DI > Ekonomi

Thursday, 18 October, 11:25

Liknande nyheter

Taggar: Boräntornafortsätter , sjunka
PrivataAffärer - 26 jun 18 kl. 08:48

Nordea: Då höjs boräntorna

Hon konstaterar att den stigande amerikanska inflationen gör att Federal Reserve lär fortsätta med sina räntehöjningar. Men i Europa fortsätter ECB och den svenska Riksbanken att signalera en expansiv penningpolitik. ”Den svenska inflationen ligger nära målet, men den underliggande inflationen rensad för energi är betydligt lägre.

Affärsvärlden - 13 aug 14 kl. 11:23

Nordea: Boräntorna lär falla

Boräntorna väntas förbli låga under en längre period vilket talar för att de kan vara lämpligt att välja kort 3-månaders boränta, skriver Nordea i sin senaste boränteprognos..

DI - 17 feb 15 kl. 13:36

Nordea sänker boräntorna

Nordea sänker boräntorna med 0,05 till 0,15 procentenheter. Mest sänks räntorna på lånen med längre löptid..

DI - 24 mar 15 kl. 13:15

Swedbank sänker boräntorna

Swedbank blir nu andra storbank att sänka boräntorna i spåren av Riksbankens överraskande reporäntesänkning i förra veckan. Mest sänks räntorna på lån med längre löptider..

DI - 22 dec 15 kl. 09:00

SBAB: Så länge ligger boräntorna kvar

Boräntorna blir kvar på dagens nivåer uppemot ett år innan de börjar stiga, enligt en ny prognos från SBAB. De långa räntorna ska däremot upp tidigare än de rörliga..

DI - 21 jan 16 kl. 11:02

SBAB: Då stiger boräntorna

Sammantaget bedömer SBAB fortfarande att bolåneräntorna ligger kvar kring nuvarande nivåer i upp till ett år innan de börjar stiga, och att uppgången börjar lite tidigare för de bundna boräntorna än för de rörliga..

DI - 05 maj 17 kl. 15:46

Trots låg reporänta – snart stiger boräntorna

En höjning av reporäntan förväntas dröja ytterligare något år, enligt en rapport från SBAB. Men boräntorna kommer trots det att fortsätta stiga, i takt med att räntorna i en osäker omvärld stiger med högkonjunkturen..

DI - 06 maj 15 kl. 20:46

Då stiger boräntorna

Boräntorna kommer att ligga kvar på dagens låga nivåer i upp till ett år till, för att sedan börja stiga under 2016. Den bedömningen gör SBAB i senaste Boräntenytt..

Affärsvärlden - 18 feb 16 kl. 12:24

SBAB: Boräntorna har sannolikt nått botten

Riksbanken slog till och gjorde styrräntan ännu mer negativ och det går inte att utesluta ytterligare stimulanser, men boräntorna har dock sannolikt nått botten. Det uppger SBAB:s chefsekonom Tor Borg i Boräntenytt..

DI - 24 feb 16 kl. 07:38

Storbanken: Då stiger boräntorna

Boräntorna väntas inte stiga i närtid, men från och med nästa år spås en långsam klättring, enligt den senaste Boränteindikatorn från Handelsbanken..

E24 - 02 maj 16 kl. 08:06

Räntepanelen: Boräntorna kan falla ytterligare

SvD Näringsliv räntepanel utesluter inte ytterligare lägre boräntor framöver. Panelen är överens om att bankernas lönsamhet på bolån är ”extremt höga” just nu. Därför finns det all anledning att fortsätta pruta på boräntorna..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

EU-parlamentet vill sänka koldioxidutsläpp för lastbilar

Europaparlamentets miljöutskott röstade på torsdagen för sänkta utsläpp av koldioxid för lastbilar med 35 procent till 2030..

DI - 15 minuter sedan

Efter Ericssons rapportrally – Börje Ekholms optioner "in the money"

Efter torsdagens rapportrally från Ericsson har vd Börje Ekholm miljoner skäl att jubla. De två miljoner köpoptioner som huvudägarna Investor och Industrivärden ställde ut till honom för två år sedan är nu nämligen "in the money". .

DI - 15 minuter sedan

Volkswagen erbjuder skrotningspremie till tyska kunder

Volkswagen erbjuder nu skrotningspremie och inbytesrabatt på upp till 82.000 kronor till bilägare i Tyskland som vill göra sig av med sina äldre VW-dieslar. Incitamentsprogrammet riktar sig till fordon med euro 1 till euro 4-motorer.

DI - 15 minuter sedan

Nästa runda bör talmannen sköta själv

LEDARE. Det har gått 39 dagar sedan valet och 23 dagar sedan Stefan Löfven avsattes som statsminister. Problemet är inte att det ännu saknas ett förslag till statsminister.

DI - 30 minuter sedan

Undersökning: Toppen är nådd för industrin i Västsverige

Sex av tio tillfrågade verkstadsföretag i Västsverige ser minskande omsättning nästa år jämfört med 2018, som blir ett rekordår. Det visar en undersökning av Triathon..

DI - 45 minuter sedan

Urdålig månad för schweizisk klockexport – Hongkong och USA tyngde

September blev en urdålig månad för de schweiziska klockmakarna när alplandets klockexport minskade med 6,9 procent. Månadens plötsliga nedgång kom efter flera månader av positiva siffror under 2018. .

DI - 45 minuter sedan

Danske Bank: Det liknar nittiotalskrisen – priserna kan falla 30 procent

Det har varit ett skakigt år på bostadsmarknaden med svajiga priser, skärpta amorteringskrav och svårsålda nyproduktioner. Men hur ser framtiden ut? Di har pratat med tre storbanker som siar om vad som är att vänta..

DI - 45 minuter sedan

Sjunkande volym för brittiska detaljhandeln

Den brittiska detaljhandelns försäljningsvolym, inklusive bensin, sjönk 0,8 procent i september, jämfört med föregående månad. Jämfört med samma månad föregående år ökade försäljningen 3,0 procent..

DI - 1 timme sedan

Gardell om Ericssons USA-varning: ”Det kanske har begåtts något brott också”

Efter torsdagens starka rapport från Ericsson ser Cevians Christer Gardell anledning att se över marginalmålet om 10 procent till 2020. Han berömmer också vd Börje Ekholm, men säger att det fortfarande finns mycket att städa upp i bolaget..

DI - 1 timme sedan

Trots uppgifter om åtal – Lundin Petroleums aktie stiger

Di rapporterar på torsdagen att regeringen väntas godkänna åtal mot Lundin Petroleums vd Alex Schneiter och ordföranden Ian Lundin. Lundin Petroleums aktie är dock upp med 1 procent på torsdagsförmiddagen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.