DI > Ekonomi

Thursday, 18 October, 10:58

Liknande nyheter

Taggar: Bättre vindarför , Arise
DI - 09 feb 18 kl. 12:38

Arise: Svagare vindar ger lägre elproduktion

Vindkraftsbolaget Arise uppger att svagare vindar än normalt under januari månad resulterade i en elproduktion om 52,7 gigawattimmar, vilket var lägre än månadens budget om 70,1 gigawattimmar..

SvD - 03 maj 16 kl. 08:45

Svaga vindar gav minus för Arise

Arise vd Daniel Johansson konstaterar med viss besvikelse att det blev ett minusresultat före skatt under det första kvartalet: -7 miljoner kronor (17)..

DI - 08 dec 17 kl. 09:22

Medvind för Arise i november

Arise hade en elproduktion om 61,1 GWh under november månad, jämfört med månadens budget om 58,9 GWh, tack vare något bättre vindar än normalt under månaden..

DI - 09 jan 18 kl. 12:01

Arise elproduktion över budget

Arise hade en elproduktion om 71,1 GWh under december månad, jämfört med månadens budget om 63,2 GWh, tack vare något bättre vindar än normalt under månaden. Det framgår av ett pressmeddelande.  .

DI - 06 mar 18 kl. 17:39

Elproducenten Arise vindvarnar

Arise hade en elproduktion om 40,3 GWh under februari månad, jämfört med månadens budget om 56,2 GWh, på grund av svagare vindar än normalt under månaden. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 09 maj 18 kl. 10:14

Ingen medvind för Arise – lägre produktion i april

Arise meddelar att något svagare vindar än normalt under april månad resulterade i en elproduktion om 46,5 GWh, jämfört med månadens budget om 47,7 GWh. Det framgår av ett pressmeddelande. .

Affärsvärlden - 10 sep 18 kl. 11:42

Arise: Normala vindar i augusti

Arise augusti månads elproduktion uppgick till 39,3 GWh, jämfört med månadens budget om 38,9 GWh. Vindarna var normala, uppger bolaget..

Affärsvärlden - 09 apr 18 kl. 14:25

Svagare vindar försämrar Arises produktion

Vindkraftsbolaget Arise hade en elproduktion om 39,3 GWh under mars månad. Det var lägre än månadens budget på 63,0 GWh på grund av svagare vindar än normalt..

Helsingborgs Dagblad - 11 feb 11 kl. 07:51

Arise vill bygga vindkraft i Jädraås

Arise Windpower har tecknat ett avtal som ger bolaget rätt att uppföra en större vindkraftspark, Jädraås Vindpark, med en total effekt på verken om cirka 200 megawatt. Arise har även träffat en principöverenskommelse med danska Vestas om leverans av verken. Byggstart kan tidigast ske i juli i år och verken beräknas kunna tas i drift under 2012, enligt ett pressmeddelande från Arise..

Sydöstran - 29 feb 16 kl. 13:17

Fortum köper av Arise

Vindkraftbolaget Arise säljer det byggklara projektet Solberg väster om Örnsköldsvik till Fortum, enligt ett pressmeddelande. Arise köpte det i sin tur 2011 och har tidigare planerat att bygga 25-30 vindkraftverk på platsen. Arise ska leverera tjänster till Fortum inom ramen för projektet.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Urdålig månad för schweizisk klockexport – Hongkong och USA tyngde

September blev en urdålig månad för de schweiziska klockmakarna när alplandets klockexport minskade med 6,9 procent. Månadens plötsliga nedgång kom efter flera månader av positiva siffror under 2018. .

DI - 15 minuter sedan

Danske Bank: Det liknar nittiotalskrisen – priserna kan falla 30 procent

Det har varit ett skakigt år på bostadsmarknaden med svajiga priser, skärpta amorteringskrav och svårsålda nyproduktioner. Men hur ser framtiden ut? Di har pratat med tre storbanker som siar om vad som är att vänta..

DI - 15 minuter sedan

Sjunkande volym för brittiska detaljhandeln

Den brittiska detaljhandelns försäljningsvolym, inklusive bensin, sjönk 0,8 procent i september, jämfört med föregående månad. Jämfört med samma månad föregående år ökade försäljningen 3,0 procent..

DI - 30 minuter sedan

Gardell om Ericssons USA-varning: ”Det kanske har begåtts något brott också”

Efter torsdagens starka rapport från Ericsson ser Cevians Christer Gardell anledning att se över marginalmålet om 10 procent till 2020. Han berömmer också vd Börje Ekholm, men säger att det fortfarande finns mycket att städa upp i bolaget..

DI - 30 minuter sedan

Trots uppgifter om åtal – Lundin Petroleums aktie stiger

Di rapporterar på torsdagen att regeringen väntas godkänna åtal mot Lundin Petroleums vd Alex Schneiter och ordföranden Ian Lundin. Lundin Petroleums aktie är dock upp med 1 procent på torsdagsförmiddagen..

DI - 30 minuter sedan

Breda uppgångar på Europabörserna

Stockholmsbörsen inledde torsdagen oregelbundet men tog sedan fart uppåt då den svenska rapportsäsongen drog i gång på allvar. De större Europabörserna steg också. Tele2 steg rejält efter rapport som överträffade analytikers förväntningar även Ericssons rapport fick positiva recensioner..

DI - 1 timme sedan

Dystra signaler om bomarknaden framöver

I princip oförändrade bostadspriser är Valueguards analys över september månad. Men en stigande räntetrend och börsoro talar för att kallare vindar snart kan blåsa på bostadsmarknaden. Dessutom har oktober redan börjat i moll..

DI - 1 timme sedan

Rekar: Höjd riktkurs för Castellum

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Castellum till 180 kronor från 174 kronor och upprepar köp. Aktien är upp 0,8 procent på torsdagen efter morgonens kvartalsrapport..

DI - 1 timme sedan

ABB bildar ny digital funktion

ABB i Sverige bildar enligt ett pressmeddelande Digital Operations, som enligt verkstadsjätten en ny funktion för utveckling och leverans av digitala projekt och tjänster från bolagets samtliga fyra divisioner. .

DI - 1 timme sedan

SCB: Lägre arbetslöshet i september

Arbetslösheten var 6,0 procent i september, icke säsongsrensat, enligt SCB:s Arbetskraftsundersökning (AKU). Enligt SME Direkts prognosenkät väntades en arbetslöshetsnivå på 6,1 procent..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.