DI > Ekonomi

Friday, 20 July, 00:57

DI - 08 nov 17 kl. 13:35

Boräntorna fortsätter sjunkaPå flera håll fortsätter storbankernas snitträntor att sjunka. Fyra av nio banker sänkte sina rörliga bolåneräntor i oktober..
Läs mer på DI

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Boräntornafortsätter , sjunka
PrivataAffärer - 26 jun 18 kl. 08:48

Nordea: Då höjs boräntorna

Hon konstaterar att den stigande amerikanska inflationen gör att Federal Reserve lär fortsätta med sina räntehöjningar. Men i Europa fortsätter ECB och den svenska Riksbanken att signalera en expansiv penningpolitik. ”Den svenska inflationen ligger nära målet, men den underliggande inflationen rensad för energi är betydligt lägre.

Affärsvärlden - 13 aug 14 kl. 11:23

Nordea: Boräntorna lär falla

Boräntorna väntas förbli låga under en längre period vilket talar för att de kan vara lämpligt att välja kort 3-månaders boränta, skriver Nordea i sin senaste boränteprognos..

DI - 17 feb 15 kl. 13:36

Nordea sänker boräntorna

Nordea sänker boräntorna med 0,05 till 0,15 procentenheter. Mest sänks räntorna på lånen med längre löptid..

DI - 24 mar 15 kl. 13:15

Swedbank sänker boräntorna

Swedbank blir nu andra storbank att sänka boräntorna i spåren av Riksbankens överraskande reporäntesänkning i förra veckan. Mest sänks räntorna på lån med längre löptider..

DI - 22 dec 15 kl. 09:00

SBAB: Så länge ligger boräntorna kvar

Boräntorna blir kvar på dagens nivåer uppemot ett år innan de börjar stiga, enligt en ny prognos från SBAB. De långa räntorna ska däremot upp tidigare än de rörliga..

DI - 21 jan 16 kl. 11:02

SBAB: Då stiger boräntorna

Sammantaget bedömer SBAB fortfarande att bolåneräntorna ligger kvar kring nuvarande nivåer i upp till ett år innan de börjar stiga, och att uppgången börjar lite tidigare för de bundna boräntorna än för de rörliga..

DI - 05 maj 17 kl. 15:46

Trots låg reporänta – snart stiger boräntorna

En höjning av reporäntan förväntas dröja ytterligare något år, enligt en rapport från SBAB. Men boräntorna kommer trots det att fortsätta stiga, i takt med att räntorna i en osäker omvärld stiger med högkonjunkturen..

DI - 06 maj 15 kl. 20:46

Då stiger boräntorna

Boräntorna kommer att ligga kvar på dagens låga nivåer i upp till ett år till, för att sedan börja stiga under 2016. Den bedömningen gör SBAB i senaste Boräntenytt..

Affärsvärlden - 18 feb 16 kl. 12:24

SBAB: Boräntorna har sannolikt nått botten

Riksbanken slog till och gjorde styrräntan ännu mer negativ och det går inte att utesluta ytterligare stimulanser, men boräntorna har dock sannolikt nått botten. Det uppger SBAB:s chefsekonom Tor Borg i Boräntenytt..

DI - 24 feb 16 kl. 07:38

Storbanken: Då stiger boräntorna

Boräntorna väntas inte stiga i närtid, men från och med nästa år spås en långsam klättring, enligt den senaste Boränteindikatorn från Handelsbanken..

E24 - 02 maj 16 kl. 08:06

Räntepanelen: Boräntorna kan falla ytterligare

SvD Näringsliv räntepanel utesluter inte ytterligare lägre boräntor framöver. Panelen är överens om att bankernas lönsamhet på bolån är ”extremt höga” just nu. Därför finns det all anledning att fortsätta pruta på boräntorna..

Fler nyheter från DI

DI - 2 timmar sedan

Globaliseringen blev lyftet för livsverket

Gösta Karlsson grundade Elme Spreader för 45 år sedan och ser fortfarande inget som helst skäl att släppa in riskkapitalister eller börsnotera livsverket:  ”Om vi inte har haft någon kompanjon hittills, varför skulle vi ha en nu?”..

DI - 2 timmar sedan

Ebay och Alcoa rasade på svag börs

De ledande amerikanska börserna vände ned på torsdagen då flera rapporterande bolag hamnade i fokus. Donald Trump kritiserade Federal Reserves höjningar av styrräntan i en intervju med CNBC på torsdagen. "Jag är inte glad att Fed höjer lånekostnader och potentiellt bromsar in ekonomin", sade Donald Trump under intervjun..

DI - 2 timmar sedan

Millicom levererade på förväntningarna

Teleoperatören Millicoms ebitda-resultat blev 551 miljoner dollar för det andra kvartalet 2018. Det framgår av bolagets delårsrapport. .

DI - 2 timmar sedan

Mikael Vilenius: Framgången fortsätter för Epirocs Eriksgata

Epiroc fortsatte sin Eriksgata på börsen efter avknoppningen från Atlas Copco med en stark rapport. Ingen borde ha blivit förvånad..

DI - 3 timmar sedan

Donald Trump besviken på Feds räntehöjningar

Donald Trump kritiserade Federal Reserves höjningar av styrräntan i en intervju med CNBC på torsdagen.  .

DI - 3 timmar sedan

Första cannabisintroduktionen på New York-börsen premiärrusar

På torsdagen inleds handel av Tilray, det första marijuanaföretaget som handlas på amerikanska marknaden. Teckningskursen låg på 17 dollar men efter några timmars handel handlades aktien 30 procent högre. .

DI - 3 timmar sedan

Agnetha Jönsson: Utdelning med låg risk

Kombinationen låg volatilitet och hög direktavkastning lockar.  Xact och Legg Mason har fonder för den som inte gör jobbet själv. .

DI - 4 timmar sedan

Comcast lägger ner jakten på Fox – priset för högt enligt Bloomberg

Comcast är inte längre intresserade av att förvärva underhållningsverksamheten inom Rupert Murdochs 21st Century Fox. I stället kommer Comcast nu lägga fokus på att vinna budstriden i jakten på brittiska Sky. Det rapporterar Bloomberg News..

DI - 4 timmar sedan

MSB: Blir värre innan det blir bättre

Räddningstjänsterna tvingas prioritera bland skogsbränderna och läget är mycket ansträngt, enligt MSB som sammanfattar läget med att "det blir värre innan det blir bättre". Just nu rasar ett 50-tal terrängbränder i landet..

DI - 4 timmar sedan

Hundratals miljoner brinner upp i skogen

Skog för 600 miljoner kronor har hittills brunnit upp. För privata skogsägare som drabbas väntar ekonomiska förluster och tid med ovisshet. ”Det finns en oro hos alla skogsägare”, säger Sven-Erik Hammar, ordförande för LRF Skog..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.