Dagens Medicin > Nyheter

Sunday, 16 June, 21:15

Dagens Medicin - 08 nov 17 kl. 13:13

Datainspektionen granskar skånska journalspärrarEfter klagomål om bristande hantering av behörighet och spärrar i journalen har nu Datainspektionen satt Skåne under lupp..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Datainspektionen, Skåne

Dela artikeln

5 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Datainspektionen, granskar, skånska, journalspärrar
YLE - 07 feb 16 kl. 09:23

Livet utanför samhället
Livet utanför samhället Bortglömda byggnader, förfallna tält i mörka skogshörn och övergivna båtar tjänar år efter år som tillfälliga hem åt hundratals östeuropeiska romer som befinner sig i Finland. Text: Jeanette Björkqvist Bilder: Karl Vilhjálmsson Det knastrar i de slitna tygstyckena, som är täckta av mögelfläckar efter månader utomhus i ett fuktigt höst- och vinterväder där ingenting någonsin hinner torka. Trots att de två tälten slagits upp i skydd av Centralparkens trädbestånd, så hittar den bitande vintervinden sin väg fram ända in under torra klädlager.

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - I förrgår: 15:37

Expertgrupp: Ingen oredlighet av KI-topp

En högt uppsatt forskare på Karolinska institutet har inte varit oredlig sin forskning när flera av hens artiklar innehöll olika typer av bildmanipulationer. Det anser en expertgrupp vid Överklagandenämnden för etikprövning, Önep..

Dagens Medicin - I förrgår: 14:55

Ny ambulansbuss ett lyft för Västerbotten

När Region Västerbotten skulle skaffa ett nytt fordon för sjuktransporter fick personalen vara med och tycka till. Resultatet blev en sprillans ny ambulansbuss med flyttbar stol och möjlighet att transportera ecmo-patienter och utrustning..

Dagens Medicin - I förrgår: 14:45

Ny förundersökning mot Karolinska

En ny polisanmälan har upprättats som rör cancerköerna på sjukhuset 2017. Den här gången är rubriceringen framkallande av fara för annan, rapporterar DN..

Dagens Medicin - I förrgår: 14:24

Eva Fernvall ny ordförande för Inera

Ineras ägarråd och årsstämma har valt Eva Fernvall till ny ordförande. Det meddelar Inera i ett pressmeddelande..

Dagens Medicin - I förrgår: 13:49

”Mina befogenheter rimmar inte med det ansvar jag har”

Att Staffan Gröndal i protest lämnar sin chefspost på kirurg- och urologkliniken på Danderyd har väckt många reaktioner. Men sjukhusets förhandlingschef anser att ordningen är som i vilket företag som helst.  .

Dagens Medicin - I förrgår: 11:30

SKL sänker nätläkartaxan

De digitala vårdgivarna får räkna med 150 kronor mindre per läkarbesök, enligt ett beslut från styrelsen i Sveriges Kommuner och Landsting..

Dagens Medicin - I förrgår: 10:22

Värmland inför förseningsavgift på bårhus

Region Värmland har fattat beslut om att ta ut en avgift på 5 000 kronor i veckan från dem som inte ser till att deras döda anhöriga begravs i tid, skriver Sveriges Radio Värmland..

Dagens Medicin - I förrgår: 10:00

”En 90-talist vet att det inte är någon idé att skrika”

Det skriver Katarina Stolt, disriktsläkare i Jönköping. .

Dagens Medicin - I förrgår: 07:42

Hivresistent gen kopplas till kortare livslängd

Individer med en särskild genetisk variant har visat sig ha ökad chans stå emot hivinfektion. Men samma genetiska variant kopplas nu till kortare livslängd, enligt en studie i Nature medicine..

Dagens Medicin - I förrgår: 07:00

Gör psykosocialt stöd till en del av diabetesvården

De krav som ställs på unga med diabetes typ 1 kan ofta upplevas som övermäktiga, skriver debattörerna..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.