Dagens PS > Ekonomi

Saturday, 20 October, 23:02

Dagens PS - 07 nov 17 kl. 11:25

Storvarsel i butikskedja: ”Vi måste bli bättre”Ska spara 100 miljoner kronor under det kommande året, berättar vd:n för SVT Nyheter. Klädkedjan Lindex, som ingår i finska Stockmann, genomför ett storvarsel vid huvudkontoret i Göteborg. Det är sedan tidigare känt att Lindex ska inleda ett besparingsprogram efter en svag utveckling. Lindex tillförordnade vd Elisabeth Peregi säger till SVT Nyheter Väst att man nu har lagt ett varsel på 60 tjänster. Totalt ska Lindex spara in på 100 miljoner kronor under det kommande året.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
SVT Nyheter, Lindex, Stockmann, Göteborg, Elisabeth Peregi, SVT Nyheter Väst, SVT, Storvarsel, Dagensps

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Storvarseli , butikskedjaVi måste bli bättre
BT - 29 mar 12 kl. 09:58

H & M satsar på ny butikskedja

Klädjätten Hennes & Mauritz satsar på en ny butikskedja. H & M redovisar en vinst före skatt på 3 701 miljoner kronor för perioden december-februari, det första kvartalet i företagets brutna räkenskapsår. Motsvarande period ett år tidigare var vinsten 3 538 miljoner kronor.

BT - 29 mar 12 kl. 10:00

H & M satsar på ny butikskedja

Klädjätten Hennes & Mauritz satsar på en ny butikskedja. H & M redovisar en vinst före skatt på 3 701 miljoner kronor för perioden december-februari, det första kvartalet i företagets brutna räkenskapsår. Motsvarande period ett år tidigare var vinsten 3 538 miljoner kronor.

BT - 29 mar 12 kl. 10:19

H & M satsar på ny butikskedja

Klädjätten Hennes & Mauritz satsar på en ny butikskedja. H & M redovisar en vinst före skatt på 3 701 miljoner kronor för perioden december-februari, det första kvartalet i företagets brutna räkenskapsår. Motsvarande period ett år tidigare var vinsten 3 538 miljoner kronor.

Kristianstadsbladet - 29 mar 12 kl. 14:59

H & M satsar på ny butikskedja

Klädkedjan H & M missade vinstförväntningarna rejält i kvartalet som avslutades i februari. Höga bomullspriser, reor och satsningar på en ny butikskedja drev upp kostnaderna, enligt vd:n Karl-Johan Persson.
H & M-aktien hade inför delårsrapporten lyft med 17 procent hittills i år.

Sydsvenskan - 30 jan 14 kl. 14:20

Kemikoncernen i Perstorp lägger storvarsel

Kemikoncernen i Perstorp lägger ett storvarsel på 111 personer – varav 62 i Sverige..

IDG - 04 feb 15 kl. 08:09

Facket om Media Markts storvarsel: ”Kan inte vara tillåtet”


Handelsanställdas fackförbund är minst sagt kritiska mot Media Markts storvarsel. "Vår bedömning är att det inte kan vara tillåtet", säger avtalssekreterare Per Bardh..

DN - 31 mar 16 kl. 08:58

Storvarsel ökar pressen på Svenskt Näringsliv


Byggnadsarbetareförbundet slår till med ett storvarsel i  avtalsrörelsens slutminuter. I  dag vid midnatt måste parterna inom industrin ha slutit sitt märkessättande avtal. Men konfliktprognosen för de närmaste veckorna tyder på storm och en strejkvåg kan skölja över näringslivet..

E24 - 14 jun 16 kl. 14:30

Analytiker eniga: Storvarsel väntar på Ericsson

Flera analytiker som SvD Näringsliv talat med tror att det blir storvarsel på Ericsson. Det var på tisdagmorgonen SvD Näringsliv kunde avslöja att tusentals anställda kan komma att varslas från Ericsson redan i sommar..

Nya Wermlands Tidningen - 03 aug 11 kl. 15:54

Butikskedja anmäler tidigare anställd

En butikskedja har polisanmält en person som tidigare jobbat som butikschef. Det var efter att butiken upphörde som företaget upptäckte att varor och kontanter saknades..

DI - 06 feb 12 kl. 12:21

H&M-chefen öppnar för ny butikskedja

Klädbolaget H&M kan mycket väl komma att öppna en butikskedja, i stil med lyxversionen Cos. Det säger vd Karl-Johan Persson i en intervju med Expressen och slår samtidigt fast att ambitionen är en fortsatt tillväxttakt med 10-15 procent per år..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - Igår: 22:39

Bert Karlsson har INTE gått i pension

Skulle pensionera sig men avslöjar i stället nytt projekt i intervju med abrupt slut på Dagens PS. ”Det blir ett 40-tal hotell utmed vägarna”, berättar den mångåriga entreprenören. I somras hette det att 73-årige Bert Karlsson slutar efter 50 år som entreprenör.

Dagens PS - Igår: 13:07

Så rustar spelbolaget inför omregleringen

Det råder bråda tider inom kasinobranschen denna höst. Till årsskiftet träder en ny svensk spellag i kraft, vilket gör att marknaden just nu genomgår stora förändringar. Svenska Spel och ATG som hittills haft monopol på den svenska marknaden kommer nu att få möta andra aktörer på en öppen marknad, vilket gjort att man i full fart börjat förbereda för att kunna mäta sig med konkurrensen.

Dagens PS - Igår: 10:56

Google öppnar pop up-butiker

Google har öppnat pop up-butiker under namnet Google Hardware Stores i New York och Chicago. De nya butikerna är till för att allmänheten fysiskt ska kunna se och känna på de senaste produkterna så som Pixel 3, Pixel Slate och Google Home Hub. Butiken i New York är belägen i Soho-distriktet medan den i Chicago går att finna vid 1704 North Damen Avenue, rapporterar Adweek..

Dagens PS - Igår: 12:07

Penningtvättsrykte förvånar Nordea

Storbanken anser att påståendena ”är mycket djärva”. Det är finansmannen Bill Browder som vänt sig till Ekobrottsmyndigheten med penningtvättsupgifter om Nordea. Han gjorde samma sak tidigare med Danske Banks misstänkta penningtvättshärva i Estland.

Dagens PS - 17 okt 18 kl. 13:55

Experter spår stark rapportflod

Mycket talar för en stark rapportsäsong avseende det tredje kvartalet enligt Tellus Fonder, men frågan är om det räcker för att stävja oron på marknaden. Fondbolaget har tidigare varnat för att ett handelskrig kan vara den utlösande faktorn för en konjunkturavmattning. I en marknadskommentar skriver Tellus Fonder att det finns en uppenbar risk att goda företagsresultat endast ger en kortsiktig stabilisering.

Dagens PS - Igår: 10:30

Apple stäms igen av patenttroll

Apple har fått en ny stämning mot sig från patenttrollet Uniloc som denna gång attackerar tekniken i Facetime, rapporterar Apple Insider. Uniloc hävdar att tekniken gör ett patentintrång på Hewlett-Packards teknik inom IP-telefoni. Sedan förra året är Uniloc ägare till patentet ”552”, som Hewlett-Packard ansökte om redan 2003.

Dagens PS - Igår: 09:52

Börsguide: Dagens aktietips i koncentrat

I tabellen nedan visas ett axplock av dagens rekommendationer. En liten kompass för dig börsplacerare. Aktie Rekommendationer och riktkurser Autoliv Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Autoliv till 80 dollar (90), upprepar minska Avanza Nordea höjer riktkursen för Avanza till 363 kronor (346), upprepar sälj Avanza DNB höjer riktkursen för Avanza till 580 kronor (490), upprepar köp Bulten Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Bulten till 120 kronor (125), upprepar köp Ericsson Goldman Sachs höjer riktkursen för Ericsson till 92 kronor (88), upprepar köp Ericsson Berenberg höjer riktkursen för Ericsson till 75 kronor (65), upprepar behåll Ericsson Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Ericsson till 76 kronor (71), upprepar behåll Ericsson Credit S

Dagens PS - Igår: 10:50

Borgs bubbelvarning får rejält mothugg

Byggexpert tycker att den tidigare finansministerns resonemang är ”märkligt”. ”Har man Europas största byggsektor, bland de mest uppdrivna huspriserna, bland de mest skuldsatta hushållen och bland de största banksektorerna har man lagt grundstenarna för en rätt djup och allvarlig lågkonjunktur”, sade Anders Borg till Di den 25 augusti. Lennart Weiss, kommersiell direktör på byggbolaget Veidekke och socialdemokratisk bostadsexpert, sågar nu på Di.

Dagens PS - Igår: 08:26

Model 3 har fått en budgetvariant

Tesla har lanserat en budgetversion på sin Model 3 och börjat ta emot förbokningar, enligt ett inlägg på Twitter från vd Elon Musk. Musk uppgav att startpriset är 45 000 dollar, motsvarande 406 000 kronor, men att säljpriset går ned till cirka 35 000 dollar i Kalifornien efter avdrag för federala och delstatliga skatterabatter. Leveranserna väntas börja inom fyra månader.

Dagens PS - Igår: 10:00

Ledarkollen: Kan S kapa LO-banden

Dagens ledarkoll handlar om löntagarfonder, om brexit, om LO och om de ökade kraven på specialkost i skolan. Och så om Lisbeth Palme. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.