Dagensanalys.se > Ekonomi

Wednesday, 21 March, 21:32

Dagensanalys.se - 07 nov 17 kl. 09:25

P&G – världens största annonsör ryter till – de har kapat 20 procent av sina digitala annonser i årMellan januari och augusti 2017 kapade P&G sina digitala annonsplatser med 20 procent jämfört med året innan, visar en ny rapport. I juli, när Procter & Gamble rapporterade sin kvartalsvinst, sa de att trots att de har tagit bort 140 miljoner dollar från sin annonsbudget hade det ingen negativ inverkan på tillväxten. Företaget drog avsevärt ned antalet webbplatser som de annonserade på mellan januari och maj 2017. I januari stod P&G-chefens Marc Pritchard på barrikaderna om den digitala annonsbranschens bristande insyn och trasiga försörjningskedja, och han har efter det fortsatt att vara en stor förespråkare för bättre digitala annonsupplevelser.
Enligt en ny rapport från MediaRadar har P&G kapat sina digitala annonser med 20 procent och har därmed annonserat på klar
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Procter, Marc Pritchard, MediaRadar, YouTube, Transparency, Fraud, Brand Safety, Todd Krizelman, USA

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: P&Gvärldens största , annonsör, rytertill de har , kapat, 20 procent av sina digitala annonser i år
Nyteknik - 03 maj 17 kl. 07:21

KO: Nätjättar måste ta ansvar dåliga annonsörer

Konsumentombudsmannen (KO) ryter till mot Facebook och Google. Hon anser att konsumenter via annonser på nätet fastnar i abonnemangsfällor..

Dagensanalys.se - 31 jan 18 kl. 12:01

Hela 39 procent av alla digitala annonser är bortkastade

Ad tech-företaget Meetrics presenterar för första gången, i ett pressmeddelande, svenska siffror för den digitala mediemarknaden i sin Viewability Benchmark-rapport. Resultaten visar att 39 procent av annonserna är bortkastade då de aldrig ses. Den första Viewability Benchmark-rapporten, där siffror utgår från mätningar online under det senaste kvartalet visar att endast 61 procent av alla bannerannonser är synliga och når användaren.

Dagensanalys.se - 27 jun 17 kl. 19:53

Frågan är inte om utan när vi ser ett alt-dn.se

När allt fler nyhetssajter låser in sina artiklar är det bara en tidsfråga innan piraterna slår till och skapar alt-dn.se som slår ut redaktionernas tappra försök att tjäna pengar. Enligt piraterna ska allt på nätet vara gratis.

Dagensanalys.se - 23 aug 17 kl. 11:01

P&G är trött på dåliga annonsplaceringar och botar

När Proctor & Gamle ryter till stannar branschen och lyssnar. Jätten är trött på att betala för onlineannonser som inte visats eller hanterats enligt gällande standarder och där botar ersatts av konsumenter. Proctor and Gamle har en annonsbudget om 90 miljarder kronor per år.

News55 - 22 feb 16 kl. 13:02

Så skyddar du dig mot bedragare

Guiden, ”Skydda dig mot bedragare”, som går att ladda ner eller läsa direkt på nätet kostnadsfritt, lär ut hur man som konsument kan bli vilseledd och hur man ska agera om man tror att man blir lurad. Den har framtagits av Internetstiftelsen i Sverige, i samarbete med polisen.       LÄS MER: Så känner du igen en bluffaktura I dag anmäls tre gånger så många bedrägeribrott som för femton år sedan, står det i guiden.

Sydsvenskan - 03 maj 17 kl. 04:38

KO: Nätjättar måste ta ansvar

Konsumentombudsmannen (KO) ryter till mot Facebook och Google. Hon anser att konsumenter via annonser på nätet fastnar i abonnemangsfällor. – Facebook och Google bör ta ett större ansvar för de annonsörer som de släpper fram.

SmålandsPosten - 03 maj 17 kl. 04:39

KO: Nätjättar måste ta ansvar

Konsumentombudsmannen (KO) ryter till mot Facebook och Google. Hon anser att konsumenter via annonser på nätet fastnar i abonnemangsfällor. - Facebook och Google bör ta ett större ansvar för de annonsörer som de släpper fram.

YA - 03 maj 17 kl. 04:39

KO: Nätjättar måste ta ansvar

Konsumentombudsmannen (KO) ryter till mot Facebook och Google. Hon anser att konsumenter via annonser på nätet fastnar i abonnemangsfällor. - Facebook och Google bör ta ett större ansvar för de annonsörer som de släpper fram.

Trelleborgs Allehanda - 03 maj 17 kl. 04:39

KO: Nätjättar måste ta ansvar

Konsumentombudsmannen (KO) ryter till mot Facebook och Google. Hon anser att konsumenter via annonser på nätet fastnar i abonnemangsfällor. - Facebook och Google bör ta ett större ansvar för de annonsörer som de släpper fram.

Kristianstadsbladet - 03 maj 17 kl. 04:39

KO: Nätjättar måste ta ansvar

Konsumentombudsmannen (KO) ryter till mot Facebook och Google. Hon anser att konsumenter via annonser på nätet fastnar i abonnemangsfällor. - Facebook och Google bör ta ett större ansvar för de annonsörer som de släpper fram.

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 4 timmar sedan

Röd, gul, grön eller blå? Färganalyser för att förstå medarbetarna

Färgerna visar vilka vi är och sammanfattas fint i boken ”Omgiven av idioter”. Nu visar det sig att allt fler använder sig av metoden för att utveckla sin kommunikation. Själva DiSC-teorin bygger på att man med hjälp av fyra olika färger skapat en förklaringsmodell för människors olika beteendemönster och motivationsfaktorer.

Dagensanalys.se - 6 timmar sedan

IKEA lanserar AR-app för Android

IKEA tar nu nästa steg i sin digitala omställning och lanserar idag en Androidversion av AR-appen IKEA Place. I september förra året lanserades AR-appen IKEA Place för Appleenheter. I appen kan man inspireras av och testa olika produkter, stilar och färger direkt i sitt hem.

Dagensanalys.se - 8 timmar sedan

Marknadsförare måste utveckla sin digitala analysförmåga för att nå kunderna

Enligt en undersökning som eMarketer gjort tillsammans med Adobe menar hela 65% av de tillfrågade att de behöver utveckla sin förmåga att analysera sin kunddata. Precis som i förra årets undersökning är det området viktigast för att kunna ge bästa möjliga kundupplevelse i framtiden. Det stämmer bra överens med en annan studie som visar att big data analys är kritiskt för att skapa bra kundupplevelser.

Dagensanalys.se - 11 timmar sedan

Nyheter24-Gruppen lanserar amatörliga inom esport

Nyheter24-Gruppens esportsajt Fragbite lanserar Fragleague – en amatörliga för esport – med målet att bli Nordens största. – Ligan kommer att fungera precis som andra sportligor, som till exempel Allsvenskan. Med olika divisioner och en pre-season där lagen kan kvala in till de olika divisionerna, säger Viktor Jendeby, Brand Manager på Fragbite.

Dagensanalys.se - 9 timmar sedan

Google inför nya verktyg för att hjälpa publicister

I början av veckan bjöd Google in till ett event för publicister där de presenterade sitt nya Google News Initiative. Programmet innebär en realisering av de löften som företaget gav i höstas om att hjälpa publicister att nå ut till en bredare publik och utveckla affärsmodeller för en lönsam verksamhet. Under eventet berättade Googles chef för affärsutveckling, Philipp Schindler, om initiativets tre huvudsakliga mål.

Dagensanalys.se - 10 timmar sedan

LinkedIn lanserar bleka kopior av Snapchat och Instagram ”Stickers”

LinkedIn lanserade sin videofunktion i augusti förra året, så att människor kan spela in eller ladda upp klipp och sedan skicka dem direkt i deras flöde. Under oktober började det att testa filter för specifika händelser, vilket liknar Snapchat och deras ”Stickers” som de lanserade för år sedan. Problemet är att den nya funktionen inte ens är hälften så bra eller rolig.

Dagensanalys.se - 10 timmar sedan

Gör suddiga PDF-dokument skarpa direkt i din mobil

Adobe släpper nu en ny uppdatering av den kostnadsfria appen Adobe Scan som gör det möjligt att rätta till suddiga eller sneda inskannade dokument och bilder direkt i mobilen. I dag är det enkelt att skanna räkningar, kvitton, bilder och andra viktiga dokument med hjälp av mobilen. Men resultatet blir tyvärr inte alltid lyckat.

Dagensanalys.se - 11 timmar sedan

Nu kan ytterligare 8 länder skapa organiska inlägg på Instagram kopplade direkt till e-handel

Förra året lanserade Instagram organiska inlägg kopplade till e-handel i USA, vilket gav företag möjlighet att lägga till e-handelslänkar direkt i sina organiska Instagram inlägg. Instagram har nu utökat tjänsten till åtta länder: Storbritannien, Frankrike, Italien, Tyskland, Australien, Brasilien, Kanada och Spanien. ”Nu kan alla som är på Instgram enkelt hitta mer information om de inlägg som man var intresserad av och direkt köpa det som man gillade om man vill i Storbritannien, Frankrike, Italien, Tyskland, Australien, Brasilien, Kanada och Spanien, Alla e-handlare i Sverige och Norden väntar på sin tur så att de kan lägga till en köpfunktion direkt i sina inlägg”.

Dagensanalys.se - 12 timmar sedan

Nu kan du mäta effekten av dina videoannonser på Facebook och Instagram med Meetrics

Nu kan du få tredjepartsmätningar för video från världens ledande mobila annonsplattformar, Facebook och Instagram med Meetrics. Så att du får mer tillförlitlig statistik för annonsmätningarna. Meetrics har integrerat en ny funktion i sin Ad Verification-lösning som gör det möjligt för annonsörer att mäta videovisningar på Facebook och Instagram.

Dagensanalys.se - 12 timmar sedan

Googles nya satsning ska stärka journalistiken

Google meddelade igår att de kommer att satsa 2,45 miljarder kronor för att få bort falska nyheter. Satsningen kallas för Google News Initiative och kommer att pågå under tre år. Enligt Google är målet med News Initiative att stärka kvaliteten på journalistiken och se till att missvisande och felaktig information trycks tillbaka.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.