Nyteknik > Teknik

Monday, 18 December, 02:26

Nyteknik - 08 nov 17 kl. 13:58

Nya bränslet e-diesel – utvinns ”ur luften”En ny typ av klimatvänlig diesel – som kan ”trollas fram ur luften”. 2018 kommer Audi vara med och starta en pilotfabrik för framtagning av ett nytt drivmedel kallat e-diesel. Runt 400 000 liter om året ska produceras..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Audi

Dela artikeln

276 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya bränslet, e-diesel, utvinnsur , luften
Supermiljöbloggen - 16 nov 16 kl. 16:02

Bränslet kan bli spårbart- miljömärkning på drivmedel på gång

Det kan vara stora skillnader i klimatpåverkan från olika drivmedel och utan information är det inte lätt att välja klimatsmart. Vi på SMB är därför glada över att regeringen nu vill införa obligatorisk miljömärkning på alla drivmedel. Jag utgår från konsumenter och tycker att alla – oavsett vad man tankar – skall ha möjlighet att få information om vilken miljöpåverkan som finns, säger miljöminister Karolina Skog (MP) till SVT Nyheter.

YLE - 29 maj 13 kl. 05:46

Modern diesel stoppar båtmotorer?

Båtägare som kör med dieselmotorer varnas för så kallade dieselbakterier. De kan förorsaka motorstopp i till exempel hårt väder. Föreningen Segling och båtsport rf.

UT - 13 jun 13 kl. 10:30

"Köp inte stulen diesel"

Dieselstölder är ett växande problem, som till viss del får sin näring av att den stulna dieseln går att sälja till vanligt folk och vanliga företagare. Det finns ännu ingen bra statistik på hur mycket dieselstölder det sker men enligt kommissarie Håkan Carlsson, chef för den nationella trafiksäkerhetsgruppen, är det något som ökar.
?

Sydsvenskan - 16 apr 15 kl. 16:23

OKQ8 ändrar kritiserad diesel

Bränslebolaget OKQ8 backar i frågan om sin kritiserade miljödiesel och har nu börjat tillsätta ett ämne som ska förhindra att bilens bränslefilter täpps igen. Enligt branschorganisationen Bil Sweden har minst 2 000 bilar tvingats att byta bränslepump efter att ha tankat diesel från OKQ8. Det rör sig om diesel med RME, en rapsbaserad biodiesel.

Helsingborgs Dagblad - 16 apr 15 kl. 16:23

OKQ8 ändrar kritiserad diesel

Bränslebolaget OKQ8 backar i frågan om sin kritiserade miljödiesel och har nu börjat tillsätta ett ämne som ska förhindra att bilens bränslefilter täpps igen. Enligt branschorganisationen Bil Sweden har minst 2 000 bilar tvingats att byta bränslepump efter att ha tankat diesel från OKQ8. Det rör sig om diesel med RME, en rapsbaserad biodiesel.

Helsingborgs Dagblad - 09 jul 12 kl. 11:53

Slangade 100 liter diesel

En lastbilsägare i Annelöv blev natten till måndagen bestulen på mellan 80 och 100 liter diesel. Bränslet ska ha slangats ur lastbilen som stod parkerad på saxtorpsvägen. Enligt ägaren har det hänt tre gånger förut, men det har då handlat om så små mängder diesel att han inte brytt sig om att anmäla det..

Kristianstadsbladet - 05 dec 12 kl. 07:44

Tre gripna med stulen diesel

Polisen grep under natten mot onsdagen tre personer med stulen diesel i Lönsboda.
Man har i nuläget inte kunnat knyta de tre personerna till själva stölden av bränslet. Brottsrubriceringen är häleri.

Nerikes Allehanda - 23 feb 14 kl. 11:10

Luktade diesel – blev gripen av polisen

En misstänkt dieseltjuv greps på söndagsmorgonen. En polispatrull uppmärksammade en personbil i cetrala Kumla som var lastad full med dunkar som innehöll ungefär hundra liter diesel. I bilen fanns även slangar som kan användas vid dieselstöld.

Barometern - 16 sep 14 kl. 14:57

Storstöld av diesel på mack

Under måndagen upptäcktes att flera tusen liter diesel stulits från Runes Bensin i Vissefjärda. Det var i samband med att en leverantör skulle fylla på tanken som det upptäcktes att runt 3000 liter diesel var borta.
På platsen gick också att se att ett påfyllningsrör var uppbrutet, vilket tyder på att bränslet pumpats upp den vägen..

YLE - 24 jan 17 kl. 18:03

Stekfett från julskinka ger diesel för resa fyra varv runt jorden

Kampanjen Skinktricket under julen lyckades fint, och både arrangörer och industri har uttryckt sin belåtenhet. Mängden skinkfett som samlades in översteg till och med förväntningarna. Sammanlagt 12 000 kilo stekfett samlades in.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - I förrgår: 20:00

Julerbjudande – banbrytande Teknikhistoria till specialpris!

Nu kan du prenumerera på tidningen Teknikhistoria till ett riktigt bra julpris: 5 nummer för bara 199  kronor!.

Nyteknik - I förrgår: 17:11

”Roboten är död, leve roboten”

KRÖNIKA. För den politiker som vågar satsa på robotintegrering finns mer att hämta, skriver gästkrönikören Tomas Berg, nordenchef på Schunk Intec AB samt ledamot i Automathink..

Nyteknik - I förrgår: 16:01

Tre hälso-startups att hålla koll på

En digital tolk. En app för samtalsstöd. En tjänst som ska påminna om medicinering.

Nyteknik - I förrgår: 15:30

10 saker som gör rekryterarna galna

Bullrig, oförberedd eller vag. Hur du agerar på anställningsintervjun avslöjar mycket om din person. Och vissa beteenden retar gallfeber även på luttrade rekryterare – se listan..

Nyteknik - I förrgår: 15:15

33-stjärnans nya mål: Träna ai-system i framtidens bilar

33-listeveteran. Tidigare Appleanställd. Serieentreprenör.

Nyteknik - I förrgår: 13:57

PTS: USA påverkar inte svensk nätneutralitet

Det amerikanska beslutet om upphävande av nätneutralitet påverkar inte Sverige på kort sikt, enligt Post- och telestyrelsen (PTS). Här gäller fortsatt EU-lagstiftning..

Nyteknik - I förrgår: 13:49

Daimler satsar på kvantdator – ska förbättra transporter

Daimler och Samsung är två av bolagen som ska samarbeta med IBM kring utveckling av applikationer med kvantteknik..

Nyteknik - I förrgår: 13:43

Se skyltdockans utsikt inifrån rymdkapseln

Blue Origin genomförde en lyckad uppskjutning och landning med sin nya raketmotor – och den uppdaterade rymdkapseln. Se filmen inifrån ”Crew Capsule 2.0”, ur skyltdockan Skywalkers synvinkel..

Nyteknik - I förrgår: 07:34

Brand i Teslas nya lokaler i Malmö

Bilar, inventarier och byggnader skadades vid en brand i Teslas nya lokaler för bilar i Malmö. Skadorna uppkom främst som en följd av rökspridningen..

Nyteknik - I förrgår: 13:35

Första uppkörningen för självkörande buss i Stockholm

Nobina har fått tillstånd att testa självkörande bussar i Stockholm. Till att börja med blir det dock i form av en uppkörning..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.