DI > Ekonomi

Thursday, 18 October, 11:13

Liknande nyheter

Taggar: Magnus, Dagel, Feta, utdelningari , korten
DI - 02 dec 16 kl. 09:33

Magnus Dagel: Aktien är fortfarande lite dyr

Di:s börsanalytiker Magnus Dagel om Lundbergs aktie. Ur fredagens Börsmorgon..

DI - 02 nov 16 kl. 19:30

Magnus Dagel: Portföljen som gör dig ekonomiskt oberoende

Hur mycket pengar skulle egentligen krävas för att dra sig tillbaka och för att lägga sig på sofflocket och leva på kapitalet? Di har tagit fram tre olika portföljer som alla ger 25.000 kronor i månaden i utdelningar..

DI - 23 jan 17 kl. 15:57

Magnus Dagel: Höga värderingar i industribolagen

      En ordentlig återhämtning för råvarupriserna, hygglig industrikonjunktur i Europa och förväntningar om att Donald Trump ska sätta fart på infrastrukturinvesteringarna i USA har fått industriaktierna på Stockholmsbörsen att rusa det senaste året. På ett år har industriindex stärkts med 34 procent, oaktat utdelningar..

DI - 22 mar 17 kl. 13:28

Magnus Dagel: Vinstrally i iskall sektor

Fastighetssektorn har varit iskall det senaste halvåret och utvecklats klart sämre än börsen när marknaden oroar sig för inflation och räntehöjningar. Men parallellt med oron visar boksluten på en sektor som mår utmärkt där både vinster och utdelningar ökar kraftigt..

DI - 23 maj 17 kl. 18:46

Magnus Dagel: Ett danskt topprecept

Det danska försäkringsbolaget Top Danmark har haft en unik strategi där alla vinster under 20 år plöjts ned i aktieåterköp. Nu skiftar bolaget till utdelningar, men det gör inte aktien mindre intressant..

DI - 07 nov 17 kl. 20:05

Magnus Dagel: Massiv kapitalinjektion väntar i USA

Till Donald Trumps stora glädje ser den amerikanska skattereformen nu ut att gå igenom. Det lär leda till högre nettovinster men troligen också att stora mängder kapital förs tillbaka till USA, vilket kommer att läggas på utdelningar och aktieåterköp..

DI - 03 apr 18 kl. 19:30

Magnus Dagel: Nu uppdaterar vi portföljen som ger dig 25.000 i månaden

I fjol byggde Di en portfölj som gav 25.000 kronor i månaden i utdelningar. Samma belopp som trissvinsten som så många drömmer om - men så få får uppleva.

DI - 19 nov 14 kl. 15:20

15 bolag med feta utdelningar

De amerikanska storbolagen i S&P 500-index kommer att återföra 1.100 miljarder dollar till aktieägarna i form av återköp av egna aktier och utdelningar under 2015. Det framgår av beräkningar av Goldman Sachs, skriver Business Insider..

DI - 12 apr 18 kl. 13:06

Dagel: Buduppgifterna är goda nyheter för SAS

Enligt Bloomberg överväger det brittiska flygbolaget British Airways ägare IAG att lägga ett bud på Norwegian. Enligt Di:s Magnus Dagel är det goda nyheter för svenska SAS. .

DI - 16 aug 16 kl. 16:17

Magnus Dagel: Läge att ta hem vinsten i Oriflame

Oriflame rusade ytterligare 10 procent på börsen efter en bra kvartalsrapport på tisdagen som visade att krisen nu ligger bakom kosmetikabolaget.Men med en kursuppgång på hela 130 procent det senaste halvåret är värderingen väl hög..

Fler nyheter från DI

DI - 4 minuter sedan

Volkswagen erbjuder skrotningspremie till tyska kunder

Volkswagen erbjuder nu skrotningspremie och inbytesrabatt på upp till 82.000 kronor till bilägare i Tyskland som vill göra sig av med sina äldre VW-dieslar. Incitamentsprogrammet riktar sig till fordon med euro 1 till euro 4-motorer.

DI - 10 minuter sedan

Nästa runda bör talmannen sköta själv

LEDARE. Det har gått 39 dagar sedan valet och 23 dagar sedan Stefan Löfven avsattes som statsminister. Problemet är inte att det ännu saknas ett förslag till statsminister.

DI - 15 minuter sedan

Undersökning: Toppen är nådd för industrin i Västsverige

Sex av tio tillfrågade verkstadsföretag i Västsverige ser minskande omsättning nästa år jämfört med 2018, som blir ett rekordår. Det visar en undersökning av Triathon..

DI - 45 minuter sedan

Urdålig månad för schweizisk klockexport – Hongkong och USA tyngde

September blev en urdålig månad för de schweiziska klockmakarna när alplandets klockexport minskade med 6,9 procent. Månadens plötsliga nedgång kom efter flera månader av positiva siffror under 2018. .

DI - 30 minuter sedan

Danske Bank: Det liknar nittiotalskrisen – priserna kan falla 30 procent

Det har varit ett skakigt år på bostadsmarknaden med svajiga priser, skärpta amorteringskrav och svårsålda nyproduktioner. Men hur ser framtiden ut? Di har pratat med tre storbanker som siar om vad som är att vänta..

DI - 30 minuter sedan

Sjunkande volym för brittiska detaljhandeln

Den brittiska detaljhandelns försäljningsvolym, inklusive bensin, sjönk 0,8 procent i september, jämfört med föregående månad. Jämfört med samma månad föregående år ökade försäljningen 3,0 procent..

DI - 45 minuter sedan

Gardell om Ericssons USA-varning: ”Det kanske har begåtts något brott också”

Efter torsdagens starka rapport från Ericsson ser Cevians Christer Gardell anledning att se över marginalmålet om 10 procent till 2020. Han berömmer också vd Börje Ekholm, men säger att det fortfarande finns mycket att städa upp i bolaget..

DI - 45 minuter sedan

Trots uppgifter om åtal – Lundin Petroleums aktie stiger

Di rapporterar på torsdagen att regeringen väntas godkänna åtal mot Lundin Petroleums vd Alex Schneiter och ordföranden Ian Lundin. Lundin Petroleums aktie är dock upp med 1 procent på torsdagsförmiddagen..

DI - 1 timme sedan

Breda uppgångar på Europabörserna

Stockholmsbörsen inledde torsdagen oregelbundet men tog sedan fart uppåt då den svenska rapportsäsongen drog i gång på allvar. De större Europabörserna steg också. Tele2 steg rejält efter rapport som överträffade analytikers förväntningar även Ericssons rapport fick positiva recensioner..

DI - 1 timme sedan

Dystra signaler om bomarknaden framöver

I princip oförändrade bostadspriser är Valueguards analys över september månad. Men en stigande räntetrend och börsoro talar för att kallare vindar snart kan blåsa på bostadsmarknaden. Dessutom har oktober redan börjat i moll..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.