DI > Ekonomi

Friday, 20 July, 00:58

DI - 08 nov 17 kl. 21:55

Ett radhus blev starten för fastighetsimperietPå 1960-talet sålde hon grönsaker från sina föräldrars trädgård i Warszawa i det kommunistiska Polen. I dag äger Wonna I de Jong Schaefer nästan 1.400 bostäder och 1.000 kommersiella lokaler i Sverige..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Warszawa, Polen, Wonna, Jong Schaefer, Sverige

Dela artikeln

169 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ett radhusblev , startenför , fastighetsimperiet
Skånskan - 21 maj 17 kl. 10:00

Gammal biograf blir radhus

HARLÖSA Under olika tidsperioder har husets funktionen växlat mellan biograf, idrottshall och samlingslokal för en motorcykelklubb.
Nu planerar den nya fastighetsägaren att förvandla Harlösabyggnaden till fyra radhus. ERWP.

Trelleborgs Allehanda - 05 dec 12 kl. 18:30

Fem radhus planeras vid Akka livs

Fastighetsbolaget Alsingevallen planerar att bygga fem radhus på tomten vid Köpingegatan där gamla Akka livs ligger.
Den före detta butiken Akka livs har stått tom en tid och nu ska det alltså bli bostäder på tomten istället. Ännu så länge har dock bolaget bara fått rivningslov för att ta ner den gamla butikslokalen.

Cornucopia - 13 nov 13 kl. 14:05

Tomt med BR-radhus värd 70% mer

En kort inflikning angående tidigare exempel på bostadsrättsradhus på tidigare villatomt. Den aktuella tomten åsätts ett marknadspris om ca 11 MSEK i den ekonomiska planen. Men i våras såldes tomten till exploatörerna för 6.

BT - 16 apr 14 kl. 19:00

Vill bygga radhus på centrumtak

Kjell Berggren vill bygga 20 radhus på taket med utsikt över Pinocchio. – Jag såg potentialen och när det började talas om att förtäta staden så klickade det till i huvudet, säger han. Kjell Berggren, ägare till fastighetsbolaget Kanico, stod bakom den stora omgörningen av Simonsland.

Trelleborgs Allehanda - 27 sep 14 kl. 09:00

Boende ger inte upp kampen mot radhus

Foto: Tomas Nyberg
De elva nya radhusen i Krooks by på Stavstensudde har kommit ett steg närmare ett förverkligande. Efter att samhällsbyggnadsnämnden sagt ja till planerna är det enda som återstår ett beslut i kommunfullmäktige. Men det finns boende som inte har gett upp hoppet om att få slippa husen.

Cornucopia - 22 nov 15 kl. 09:33

13.4 MSEK för ett radhus?

Isobel Hadley-Kamptz (IHK) konstaterar i en ledare hos DT.se att "vanligt folk" inte längre har råd med ett radhus. Andemeningen är korrekt, men argumentationen något förenklad.

Skånskan - 15 jan 16 kl. 10:00

Han ska bygga radhus i egen regi

HÖÖR Redan nästa år hoppas den nya markägaren Henrik Fors-Ellnér att dra igång bostadsbygget på det nya området.
Hans plan är att sälja tomter för villabyggen och att bygga radhus i egen regi som sedan ska hyras ut genom hans fastighetsbolag.Redan för ett år sedan började han spana på området och i höstas klippte han till och köpte markområdet i Fogdaröd från det intilliggande vårdföretaget.

Skånskan - 28 apr 16 kl. 14:00

Vill bygga radhus på Segestrand

SVEDALA Läget ser helt annorlunda ut för Veidekke bostad som i flera år skjutit upp byggstarten för bostadsrätter på Segestrand. Nu vill man bygga radhus istället för lägenheter och har presenterat förslaget för Svedala kommun.– Vi har gjort en kundundersökning och den visar att många gärna vill flytta till Svedala.

Västerbottens Folkblad - 20 jun 16 kl. 11:05

Brandskyddet i radhus ska kontrolleras

Brandskyddet på radhusvindar i Umeå kommun ska kontrolleras av Brandförsvar och säkerhet med start i juli. Kontrollen är en del i ett treårigt projekt för att förbättra säkerheten i Umeås radhus. – Det är ett välkänt problem att en brand i ett radhus snabbt kan spridas till övriga radhus i en länga.

BT - 15 apr 11 kl. 11:25

Dålig brandsäkerhet i radhus

Brandsäkerheten i radhus får kritik. Det går att förbättra brandskyddet, men många byggföretag följer Boverkets krav som enligt kritiker är alldeles för låga.
- Ansvaret för den låga nivån ligger på Boverket.

Västerbottens Folkblad - 23 maj 11 kl. 15:15

Nya radhus med sjöutsikt

UMEÅ Nu byggs 23 nya radhus vid Nydalasjön med en prislapp från 2 905 000 kronor. FOTO: GAMLIA FASTIGHETER UMEÅ Nu byggs 23 nya radhus vid Nydalasjön med en prislapp från 2.905.

Fler nyheter från DI

DI - 2 timmar sedan

Globaliseringen blev lyftet för livsverket

Gösta Karlsson grundade Elme Spreader för 45 år sedan och ser fortfarande inget som helst skäl att släppa in riskkapitalister eller börsnotera livsverket:  ”Om vi inte har haft någon kompanjon hittills, varför skulle vi ha en nu?”..

DI - 2 timmar sedan

Ebay och Alcoa rasade på svag börs

De ledande amerikanska börserna vände ned på torsdagen då flera rapporterande bolag hamnade i fokus. Donald Trump kritiserade Federal Reserves höjningar av styrräntan i en intervju med CNBC på torsdagen. "Jag är inte glad att Fed höjer lånekostnader och potentiellt bromsar in ekonomin", sade Donald Trump under intervjun..

DI - 2 timmar sedan

Millicom levererade på förväntningarna

Teleoperatören Millicoms ebitda-resultat blev 551 miljoner dollar för det andra kvartalet 2018. Det framgår av bolagets delårsrapport. .

DI - 2 timmar sedan

Mikael Vilenius: Framgången fortsätter för Epirocs Eriksgata

Epiroc fortsatte sin Eriksgata på börsen efter avknoppningen från Atlas Copco med en stark rapport. Ingen borde ha blivit förvånad..

DI - 3 timmar sedan

Donald Trump besviken på Feds räntehöjningar

Donald Trump kritiserade Federal Reserves höjningar av styrräntan i en intervju med CNBC på torsdagen.  .

DI - 3 timmar sedan

Första cannabisintroduktionen på New York-börsen premiärrusar

På torsdagen inleds handel av Tilray, det första marijuanaföretaget som handlas på amerikanska marknaden. Teckningskursen låg på 17 dollar men efter några timmars handel handlades aktien 30 procent högre. .

DI - 3 timmar sedan

Agnetha Jönsson: Utdelning med låg risk

Kombinationen låg volatilitet och hög direktavkastning lockar.  Xact och Legg Mason har fonder för den som inte gör jobbet själv. .

DI - 4 timmar sedan

Comcast lägger ner jakten på Fox – priset för högt enligt Bloomberg

Comcast är inte längre intresserade av att förvärva underhållningsverksamheten inom Rupert Murdochs 21st Century Fox. I stället kommer Comcast nu lägga fokus på att vinna budstriden i jakten på brittiska Sky. Det rapporterar Bloomberg News..

DI - 4 timmar sedan

MSB: Blir värre innan det blir bättre

Räddningstjänsterna tvingas prioritera bland skogsbränderna och läget är mycket ansträngt, enligt MSB som sammanfattar läget med att "det blir värre innan det blir bättre". Just nu rasar ett 50-tal terrängbränder i landet..

DI - 4 timmar sedan

Hundratals miljoner brinner upp i skogen

Skog för 600 miljoner kronor har hittills brunnit upp. För privata skogsägare som drabbas väntar ekonomiska förluster och tid med ovisshet. ”Det finns en oro hos alla skogsägare”, säger Sven-Erik Hammar, ordförande för LRF Skog..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.