DI > Ekonomi

Monday, 22 October, 07:17

DI - 08 nov 17 kl. 12:21

”Trumps syn på handel är kvar på 1900-talet”HONGKONG. Donalds Trump landade på onsdagen i Kinas huvudstad med krav på hårdare tag kring Nordkorea och minskat kinesisk handelsöverskott. Men få experter tror på genombrott. ”Trumps syn på handel är kvar på 1900-talet”, säger Pradeep Taneja vid University of Melbourne..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Hongkong, Trump, Kinas, Nordkorea, Pradeep Taneja, University, Melbourne

Dela artikeln

67 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trumps, syn, handelär , kvar, 1900-talet
Expressen - 10 maj 16 kl. 23:34

Trumps syn på islam får hård kritik av Khan

Den kontroversiella presidentkandidaten Donald Trump har fått stark kritik av Londons nye borgmästare för sin syn på islam. Trump har sagt att Sadiq Khan - Londons förste muslimske borgmästare - skulle vara undantagen presidentkandidatens förslag om att stoppa muslimer från att resa till USA..

Aftonbladet - 26 sep 17 kl. 11:31

Därför får Trumps hot vara kvar på Twitter

Nerikes Allehanda - 03 apr 16 kl. 05:15

Trumps hat mot kvinnor består

”Donald Trump hatar kvinnor. Det är den enda positionen som han aldrig har ändrat” (egen översättning). Så inleder journalisten Franklin Foer sin artikel i Slate Magazine.

BT - 14 sep 11 kl. 20:08

Öppnar folketingsvalet för ny syn på invandringen till Danmark?

Köpenhamn. I dag går Danmark till val. Länge handlade valrörelsen om annat än landets allt högre gränser mot omvärlden.

YLE - 02 jun 15 kl. 16:27

Heimberg ångrade sig - sitter kvar i revisionsnämnden i Raseborg

Det är styrelsen för Raseborgs socialdemokratiska kommunalorganisation som vill att partibrodern Ulf Heimberg sitter kvar i nämnden. Heimberg ville lämna revisionsnämnden i protest mot hur staden har skött problemen inom byggnadstillsynen. Stadsstyrelsen i Raseborg skulle på måndagen (2.

Cornucopia - 14 nov 16 kl. 16:33

Försvarsmaktsövning Aurora 2017 blir kvitto på Trumps nya säkerhetspolitik

"Vi löser vår verksamhet enskilt, och vi löser den tillsammans med andra. [...] Sverige ska kunna ge och ta emot stöd.

SvD - 03 dec 16 kl. 18:26

Trumps diplomatiska snedsteg: ”Ingen medveten politik”

Donald Trumps senaste diplomatiska snedsteg utlöste en kris med Kina. USA:s blivande president har tidigare småpratat med den kontroversielle filippinske presidenten och kallat Pakistans ledare för ”a terrific guy”. Veterandiplomaten Sven Hirdman ger här sin syn på Trumps diplomatiska faux pas..

Dagens PS - 02 mar 18 kl. 07:19

Världen i chock efter Donald Trumps dolkstöt

Donald Trump annonserade på torsdagen tullar på stål och aluminium på 25 procent för import av stål och 10 procent för import av aluminium. Trump väntas formellt fatta beslutet nästa vecka. ”Beskedet har redan lett till kritik, inte bara från Kina men även från bland annat Kanada och Australien.

Dagens PS - 02 mar 18 kl. 07:19

Världen i chock efter Donald Trumps dolkstöt

Donald Trump annonserade på torsdagen tullar på stål och aluminium på 25 procent för import av stål och 10 procent för import av aluminium. Trump väntas formellt fatta beslutet nästa vecka. ”Beskedet har redan lett till kritik, inte bara från Kina men även från bland annat Kanada och Australien.

EU-Parlamentet - 11 sep 14 kl. 17:45

Artikel - Ryskt importförbud: hur ska EU hjälpa drabbade företag - Utskottet för jordbruk och landsbygdens utveckling - Utskottet för internationell handel

Europeiska företag har börjat känna av det ryska importförbudet som infördes den 7 augusti. Åtgärden, som omfattar allt från polska äpplen till belgiskt fläsk, är Rysslands svar på EU-sanktionerna mot landets engagemang i Ukrainakrisen. Bernd Lange (S&D, Tyskland) är ordförande i Utskottet för internationell handel och Czesław Siekierski (EPP, Polen) är ordförande i Jordbruksutskottet.

Fler nyheter från DI

DI - 3 minuter sedan

Fiat Chrysler säljer Magneti Marelli för 64 miljarder kronor

Fordonsjätten Fiat Chrysler meddelade på måndagsmorgonen att dotterbolaget Magneti Marelli säljs till japanska Calsonic Kansei för 64 miljarder kronor. Det framgår av ett pressmeddelande. .

DI - 15 minuter sedan

Belatchew Arkitekter går in i sthlmnyc

Som ett led i Belatchew Arkitekters internationaliseringsarbete går nu företaget in som partner i sthlmnyc..

DI - 15 minuter sedan

Vi lever i en galen värld – men oron ger kraft till handling

Vi lever i en galen värld med olja och nya flyglinjer som viktiga drivkrafter. Men nu breder oron för klimatet ut sig – och den ger kraft till handling. Omställningen till ett hållbart samhälle kan gå så mycket fortare än vi anar..

DI - 15 minuter sedan

Uppgifter: Samsung och NEC inleder 5G-samarbete

Sydkoreanska Samsung Electronics och japanska NEC kommer att inleda ett samarbete för att utveckla och globalt marknadsföra 5G-basstationer. Det uppger källor, rapporterar The Japan Times..

DI - 30 minuter sedan

Sänkt kreditbetyg men stabila utsikter för Italien – bedömare spår lättnadsrally

Asienbörserna var lite blandade med en svag dragning uppåt, samtidigt som Kina-börserna steg mer markerat. Stimulanshopp i Kina överskuggar orosfaktorer som Italien, brexit och Saudiarabien. .

DI - 45 minuter sedan

Börsrally i Kina – Shanghaibörsen upp fyra procent

Skaffa dig morgonkoll: Den kinesiska aktiemarknaden bjöd på ett ordentligt rally under måndagen och vid klockan 6 svensk tid var Shanghaibörsens kompositindex upp 4,2 procent. Måndagens uppgång kommer i spåren av att myndighetspersoner uttryckt stöd .

DI - 45 minuter sedan

Priset på nya bostäder i Kina steg med 7,9 procent i årstakt

Enligt Reuters beräkningar steg priserna för nya hem totalt med 7,9 procent i årstakt i september, efter en uppgång med 7,0 procent i augusti. .

DI - 1 timme sedan

Varannan förvaltad fond är sämre än slumpen

Hälften av de aktivt förvaltade Sverigefonderna slår börsindex under perioder på mellan ett till fem år. På lång sikt får tre av fyra Sverigefonder stryk av index. Global- och Europafondförvaltare har ännu svårare att överträffa index..

DI - 1 timme sedan

Detta händer måndag 22 oktober

Rapportperioden bjuder under måndagen på en lite minder skörd kvartalsrapporter från bland annat Arjo och Beijer Ref. .

DI - 1 timme sedan

Trumps rådgivare: Kina gör inget för att minska spänningarna

Larry Kudlow, Vita husets ekonomiska rådgivare, anklagar Kina för att inte göra någonting för att minska spänningarna i handelsfrågorna inför ett väntat toppmöte mellan Donald Trump och Xi Jinping vid G20-mötet i Argentina i november. Det sade han in en intervju med Financial Times på söndagen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.