Nyteknik > Teknik

Friday, 15 December, 11:09

Liknande nyheter

Taggar: Sverigefår allt , fler, elbilar
Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Fler elbilar att hyra i sommar

I sommar kommer det att finnas fler elbilar att hyra än någonsin tidigare. För den som ska köra kortare sträckor kan det löna sig att hyra elbil eftersom man slipper betala för bränsle. Men det är lätt att få räckviddsångest ?

Helsingborgs Dagblad - 06 jun 12 kl. 10:00

Fler elbilar att hyra i sommar

I sommar kommer det att finnas fler elbilar att hyra än någonsin tidigare. För den som ska köra kortare sträckor kan det löna sig att hyra elbil eftersom man slipper betala för bränsle. Men det är lätt att få räckviddsångest ?

Expressen - 22 feb 16 kl. 12:35

USA vill se fler elbilar från Volkswagen

Efter dieselskandalen: nu vill amerikanska myndigheter att VW bygger fler elbilar för att bättra på sitt rykte i USA. EPA vill ha hjälp av VW att få igång elbilslogistiken i Tennessee..

YLE - 24 nov 16 kl. 04:54

Morgonkollen: Klimatstrategi ger fler elbilar, asylbeslut gällande irakier kan rivas upp

Vi berättar vad som har hänt medan du sov och uppdaterar dig för dagen. Läget utrikes: En handskriven dikt av Anne Frank har sålts för 140 000 euro på auktion i Holland. Dikten är skriven den 28 mars 1942 bara några månader innan Anne och hennes familj gick under jorden.

YLE - 24 nov 16 kl. 14:08

Regeringen vill ha fler elbilar, finländarna ska promenera mera - energistrategin till riksdagen

Vindkraftens inmatningstariffer slopas och ersätts av ett nytt stöd, bilarnas utsläpp ska minskas genom satsningar på biobränslen, elbilarna ska bli fler och Finland ska avstå från stenkol fram till år 2030. Det här är i ett nötskal regeringens nya energi- och klimatstrategi som presenterades i dag torsdag. Strategin sträcker sig fram till år 2030, och visar hur regeringen svarar mot kraven i till exempel Parisavtalet.

SvD - 03 aug 15 kl. 14:14

"Vi borde ha tio gånger fler elbilar i Sverige"

Nya siffror från Statistiska centralbyrån, SCB, visar att intresset för elbilar fortsätter att öka. Men ökningen skulle kunna vara tio gånger så stor om Sverige haft ambitioner, menar branschorganisationen Bil Sweden..

YLE - 24 nov 16 kl. 03:51

Klimatstrategi väntas ge fler elbilar

Det slutliga målet är att Finland år 2050 ska vara ett kolneutralt samhälle. Det betyder att vi då inte ska släppa ut mera kol under ett år än vad som binds i våra skogar. I praktiken ska alltså utsläppseffekten vara noll.

Nyteknik - 04 sep 14 kl. 07:08

Norges succérecept för fler elbilar

Elbilarna i Sverige blir fler och fler. Men jämfört med Norge bleknar det mesta..

YLE - 29 jun 17 kl. 05:53

Berner vill se fler elbilar i Finland

Trafik- och kommunikationsminister Anne Berner (C) vill stöda användningen av elbilar för att minska på utsläppen från trafiken. Det kommenterar hon till Lännen Media. Enligt Berner kunde staten tillsammans med kommunerna komma överens om individuella minskningskvoter för utsläppen.

Expressen - 07 aug 14 kl. 04:16

Fler laddstolpar betyder fler elbilar

Äras den som äras bör: Det var Miljöpartiet som i sin vårbudgetmotion ville satsa på 10 000 laddstolpar för elbilar..

Länstidningen i Jämtland - 06 sep 17 kl. 10:19

Östersund är näst bäst i Sverige på elbilar

I går kväll delades laddguldet ut till den kommun som gjort mest för att underlätta för elbilar i Sverige. Östersunds kommun knep andraplatsen..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 45 minuter sedan

Nu blir elbilar ”virtuella kraftverk”

Ett nätverk som kan leverera lika mycket elektricitet som ett kärnkraftverk. Nu testas ett så kallat virtuellt kraftverk i Japan. Målet är att jämna ut fluktuationerna i energimarknaden..

Nyteknik - 1 timme sedan

Utbildningen gav en bred palett av insikter

2012 fick Gustav Kristiansson ett stipendium för att studera en Executive MBA på Handelshögskolan i Stockholm. Programmet gav honom en förståelse för omvärldens drivkrafter och en helhetssyn på att göra affärer..

Nyteknik - 1 timme sedan

Regeringens bonus till elcyklar spikad

Nu är det klart. Regeringen har slagit fast reglerna för hur rabatten på elcyklar ska se ut..

Nyteknik - 2 timmar sedan

"Världens snabbaste" bussladdning igång

Med 600 kW i 20 sekunder får elbussarna i Geneve stötvis uppladdning vid hållplatserna medan passagerarna kliver av och på. Nu är ABB:s system i drift..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Svenska rfid-experter i tågprojekt för nio miljarder

EU satsar nio miljarder kronor på järnvägsforskning i projektet Shift2Rail, som ska stärka industrin och utveckla järnvägssystemet. Svenska IT-konsulterna Learningwell deltar som rfid-experter..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Svensk kritik mot att USA river upp lag om nätneutralitet

Svenska stadsnätsföreningen, vars medlemmar till största delen är kommunala bredbandsnät, är mycket kritisk till att USA:s kommunikationskommitté FCC:s beslutat att riva upp reglerna om lika villkor på internet..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Fiaskot: Här är bilen som fick noll stjärnor i krocktestet

Vin blir bättre med tiden, för bilar är det omvänt. Det framgår tydligt när Euro NCAP nu presenterar sina senaste resultat. ”Tillverkare fortsätter att sälja produkter som har gått långt över sitt bäst-före-datums, säger säkerhetsorganisationens generalsekreterare..

Nyteknik - 18 timmar sedan

Efter nya miljonrekordet – så ska Swish vidareutvecklas

Fem år efter starten använder nästan 60 procent av svenskarna Swish. Nu slipar bolaget på nya funktioner för att behålla försprånget gentemot Samsung och Apple..

Nyteknik - 18 timmar sedan

Delta blåser Boeing – köper 100 flygplan av Airbus

Det amerikanska flygbolaget Delta vänder sig till Europa och Airbus och blåser därmed det egna landets stora flygplanstillverkare Boeing på en stororder..

Nyteknik - 21 timmar sedan

Saab startar tillverkning av sensorsystem i Abu Dhabi

Saab har beslutat att etablera sig med utveckling och produktion i Abu Dhabi, skriver försvars- och säkerhetskoncernen i ett pressmeddelande..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.