DI > Ekonomi

Tuesday, 17 July, 21:09

DI - 08 nov 17 kl. 12:21

”Trumps syn på handel är kvar på 1900-talet”HONGKONG. Donalds Trump landade på onsdagen i Kinas huvudstad med krav på hårdare tag kring Nordkorea och minskat kinesisk handelsöverskott. Men få experter tror på genombrott. ”Trumps syn på handel är kvar på 1900-talet”, säger Pradeep Taneja vid University of Melbourne..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Hongkong, Trump, Kinas, Nordkorea, Pradeep Taneja, University, Melbourne

Dela artikeln

67 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trumps, syn, handelär , kvar, 1900-talet
Expressen - 10 maj 16 kl. 23:34

Trumps syn på islam får hård kritik av Khan

Den kontroversiella presidentkandidaten Donald Trump har fått stark kritik av Londons nye borgmästare för sin syn på islam. Trump har sagt att Sadiq Khan - Londons förste muslimske borgmästare - skulle vara undantagen presidentkandidatens förslag om att stoppa muslimer från att resa till USA..

Aftonbladet - 26 sep 17 kl. 11:31

Därför får Trumps hot vara kvar på Twitter

Nerikes Allehanda - 03 apr 16 kl. 05:15

Trumps hat mot kvinnor består

”Donald Trump hatar kvinnor. Det är den enda positionen som han aldrig har ändrat” (egen översättning). Så inleder journalisten Franklin Foer sin artikel i Slate Magazine.

BT - 14 sep 11 kl. 20:08

Öppnar folketingsvalet för ny syn på invandringen till Danmark?

Köpenhamn. I dag går Danmark till val. Länge handlade valrörelsen om annat än landets allt högre gränser mot omvärlden.

YLE - 02 jun 15 kl. 16:27

Heimberg ångrade sig - sitter kvar i revisionsnämnden i Raseborg

Det är styrelsen för Raseborgs socialdemokratiska kommunalorganisation som vill att partibrodern Ulf Heimberg sitter kvar i nämnden. Heimberg ville lämna revisionsnämnden i protest mot hur staden har skött problemen inom byggnadstillsynen. Stadsstyrelsen i Raseborg skulle på måndagen (2.

Hela Gotland - 15 timmar sedan

Märklig syn i Yttre Stockviken

Flera fågelskådare blev vittne till en ovanlig syn på Sudret i helgen när en fågel genomborrad av en pil plötsligt visade upp sig..

Cornucopia - 14 nov 16 kl. 16:33

Försvarsmaktsövning Aurora 2017 blir kvitto på Trumps nya säkerhetspolitik

"Vi löser vår verksamhet enskilt, och vi löser den tillsammans med andra. [...] Sverige ska kunna ge och ta emot stöd.

SvD - 03 dec 16 kl. 18:26

Trumps diplomatiska snedsteg: ”Ingen medveten politik”

Donald Trumps senaste diplomatiska snedsteg utlöste en kris med Kina. USA:s blivande president har tidigare småpratat med den kontroversielle filippinske presidenten och kallat Pakistans ledare för ”a terrific guy”. Veterandiplomaten Sven Hirdman ger här sin syn på Trumps diplomatiska faux pas..

Dagens PS - 02 mar 18 kl. 07:19

Världen i chock efter Donald Trumps dolkstöt

Donald Trump annonserade på torsdagen tullar på stål och aluminium på 25 procent för import av stål och 10 procent för import av aluminium. Trump väntas formellt fatta beslutet nästa vecka. ”Beskedet har redan lett till kritik, inte bara från Kina men även från bland annat Kanada och Australien.

Dagens PS - 02 mar 18 kl. 07:19

Världen i chock efter Donald Trumps dolkstöt

Donald Trump annonserade på torsdagen tullar på stål och aluminium på 25 procent för import av stål och 10 procent för import av aluminium. Trump väntas formellt fatta beslutet nästa vecka. ”Beskedet har redan lett till kritik, inte bara från Kina men även från bland annat Kanada och Australien.

Fler nyheter från DI

DI - 3 minuter sedan

Sverige leder allians för globalt kemikalieavtal

I samband med FN:s årliga miljötoppmöte i New York lanserar Sverige en högambitionsallians. Alliansen bestående av länder och andra aktörer ska driva arbetet med att skapa ett Parisavtal för säker hantering av kemikalier..

DI - 10 minuter sedan

Härjande bränder – en dyr affär för skogsbolagen

Bränderna som härjar på många platser i Sverige pressar skogsbolagen. På många håll måste företagen låta maskinerna stå. ”I södra Norrland har vi stoppat all avverkning”, säger Inger Thorén Emilsson, kommunikationschef på Sveaskog..

DI - 10 minuter sedan

70-tal bränder just nu – torka största risken

Ett 70-tal skogsbränder härjar i Sverige. Men över tid har faktiskt antalet skogsbränder minskat..

DI - 30 minuter sedan

Nya rekordnivåer för Nasdaq

Amerikanska indexet Nasdaq Composite når nya toppar. Amazon agerar draglok och Netflix återhämtning bidrar. .

DI - 15 minuter sedan

Trump accepterar slutsats om rysk valpåverkan

USA:s president Donald Trump säger att Rysslands agerande inte hade någon inverkan på utgången av det amerikanska presidentvalet och att han accepterar de amerikanska underrättelsetjänsternas slutsats om rysk påverkan på presidentvalet, rapporterar Reuters..

DI - 30 minuter sedan

Fondproffset: Tre aktier du ska köpa i handelskriget

Att USA har startat ett handelskrig mot bland annat Kina har inte gått obemärkt förbi. För aktiehandlare behöver dock inte oroligheterna vara något negativt, skriver Skagen Fonder. Handelskrig skapar möjligheter.

DI - 1 timme sedan

Lifco ökar omsättningen och rörelseresultatet

Industrikoncernen Lifco redovisar ökande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar högre vinst..

DI - 1 timme sedan

Rekordutbud på nyproducerat – bister höst väntar

Sommaren innebär normalt sett mindre aktivitet på bostadsmarknaden. Trots det går utbudet av nyproducerade lägenheter till salu mot rekordnivåer. .

DI - 1 timme sedan

Viktig men knapp brexitseger för Theresa May

Den brittiska regeringen och premiärminister Theresa May har med knapp majoritet vunnit en viktig omröstning i parlamentet om brexit..

DI - 1 timme sedan

Anders Hägerstrand: Klockrent köp efter kursraset

Husqvarnas aktie är klockrent köp efter det överdrivna kursraset på tisdagen. Visserligen finns det skäl att oroa sig för hur dyrt det blir för Husqvarna att avveckla stora delar av konsumentdivisionen samt hur förlorade skalfördelar påverkar hela koncernens lönsamhet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.