DI > Ekonomi

Thursday, 19 July, 12:03

DI - 08 nov 17 kl. 19:30

Låt Patriot bli en del av ett gemensamt ÖstersjöförsvarDagens industri kunde i onsdagens tidning berätta att valet av nytt långräckviddigt luftvärnssystem fallit på amerikanska Patriot. Sverige ansluter sig därmed till Patriot-familjen dit bland andra Polen och Tyskland redan hör och blir i praktiken en del av Natos robot-sköld..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Patriot, Östersjöförsvar, Polen, Tyskland, Natos

Dela artikeln

284 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Låt, Patriotbli en , delav ett , gemensamt, Östersjöförsvar
Dagen - 27 sep 11 kl. 03:00

"Barnen är en naturlig del av gudstjänsten"

Söndagsskola - ja, men inte som ersättning för familjen, hemmet och mötet över generationsgränserna. Allt fler församlingar förändrar för att barnen ska hamna i centrum och inte bredvid.

"Handbok i kyrkligt söndagsskole-
arbete" utkom 1957 och skriver: "Under senare år har det stått alltmer klart, att söndagsskolan bör ta tillvara alla möjligheter att arbeta familjemässigt.

GT - 18 jun 18 kl. 21:14

Jag har en del gemensamt med ”Granen” och bläckfisken Paul

Vilken match! En grym öppning på VM. Sen skiter jag i hur det såg ut på nere på planen, även om det fanns mycket positivt att ta med sig därifrån också.

Cornucopia - 23 jan 18 kl. 16:49

Anskaffningen av Patriot mycket omfattande - priset okänt

Det framkommer nu mer uppgifter i den mediala förvirringen som stavas anskaffningen av medelräckviddigt luftvärn (mrlv) av typen Patriot. Det finns dock anledningar till det höga priset, men kan finnas annat som pågår bakom kulisserna som pressar ner den faktiska anskaffningskostnaden.
Svenska spaningsradarn UndE23.

Cornucopia - 01 jun 18 kl. 07:27

"Så få som två" robotar köps in till Patriot-luftvärnet

"Pang! Pang! Pang!

Cornucopia - 19 feb 16 kl. 08:26

FMV: Patriot eller Aster köps in som luftvärn i år

Tvärt emot gårdagens artikel, så visar en presentation från FMV att Patriot eller Aster köps in som kvalificerat långdistansluftvärn till Sverige i år. Man kallar dock systemen för medeldistans, vilket kan förklara ÖB:s uttalande. Systemet kallas luft- och robotförsvar (eng air missile defense, AMD), vilket antyder att man även köper anti-ballistisk förmåga.

Cornucopia - 03 apr 17 kl. 11:43

Polen beredda betala 68 miljarder för Patriot-luftvärn

Polen säger sig nu vara beredda att betala 68 miljarder kronor för att anskaffa amerikanskt Patriot-luftvärn givet motköpsaffärer. Leverantören Raytheons pris är 113 miljarder kronor. För förmodat åtta bataljoner kan det övre priset därmed vara indikativt för hur dyrt Patriot skulle bli för Sverige, då FMV varken klarar av att pruta eller vi kommer begära några motköp.

Cornucopia - 07 maj 18 kl. 21:00

MÖP-måndag: Är detta den svenska Patriot-beställningen för 28 miljarder?

Hos amerikanska utrikesdepartementet hittas ett godkännande av ett möjligt svenskt köp av Patriot-luftvärn. Systemet är specat till 3.2 miljarder USD, dvs 28 GSEK vid dagens kurs.

Nyheter 24 - 27 maj 11 kl. 16:06

Obama förlängde Patriot Act


Minuter innan deadline skrev presidenten på en fyra års förlängning av Patriot Act. WASHINGTON. Trots att USA:s president Barack Obama besökte Frankrikes president Nicolas Sarkozy lyckades han i sista stund skriva under en förlängning av den omdebatterade Patriot Act.

Cornucopia - 12 dec 17 kl. 12:46

Patriot misslyckades skjuta ner robot - Polen anser för dyrt

Enligt ansedda New York Times har Saudi-Arabiens Patriot-luftvärn misslyckats att skjuta ner en ballistisk robot avfyrad från Jemen mot huvudstaden Riyad. Samtidigt har Polen fått siffran på hur dyr deras anskaffning av Patriot blir och anser att priset är oacceptabelt dyrt.
Sveriges nuvarande luftvärn EldE 97 HAWK har sitt ursprung från tidigt 60-tal.

Sydsvenskan - 07 jan 18 kl. 18:36

Bannon gör avbön: Trump Jr en patriot

Den tidigare chefsstrategen Steve Bannon beklagar en del av de uttalanden han gjort för journalisten Michael Wolff. I ett försök att avvärja kritiken mot honom själv öser han beröm över president Donald Trump och kallar sonen Donald Trump Jr "en patriot.

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Lägre omsättning och vinst för Svenska Spel

Svenska Spel redovisar lägre omsättning och vinst under andra kvartalet jämfört med samma period året innan..

DI - 10 minuter sedan

Alibaba köper andel i annonsbolag för 20 miljarder

E-handlaren Alibaba betalar 2,23 miljarder dollar, motsvarande nästan 20 miljarder kronor, för en ägarandel i Shanghaibaserade Focus Media. Focus Media är verksamt inom digital utomhusannonsering i Kina, Singapore och Hongkong, skriver sajten Techcrunch..

DI - 30 minuter sedan

Minskad vinst för Kone

STOCKHOLM (Direkt) Kone redovisar ett rörelseresultat på 281 miljoner euro (336) för det andra kvartalet 2018. Väntat var enligt Inquiry Financials prognossammanställning ett rörelseresultat om 305 miljoner euro..

DI - 45 minuter sedan

Finansforskaren: Så lyckas du med ditt sparande

Finansforskaren Linnéa Schmidt vet hur man lyckas med sitt sparande. Här delar hon sina bästa tips med Di:s läsare. "Utnyttja semesterdagarna under parasollet till att se över din budget", säger hon..

DI - 45 minuter sedan

Pundfall efter svag detaljhandelsstatistik

En oväntad nedgång för brittisk detaljhandel i juni, ned med 0,5 procent, drog ned det brittiska pundet till den lägsta kursen mot dollar på nästan ett år..

DI - 45 minuter sedan

Evolution Gaming-chef dumpar aktier

STOCKHOLM (Direkt) Sebastian Johannisson har den 18 juli, alltså på onsdagen, sålt 80.000 aktier i Evolution Gaming där han har titeln "Chief Commercial Officer". .

DI - 1 timme sedan

Storytel-topp miljonsäljer aktier

Morten Strunge, storägare och styrelseledamot i Storytel, har sålt 37.640 aktier i ljudboksbolaget, för 145 kronor styck, vilket motsvarar en likvid på nära 5,5 miljoner kronor..

DI - 1 timme sedan

Räntor och valutor: Pundet pressas nedåt

Europaräntorna handlas överlag svagt upp på torsdagen, med tyska räntor 1 punkt högre. Europabörserna är mestadels ned och oljan har fallit.  USA-räntorna steg på onsdagskvällen och har fortsatt lite högre i den europeiska handeln.

DI - 1 timme sedan

Jordens hemlis – ruvar på enorm diamantgömma

Människan har länge haft dille på diamant, i jakten på det mest exklusiva. Nu visar det sig att mineralen inte alls är särskilt sällsynt. Enligt nya forskarrön gömmer jordens inre ofattbara mängder bling..

DI - 1 timme sedan

Uppgifter: Staten skjuter in miljarder till indiska banker

Den indiska regeringen väntas meddela en ny kapitalinjektion i indiska banker om två veckor, rapporterar Nikkei Asian Review och hänvisar till källor inom finansdepartementet. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.