DI > Ekonomi

Friday, 15 December, 11:09

DI - 07 nov 17 kl. 21:11

Råvaror: Nickelpriset föllPriset på den amerikanska WTI-oljan föll 0,3 procent under tisdagen till 57:20 dollar per fat. Prisfallet beror på att investerare oroar sig för att marknaden är överköpt, samt en ökande produktion, rapporterar Bloomberg News..
Läs mer på DI
Läs mer om:
WTI, Bloomberg News

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Råvaror, Nickelpriset, föll
DI - 11 apr 14 kl. 15:01

Råvaror: Nickelpriset klättrar

Priserna på råvaror visar generellt små rörelser på fredagen, med undantag för nickel som fortsätter att visa kraftiga uppgångar..

DI - 12 maj 14 kl. 18:28

Råvaror: Nickelpriset rusar

Råvarupriserna gick starkt över hela linjen på måndagen. För ädelmetallerna riktades blickarna mot situationen i Ukraina, medan de amerikanska lagernivåerna återigen var på tapeten på råoljemarknaden. Bland basmetallerna rusade samtidigt nickel på fortsatt utbudsoro..

DI - 14 maj 14 kl. 19:32

Råvaror: Nickelpriset sjunker

Råvarorna noterade överlag uppgångar på onsdagen, när guldpriset steg på eskalerande Ukrainaoro och WTI-oljan stöttades av amerikansk oljestatistik. Undantaget var nickel som uppvisade den största nedgången sedan mitten på 2012..

DI - 15 maj 14 kl. 07:41

Råvaror: Nickelpriset rasar

Oljan är något ned på torsdagen, och även basmetallerna handlas lägre, med en fortsatt rejäl rekyl nedåt i nickel. Även guldet har sjunkit något..

DI - 02 aug 16 kl. 09:00

Råvaror: Nickelpriset stiger

Oljepriset mötte motstånd på de låga nivåer som nåddes under natten, och WTI-oljan planade ut runt 40 dollar fatet på tisdagsmorgonen. Oljan befinner sig i en definitionsmässig bear-marknad, då priset fallit med mer än 20 procent sedan juni..

DI - 13 jan 14 kl. 21:16

Råvaror: Nickel drog metallpriser

Priserna på WTI- och Brentolja föll tillbaka under måndagens handel sedan en överenskommelse nåtts mellan Iran och FN:s säkerhetsråd, samtidigt som tendensen bland metallerna var stigande, där nickelpriset anförde utvecklingen..

DI - 14 jan 14 kl. 19:03

Råvaror: Guld går ner, nickel upp

Priserna på råvarumarknaden gick i blandade riktningar under tisdagens handel. WTI-oljan rörde sig högre efter eftermiddagens starka detaljhandelsdata från USA, samtidigt som nickelpriset gick mot strömmen bland basmetallerna..

DI - 17 jan 14 kl. 18:25

Råvaror: Oljepriset högre

Priserna på olja såväl som på ädelmetaller letade sig högre under fredagen. Samtidigt rekylerade nickelpriset tillbaka något efter veckans uppgångar..

DI - 14 apr 14 kl. 19:24

Råvaror: Stigande priser

Oljan steg, med framförallt Brent upp, sedan oron för krig ökat efter helgens upptrappade läge i Ukraina. Nickelpriset fortsatte att stiga, och även guldet var upp..

DI - 08 maj 14 kl. 14:23

Råvaror: Nickel kraftigt upp

Priserna på olja noteras något lägre på torsdagens eftermiddagshandel efter rejäla uppgångar på onsdagen. Samtidigt visar nickelpriset nya kraftiga prisökningar och noteras nu till den högsta nivån sedan mars 2012..

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Northvolt ingår partnerskap med vindkraftbolaget Vestas

Världens största vindkraftsbolag Vestas ingår ett partnerskap om energilagring med batteribolaget Northvolt. Samarbetet innebär inledningsvis att Northvolt får in ytterligare 10 miljoner euro i finansiering till bland annat sin planerade miljardanläggning i Västerås..

DI - 5 minuter sedan

Euroområdets handelsbalans under förväntan

Euroområdets netto i handelsbalansen mot resten av världen visade ett överskott på 18,9 miljarder euro i oktober, att jämföra med ett netto på +19,2 miljarder euro i oktober 2016. Det framgår av icke säsongsrensad statistik från Eurostat..

DI - 15 minuter sedan

Japans största detaljhandlare jättesatsar på e-handel

Japans största detaljhandelsbolag Aeon ska öka sina digitala investeringar med 150 procent under de närmaste tre åren, skriver Nikkei Asian Review. I absoluta termer handlar det om 500 miljarder yen, motsvarande 37,6 miljarder kronor, som plöjs ned för att hjälpa bolaget att ställa om till den digitala e-handeln..

DI - 15 minuter sedan

Analytiker: Butiksstängningar nödvändigt ont för H&M

De dystra försäljningssiffrorna som modejätten H&M presenterade på morgonen var en kallduschför marknaden. Men analytiker välkomnar beskedet om en snabbare minskningstakt vad gäller butiksbeståndet..

DI - 15 minuter sedan

Fler ekologiska mjölkbönder i Sverige

Antalet ekologiska mjölkbönder har ökat i Sverige och därmed andelen ekologisk mjölk, visar Mjölkrapporten från LRF Mjölk..

DI - 30 minuter sedan

Spanska centralbanken sänker prognosen på grund av Katalonien

Den spanska centralbanken räknar med att landet ekonomi växer med 2,4 procent nästa år och med 2,1 procent 2019. För 2017 bedöms ekonomin ha växt med 3,1 procent. Det rapporterar Bloomberg News..

DI - 45 minuter sedan

Räntor och valutor: Kronan stärks något

Europaräntorna pekar nedåt med ett par-tre punkter i fredagens förmiddagshandel samtidigt som euron är en aning svagare mot dollarn. Vid 10.15-tiden är den tyska tioårsräntan 3 punkter ned till 0,30 procent, från svensk stängning i går, medan den svenska tioåringen är 2 punkter lägre till 0,71 procent..

DI - 1 timme sedan

Ytterligare personer gripna i Falcon Funds-härvan

Ett antal personer i pensionsbolaget Falcon Funds har frihetsberövats och husrannsakan har genomförts på flera platser i Sverige, Storbritannien och Norge.  .

DI - 1 timme sedan

Stockholmsbörsen: H&M-raset tynger index

H&M-aktien tynger Stockholmsbörsen i fredagens öppningshandel. Tele2 går bättre efter en omdanande affär för den nederländska verksamheten. Vid 9.

DI - 1 timme sedan

Per Norman utsedd till “Best CEO in the Sustainable Gaming Industry 2017”

Affärsmagasinet European CEO har utsett Mr Greens Per Norman till spelindustrins bästa VD inom hållbarhet. Utmärkelsen tilldelas Per Norman för det långsiktiga, strategiska hållbarhetsarbete Mr Green utfört sedan bolaget grundades 2007. Den viktigaste hållbarhetsfrågan för spelindustrin handlar om riskbeteenden och att se till att det sunda spelandet inte övergår till något osunt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.