Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 21 March, 10:21

Dagens PS - 08 nov 17 kl. 08:35

Kungafamiljen avslöjad i paradisläckanKänd affärsman bjöd kronprinsessan och prins Daniel på lyxbröllopsresa. Det här avslöjar Uppdrag granskning i SVT, som uppger att bröllopsresan – som kostade miljontals kronor – gick i ett exklusivt privatjet registrerat i skatteparadiset Bermuda. Det här var 2010 och den som bekostade kalaset var superentreprenören Bertil Hult, som i mitten av 1960-talet byggde upp språkimperiet EF – Eduction First, som enligt egna uppgifter i dag har verksamhet i 116 länder och över 40.000 anställda. Bertil Hult är, enligt UG, god för mer än 35 miljarder kronor och anses vara en av världens rikaste personer.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Daniel, Uppdrag, SVT, Bermuda, Bertil Hult, EF, First, Hult, UG, Victorias, Daniels, Polynesien, Bora Bora, Kungafamiljen, Dagensps

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kungafamiljen, avslöjadi , paradisläckan
Dagens PS - 06 nov 17 kl. 08:56

Paradisläckan: Topparna som skatteavslöjas

”Vad fan får jag för pengarna?”, säger Svenskt Näringslivs ordförande Leif Östling – en av tusentals utpekade. För ett år sedan rörde de omskrivna Panamadokumenten om rejält bland världens skatteplanerande toppar, som DagensPS skrivit om.

Dagens PS - 11 sep 17 kl. 09:13

Iphone X avslöjad i ”största läckan någonsin”

Med bara en dag kvar har Apple drabbats en förödande läcka inom företaget. Apple anstränger sig för att hålla sina nya produkter hemliga men nu har bolaget råkat ut för den kanske största läckan någonsin, skriver BBC. Någon som troligtvis arbetar inom företaget har läckt ut webbadresser som innehåller en ny version av operativsystemet iOS och bland koden återfinns detaljer om nya iPhone.

DN - 24 jan 18 kl. 00:16

The Guardian: Avslöjad juristfirma kopplas till terrorfinansiering och organiserad brottslighet

Appleby, juristfirman som kom i fokus i samband med Paradisläckan, utförde placeringstjänster i syfte att undkomma skatt åt en bank som anklagats för att understödja terrorfinansiering, internationell organiserad kriminalitet och syriska regimens kemvapenprogram..

DN - 06 nov 17 kl. 12:43

Paradisläckan sveper över hela världen

Internationella toppolitiker, kungligheter och näringslivsmän har avslöjats som skattesmitare. DN går igenom tyngdpunkterna i ”paradisläckan”..

BT - 07 nov 17 kl. 10:41

Flera boråsare avslöjade i paradisläckan på Malta

Minst fem personer från Boråsområdet finns med i Paradisläckan för sina engagemang i bolag på Malta..

SVT - 08 nov 17 kl. 18:09

Stefan Löfven om paradisläckan: ”En del tar sig en annan moral”

Paradisläckan, där både toppolitiker och näringslivsjättar kopplas till några av världens skatteparadis, har väckt reaktioner världen över. Flera svenskar återfinns i de nya dokumenten och nu kommenterar statsminister Stefan Löfven (S) avslöjandet. – Jag tycker det visar att en del tar sig en annan moral, säger han till SVT Nyheter..

DI - 11 nov 17 kl. 13:17

EU hotar medlemsländer med sanktioner efter paradisläckan

EU-kommissionen hotar Storbritannien och Malta med "extremt tunga sanktioner" om de inte ändrar sina momsregler för lyxjakter och privatjetplan, som avslöjats genom den stora paradisläckan i veckan..

Helsingborgs Dagblad - 13 nov 17 kl. 20:59

Många reaktioner på paradisläckan

En vecka efter de första uppgifterna från paradisläckan publicerades har myndigheter världen över inlett utredningar om misstänkt skatteflykt. Debatter om skattemoral och kryphål i lagen har också följt i läckans spår. Dag ett avslöjades att USA:s hande.

Expressen - 07 nov 17 kl. 19:10

Paradisläckan – så här mycket pengar handlar det om

I helgen avslöjades Paradiseläckan, Paradise Papers.2 000 svenskar, däribland Svenskt Näringslivs ordförande Leif Östling har i hemlighet placerat pengar i skatteparadis för att undvika att betala skatt..

SvD - 25 feb 14 kl. 19:51

Skvaller-twittrare avslöjad

I tre år kämpade Goldman Sachs för att hitta twittraren @GSElevator, som spred internt skvaller från banken. Nu avslöjades anledningen till att läckan aldrig kunde hittas: han jobbade aldrig på Goldman Sachs..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 45 minuter sedan

Nu trycker Amazon till Google

För första gången har e-handelsjättens ett större börsvärde än Google, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt med hänvisning till Bloomberg News. Det är alltså en milstolpe i Jeff Bezos och Amazons historia när bolaget nu, efter många år, sprungit i kapp Google i börsvärde – egentligen är det Googles börsnoterade Alphabet som blir omsprunget. När telegrammet skrevs – efter att börsen stängt i USA – hade Amazon ett börsvärde på 768 miljarder dollar sedan aktien gått upp med 2,7 procent.

Dagens PS - 1 timme sedan

Facebook under press – Zuckerberg tiger

I går satt den sociala mediejätten i krismöte, men inga kommentarer har hittills kommit från Facebookgrundaren, uppger Svenska Dagbladet. Brittiska och amerikanska myndigheter utreder nu skandalen med Cambridge Analyticas insamling av användardata. Mest förvånar dock Facebooks kompakta tystnad efter det graverande avslöjandet.

Dagens PS - 16 timmar sedan

EU-bossen vill undvika handelskrig med USA

EU:s respons på de amerikanska importtullarna på stål och aluminium kommer att vara ansvarsfulla och rimliga. Det säger Europeiska rådets ordförande Donald Tusk i ett brev riktat mot ledare för unionens medlemsländer, enligt Bloomberg News. Ordföranden konstaterar att tullarna, om de implementeras, skulle påverka omkring 1,5 procent av handeln över Atlanten.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Även Toyota ställer in tester efter Ubers olycka

Japanska biljätten Toyota ställer nu in sina tester med självkörande bilar i USA efter den dödliga olyckan med en Uber-bil. Det rapporterar Automotive News. Stoppet berör bara USA.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Flygbolaget på väg att störta: ”Verkligen illa”

Flygbolaget Norwegian spår ökade intäkter och en ökad förlust under det första kvartalet. Bolaget har upplevt en stabil efterfrågan under kvartalet. Företaget höjer dock enhetskostnadsprognosen på grund av ökade bränslekostnader och valuta.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Razzia mot BMW:s kontor – misstänks för utsläppsfusk

Åklagare har på tisdagen utfört en razzia mot BMW:s huvudkvarter i München och påbörjat en preliminär utredning kring misstänkt fusk med dieselutsläpp, rapporterar Financial Times. Misstanken är att 11.400 bilar ska ha blivit utrustade med otillåtna anordningar som anger för låga utsläppsvärden under tester.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Handeln i Fingerprint återupptas under dagen

Nasdaq Stockholm har, med hänvisning till pressmeddelandet som Fingerprint Cards publicerade  under tisdageftermiddagen, i samråd med Finansinspektionen beslutat att handeln i bolagets aktier ska återupptas. Handeln återupptas imorgon, den 21 mars 2018, enligt ordinarie handelsschema, enligt ett marknadsmeddelande. Stockholmsbörsen stoppade handeln i Fingerprint under tisdagsförmiddagen med hänvisning till insiderinformation som inte publicerats av bolaget.

Dagens PS - Igår: 10:42

Anrik mediegigant kan sparka upp till 300

USA främsta utgivare av tidskrifter Meredith Corporation är i färd med att säga upp emot 300 anställda, rapporterar Wall Street Journal med hänvisning till källor. Nedskärningarna kommer efter köpet av Time Inc och är till för att eliminera dubbla roller. Hårdast smäll väntas det blir för Times anställda i New York, enligt uppgift.

Dagens PS - 14 timmar sedan

TV-kanalerna räddade – Telenor och TV4 överens

Nytt avtal på plats mellan parterna – hotet om nedsläckta kanaler undanröjt. TV4/Bonnier Broadcasting och Telenor nådde under tisdagskvällen en överenskommelse vilket innebär att hotet om att TV4:s kanaler skulle försvinna för Canal Digitals och Bredbandsbolagets kunder är avvärjt. "Jag är glad över att Telenor kom tillbaka till förhandlingsbordet och att vi till slut lyckades nå en överenskommelse som speglar TV4-Gruppens ökade värde.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Motorproffs: Småsuven håller inte måttet

Det anser Expressen, som testat Ford EcoSport och slår fast att bilen ”har svårt att leverera något unikt”. Motorn har140 hk, växellådan är manuell och sexstegad. Men något tryck, som imponerar på tidningens testreporter, är det inte i bilen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.