DI > Ekonomi

Monday, 18 December, 02:26

DI - 08 nov 17 kl. 19:30

Låt Patriot bli en del av ett gemensamt ÖstersjöförsvarDagens industri kunde i onsdagens tidning berätta att valet av nytt långräckviddigt luftvärnssystem fallit på amerikanska Patriot. Sverige ansluter sig därmed till Patriot-familjen dit bland andra Polen och Tyskland redan hör och blir i praktiken en del av Natos robot-sköld..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Patriot, Östersjöförsvar, Polen, Tyskland, Natos

Dela artikeln

285 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Låt, Patriotbli en , delav ett , gemensamt, Östersjöförsvar
Dagen - 27 sep 11 kl. 03:00

"Barnen är en naturlig del av gudstjänsten"

Söndagsskola - ja, men inte som ersättning för familjen, hemmet och mötet över generationsgränserna. Allt fler församlingar förändrar för att barnen ska hamna i centrum och inte bredvid.

"Handbok i kyrkligt söndagsskole-
arbete" utkom 1957 och skriver: "Under senare år har det stått alltmer klart, att söndagsskolan bör ta tillvara alla möjligheter att arbeta familjemässigt.

Cornucopia - 19 feb 16 kl. 08:26

FMV: Patriot eller Aster köps in som luftvärn i år

Tvärt emot gårdagens artikel, så visar en presentation från FMV att Patriot eller Aster köps in som kvalificerat långdistansluftvärn till Sverige i år. Man kallar dock systemen för medeldistans, vilket kan förklara ÖB:s uttalande. Systemet kallas luft- och robotförsvar (eng air missile defense, AMD), vilket antyder att man även köper anti-ballistisk förmåga.

Cornucopia - 03 apr 17 kl. 11:43

Polen beredda betala 68 miljarder för Patriot-luftvärn

Polen säger sig nu vara beredda att betala 68 miljarder kronor för att anskaffa amerikanskt Patriot-luftvärn givet motköpsaffärer. Leverantören Raytheons pris är 113 miljarder kronor. För förmodat åtta bataljoner kan det övre priset därmed vara indikativt för hur dyrt Patriot skulle bli för Sverige, då FMV varken klarar av att pruta eller vi kommer begära några motköp.

Nyheter 24 - 27 maj 11 kl. 16:06

Obama förlängde Patriot Act


Minuter innan deadline skrev presidenten på en fyra års förlängning av Patriot Act. WASHINGTON. Trots att USA:s president Barack Obama besökte Frankrikes president Nicolas Sarkozy lyckades han i sista stund skriva under en förlängning av den omdebatterade Patriot Act.

Cornucopia - 12 dec 17 kl. 12:46

Patriot misslyckades skjuta ner robot - Polen anser för dyrt

Enligt ansedda New York Times har Saudi-Arabiens Patriot-luftvärn misslyckats att skjuta ner en ballistisk robot avfyrad från Jemen mot huvudstaden Riyad. Samtidigt har Polen fått siffran på hur dyr deras anskaffning av Patriot blir och anser att priset är oacceptabelt dyrt.
Sveriges nuvarande luftvärn EldE 97 HAWK har sitt ursprung från tidigt 60-tal.

Cornucopia - 08 nov 17 kl. 13:03

FMV: Inte avgjort hur Patriot-anskaffningen kommer se ut

"Till en början planeras det för inköp av en luftvärnsenhet. På sikt kan det byggas ut till fyra enheter med sammanlagt 12 robotlavetter." - FMV i grafik (fjärde bilden av fem) av FMV publicerad hos Sveriges RadioEfter ett samtal med FMV:s kommunikationschef Toni Eriksson är beskedet att det inte är beslutat hur omfattande anskaffningen av Patriot-luftvärn är, hur eldenheterna kommer vara utformade, hur många eldenheter det blir eller vilken kombination av urvalet av Patriotrobotar (PAC-1/2/3+) som anskaffas, eller ens hur och om systemet kommer integreras med Försvarsmaktens sensorkedjor och ledningssystem.

BT - 17 dec 12 kl. 13:25

Gemensamt asylsystem nära

Solidaritet med människor som har rätt till internationellt skydd är en del av den svenska själen som jag är stolt över och som kan vara ett föredöme för många av Europas länder när det gemensamma asylpaketet ska implementeras, menar Cecilia Wikström. Nu finns det goda utsikter att den sedan länge närda drömmen om ett gemensamt europeiskt asylsystem kan bli verklighet. Det syftar till ett gemensamt euro-?

UNT - 01 jul 17 kl. 11:57

Kohl hyllas som "europeisk patriot"

Helmut Kohl var en tysk patriot, men också en europeisk patriot..

DN - 01 jul 17 kl. 13:13

Kohl hyllas som ”europeisk patriot”

– Helmut Kohl var en tysk patriot, men också en europeisk patriot, säger EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker när den avlidne tidigare förbundskanslern i dag hedras i EU-sätet Strasbourg. USA:s tidigare president Bill Clinton hyllar Kohls fredsinsatser. På begäran av Kohls änka blir det ingen statsbegravning..

Sydsvenskan - 07 nov 17 kl. 18:12

Patriot blir ett av de dyraste vapenköpen

Regeringen väljer amerikanska luftvärnssystemet Patriot. Mångmiljardaffären blir ett av de dyraste planerade försvarsinköpen. Försvarsminister Peter Hultqvist (S) informerade på tisdagkvällen riksdagens försvarsutskott om valet av Patriot.

Fler nyheter från DI

DI - 3 timmar sedan

Danska åkeriförbundet vill ha stopp för statligt stöd till Postnord

Tålamodet för krisdrabbade Postnord Danmark tryter för det danska åkeriförbundet DTL. Nu har DTL vänt sig till EU-kommissionen för att ifrågasätta varför bolaget ska få statligt stöd från Danmark och Sverige, skriver Dagens Nyheter..

DI - 3 timmar sedan

Ny vd för Engelska Skolan

Annette Brodin Rampe har utsetts till ny vd för Internationella Engelska Skolan. Hon efterträder Fredrik Åkerman som varit tillförordnad vd och koncernchef sedan i augusti i år, enligt ett pressmeddelande sent på söndagskvällen..

DI - 4 timmar sedan

Saudisk kronprins köpte franskt slott för 2,5 miljarder

Den saudiska kronprinsen Mohammad bin Salman har avslöjats som ägare till ett franskt slott som beskrivs som världens mest exklusiva hem, skriver The New York Times..

DI - 5 timmar sedan

Han byggde mångmiljonindustri på kroppkakor

FÄRJESTADEN. Yrkesfiskaren, åkeriägaren och billackeraren Gillis Dahlström bytte spår och byggde en mångmiljonindustri med kroppkakan i centrum. Nu väntar ännu en storinvestering – med nya planer för den öländska delikatessen..

DI - 5 timmar sedan

Myndighet pekar ut hot inför svenska valet

Nästa år är det val i Sverige och det finns en oro för att främmande makter kan försöka påverka valet. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) har granskat vilka områden som kan vara mest sårbara, skriver Dagens Nyheter..

DI - 5 timmar sedan

Uppgifter: EU-kommissionen ska utreda Ikeas skatt

Nu tar EU ett reellt steg i att granska om Ikea oriktigt undvikit att betala nära en miljard euro (nästan 10 miljarder kronor) i skatt..

DI - 6 timmar sedan

Allra planerar att stämma Deloitte på miljardbelopp

Skandalbolaget Allra planerar att stämma sin tidigare revisionsbyrå Deloitte på minst 1,9 miljarder kronor. Det framgår av ett brev som Di har tagit del av..

DI - 6 timmar sedan

Brittisk diplomat mördad i Libanon

En brittisk diplomat som arbetade för Storbritanniens ambassad i Beirut har hittats mördad, bekräftar libanesisk polis. Mordet ska inte vara politiskt motiverat, enligt myndighetskälla..

DI - 7 timmar sedan

Friidrottaren hoppar på retrotrend

Efter 20 år i friidrotten återvände längdhopparen Peter Häggström Lindecrantz till sin hemstad Borås. I textilhuvudstaden har han startat sitt eget sportmärke med retrokläder..

DI - 7 timmar sedan

USA tipsade Ryssland om terrorattack

Rysslands president Vladimir Putin har ringt USA:s president Donald Trump för att tacka honom för information som gjort det möjligt att förhindra en terrorattack i Ryssland, enligt Nyhetsbyrån Interfax som refererar till källor från Kreml..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.