Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 21 March, 10:22

Dagens PS - 07 nov 17 kl. 09:28

Blytung rapport: Trump har sänkt världsekonominDet många befarade har nu skett, enligt en panel på hundratals internationella experter. Exakt ett år efter att Donald Trump vann presidentvalet i USA gör en majoritet av en internationell panel bedömningen att Trump-regeringen har ett negativt inflytande på världsekonomin. Det framgår av Ifo-institutets World Economic-undersökning i oktober. I undersökningen har 929 experter från 120 länder tillfrågats. 73,9 procent av de tillfrågade gör bedömningen att Trump-regeringen har negativt inflytande på världsekonomin.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Donald Trump, USA, Trump, Ifo, World Economic, Blytung, Dagensps

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Blytung, rapport, Trumphar , sänkt, världsekonomin
Supermiljöbloggen - 07 jul 15 kl. 12:38

Fennovoima vill hemligstämpla rapport om misstänkt bulvanföretag

Samtidigt kommenterar svenska stålbolaget SSAB nu för första gången den senaste tidens minst sagt märkliga händelseutveckling. Supermiljöbloggen skrev i går om att det kroatiska bolag som gått in som delägare i Fennovoimas kärnkraftsprojekt i norra Finland misstänks för att vara ett bulvanföretag för ryska intressen. Det finska arbets- och näringsministeriet har ställt en rad frågor kring den kroatiska delägaren och i går lämnade Fennovoima in en rapport med svar.

SvD - 08 apr 17 kl. 20:22

Attacken i Syrien sätter Trump i obekvämt läge

Många länder har visat sitt stöd för den amerikanska attacken i Syrien och på hemmaplan hyllas Donald Trump av republikaner. Men attacken är samtidigt inte alls vad Trump tänkt sig och kolliderar med hans ”America first”. .

Affärsvärlden - 27 jul 15 kl. 09:27

Sänkt riktkurs för Concentric

Concentric får efter bolagets rapport riktkursen sänkt till 105 kronor från tidigare 120 kronor..

Dagens PS - 12 jul 17 kl. 07:46

Blytung förvaltare varnar för två sektorer

Det är den schweiziska kapitalförvaltaren Pictet som i sin senaste månadsanalys anser att det finns flera faktorer för att racet snart är över för stunden för teknik- och tillväxtaktier. Det skriver Dagens Industri och bakgrunden till kapitalförvaltarens farhågor är bland annat att den ekonomiska tillväxten ser ut att tappa fart i länder som Kina, Japan och USA; det finns i vart fall sådana indikationer, menar expertisen, som dock avråder investerare från att paniksälja sina aktier. ”Medan det långsiktiga scenariot för tech är att de är på väg att dra nytta av den digitala revolutionen, och är sektorn med högst förväntad avkastning, så är det taktiskt sett rätt tid för att ta hem en del vinst.

Sydsvenskan - 29 mar 16 kl. 09:21

Donald Trump talar i gåtor. Och världen blir osäkrare.

Dödstalen efter lördagens terrordåd i Lahore i Pakistan stiger. På söndagen uppgav polis och räddningstjänst att 72 personer miste livet i angreppet, som var riktat mot kristna påskfirare. Självmordsbombaren utlöste sin dödliga laddning intill en lekplats i en park.

Alliansfritt Sverige - 20 dec 13 kl. 13:28

Alliansens ungdomsrea sågas i ny rapport

En av allians största reformer har varit sänkningen av arbetsgivaravgift för ungdomar mellan 16 – 25 år. Reformen som idag kostar staten ungefär 16 miljarder per år, har kritiserats, bland annat här på alliansfritt, för att vara väldigt dyr och att ge få jobb. Nu har Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering, IFAU, utvärderat reformen och resultatet som presenteras i en ny rapport ger kritikerna rätt, reformen har skapat få jobb till ett högt pris.

BT - 23 sep 14 kl. 08:07

Misstänkt spelfusk när Norrby vann

Asiatiska spelsyndikat breder ut sig på den svenska fotbollsmarknaden – något Uppdrag Granskning kommer att uppmärksamma inom kort. Nu anmäler Norrby IF en misstänkt rapportör i samband med söndagens hemmamatch till Svenska fotbollförbundet. ”Det svåra är att bevisa brott”, säger förbundsjuristen Anders Hübinette till BT.

Skånskan - 12 nov 16 kl. 17:31

Donald Trump knockade medierna

ERWP.fif(0)Hillary Clinton blir nästa amerikanska president, trodde jag i tisdags. Det gjorde jag trots att jag kunnat se, inte minst genom att djupdyka i amerikanska internetkällor, att det var en ytterst endimensionell bild av valrörelsen som speglades i svenska massmedier som mest ägnade sig åt okritiskt svassande för Hillary Clinton.

SvD - 13 apr 17 kl. 19:14

Kan historien förklara Donald Trump?

Hur ska man förklara Donald Trumps framgång under den republikanska primärvalskampanjen 2016? Det är en fråga som det kommer att skrivas mycket om framöver. Det mest intressanta med Trump kan ju vara just hans segrar i primärvalen och inte hans seger i presentvalet – en seger som ju både är demokratiskt legitim (elektorsvalet avgör amerikanska presidentval och hans seger där är solklar) men man kan också fokusera på det faktum att hans motståndare Hillary Clinton fick nästan tre miljoner fler röster.

YLE - 02 sep 17 kl. 11:12

Niinistö trött på att tala om Trump

Det var en rätt fåordig president som satte sig i Morgonettans studio i förmiddags. På många av frågorna som ställdes svarade han kort och lätt irriterat att han inte var intresserad av att diskutera saken närmare. Programvärden Seija Vaaherkumpu inledde den 40 minuter långa intervjun med Niinistös USA-besök och samtal med president Donald Trump, och den så kallade handskakningsdiplomatin.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 45 minuter sedan

Nu trycker Amazon till Google

För första gången har e-handelsjättens ett större börsvärde än Google, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt med hänvisning till Bloomberg News. Det är alltså en milstolpe i Jeff Bezos och Amazons historia när bolaget nu, efter många år, sprungit i kapp Google i börsvärde – egentligen är det Googles börsnoterade Alphabet som blir omsprunget. När telegrammet skrevs – efter att börsen stängt i USA – hade Amazon ett börsvärde på 768 miljarder dollar sedan aktien gått upp med 2,7 procent.

Dagens PS - 1 timme sedan

Facebook under press – Zuckerberg tiger

I går satt den sociala mediejätten i krismöte, men inga kommentarer har hittills kommit från Facebookgrundaren, uppger Svenska Dagbladet. Brittiska och amerikanska myndigheter utreder nu skandalen med Cambridge Analyticas insamling av användardata. Mest förvånar dock Facebooks kompakta tystnad efter det graverande avslöjandet.

Dagens PS - 16 timmar sedan

EU-bossen vill undvika handelskrig med USA

EU:s respons på de amerikanska importtullarna på stål och aluminium kommer att vara ansvarsfulla och rimliga. Det säger Europeiska rådets ordförande Donald Tusk i ett brev riktat mot ledare för unionens medlemsländer, enligt Bloomberg News. Ordföranden konstaterar att tullarna, om de implementeras, skulle påverka omkring 1,5 procent av handeln över Atlanten.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Även Toyota ställer in tester efter Ubers olycka

Japanska biljätten Toyota ställer nu in sina tester med självkörande bilar i USA efter den dödliga olyckan med en Uber-bil. Det rapporterar Automotive News. Stoppet berör bara USA.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Flygbolaget på väg att störta: ”Verkligen illa”

Flygbolaget Norwegian spår ökade intäkter och en ökad förlust under det första kvartalet. Bolaget har upplevt en stabil efterfrågan under kvartalet. Företaget höjer dock enhetskostnadsprognosen på grund av ökade bränslekostnader och valuta.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Razzia mot BMW:s kontor – misstänks för utsläppsfusk

Åklagare har på tisdagen utfört en razzia mot BMW:s huvudkvarter i München och påbörjat en preliminär utredning kring misstänkt fusk med dieselutsläpp, rapporterar Financial Times. Misstanken är att 11.400 bilar ska ha blivit utrustade med otillåtna anordningar som anger för låga utsläppsvärden under tester.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Handeln i Fingerprint återupptas under dagen

Nasdaq Stockholm har, med hänvisning till pressmeddelandet som Fingerprint Cards publicerade  under tisdageftermiddagen, i samråd med Finansinspektionen beslutat att handeln i bolagets aktier ska återupptas. Handeln återupptas imorgon, den 21 mars 2018, enligt ordinarie handelsschema, enligt ett marknadsmeddelande. Stockholmsbörsen stoppade handeln i Fingerprint under tisdagsförmiddagen med hänvisning till insiderinformation som inte publicerats av bolaget.

Dagens PS - Igår: 10:42

Anrik mediegigant kan sparka upp till 300

USA främsta utgivare av tidskrifter Meredith Corporation är i färd med att säga upp emot 300 anställda, rapporterar Wall Street Journal med hänvisning till källor. Nedskärningarna kommer efter köpet av Time Inc och är till för att eliminera dubbla roller. Hårdast smäll väntas det blir för Times anställda i New York, enligt uppgift.

Dagens PS - 14 timmar sedan

TV-kanalerna räddade – Telenor och TV4 överens

Nytt avtal på plats mellan parterna – hotet om nedsläckta kanaler undanröjt. TV4/Bonnier Broadcasting och Telenor nådde under tisdagskvällen en överenskommelse vilket innebär att hotet om att TV4:s kanaler skulle försvinna för Canal Digitals och Bredbandsbolagets kunder är avvärjt. "Jag är glad över att Telenor kom tillbaka till förhandlingsbordet och att vi till slut lyckades nå en överenskommelse som speglar TV4-Gruppens ökade värde.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Motorproffs: Småsuven håller inte måttet

Det anser Expressen, som testat Ford EcoSport och slår fast att bilen ”har svårt att leverera något unikt”. Motorn har140 hk, växellådan är manuell och sexstegad. Men något tryck, som imponerar på tidningens testreporter, är det inte i bilen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.