Nyteknik > Teknik

Thursday, 19 July, 12:02

Nyteknik - 08 nov 17 kl. 13:58

Nya bränslet e-diesel – utvinns ”ur luften”En ny typ av klimatvänlig diesel – som kan ”trollas fram ur luften”. 2018 kommer Audi vara med och starta en pilotfabrik för framtagning av ett nytt drivmedel kallat e-diesel. Runt 400 000 liter om året ska produceras..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Audi

Dela artikeln

289 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya bränslet, e-diesel, utvinnsur , luften
Supermiljöbloggen - 16 nov 16 kl. 16:02

Bränslet kan bli spårbart- miljömärkning på drivmedel på gång

Det kan vara stora skillnader i klimatpåverkan från olika drivmedel och utan information är det inte lätt att välja klimatsmart. Vi på SMB är därför glada över att regeringen nu vill införa obligatorisk miljömärkning på alla drivmedel. Jag utgår från konsumenter och tycker att alla – oavsett vad man tankar – skall ha möjlighet att få information om vilken miljöpåverkan som finns, säger miljöminister Karolina Skog (MP) till SVT Nyheter.

YLE - 29 maj 13 kl. 05:46

Modern diesel stoppar båtmotorer?

Båtägare som kör med dieselmotorer varnas för så kallade dieselbakterier. De kan förorsaka motorstopp i till exempel hårt väder. Föreningen Segling och båtsport rf.

UT - 13 jun 13 kl. 10:30

"Köp inte stulen diesel"

Dieselstölder är ett växande problem, som till viss del får sin näring av att den stulna dieseln går att sälja till vanligt folk och vanliga företagare. Det finns ännu ingen bra statistik på hur mycket dieselstölder det sker men enligt kommissarie Håkan Carlsson, chef för den nationella trafiksäkerhetsgruppen, är det något som ökar.
?

Sydsvenskan - 16 apr 15 kl. 16:23

OKQ8 ändrar kritiserad diesel

Bränslebolaget OKQ8 backar i frågan om sin kritiserade miljödiesel och har nu börjat tillsätta ett ämne som ska förhindra att bilens bränslefilter täpps igen. Enligt branschorganisationen Bil Sweden har minst 2 000 bilar tvingats att byta bränslepump efter att ha tankat diesel från OKQ8. Det rör sig om diesel med RME, en rapsbaserad biodiesel.

Helsingborgs Dagblad - 16 apr 15 kl. 16:23

OKQ8 ändrar kritiserad diesel

Bränslebolaget OKQ8 backar i frågan om sin kritiserade miljödiesel och har nu börjat tillsätta ett ämne som ska förhindra att bilens bränslefilter täpps igen. Enligt branschorganisationen Bil Sweden har minst 2 000 bilar tvingats att byta bränslepump efter att ha tankat diesel från OKQ8. Det rör sig om diesel med RME, en rapsbaserad biodiesel.

Helsingborgs Dagblad - 09 jul 12 kl. 11:53

Slangade 100 liter diesel

En lastbilsägare i Annelöv blev natten till måndagen bestulen på mellan 80 och 100 liter diesel. Bränslet ska ha slangats ur lastbilen som stod parkerad på saxtorpsvägen. Enligt ägaren har det hänt tre gånger förut, men det har då handlat om så små mängder diesel att han inte brytt sig om att anmäla det..

Kristianstadsbladet - 05 dec 12 kl. 07:44

Tre gripna med stulen diesel

Polisen grep under natten mot onsdagen tre personer med stulen diesel i Lönsboda.
Man har i nuläget inte kunnat knyta de tre personerna till själva stölden av bränslet. Brottsrubriceringen är häleri.

Nerikes Allehanda - 23 feb 14 kl. 11:10

Luktade diesel – blev gripen av polisen

En misstänkt dieseltjuv greps på söndagsmorgonen. En polispatrull uppmärksammade en personbil i cetrala Kumla som var lastad full med dunkar som innehöll ungefär hundra liter diesel. I bilen fanns även slangar som kan användas vid dieselstöld.

Barometern - 16 sep 14 kl. 14:57

Storstöld av diesel på mack

Under måndagen upptäcktes att flera tusen liter diesel stulits från Runes Bensin i Vissefjärda. Det var i samband med att en leverantör skulle fylla på tanken som det upptäcktes att runt 3000 liter diesel var borta.
På platsen gick också att se att ett påfyllningsrör var uppbrutet, vilket tyder på att bränslet pumpats upp den vägen..

YLE - 24 jan 17 kl. 18:03

Stekfett från julskinka ger diesel för resa fyra varv runt jorden

Kampanjen Skinktricket under julen lyckades fint, och både arrangörer och industri har uttryckt sin belåtenhet. Mängden skinkfett som samlades in översteg till och med förväntningarna. Sammanlagt 12 000 kilo stekfett samlades in.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 15 minuter sedan

Enorm upptäckt av åtråvärd mineral djupt ner i jorden

Människan har länge haft dille på diamant, i jakten på det mest exklusiva..

Nyteknik - 1 timme sedan

Väder och dåligt underhåll pekas ut som förseningsorsaker av SJ

Såväl lönsamheten som punktligheten går åt fel håll för den statliga tågoperatören SJ, enligt delårsrapporten för årets andra kvartal..

Nyteknik - 1 timme sedan

Sovjetisk kemgiftstad öppnas på order av Putin

Rysslands president Vladimir Putin ger order om att öppna den stad där ryska vetenskapsmän har hävdat att de utvecklade nervgiftet Novitjok under 1970-talet..

Nyteknik - I förrgår: 06:00

Här tvättar golvet sig självt i ladugården

Golvet snurrar långsamt runt. Spillning faller av och smuts skrapas bort. Så rengörs kalvarnas boxar automatiskt utan vatten.

Nyteknik - 2 timmar sedan

Så lång tid behöver kroppen för att ställa om sig i värmen

Vi svettas i värmen, men svetten är för salt. Att ställa om till värmeböljan tar upp till två veckor. Många får problem med vätske- och saltbalansen, enligt forskare..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Ultralätta helelektriska flygbilen med fixerad vinge

En industri i sin linda – så beskriver teknikjättarna marknaden för personliga flygfarkoster. Och nu får vi se en av ”flygbilarna” som mycket väl kan vara nära kommersialisering..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Volvo redovisar historisk försäljning

AB Volvo redovisar en historiskt hög försäljning för årets andra kvartal, på över 100 miljarder kronor för första gången under ett enskilt kvartal. Både vinst och orderingång pekar uppåt, inte minst i Nordamerika..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Nya elektrolyten kan ge elbilar längre räckvidd

Längre elbilsräckvidd – tack vare nya framsteg inom batterikemi. Forskningen kring florelektrolyt sägs vara revolutionerande. "Det här är ett stort steg framåt inom batteriforskningen för att öka energidensiteten", säger professor Jang Wook Choi..

Nyteknik - 20 timmar sedan

Google får rekordböter på över fyra miljarder euro

EU-kommissionen har beslutat om rekordböter för internetgiganten Google på drygt 4,3 miljarder euro. Google, som kommer överklaga beslutet, har enligt EU använt sitt operativsystem för Android-telefoner i strid med konkurrensregler..

Nyteknik - 21 timmar sedan

Vill bli först i Europa med rymdbas: ”Ska sätta oss i en ledande position”

Först Italien och nu Storbritannien. Kampen om att bli ett värdland för rymdturister hårdnar. Nu kliver brittiska regeringen in och säger att man ska bygga en rymdbas i Skottland..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.