Nyteknik > Teknik

Tuesday, 20 March, 16:43

Liknande nyheter

Taggar: Sverigefår allt , fler, elbilar
Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Fler elbilar att hyra i sommar

I sommar kommer det att finnas fler elbilar att hyra än någonsin tidigare. För den som ska köra kortare sträckor kan det löna sig att hyra elbil eftersom man slipper betala för bränsle. Men det är lätt att få räckviddsångest ?

Länstidningen i Jämtland - 06 mar 18 kl. 05:30

Med fler elbilar i länet – krävs nu också fler laddstolpar – ”Laddinfrastruktur är en viktig fråga”

Fler elbilar kräver också fler möjligheter att ladda. Och då räcker inte ett vanligt motorvärmaruttag. – Intern laddinfrastruktur är en viktig fråga, konstaterar Anne Sörensson på Grön trafik..

Helsingborgs Dagblad - 06 jun 12 kl. 10:00

Fler elbilar att hyra i sommar

I sommar kommer det att finnas fler elbilar att hyra än någonsin tidigare. För den som ska köra kortare sträckor kan det löna sig att hyra elbil eftersom man slipper betala för bränsle. Men det är lätt att få räckviddsångest ?

Expressen - 22 feb 16 kl. 12:35

USA vill se fler elbilar från Volkswagen

Efter dieselskandalen: nu vill amerikanska myndigheter att VW bygger fler elbilar för att bättra på sitt rykte i USA. EPA vill ha hjälp av VW att få igång elbilslogistiken i Tennessee..

YLE - 24 nov 16 kl. 04:54

Morgonkollen: Klimatstrategi ger fler elbilar, asylbeslut gällande irakier kan rivas upp

Vi berättar vad som har hänt medan du sov och uppdaterar dig för dagen. Läget utrikes: En handskriven dikt av Anne Frank har sålts för 140 000 euro på auktion i Holland. Dikten är skriven den 28 mars 1942 bara några månader innan Anne och hennes familj gick under jorden.

YLE - 24 nov 16 kl. 14:08

Regeringen vill ha fler elbilar, finländarna ska promenera mera - energistrategin till riksdagen

Vindkraftens inmatningstariffer slopas och ersätts av ett nytt stöd, bilarnas utsläpp ska minskas genom satsningar på biobränslen, elbilarna ska bli fler och Finland ska avstå från stenkol fram till år 2030. Det här är i ett nötskal regeringens nya energi- och klimatstrategi som presenterades i dag torsdag. Strategin sträcker sig fram till år 2030, och visar hur regeringen svarar mot kraven i till exempel Parisavtalet.

SR - 19 dec 17 kl. 19:30

Fler elbilar inte ett problem för elnätet

Elnätet i Sverige klarar på dom flesta håll av att allt fler skaffar elbilar, det säger flera elbolag som Ekot pratat med..

SvD - 03 aug 15 kl. 14:14

"Vi borde ha tio gånger fler elbilar i Sverige"

Nya siffror från Statistiska centralbyrån, SCB, visar att intresset för elbilar fortsätter att öka. Men ökningen skulle kunna vara tio gånger så stor om Sverige haft ambitioner, menar branschorganisationen Bil Sweden..

YLE - 24 nov 16 kl. 03:51

Klimatstrategi väntas ge fler elbilar

Det slutliga målet är att Finland år 2050 ska vara ett kolneutralt samhälle. Det betyder att vi då inte ska släppa ut mera kol under ett år än vad som binds i våra skogar. I praktiken ska alltså utsläppseffekten vara noll.

Nyteknik - 04 sep 14 kl. 07:08

Norges succérecept för fler elbilar

Elbilarna i Sverige blir fler och fler. Men jämfört med Norge bleknar det mesta..

YLE - 29 jun 17 kl. 05:53

Berner vill se fler elbilar i Finland

Trafik- och kommunikationsminister Anne Berner (C) vill stöda användningen av elbilar för att minska på utsläppen från trafiken. Det kommenterar hon till Lännen Media. Enligt Berner kunde staten tillsammans med kommunerna komma överens om individuella minskningskvoter för utsläppen.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 30 minuter sedan

”Peter Carlsson är Sveriges mest spännande entreprenör”

LEDARE. Affärsidén är att bygga Europas största batteifabrik som ska producera världens grönaste batterier, skriver Ny Tekniks chefredaktör Per Danielson..

Nyteknik - 1 timme sedan

Facebook utreds av federal kommission

Internetjätten Facebook kommer att utredas av amerikanska FTC – kommissionen kan avgöra om bolaget tvingas till dryga böter..

Nyteknik - 2 timmar sedan

De vill göra snöröjning av landningsbanor automatiserad – första test klart

Två plogbilar som följde en förprogrammerad rutt röjde i måndags en norsk flygplats från snö. Men det är en bit kvar tills de kan kallas självkörande..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Kartläggning av Sveriges vattenflöden ska vara hjälp vid katastrofer

Sedan 2010 har Lantmäteriet tillsammans med SMHI kartlagt Sveriges sjöar och vattendrag. Arbetet har lett fram till att man nu har dokumenterat vattenflödena i hela landet..

Nyteknik - 2 timmar sedan

"Hellre investera i solceller än pengar på banken”

Intresset för att producera egen el ökar, och allt fler installerar solpaneler på sina tak. Ove Stein, 82 år, är en av dem som nyttjar solens energi, och ser fram emot att få miljövänlig el under många år framöver..

Nyteknik - 4 timmar sedan

VW ska slå nytt rekord med el-racerbil

Volkswagen visar upp ny teknik – och sin hängivenhet till en elektrifierad framtid. Här är elbilen som ska slå nytt rekord i tävlingen Pikes Peak. ”Ett värdefullt test för den allmänna utvecklingen av elbilar”, säger VW:s utvecklingschef..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Kvinna ihjälkörd av självkörande Volvo XC90 – tester avbryts

Taxitjänsten Uber stoppar alla sina tester av självkörande fordon efter att en kvinna blivit ihjälkörd av en av företagets Volvobilar i Tempe, Arizona..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Här är världens första SSD-enhet på 100 TB

Världens största flashminne har precis korsat en magisk gräns. Nimbus Data har visat upp den första disken med 100 terabyte lagring..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Datainspektionen till Facebook: Stoppa er utredning nu

Den brittiska datainspektionen ICO undersöker hur Facebook agerat efter rapporterna om att företaget Cambridge Analytica samlat in personlig information om 50 miljoner Facebook-användare..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.