DI > Ekonomi

Thursday, 18 October, 11:23

Liknande nyheter

Taggar: FI varnarför , ICO:s
Dagens PS - 08 nov 17 kl. 08:29

FI varnar för ICO:s: ”5 saker att tänka på”

Finansinspektionen går nu ut och varnar för riskerna med så kallade initial coin offerings, ICO:s. En ICO kan enklast beskrivas som en lansering av en ny token eller annan form av digital tillgång baserad på en kryptovaluta. Men då marknaden är oreglerad har vissa länder valt att helt förbjuda ICO:s och nu väljer alltså även Finansinspektionen att uppmärksamma investerare kring riskerna.

Affärsvärlden - 07 nov 17 kl. 10:48

FI varnar för risker med ICO:s

Finansinspektionen varnar på tisdagen för riskerna kopplade till Initial Coin Offerings (ICO)..

Dagens PS - 25 okt 17 kl. 11:04

”ICO största bedrägeriet någonsin”

Det hävdar dömde finansskojaren Wolf of Wall Street. Jordan Belfort, som gett upphov till filmen Wolf of Wall Street med sin självbiografi, dömdes 1998 till 22 månaders fängelse för att ha blåst investerare. Han fälldes för investeringsbedrägeri och penningtvätt.

Dagens PS - 13 mar 18 kl. 15:27

Hajpade Telegram siktar på 2,6 miljarder dollar i sin ICO

Chatappen Telegram siktar på att ta in nästan 2,6 miljarder dollar, 21,4 miljarder kronor, under sin initial coin offering, ICO. Det rapporterar Bloomberg News som fått ta del av dokument. Pengarna planerar företaget att ta in under tre rundor.

Dagens PS - 08 jan 18 kl. 15:38

Rekordstor ICO på gång i succéappen Telegram

Meddelandeappen Telegram kommer att lansera en egen plattform inom blockkedjan, rapporterar Techcrunch och kallar potentialen ”enorm”. Nya Telegram Open Network eller TON uppges komma att vara en tredje generationens blockkedja, endast överträffad av de två befintliga stora kryptovalutorna bitcoin och ethereum när det kommer till kapacitet. I samband med TON planerar Telegram också att lansera en egen kryptovaluta som kan hantera betalningar i själva appen.

Dagens PS - 06 sep 17 kl. 11:30

Nobelprofessor varnar: Bitcoin är en bubbla

Glansdagarna är över, menar den prisade ekonomiprofessorn som inte förstår hajpen kring kryptovalutan. Professor Robert Shiller som tilldelats Sveriges Riksbanks pris i ekonomi och som har fokus på bubblor säger i en intervju med ekonomisajten Quartz att bitcoin är det bästa exemplet på en sådan i dag. ”Jag tror att det har att göra med motivationen kring berättelsen om bitcoin.

Realtid - 07 nov 17 kl. 12:24

FI varnar för oseriösa aktörer bakom ICO:s

Finansinspektionen varnar nu investerare för risker och bedrägerier kopplade till Initial coin offerings. Det finns inget konsumentskydd och oseriösa aktörer har inget intresse av att fullfölja något projekt utan är bara ute efter allmänhetens pengar, skriver FI..

Helsingborgs Dagblad - 11 jun 11 kl. 14:51

E3: Bilder från ICO and Shadow of Colossus Collection

Såväl ICO som Shadow of Colossus är underbara spel, men jag vet inte om de här HD-versionerna imponerar så hemskt mycket? Från kommande ICO and Shadow of Colossus Collection..

Helsingborgs Dagblad - 22 jul 11 kl. 09:31

Ico och Shadow of the Colossus i HD kommer med bonusar

I september släpps de upputsade utgåvorna av Ico och Shadow of the Colossus i HD till PlayStation 3, och nu får vi veta att det även medföljer lite extra godis, åtminstone för oss som köper spelet nytt. För med nya exemplar får man nämligen med två dynamiska XMB-teman, ett från Ico och ett från SotC..

Affärsvärlden - 12 sep 17 kl. 13:30

Storbritannien varnar för kryptovalutor

 ICO:s (initial coin offerings), där kryptovalutor används i samband med att finansiera start up-projekt, har "mycket hög risk" och är spekulativa.

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

EU-parlamentet vill sänka koldioxidutsläpp för lastbilar

Europaparlamentets miljöutskott röstade på torsdagen för sänkta utsläpp av koldioxid för lastbilar med 35 procent till 2030..

DI - 10 minuter sedan

Efter Ericssons rapportrally – Börje Ekholms optioner "in the money"

Efter torsdagens rapportrally från Ericsson har vd Börje Ekholm miljoner skäl att jubla. De två miljoner köpoptioner som huvudägarna Investor och Industrivärden ställde ut till honom för två år sedan är nu nämligen "in the money". .

DI - 15 minuter sedan

Volkswagen erbjuder skrotningspremie till tyska kunder

Volkswagen erbjuder nu skrotningspremie och inbytesrabatt på upp till 82.000 kronor till bilägare i Tyskland som vill göra sig av med sina äldre VW-dieslar. Incitamentsprogrammet riktar sig till fordon med euro 1 till euro 4-motorer.

DI - 15 minuter sedan

Nästa runda bör talmannen sköta själv

LEDARE. Det har gått 39 dagar sedan valet och 23 dagar sedan Stefan Löfven avsattes som statsminister. Problemet är inte att det ännu saknas ett förslag till statsminister.

DI - 30 minuter sedan

Undersökning: Toppen är nådd för industrin i Västsverige

Sex av tio tillfrågade verkstadsföretag i Västsverige ser minskande omsättning nästa år jämfört med 2018, som blir ett rekordår. Det visar en undersökning av Triathon..

DI - 45 minuter sedan

Urdålig månad för schweizisk klockexport – Hongkong och USA tyngde

September blev en urdålig månad för de schweiziska klockmakarna när alplandets klockexport minskade med 6,9 procent. Månadens plötsliga nedgång kom efter flera månader av positiva siffror under 2018. .

DI - 45 minuter sedan

Danske Bank: Det liknar nittiotalskrisen – priserna kan falla 30 procent

Det har varit ett skakigt år på bostadsmarknaden med svajiga priser, skärpta amorteringskrav och svårsålda nyproduktioner. Men hur ser framtiden ut? Di har pratat med tre storbanker som siar om vad som är att vänta..

DI - 45 minuter sedan

Sjunkande volym för brittiska detaljhandeln

Den brittiska detaljhandelns försäljningsvolym, inklusive bensin, sjönk 0,8 procent i september, jämfört med föregående månad. Jämfört med samma månad föregående år ökade försäljningen 3,0 procent..

DI - 1 timme sedan

Gardell om Ericssons USA-varning: ”Det kanske har begåtts något brott också”

Efter torsdagens starka rapport från Ericsson ser Cevians Christer Gardell anledning att se över marginalmålet om 10 procent till 2020. Han berömmer också vd Börje Ekholm, men säger att det fortfarande finns mycket att städa upp i bolaget..

DI - 1 timme sedan

Trots uppgifter om åtal – Lundin Petroleums aktie stiger

Di rapporterar på torsdagen att regeringen väntas godkänna åtal mot Lundin Petroleums vd Alex Schneiter och ordföranden Ian Lundin. Lundin Petroleums aktie är dock upp med 1 procent på torsdagsförmiddagen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.