DI > Ekonomi

Tuesday, 20 March, 16:43

Liknande nyheter

Taggar: Boräntornafortsätter , sjunka
Affärsvärlden - 13 aug 14 kl. 11:23

Nordea: Boräntorna lär falla

Boräntorna väntas förbli låga under en längre period vilket talar för att de kan vara lämpligt att välja kort 3-månaders boränta, skriver Nordea i sin senaste boränteprognos..

DI - 17 feb 15 kl. 13:36

Nordea sänker boräntorna

Nordea sänker boräntorna med 0,05 till 0,15 procentenheter. Mest sänks räntorna på lånen med längre löptid..

DI - 24 mar 15 kl. 13:15

Swedbank sänker boräntorna

Swedbank blir nu andra storbank att sänka boräntorna i spåren av Riksbankens överraskande reporäntesänkning i förra veckan. Mest sänks räntorna på lån med längre löptider..

DI - 22 dec 15 kl. 09:00

SBAB: Så länge ligger boräntorna kvar

Boräntorna blir kvar på dagens nivåer uppemot ett år innan de börjar stiga, enligt en ny prognos från SBAB. De långa räntorna ska däremot upp tidigare än de rörliga..

DI - 21 jan 16 kl. 11:02

SBAB: Då stiger boräntorna

Sammantaget bedömer SBAB fortfarande att bolåneräntorna ligger kvar kring nuvarande nivåer i upp till ett år innan de börjar stiga, och att uppgången börjar lite tidigare för de bundna boräntorna än för de rörliga..

DI - 05 maj 17 kl. 15:46

Trots låg reporänta – snart stiger boräntorna

En höjning av reporäntan förväntas dröja ytterligare något år, enligt en rapport från SBAB. Men boräntorna kommer trots det att fortsätta stiga, i takt med att räntorna i en osäker omvärld stiger med högkonjunkturen..

DI - 06 maj 15 kl. 20:46

Då stiger boräntorna

Boräntorna kommer att ligga kvar på dagens låga nivåer i upp till ett år till, för att sedan börja stiga under 2016. Den bedömningen gör SBAB i senaste Boräntenytt..

Affärsvärlden - 18 feb 16 kl. 12:24

SBAB: Boräntorna har sannolikt nått botten

Riksbanken slog till och gjorde styrräntan ännu mer negativ och det går inte att utesluta ytterligare stimulanser, men boräntorna har dock sannolikt nått botten. Det uppger SBAB:s chefsekonom Tor Borg i Boräntenytt..

DI - 24 feb 16 kl. 07:38

Storbanken: Då stiger boräntorna

Boräntorna väntas inte stiga i närtid, men från och med nästa år spås en långsam klättring, enligt den senaste Boränteindikatorn från Handelsbanken..

E24 - 02 maj 16 kl. 08:06

Räntepanelen: Boräntorna kan falla ytterligare

SvD Näringsliv räntepanel utesluter inte ytterligare lägre boräntor framöver. Panelen är överens om att bankernas lönsamhet på bolån är ”extremt höga” just nu. Därför finns det all anledning att fortsätta pruta på boräntorna..

PrivataAffärer - 26 aug 16 kl. 10:08

Chefekonomen: Så länge stannar de låga boräntorna kvar

De svenska boräntorna lär inte bli så mycket lägre än i dag. Men vi kan glädjas över låga boräntor under lång tid framöver, konstaterar Nordea i en färsk ränteprognos....

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Zuckerberg sålde aktier för 7,3 miljarder innan skandalen

Facebooks vd Mark Zuckerberg har hittills i år sålt cirka 5 miljoner aktier för cirka 7,3 miljarder kronor, och därmed tjänat 368 miljoner dollar jämfört med om han hade sålt dem efter det kursfall som följt på fredagens dataskandal i bolaget..

DI - 2 minuter sedan

Dollarn återhämtade sig

Europaräntorna steg överlag på tisdagen, och även USA-räntorna var upp medan dollarn återhämtade måndagens tapp. .

DI - 15 minuter sedan

USA-tullar tar över G20-mötet

USA:s planerade tullar på stål och aluminium och risken för handelskrig överskuggar G20-mötet som pågår i Buenos Aires..

DI - 15 minuter sedan

Försäljningschef köper aktier i Episurf

Göran Martinsson har den 19 mars köpt 10.000 stycken aktier i Episurf Medical där han är försäljningschef..

DI - 15 minuter sedan

E-handelsboom slår mot fastighetsmarknaden

Investerarintresset för kommersiella lokaler i Norden är generellt fortsatt högt.  Samtidigt syns tecken på ett markant skifte avseende framtidstron för investeringar i handelslokaler i Sverige..

DI - 30 minuter sedan

Även vd har sålt aktier i budaktuella Orasolv

Hans Michael Lagerbäck har den 19 mars sålt 746.666 stycken aktier i Orasolv där han är vd. Aktierna såldes till kursen 0,29 kronor per aktie, till ett totalt pris av 216.

DI - 45 minuter sedan

850.000 hushåll kan bli utan TV4:s kanaler

I natt kan närmare 850.000 hushåll som är kunder till Telenorägda Canal Digital och Bredbandsbolaget stå utan TV4:s kanaler..

DI - 45 minuter sedan

Polisens nummer 11414 ligger nere

Polisens växelnummer 11414 ligger nere. Felet blev känt vid 12.30-tiden.

DI - 1 timme sedan

New York-börser: Oljepriset erbjuder stöd i USA

Wall Street öppnade på plus under tisdagen efter måndagens nedgångar med nästan 1,5 procent på New York-börsen. Facebook fortsatte dock ned på uppgifter om att USA:s handelsmyndighet FTC granskar hur bolaget behandlat sina användares data..

DI - 1 timme sedan

Facebook fortsätter falla

Härvan kring analysföretaget Cambridge Analytica fortsätter att pressa Facebook på börsen. En bit in i tisdagens handel har aktien backat drygt 3 procent..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.