Nyteknik > Teknik

Thursday, 18 October, 12:05

Liknande nyheter

Taggar: Sverigefår allt , fler, elbilar
Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Fler elbilar att hyra i sommar

I sommar kommer det att finnas fler elbilar att hyra än någonsin tidigare. För den som ska köra kortare sträckor kan det löna sig att hyra elbil eftersom man slipper betala för bränsle. Men det är lätt att få räckviddsångest ?

Länstidningen i Jämtland - 06 mar 18 kl. 05:30

Med fler elbilar i länet – krävs nu också fler laddstolpar – ”Laddinfrastruktur är en viktig fråga”

Fler elbilar kräver också fler möjligheter att ladda. Och då räcker inte ett vanligt motorvärmaruttag. – Intern laddinfrastruktur är en viktig fråga, konstaterar Anne Sörensson på Grön trafik..

Helsingborgs Dagblad - 06 jun 12 kl. 10:00

Fler elbilar att hyra i sommar

I sommar kommer det att finnas fler elbilar att hyra än någonsin tidigare. För den som ska köra kortare sträckor kan det löna sig att hyra elbil eftersom man slipper betala för bränsle. Men det är lätt att få räckviddsångest ?

Expressen - 22 feb 16 kl. 12:35

USA vill se fler elbilar från Volkswagen

Efter dieselskandalen: nu vill amerikanska myndigheter att VW bygger fler elbilar för att bättra på sitt rykte i USA. EPA vill ha hjälp av VW att få igång elbilslogistiken i Tennessee..

YLE - 24 nov 16 kl. 04:54

Morgonkollen: Klimatstrategi ger fler elbilar, asylbeslut gällande irakier kan rivas upp

Vi berättar vad som har hänt medan du sov och uppdaterar dig för dagen. Läget utrikes: En handskriven dikt av Anne Frank har sålts för 140 000 euro på auktion i Holland. Dikten är skriven den 28 mars 1942 bara några månader innan Anne och hennes familj gick under jorden.

YLE - 24 nov 16 kl. 14:08

Regeringen vill ha fler elbilar, finländarna ska promenera mera - energistrategin till riksdagen

Vindkraftens inmatningstariffer slopas och ersätts av ett nytt stöd, bilarnas utsläpp ska minskas genom satsningar på biobränslen, elbilarna ska bli fler och Finland ska avstå från stenkol fram till år 2030. Det här är i ett nötskal regeringens nya energi- och klimatstrategi som presenterades i dag torsdag. Strategin sträcker sig fram till år 2030, och visar hur regeringen svarar mot kraven i till exempel Parisavtalet.

SR - 19 dec 17 kl. 19:30

Fler elbilar inte ett problem för elnätet

Elnätet i Sverige klarar på dom flesta håll av att allt fler skaffar elbilar, det säger flera elbolag som Ekot pratat med..

SvD - 03 aug 15 kl. 14:14

"Vi borde ha tio gånger fler elbilar i Sverige"

Nya siffror från Statistiska centralbyrån, SCB, visar att intresset för elbilar fortsätter att öka. Men ökningen skulle kunna vara tio gånger så stor om Sverige haft ambitioner, menar branschorganisationen Bil Sweden..

YLE - 24 nov 16 kl. 03:51

Klimatstrategi väntas ge fler elbilar

Det slutliga målet är att Finland år 2050 ska vara ett kolneutralt samhälle. Det betyder att vi då inte ska släppa ut mera kol under ett år än vad som binds i våra skogar. I praktiken ska alltså utsläppseffekten vara noll.

Nyteknik - 04 sep 14 kl. 07:08

Norges succérecept för fler elbilar

Elbilarna i Sverige blir fler och fler. Men jämfört med Norge bleknar det mesta..

YLE - 29 jun 17 kl. 05:53

Berner vill se fler elbilar i Finland

Trafik- och kommunikationsminister Anne Berner (C) vill stöda användningen av elbilar för att minska på utsläppen från trafiken. Det kommenterar hon till Lännen Media. Enligt Berner kunde staten tillsammans med kommunerna komma överens om individuella minskningskvoter för utsläppen.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 1 timme sedan

Superinspiratörer prisas för sina insatser

I förra veckan gick Womengineer Awards av stapeln för tionde året i rad. Bland pristagarna fanns bloggare, barnboksförfattare och sociala företagare..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Ericsson krossar förväntningarna och rusar på börsen

Ericsson rusar på Stockholmsbörsen efter att ha krossat analytikernas förväntningar för tredje kvartalet. Bolaget vände förlust till en rörelsevinst på 3,2 miljarder kronor..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Spelutvecklaren Epic Games stämmer youtuber för Fortnite-fusk

Amerikanska Epic Games, som ligger bakom succéspelet "Fortnite" drar två youtubers inför domstol, skriver spelsajten Polygon..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Volkswagen-bossens varning: Stor risk att Tyskland tappar ledningen

Om landets bilmärken inte anpassar sig efter miljökraven så riskerar Tyskland att tappa ledningen globalt. Sannolikheten för detta är 50/50 – det hävdar Volkswagenkoncernens vd Herbert Diess..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Ericsson krossar förväntningarna

Ericsson krossade analytikernas förväntningar när delårsrapporten för tredje kvartalet presenterades. Bolaget vände förlust till en rörelsevinst på 3,2 miljarder kronor..

Nyteknik - 4 timmar sedan

OKG ger sig ut på säljakt i Oskarshamns kärnkraftsdamm

En säl har tagit sig in i kylvattendammen vid Oskarshamns kärnkraftverk..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Kraftig vinst för Ericsson

– Vi ser förbättringar inom hela verksamheten, skriver vd:n Börje Ekholm i rapporten..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Twitter avslöjar innehåll i ryska konton

Twitter kommer att lämna ut mer information om tusentals konton som använts vid det företaget kallar "möjliga underrättelseoperationer"..

Nyteknik - 6 timmar sedan

”AI kommer att kolonisera Mars innan Elon Musk”

Forskaren Jürgen Schmidhuber ligger bakom tekniken i röstassistenter som Alexa och Siri. Nu vill han skapa den första superintelligensen i sitt labb i Schweiz – och han är övertygad om att den kommer att ta över hela universum..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Så här vill Kina bestämma position i hela världen

GRAFIK. Kina sköt nyligen upp nya satelliter för att bygga ut positioneringssystemet Beidou. Planen är att inom några år konkurrera med det amerikanska gps-systemet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.