Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 21 March, 10:21

Dagens PS - 07 nov 17 kl. 09:34

Oväntad miljard tar experter på sängenDet är bara att tacka och ta emot, Magdalena Andersson (S). Den svenska statens betalningar visade oväntat på ett överskott under oktober, uppger Riksgälden. Det i ett pressmeddelande. Överskottet var 6,7 miljarder kronor, vilket går att jämföra med myndighetens prognos om ett underskott på 5,8 miljarder kronor. Skillnaden förklaras av högre skatteinkomster.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Andersson, Riksgälden, Oväntad, Dagensps

Dela artikeln

62 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Oväntad, miljard, tar, experter, sängen
Dagens PS - 09 jan 18 kl. 09:36

Miljardskräll – finanserna tar experter på sängen

Den svenska statens betalningar visade ett underskott under december månad. För helåret blev det dock ett stort överskott, uppger Riksgälden i ett pressmeddelande. Underskottet var 69,6 miljarder kronor i december, vilket går att jämföra med myndighetens prognos om ett underskott på 92,3 miljarder kronor.

YLE - 22 okt 16 kl. 06:05

Experter varnar för kryptovalutan Onecoin

Experter varnar för kryptovalutan Onecoin Kryptovalutan Onecoins budskap har spridits över Finland. Grandiosa möjligheter målades upp på rekryteringsmöten. I dag är det tystare.

YA - 20 sep 14 kl. 04:00

En väntad vinnare

Foto: Lars Pehrson / SvD / TT
Nej. Egentligen borde ingen vara förvånad över Sverigedemokraternas stora valframgångar.
Länge betraktade många politiska experter Sverigedemokraterna som ett skånskt fenomen.

Trelleborgs Allehanda - 20 sep 14 kl. 04:00

En väntad vinnare

Foto: Lars Pehrson / SvD / TT
Nej. Egentligen borde ingen vara förvånad över Sverigedemokraternas stora valframgångar.
Länge betraktade många politiska experter Sverigedemokraterna som ett skånskt fenomen.

Barometern - 12 sep 13 kl. 07:18

Psykiatrin får lokaler för miljard

Landstinget planerar nu för en ny miljardsatsning på nya lokaler. Efter projekten för länets sjukhus och hälsocentraler är det psykiatrins tur. Dagens slitna lokaler ska bort.

Expressen - 28 jan 16 kl. 21:14

Vargattacken var väntad enligt expert

Den 30-åriga djurskötaren hann inte mer än komma in i hägnet innan hon dödades av vargflocken. En attack som, enligt experter, var väntad. Parken använde en mycket riskfylld arbetsmetod där de utmanade vargarna.

Sydsvenskan - 08 maj 16 kl. 15:34

Svenska experter till Grekland

Tre experter skickas ner från Migrationsverket till Grekland för att hjälpa till med det migrationspolitiska omlokaliseringsavtalet mellan EU och Turkiet.— Det är i ett första skede, säger Fredrik Bengtsson, verkets presschef till TT.Flyktingar som tar sig till Grekland men inte söker asyl där ska enligt avtalet kvarhållas och sedan återföras till Turkiet.

Dagens PS - 06 apr 17 kl. 11:02

Oväntad smocka efter amorteringskravet

När amorteringskravet lades fram på förslag var en av de väntade effekterna att framför allt unga skulle drabbas hårdast. Men i själva verket, visar det sig nu i en färsk rapport från Finansinspektionen, är det de äldre som fått den hårdaste smockan, skriver Di.se.

Expressen - 27 jan 14 kl. 10:15

Sagan: Succé, tvivel, kamp och en miljardär

Det började med en oväntad förlust i Skellefteå. Den absoluta höjdpunkten kom med en oväntad seger på Vincennes. Det här är historien om Maharajah - en av Sveriges bästa travhästar gnom tiderna..

DN - 29 jan 14 kl. 15:42

Oväntad förlust för Deutsche bank

Tysklands största bank, Deutsche bank, redovisar en oväntad förlust på en miljard euro för fjärde kvartalet 2013, motsvarande cirka 8,8 miljarder kronor..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 45 minuter sedan

Nu trycker Amazon till Google

För första gången har e-handelsjättens ett större börsvärde än Google, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt med hänvisning till Bloomberg News. Det är alltså en milstolpe i Jeff Bezos och Amazons historia när bolaget nu, efter många år, sprungit i kapp Google i börsvärde – egentligen är det Googles börsnoterade Alphabet som blir omsprunget. När telegrammet skrevs – efter att börsen stängt i USA – hade Amazon ett börsvärde på 768 miljarder dollar sedan aktien gått upp med 2,7 procent.

Dagens PS - 1 timme sedan

Facebook under press – Zuckerberg tiger

I går satt den sociala mediejätten i krismöte, men inga kommentarer har hittills kommit från Facebookgrundaren, uppger Svenska Dagbladet. Brittiska och amerikanska myndigheter utreder nu skandalen med Cambridge Analyticas insamling av användardata. Mest förvånar dock Facebooks kompakta tystnad efter det graverande avslöjandet.

Dagens PS - 16 timmar sedan

EU-bossen vill undvika handelskrig med USA

EU:s respons på de amerikanska importtullarna på stål och aluminium kommer att vara ansvarsfulla och rimliga. Det säger Europeiska rådets ordförande Donald Tusk i ett brev riktat mot ledare för unionens medlemsländer, enligt Bloomberg News. Ordföranden konstaterar att tullarna, om de implementeras, skulle påverka omkring 1,5 procent av handeln över Atlanten.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Även Toyota ställer in tester efter Ubers olycka

Japanska biljätten Toyota ställer nu in sina tester med självkörande bilar i USA efter den dödliga olyckan med en Uber-bil. Det rapporterar Automotive News. Stoppet berör bara USA.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Flygbolaget på väg att störta: ”Verkligen illa”

Flygbolaget Norwegian spår ökade intäkter och en ökad förlust under det första kvartalet. Bolaget har upplevt en stabil efterfrågan under kvartalet. Företaget höjer dock enhetskostnadsprognosen på grund av ökade bränslekostnader och valuta.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Razzia mot BMW:s kontor – misstänks för utsläppsfusk

Åklagare har på tisdagen utfört en razzia mot BMW:s huvudkvarter i München och påbörjat en preliminär utredning kring misstänkt fusk med dieselutsläpp, rapporterar Financial Times. Misstanken är att 11.400 bilar ska ha blivit utrustade med otillåtna anordningar som anger för låga utsläppsvärden under tester.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Handeln i Fingerprint återupptas under dagen

Nasdaq Stockholm har, med hänvisning till pressmeddelandet som Fingerprint Cards publicerade  under tisdageftermiddagen, i samråd med Finansinspektionen beslutat att handeln i bolagets aktier ska återupptas. Handeln återupptas imorgon, den 21 mars 2018, enligt ordinarie handelsschema, enligt ett marknadsmeddelande. Stockholmsbörsen stoppade handeln i Fingerprint under tisdagsförmiddagen med hänvisning till insiderinformation som inte publicerats av bolaget.

Dagens PS - Igår: 10:42

Anrik mediegigant kan sparka upp till 300

USA främsta utgivare av tidskrifter Meredith Corporation är i färd med att säga upp emot 300 anställda, rapporterar Wall Street Journal med hänvisning till källor. Nedskärningarna kommer efter köpet av Time Inc och är till för att eliminera dubbla roller. Hårdast smäll väntas det blir för Times anställda i New York, enligt uppgift.

Dagens PS - 14 timmar sedan

TV-kanalerna räddade – Telenor och TV4 överens

Nytt avtal på plats mellan parterna – hotet om nedsläckta kanaler undanröjt. TV4/Bonnier Broadcasting och Telenor nådde under tisdagskvällen en överenskommelse vilket innebär att hotet om att TV4:s kanaler skulle försvinna för Canal Digitals och Bredbandsbolagets kunder är avvärjt. "Jag är glad över att Telenor kom tillbaka till förhandlingsbordet och att vi till slut lyckades nå en överenskommelse som speglar TV4-Gruppens ökade värde.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Motorproffs: Småsuven håller inte måttet

Det anser Expressen, som testat Ford EcoSport och slår fast att bilen ”har svårt att leverera något unikt”. Motorn har140 hk, växellådan är manuell och sexstegad. Men något tryck, som imponerar på tidningens testreporter, är det inte i bilen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.