DI > Ekonomi

Friday, 20 July, 01:00

DI - 07 nov 17 kl. 20:06

Magnus Dagel: Feta utdelningar i kortenTvå av bolagen som har mest kapital utanför USA är Apple och Cisco. Går reformen med en skatteamnesti igenom kan vi räkna med att bägge bolagen accelererar utdelningarna och aktieåterköpen..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Dagel, USA, Apple, Cisco

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Magnus, Dagel, Feta, utdelningari , korten
DI - 02 dec 16 kl. 09:33

Magnus Dagel: Aktien är fortfarande lite dyr

Di:s börsanalytiker Magnus Dagel om Lundbergs aktie. Ur fredagens Börsmorgon..

DI - 02 nov 16 kl. 19:30

Magnus Dagel: Portföljen som gör dig ekonomiskt oberoende

Hur mycket pengar skulle egentligen krävas för att dra sig tillbaka och för att lägga sig på sofflocket och leva på kapitalet? Di har tagit fram tre olika portföljer som alla ger 25.000 kronor i månaden i utdelningar..

DI - 23 jan 17 kl. 15:57

Magnus Dagel: Höga värderingar i industribolagen

      En ordentlig återhämtning för råvarupriserna, hygglig industrikonjunktur i Europa och förväntningar om att Donald Trump ska sätta fart på infrastrukturinvesteringarna i USA har fått industriaktierna på Stockholmsbörsen att rusa det senaste året. På ett år har industriindex stärkts med 34 procent, oaktat utdelningar..

DI - 22 mar 17 kl. 13:28

Magnus Dagel: Vinstrally i iskall sektor

Fastighetssektorn har varit iskall det senaste halvåret och utvecklats klart sämre än börsen när marknaden oroar sig för inflation och räntehöjningar. Men parallellt med oron visar boksluten på en sektor som mår utmärkt där både vinster och utdelningar ökar kraftigt..

DI - 23 maj 17 kl. 18:46

Magnus Dagel: Ett danskt topprecept

Det danska försäkringsbolaget Top Danmark har haft en unik strategi där alla vinster under 20 år plöjts ned i aktieåterköp. Nu skiftar bolaget till utdelningar, men det gör inte aktien mindre intressant..

DI - 07 nov 17 kl. 20:05

Magnus Dagel: Massiv kapitalinjektion väntar i USA

Till Donald Trumps stora glädje ser den amerikanska skattereformen nu ut att gå igenom. Det lär leda till högre nettovinster men troligen också att stora mängder kapital förs tillbaka till USA, vilket kommer att läggas på utdelningar och aktieåterköp..

DI - 03 apr 18 kl. 19:30

Magnus Dagel: Nu uppdaterar vi portföljen som ger dig 25.000 i månaden

I fjol byggde Di en portfölj som gav 25.000 kronor i månaden i utdelningar. Samma belopp som trissvinsten som så många drömmer om - men så få får uppleva.

DI - 19 nov 14 kl. 15:20

15 bolag med feta utdelningar

De amerikanska storbolagen i S&P 500-index kommer att återföra 1.100 miljarder dollar till aktieägarna i form av återköp av egna aktier och utdelningar under 2015. Det framgår av beräkningar av Goldman Sachs, skriver Business Insider..

DI - 12 apr 18 kl. 13:06

Dagel: Buduppgifterna är goda nyheter för SAS

Enligt Bloomberg överväger det brittiska flygbolaget British Airways ägare IAG att lägga ett bud på Norwegian. Enligt Di:s Magnus Dagel är det goda nyheter för svenska SAS. .

DI - 16 aug 16 kl. 16:17

Magnus Dagel: Läge att ta hem vinsten i Oriflame

Oriflame rusade ytterligare 10 procent på börsen efter en bra kvartalsrapport på tisdagen som visade att krisen nu ligger bakom kosmetikabolaget.Men med en kursuppgång på hela 130 procent det senaste halvåret är värderingen väl hög..

Fler nyheter från DI

DI - 2 timmar sedan

Globaliseringen blev lyftet för livsverket

Gösta Karlsson grundade Elme Spreader för 45 år sedan och ser fortfarande inget som helst skäl att släppa in riskkapitalister eller börsnotera livsverket:  ”Om vi inte har haft någon kompanjon hittills, varför skulle vi ha en nu?”..

DI - 2 timmar sedan

Ebay och Alcoa rasade på svag börs

De ledande amerikanska börserna vände ned på torsdagen då flera rapporterande bolag hamnade i fokus. Donald Trump kritiserade Federal Reserves höjningar av styrräntan i en intervju med CNBC på torsdagen. "Jag är inte glad att Fed höjer lånekostnader och potentiellt bromsar in ekonomin", sade Donald Trump under intervjun..

DI - 2 timmar sedan

Millicom levererade på förväntningarna

Teleoperatören Millicoms ebitda-resultat blev 551 miljoner dollar för det andra kvartalet 2018. Det framgår av bolagets delårsrapport. .

DI - 3 timmar sedan

Mikael Vilenius: Framgången fortsätter för Epirocs Eriksgata

Epiroc fortsatte sin Eriksgata på börsen efter avknoppningen från Atlas Copco med en stark rapport. Ingen borde ha blivit förvånad..

DI - 3 timmar sedan

Donald Trump besviken på Feds räntehöjningar

Donald Trump kritiserade Federal Reserves höjningar av styrräntan i en intervju med CNBC på torsdagen.  .

DI - 3 timmar sedan

Första cannabisintroduktionen på New York-börsen premiärrusar

På torsdagen inleds handel av Tilray, det första marijuanaföretaget som handlas på amerikanska marknaden. Teckningskursen låg på 17 dollar men efter några timmars handel handlades aktien 30 procent högre. .

DI - 3 timmar sedan

Agnetha Jönsson: Utdelning med låg risk

Kombinationen låg volatilitet och hög direktavkastning lockar.  Xact och Legg Mason har fonder för den som inte gör jobbet själv. .

DI - 4 timmar sedan

Comcast lägger ner jakten på Fox – priset för högt enligt Bloomberg

Comcast är inte längre intresserade av att förvärva underhållningsverksamheten inom Rupert Murdochs 21st Century Fox. I stället kommer Comcast nu lägga fokus på att vinna budstriden i jakten på brittiska Sky. Det rapporterar Bloomberg News..

DI - 4 timmar sedan

MSB: Blir värre innan det blir bättre

Räddningstjänsterna tvingas prioritera bland skogsbränderna och läget är mycket ansträngt, enligt MSB som sammanfattar läget med att "det blir värre innan det blir bättre". Just nu rasar ett 50-tal terrängbränder i landet..

DI - 4 timmar sedan

Hundratals miljoner brinner upp i skogen

Skog för 600 miljoner kronor har hittills brunnit upp. För privata skogsägare som drabbas väntar ekonomiska förluster och tid med ovisshet. ”Det finns en oro hos alla skogsägare”, säger Sven-Erik Hammar, ordförande för LRF Skog..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.