DI > Ekonomi

Friday, 15 December, 11:07

DI - 07 nov 17 kl. 20:06

Magnus Dagel: Feta utdelningar i kortenTvå av bolagen som har mest kapital utanför USA är Apple och Cisco. Går reformen med en skatteamnesti igenom kan vi räkna med att bägge bolagen accelererar utdelningarna och aktieåterköpen..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Dagel, USA, Apple, Cisco

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Magnus, Dagel, Feta, utdelningari , korten
DI - 02 dec 16 kl. 09:33

Magnus Dagel: Aktien är fortfarande lite dyr

Di:s börsanalytiker Magnus Dagel om Lundbergs aktie. Ur fredagens Börsmorgon..

DI - 02 nov 16 kl. 19:30

Magnus Dagel: Portföljen som gör dig ekonomiskt oberoende

Hur mycket pengar skulle egentligen krävas för att dra sig tillbaka och för att lägga sig på sofflocket och leva på kapitalet? Di har tagit fram tre olika portföljer som alla ger 25.000 kronor i månaden i utdelningar..

DI - 23 jan 17 kl. 15:57

Magnus Dagel: Höga värderingar i industribolagen

      En ordentlig återhämtning för råvarupriserna, hygglig industrikonjunktur i Europa och förväntningar om att Donald Trump ska sätta fart på infrastrukturinvesteringarna i USA har fått industriaktierna på Stockholmsbörsen att rusa det senaste året. På ett år har industriindex stärkts med 34 procent, oaktat utdelningar..

DI - 22 mar 17 kl. 13:28

Magnus Dagel: Vinstrally i iskall sektor

Fastighetssektorn har varit iskall det senaste halvåret och utvecklats klart sämre än börsen när marknaden oroar sig för inflation och räntehöjningar. Men parallellt med oron visar boksluten på en sektor som mår utmärkt där både vinster och utdelningar ökar kraftigt..

DI - 23 maj 17 kl. 18:46

Magnus Dagel: Ett danskt topprecept

Det danska försäkringsbolaget Top Danmark har haft en unik strategi där alla vinster under 20 år plöjts ned i aktieåterköp. Nu skiftar bolaget till utdelningar, men det gör inte aktien mindre intressant..

DI - 07 nov 17 kl. 20:05

Magnus Dagel: Massiv kapitalinjektion väntar i USA

Till Donald Trumps stora glädje ser den amerikanska skattereformen nu ut att gå igenom. Det lär leda till högre nettovinster men troligen också att stora mängder kapital förs tillbaka till USA, vilket kommer att läggas på utdelningar och aktieåterköp..

DI - 19 nov 14 kl. 15:20

15 bolag med feta utdelningar

De amerikanska storbolagen i S&P 500-index kommer att återföra 1.100 miljarder dollar till aktieägarna i form av återköp av egna aktier och utdelningar under 2015. Det framgår av beräkningar av Goldman Sachs, skriver Business Insider..

DI - 16 aug 16 kl. 16:17

Magnus Dagel: Läge att ta hem vinsten i Oriflame

Oriflame rusade ytterligare 10 procent på börsen efter en bra kvartalsrapport på tisdagen som visade att krisen nu ligger bakom kosmetikabolaget.Men med en kursuppgång på hela 130 procent det senaste halvåret är värderingen väl hög..

DI - 17 aug 16 kl. 12:08

Magnus Dagel: En historia vi hört förut

Peab lyckades inte nå upp till förväntningarna i halvårsrapporten och aktien tillhörde förlorarna på börsen under onsdagsförmiddagen. Orderingången är stark medan resultatet kommer in sämre än väntat. Det är tyvärr en historia vi har hört många gånger förr från byggbolaget..

DI - 22 aug 16 kl. 16:38

Magnus Dagel: Hufvudstadens försiktiga betalar sig bra

Hufvudstadens konservativa strategi fungerar. Aktien fortsätter att slå börsen. Men bolaget skulle tjäna på högre belåningsgrad..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Northvolt ingår partnerskap med vindkraftbolaget Vestas

Världens största vindkraftsbolag Vestas ingår ett partnerskap om energilagring med batteribolaget Northvolt. Samarbetet innebär inledningsvis att Northvolt får in ytterligare 10 miljoner euro i finansiering till bland annat sin planerade miljardanläggning i Västerås..

DI - 5 minuter sedan

Euroområdets handelsbalans under förväntan

Euroområdets netto i handelsbalansen mot resten av världen visade ett överskott på 18,9 miljarder euro i oktober, att jämföra med ett netto på +19,2 miljarder euro i oktober 2016. Det framgår av icke säsongsrensad statistik från Eurostat..

DI - 10 minuter sedan

Japans största detaljhandlare jättesatsar på e-handel

Japans största detaljhandelsbolag Aeon ska öka sina digitala investeringar med 150 procent under de närmaste tre åren, skriver Nikkei Asian Review. I absoluta termer handlar det om 500 miljarder yen, motsvarande 37,6 miljarder kronor, som plöjs ned för att hjälpa bolaget att ställa om till den digitala e-handeln..

DI - 15 minuter sedan

Analytiker: Butiksstängningar nödvändigt ont för H&M

De dystra försäljningssiffrorna som modejätten H&M presenterade på morgonen var en kallduschför marknaden. Men analytiker välkomnar beskedet om en snabbare minskningstakt vad gäller butiksbeståndet..

DI - 15 minuter sedan

Fler ekologiska mjölkbönder i Sverige

Antalet ekologiska mjölkbönder har ökat i Sverige och därmed andelen ekologisk mjölk, visar Mjölkrapporten från LRF Mjölk..

DI - 30 minuter sedan

Spanska centralbanken sänker prognosen på grund av Katalonien

Den spanska centralbanken räknar med att landet ekonomi växer med 2,4 procent nästa år och med 2,1 procent 2019. För 2017 bedöms ekonomin ha växt med 3,1 procent. Det rapporterar Bloomberg News..

DI - 45 minuter sedan

Räntor och valutor: Kronan stärks något

Europaräntorna pekar nedåt med ett par-tre punkter i fredagens förmiddagshandel samtidigt som euron är en aning svagare mot dollarn. Vid 10.15-tiden är den tyska tioårsräntan 3 punkter ned till 0,30 procent, från svensk stängning i går, medan den svenska tioåringen är 2 punkter lägre till 0,71 procent..

DI - 1 timme sedan

Ytterligare personer gripna i Falcon Funds-härvan

Ett antal personer i pensionsbolaget Falcon Funds har frihetsberövats och husrannsakan har genomförts på flera platser i Sverige, Storbritannien och Norge.  .

DI - 1 timme sedan

Stockholmsbörsen: H&M-raset tynger index

H&M-aktien tynger Stockholmsbörsen i fredagens öppningshandel. Tele2 går bättre efter en omdanande affär för den nederländska verksamheten. Vid 9.

DI - 1 timme sedan

Per Norman utsedd till “Best CEO in the Sustainable Gaming Industry 2017”

Affärsmagasinet European CEO har utsett Mr Greens Per Norman till spelindustrins bästa VD inom hållbarhet. Utmärkelsen tilldelas Per Norman för det långsiktiga, strategiska hållbarhetsarbete Mr Green utfört sedan bolaget grundades 2007. Den viktigaste hållbarhetsfrågan för spelindustrin handlar om riskbeteenden och att se till att det sunda spelandet inte övergår till något osunt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.