en länga.

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Svensk Kooperation välkomnar förslaget om ny lag om ekonomiska föreningar

Den nya lag om ekonomiska föreningar som regeringen nu föreslår är mer modern, lättillgänglig och tydlig och är ett viktigt steg för mer jämlika förutsättningar mellan olika företagsformer och ökad mångfald i näringslivet. De 100 största kooperativa företagen i Sverige omsätter 400 miljarder kronor årligen och har cirka 100 000 anställda..

DI - 15 minuter sedan

Northvolt ingår partnerskap med vindkraftbolaget Vestas

Världens största vindkraftsbolag Vestas ingår ett partnerskap om energilagring med batteribolaget Northvolt. Samarbetet innebär inledningsvis att Northvolt får in ytterligare 10 miljoner euro i finansiering till bland annat sin planerade miljardanläggning i Västerås..

DI - 15 minuter sedan

Euroområdets handelsbalans under förväntan

Euroområdets netto i handelsbalansen mot resten av världen visade ett överskott på 18,9 miljarder euro i oktober, att jämföra med ett netto på +19,2 miljarder euro i oktober 2016. Det framgår av icke säsongsrensad statistik från Eurostat..

DI - 15 minuter sedan

Japans största detaljhandlare jättesatsar på e-handel

Japans största detaljhandelsbolag Aeon ska öka sina digitala investeringar med 150 procent under de närmaste tre åren, skriver Nikkei Asian Review. I absoluta termer handlar det om 500 miljarder yen, motsvarande 37,6 miljarder kronor, som plöjs ned för att hjälpa bolaget att ställa om till den digitala e-handeln..

DI - 30 minuter sedan

Analytiker: Butiksstängningar nödvändigt ont för H&M

De dystra försäljningssiffrorna som modejätten H&M presenterade på morgonen var en kallduschför marknaden. Men analytiker välkomnar beskedet om en snabbare minskningstakt vad gäller butiksbeståndet..

DI - 30 minuter sedan

Fler ekologiska mjölkbönder i Sverige

Antalet ekologiska mjölkbönder har ökat i Sverige och därmed andelen ekologisk mjölk, visar Mjölkrapporten från LRF Mjölk..

DI - 30 minuter sedan

Spanska centralbanken sänker prognosen på grund av Katalonien

Den spanska centralbanken räknar med att landet ekonomi växer med 2,4 procent nästa år och med 2,1 procent 2019. För 2017 bedöms ekonomin ha växt med 3,1 procent. Det rapporterar Bloomberg News..

DI - 45 minuter sedan

Räntor och valutor: Kronan stärks något

Europaräntorna pekar nedåt med ett par-tre punkter i fredagens förmiddagshandel samtidigt som euron är en aning svagare mot dollarn. Vid 10.15-tiden är den tyska tioårsräntan 3 punkter ned till 0,30 procent, från svensk stängning i går, medan den svenska tioåringen är 2 punkter lägre till 0,71 procent..

DI - 1 timme sedan

Ytterligare personer gripna i Falcon Funds-härvan

Ett antal personer i pensionsbolaget Falcon Funds har frihetsberövats och husrannsakan har genomförts på flera platser i Sverige, Storbritannien och Norge.  .

DI - 1 timme sedan

Stockholmsbörsen: H&M-raset tynger index

H&M-aktien tynger Stockholmsbörsen i fredagens öppningshandel. Tele2 går bättre efter en omdanande affär för den nederländska verksamheten. Vid 9.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.