VA > Ekonomi

Thursday, 18 October, 12:26

Liknande nyheter

Taggar: Det här behöver du jobbamed för att ha , råd med bostad i Stockholm
Cornucopia - 30 nov 15 kl. 16:18

Lägenheter i Stockholm är för dyra för 90-talisterna - mer än 27% måste få föräldrastöd

Bonnier/DI rapporterar om att en bolåneförmedlare gjort en undersökning som visar att 27% av de 90-talister som köper en bostad i Stockholm har sina föräldrar med på bolånen till lägenheten. Fast föräldrarnas stöd är ännu större, då detta inte omfattar de föräldrar som tagit lån på sin egen bostad för att ordna åtminstone bolånetaket åt telningarna.

Ska man kort sammanfatta en slutsats så är det att 90-talisterna har inte råd att bosätta sig i Stockholm utifrån sina egna inkomster och sitt eget sparkapital.

Dagensanalys.se - 16 aug 16 kl. 08:55

Svenska Internetlistan vecka 32 – Vi återvänder hem för att börja jobba igen

Vi är tillbaka hemma från semestern och även till våra jobb. Det ser vi tydligt i statistiken för flera webbplatser som Hitta, Eniro, Folksam, Blocket, Försäkringskassan och Hemnet. Vad tråkigt att semestern tog slut så snabbt.

YLE - 04 maj 17 kl. 13:17

Vi presenterar Svenska Yles nya utrikeskorrespondenter

Från och med i höst kommer Svenska Yle att ha två nya utrikeskorrespondenter. Bengt Östling tar över som USA-korrespondent och Linda Söderlund som Norden-korrespondent. Redan i sommar tar Svenska Yles utrikesredaktör Viktor Heikel över bevakningen i USA i egenskap av sommarvikarie.

Sydsvenskan - 28 jan 12 kl. 11:18

En guide till jaget

Foto: Lars Brundin
Ingrid Elams nya bok är en guide till jaget i litteraturen.
Att arbeta är att leva, skulle kunna vara litteraturdocenten Ingrid Elams motto. Kanske är det för att hon föddes på 50-talet, en hoppfull historisk parentes där allt var möjligt.

Skånskan - 19 sep 18 kl. 15:00

Mister riksdagsplats – men kan bli avlösare

ESLÖV Det blev ingen andra mandatperiod för Eslövs riksdagsledamot Lena Emilsson (S). Socialdemokraterna tappade sitt fjärde mandat i valkretsen – men Lena Emilsson hoppas ändå på att få tjänstgöra som avlösare under de kommande åren.Lena Emilsson har förberett sig mentalt en längre tid för att hon kan mista riksdagsplatsen, även om partiet hade placerat henne på samma position på listan som sist.

Dagens PS - 13 okt 16 kl. 07:52

Luspank lantis blev stjärnföretagare

Sabine Andersdotter kunde inte riktigt föreställa sig vad som väntade när hon gav sig i väg från, som hon själv säger, ”en skruttig landsort” till Sveriges huvudstad. Det var vid millennieskiftet för 16 år sedan. ”Jag kom hit med en tom kappsäck.

Skånskan - 02 aug 18 kl. 14:00

Marieholm fick egen konsthall

MARIEHOLM Långt från hemstaden i Stockholm hittade de huset de drömt om för alla sina projekt.
I sitt nyköpta hus har formgivarparet nu sett till att Marieholm fått en egen konsthall.En lekfull skulptur med en gammal skrotbil som bas skvallrar om att det händer nya saker i det före detta biblioteket i Marieholm.

Cornucopia - 21 okt 15 kl. 14:26

Läsarfråga: Behålla eller sälja lägenhet på närförort?

Nedanstående är en frågeställning från en läsare. Ska vederbörande sälja eller behålla sin lägenhet. Mina funderingar efter den anonyme läsarens text.

Sydsvenskan - 09 feb 11 kl. 11:37

En strid för livet

Foto: Hanna Teleman
Varför fortsätta tvångsutskriva patienter till döden när de kan överleva i behandling? Efter tio års spetsforskning inom narkomanvårdens mest minerade område är Johan Kakko frustrerad över att etablissemanget blundar för forskningsresultaten. Därför vill han öppna ögonen på vanligt folk.

Skånskan - 27 jul 16 kl. 19:48

Försvunne 51-åringen söks i vattendrag

Under onsdagen gick sökandet efter den försvunne sjubarnspappan som försvann från sin bostad i Malmö den 22 juni in i en ny fas när Malmöpolisen tillsammans med sjöpolis från Stockholm började söka efter mannen i vattendrag i närheten av Svedala. – Vi har ändrat sökmetod. Vi har tagit ner en båt från Stockholm med sonarutrustning som gör att vi kan söka efter honom under vatten, säger JB Cederholm på sektionen för grova brott i Malmö.

Fler nyheter från VA

VA - 1 timme sedan

Krönika: Kommer du ihåg millennials? Nu är det dags att prata om deras barn – möt generation Alpha

Millennials – generationen som byter jobb lika ofta som deras föräldrar byter kläder och aldrig har ätit en Big Mac. Nu har den första vågen av millennialgenerationens barn just börjat grundskolan. Och de har redan en enorm köpkraft.

VA - 1 timme sedan

USA stoppar billiga "Kina-paket"

Kinesiska e-handelsbolag får en rabatt när de skickar varor till USA, menar Vita huset som aviserar att de ska dra sig ur ett internationellt postfördrag. .

VA - 2 timmar sedan

Avanza rusar på rapporten

Nätbankens kvartalsrapport tas emot med öppna armar av marknaden. .

VA - 2 timmar sedan

Gardell: Börssättningen är överdriven

Marknaden oroas för närvarande av bland annat geopolitik, men överlag ser läget okej och reaktionerna är överdrivna, anser Christer Gardell i en intervju med DI TV på torsdagen. .

VA - 2 timmar sedan

Storägare vill peta Zuckerberg från ordförandeposten

Efter en rad skandaler i år behöver Facebook få tillbaka sitt förtroende – med en oberoende ordförande, menar storägarna.  .

VA - 3 timmar sedan

Nordnet-avhoppare tar bankapp till Sverige

Tuva Palm, Nordnets tidigare teknikchef, ska ta den danska bankappen Lunar Way till Sverige. .

VA - 3 timmar sedan

Så vänder daytraders börsdippen till framgång

I samband med höjda räntor i USA har senaste börsveckan bjudit på röda siffror, men det behöver inte betyda katastrof. Daytraders vet hur du drar nytta av börsens fall. .

VA - 3 timmar sedan

Ericsson överraskar med miljardvinst – men flaggar också för böter

Efter några svaga år har Ericsson stigit rejält på börsen under 2018 och överraskat med flera starka delårsrapporter. Under torsdagen slog telekombolaget marknadens förväntningar på nytt. .

VA - 3 timmar sedan

Expertens 3 tips till dig som vill bli framtidens ekonom

Ska controllern och ekonomen vara proaktiva i styrningen av verksamheten? Behovet av att knyta den ekonomiska analysen till verksamheten blir allt större och kraven växer i takt med hårdare konkurrens och omvärldsförändringar. .

VA - 3 timmar sedan

SEB dras in i stor europeisk skattehärva

Svenska storbanken SEB är involverade i ett brottsmisstänkt skatteupplägg i Tyskland där man agerat som finansiär. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.