Dagens PS > Ekonomi

Monday, 18 December, 02:25

Dagens PS - 07 nov 17 kl. 11:25

Storvarsel i butikskedja: ”Vi måste bli bättre”Ska spara 100 miljoner kronor under det kommande året, berättar vd:n för SVT Nyheter. Klädkedjan Lindex, som ingår i finska Stockmann, genomför ett storvarsel vid huvudkontoret i Göteborg. Det är sedan tidigare känt att Lindex ska inleda ett besparingsprogram efter en svag utveckling. Lindex tillförordnade vd Elisabeth Peregi säger till SVT Nyheter Väst att man nu har lagt ett varsel på 60 tjänster. Totalt ska Lindex spara in på 100 miljoner kronor under det kommande året.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
SVT Nyheter, Lindex, Stockmann, Göteborg, Elisabeth Peregi, SVT Nyheter Väst, SVT, Storvarsel, Dagensps

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Storvarseli , butikskedjaVi måste bli bättre
BT - 29 mar 12 kl. 09:58

H & M satsar på ny butikskedja

Klädjätten Hennes & Mauritz satsar på en ny butikskedja. H & M redovisar en vinst före skatt på 3 701 miljoner kronor för perioden december-februari, det första kvartalet i företagets brutna räkenskapsår. Motsvarande period ett år tidigare var vinsten 3 538 miljoner kronor.

BT - 29 mar 12 kl. 10:00

H & M satsar på ny butikskedja

Klädjätten Hennes & Mauritz satsar på en ny butikskedja. H & M redovisar en vinst före skatt på 3 701 miljoner kronor för perioden december-februari, det första kvartalet i företagets brutna räkenskapsår. Motsvarande period ett år tidigare var vinsten 3 538 miljoner kronor.

BT - 29 mar 12 kl. 10:19

H & M satsar på ny butikskedja

Klädjätten Hennes & Mauritz satsar på en ny butikskedja. H & M redovisar en vinst före skatt på 3 701 miljoner kronor för perioden december-februari, det första kvartalet i företagets brutna räkenskapsår. Motsvarande period ett år tidigare var vinsten 3 538 miljoner kronor.

Kristianstadsbladet - 29 mar 12 kl. 14:59

H & M satsar på ny butikskedja

Klädkedjan H & M missade vinstförväntningarna rejält i kvartalet som avslutades i februari. Höga bomullspriser, reor och satsningar på en ny butikskedja drev upp kostnaderna, enligt vd:n Karl-Johan Persson.
H & M-aktien hade inför delårsrapporten lyft med 17 procent hittills i år.

Sydsvenskan - 30 jan 14 kl. 14:20

Kemikoncernen i Perstorp lägger storvarsel

Kemikoncernen i Perstorp lägger ett storvarsel på 111 personer – varav 62 i Sverige..

IDG - 04 feb 15 kl. 08:09

Facket om Media Markts storvarsel: ”Kan inte vara tillåtet”


Handelsanställdas fackförbund är minst sagt kritiska mot Media Markts storvarsel. "Vår bedömning är att det inte kan vara tillåtet", säger avtalssekreterare Per Bardh..

DN - 31 mar 16 kl. 08:58

Storvarsel ökar pressen på Svenskt Näringsliv


Byggnadsarbetareförbundet slår till med ett storvarsel i  avtalsrörelsens slutminuter. I  dag vid midnatt måste parterna inom industrin ha slutit sitt märkessättande avtal. Men konfliktprognosen för de närmaste veckorna tyder på storm och en strejkvåg kan skölja över näringslivet..

E24 - 14 jun 16 kl. 14:30

Analytiker eniga: Storvarsel väntar på Ericsson

Flera analytiker som SvD Näringsliv talat med tror att det blir storvarsel på Ericsson. Det var på tisdagmorgonen SvD Näringsliv kunde avslöja att tusentals anställda kan komma att varslas från Ericsson redan i sommar..

Nya Wermlands Tidningen - 03 aug 11 kl. 15:54

Butikskedja anmäler tidigare anställd

En butikskedja har polisanmält en person som tidigare jobbat som butikschef. Det var efter att butiken upphörde som företaget upptäckte att varor och kontanter saknades..

DI - 06 feb 12 kl. 12:21

H&M-chefen öppnar för ny butikskedja

Klädbolaget H&M kan mycket väl komma att öppna en butikskedja, i stil med lyxversionen Cos. Det säger vd Karl-Johan Persson i en intervju med Expressen och slår samtidigt fast att ambitionen är en fortsatt tillväxttakt med 10-15 procent per år..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - Igår: 09:05

Sålde sin raritet – nu stäms han av biljätten

Det här tilltaget föll inte i god jord hos Ford. Wrestlingstjärnan John Cena hade inte ägt sin Ford GT i en månad ens när han sålde dyrgripen och gjorde ett snabbt klipp på 75.000 dollar, motsvarande omkring 629.

Dagens PS - Igår: 09:00

Tre prisvärda lyxhotell till nyårsfirandet

Här skålar du in det nya året i elegans och plusgrader. Resesöksajten Secret Escapes tipsar om att det inte behöver kosta skjortan att fira nyår i extravagans på varma breddgrader. ”Det är ännu inte för sent att fynda en sista-minuten-resa och fira in det nya året med sand mellan tårna”, framhåller resesöksajten i ett pressmeddelande.

Dagens PS - Igår: 08:58

Rea på rockikonens terrassvåning i New York

Keith Richards lyxiga takvåning svårsåld – trots bedårande utsikt över metropolen. Den fashionabla lyxbostadens läge har tre terrasser, men ändå har den firade gitarrvirtuosen och rocklegendaren inte fått våningen såld. Därför är priset nu nedsatt.

Dagens PS - Igår: 08:15

AI skrämmer svenskar – men många är nyfikna

Hela 45 procent är rädda för den nya tekniken. Den kinesiska telefontillverkaren Huawei vill ligga i framkant i utvecklingen av artificiell intelligens och har låtit genomföra en AI-undersökning i Sverige. Resultaten presenterades på Huawei Innovation Day, berättar prylsajten M3 och konstaterar att svensken är rädd för den nya tekniken.

Dagens PS - Igår: 07:00

7 av tio svenskar kan tänka sig en elbil

Det visar en ny undersökning. Bakom rapporten, som omfattar 4.000 respondenter i Norden, står tyska Bosch.

Dagens PS - I förrgår: 12:36

Krismöte om Lars Ohly – massavhopp i styrelsen

”Kan bli svårt för honom att sitta kvar”, säger Maritha Sedwallson, styrelseledamot i Funktionsrätt Sverige. I veckan avgick de tre ledamöterna Pelle Kölhed, Ines Uusmann och Bengt-Erik Johansson i protest ur paraplyorganisationen Funktionsrätt Sveriges styrelse där tidigare Vänsterledaren Lars Ohly sitter som ordförande. De tre ledamöterna hoppade av eftersom att Ohly inte självmant valt att lämna sin post som ordförande efter nya anklagelser om sexuellt ofredande från en kvinna inkommit.

Dagens PS - I förrgår: 10:50

LISTA: Fonderna som får fetast H&M-smäll

Fondjättar med miljarder i kapital ångrar nog bittert sin tunga position i klädjätten. Har du pengar här? Klädjätten H&M faller tungt på börsen under fredagen efter svaga försäljningssiffror för det fjärde kvartalet.

Dagens PS - I förrgår: 11:25

Falcon Funds: Jätterazzia mot utpekade fondskurkar

Flera gripna i tillslagen i Sverige, Norge och Storbritannien. Ekobrottsmyndigheten (EBM) har med hjälp av kollegor i flera europeiska länder genomfört det stora tillslaget mot det före detta PPM-bolaget Falcon Funds, enligt Dina Pengar i Expressen, som uppger att en av de utpekade nyckelpersoner som nu gripits är Emil Amir Ingmanson. Han ska enligt artikeln ha gripits av engelsk polis.

Dagens PS - I förrgår: 10:58

H&M-panik? 50 miljarder upp i rök

Blytung smäll för klädjätten under fredagens kursslakt. H&M släppte i morse en kvartalsrapport som visar att försäljningen är mycket sämre än analytikerna väntat sig. Det fick aktien att på nytt åka på rejält med stryk på Stockholmsbörsen.

Dagens PS - I förrgår: 11:09

Krönika: ”Fuck off-pengar” ger oss frihet i livet

Det ger också framgångsrika människor som Warren Buffet, Bill Gates och svenska Klarna-grundaren möjlighet att skänka till de som behöver det mest, skriver Dagens PS krönikör Therese Lundstedt. Fortfarande sticker pengar i ögonen på andra. De som inga har anar konspiration och känner sig i underläge och de som har mycket hävdar att det handlar om personliga val i livet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.