DI > Ekonomi

Friday, 15 December, 11:01

DI - 08 nov 17 kl. 12:21

”Trumps syn på handel är kvar på 1900-talet”HONGKONG. Donalds Trump landade på onsdagen i Kinas huvudstad med krav på hårdare tag kring Nordkorea och minskat kinesisk handelsöverskott. Men få experter tror på genombrott. ”Trumps syn på handel är kvar på 1900-talet”, säger Pradeep Taneja vid University of Melbourne..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Hongkong, Trump, Kinas, Nordkorea, Pradeep Taneja, University, Melbourne

Dela artikeln

67 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trumps, syn, handelär , kvar, 1900-talet
Expressen - 10 maj 16 kl. 23:34

Trumps syn på islam får hård kritik av Khan

Den kontroversiella presidentkandidaten Donald Trump har fått stark kritik av Londons nye borgmästare för sin syn på islam. Trump har sagt att Sadiq Khan - Londons förste muslimske borgmästare - skulle vara undantagen presidentkandidatens förslag om att stoppa muslimer från att resa till USA..

Aftonbladet - 26 sep 17 kl. 11:31

Därför får Trumps hot vara kvar på Twitter

Nerikes Allehanda - 03 apr 16 kl. 05:15

Trumps hat mot kvinnor består

”Donald Trump hatar kvinnor. Det är den enda positionen som han aldrig har ändrat” (egen översättning). Så inleder journalisten Franklin Foer sin artikel i Slate Magazine.

BT - 14 sep 11 kl. 20:08

Öppnar folketingsvalet för ny syn på invandringen till Danmark?

Köpenhamn. I dag går Danmark till val. Länge handlade valrörelsen om annat än landets allt högre gränser mot omvärlden.

YLE - 02 jun 15 kl. 16:27

Heimberg ångrade sig - sitter kvar i revisionsnämnden i Raseborg

Det är styrelsen för Raseborgs socialdemokratiska kommunalorganisation som vill att partibrodern Ulf Heimberg sitter kvar i nämnden. Heimberg ville lämna revisionsnämnden i protest mot hur staden har skött problemen inom byggnadstillsynen. Stadsstyrelsen i Raseborg skulle på måndagen (2.

Cornucopia - 14 nov 16 kl. 16:33

Försvarsmaktsövning Aurora 2017 blir kvitto på Trumps nya säkerhetspolitik

"Vi löser vår verksamhet enskilt, och vi löser den tillsammans med andra. [...] Sverige ska kunna ge och ta emot stöd.

SvD - 03 dec 16 kl. 18:26

Trumps diplomatiska snedsteg: ”Ingen medveten politik”

Donald Trumps senaste diplomatiska snedsteg utlöste en kris med Kina. USA:s blivande president har tidigare småpratat med den kontroversielle filippinske presidenten och kallat Pakistans ledare för ”a terrific guy”. Veterandiplomaten Sven Hirdman ger här sin syn på Trumps diplomatiska faux pas..

GöteborgsPosten - 09 nov 17 kl. 15:36

Trumps barnbarn brygga till Kinas president

Nordkorea och handel stod högst upp på agendan när USA:s president Donald Trumps mötte Kinas Xi Jinping i Peking. Men snackisen på statsbesökets avslutande bankett var Trumps film av barnbarnet Arabella, sjungandes och reciterandes dikter på mandarin..

EU-Parlamentet - 11 sep 14 kl. 17:45

Artikel - Ryskt importförbud: hur ska EU hjälpa drabbade företag - Utskottet för jordbruk och landsbygdens utveckling - Utskottet för internationell handel

Europeiska företag har börjat känna av det ryska importförbudet som infördes den 7 augusti. Åtgärden, som omfattar allt från polska äpplen till belgiskt fläsk, är Rysslands svar på EU-sanktionerna mot landets engagemang i Ukrainakrisen. Bernd Lange (S&D, Tyskland) är ordförande i Utskottet för internationell handel och Czesław Siekierski (EPP, Polen) är ordförande i Jordbruksutskottet.

Skånskan - 25 okt 16 kl. 01:00

Trumps avslöjande kvinnosyn

Första gången jag in­såg att Do­nald Trump fak­tiskt kun­de komma att bli re­pu­bli­kanernas pre­si­dent­kan­di­dat drogs mina tankar till Jonas Gar­dells träf­fan­de be­skrivning av ett Kinder Egg: ”ovan­ligt då­lig cho­klad som döljer en be­svi­kel­se”. Nu visar det sig i och för sig att det är mer olycks­bå­dan­de sa­ker än en­kla be­svi­kel­ser som dolts i Kinder Do­nald. Det är på många sätt märk­vär­digt att det skulle krävas en in­spelning där han skrävlande av­slöjar vil­ket prakt­svin han är gent­emot kvin­nor för att det skulle ta hus i hel­si­ke.

Fler nyheter från DI

DI - 4 minuter sedan

Japans största detaljhandlare jättesatsar på e-handel

Japans största detaljhandelsbolag Aeon ska öka sina digitala investeringar med 150 procent under de närmaste tre åren, skriver Nikkei Asian Review. I absoluta termer handlar det om 500 miljarder yen, motsvarande 37,6 miljarder kronor, som plöjs ned för att hjälpa bolaget att ställa om till den digitala e-handeln..

DI - 15 minuter sedan

Analytiker: Butiksstängningar nödvändigt ont för H&M

De dystra försäljningssiffrorna som modejätten H&M presenterade på morgonen var en kallduschför marknaden. Men analytiker välkomnar beskedet om en snabbare minskningstakt vad gäller butiksbeståndet..

DI - 15 minuter sedan

Fler ekologiska mjölkbönder i Sverige

Antalet ekologiska mjölkbönder har ökat i Sverige och därmed andelen ekologisk mjölk, visar Mjölkrapporten från LRF Mjölk..

DI - 15 minuter sedan

Spanska centralbanken sänker prognosen på grund av Katalonien

Den spanska centralbanken räknar med att landet ekonomi växer med 2,4 procent nästa år och med 2,1 procent 2019. För 2017 bedöms ekonomin ha växt med 3,1 procent. Det rapporterar Bloomberg News..

DI - 45 minuter sedan

Räntor och valutor: Kronan stärks något

Europaräntorna pekar nedåt med ett par-tre punkter i fredagens förmiddagshandel samtidigt som euron är en aning svagare mot dollarn. Vid 10.15-tiden är den tyska tioårsräntan 3 punkter ned till 0,30 procent, från svensk stängning i går, medan den svenska tioåringen är 2 punkter lägre till 0,71 procent..

DI - 1 timme sedan

Ytterligare personer gripna i Falcon Funds-härvan

Ett antal personer i pensionsbolaget Falcon Funds har frihetsberövats och husrannsakan har genomförts på flera platser i Sverige, Storbritannien och Norge.  .

DI - 1 timme sedan

Stockholmsbörsen: H&M-raset tynger index

H&M-aktien tynger Stockholmsbörsen i fredagens öppningshandel. Tele2 går bättre efter en omdanande affär för den nederländska verksamheten. Vid 9.

DI - 1 timme sedan

Per Norman utsedd till “Best CEO in the Sustainable Gaming Industry 2017”

Affärsmagasinet European CEO har utsett Mr Greens Per Norman till spelindustrins bästa VD inom hållbarhet. Utmärkelsen tilldelas Per Norman för det långsiktiga, strategiska hållbarhetsarbete Mr Green utfört sedan bolaget grundades 2007. Den viktigaste hållbarhetsfrågan för spelindustrin handlar om riskbeteenden och att se till att det sunda spelandet inte övergår till något osunt..

DI - 1 timme sedan

H&M-aktien på nioårslägsta

Klädjätten H&M kollapsar på börsen efter fredagsmorgonens stora besvikelse till försäljningssiffror. Kursen är nu på den lägsta nivån sedan 2009..

DI - 1 timme sedan

Richard Bråse: En katastrof för H&M

H&M avslutar ett historiskt svagt år på sämsta tänkbara sätt. När bolaget chockar marknaden med fallande försäljning i det fjärde kvartalet kan inte det beskrivas som något annat än en katastrof..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.