Dagens PS > Ekonomi

Thursday, 18 October, 10:58

Dagens PS - 07 nov 17 kl. 09:22

JUST NU: Blytungt ras efter rapportfloppSå mycket störtdyker aktien – håll i hatten! Sitter du med Mekonomens aktie svär du säkert i dag. Under morgonhandeln rasar mid cap-aktien med 10,9 procent efter bolagets delårsrapport, som är långt under förväntan. ”Missen är kanske att man kortsiktigt har ganska ljumma utsikter. Det är inte så mycket som kommer att ändras”, säger aktieproffset Jonas Olavi på DiTV:s Börsmorgon, som rapporterar att OMXS30 öppnar upp med 0,3 procent.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
JUST NU, Mekonomens, Jonas Olavi, DiTV, Börsmorgon, OMXS30, G5 Entertainment, Catena Media, Ericsson, Lundin Mining, Dagensps

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: JUSTNU , Blytungt, rasefter , rapportflopp
NSD - 03 apr 18 kl. 14:30

Just nu: Ras eller skred Nallostugan

Räddningstjänsten har fått larm om ett ras eller skred i anslutning till Nallostugan..

Dagens PS - 23 nov 17 kl. 09:17

JUST NU: Slaktad folkaktie rusar över 30 procent

Raketbränsle direkt i starten efter uppgifter om bud. Redan efter fem minuters handel var Fingerprint Cards, som länge haft det blytungt på börsen, upp med över 20 procent. Aktien har sedan fortsatt rusa och är nu upp med över 30 procent alltså.

BT - 22 mar 12 kl. 16:44

Just nu: Borås-Uppsala 34-45

Första matchen i kvartsfinalserien mellan Borås Basket och Uppsala. Får hemmalaget revansch efter förlusten (81?95) senast mot gästerna?

BT - 22 mar 12 kl. 16:44

Just nu: Borås-Uppsala 57-57

Första matchen i kvartsfinalserien mellan Borås Basket och Uppsala. Får hemmalaget revansch efter förlusten (81?95) senast mot gästerna?

BT - 22 mar 12 kl. 16:44

Just nu: Borås-Uppsala 66-63

Första matchen i kvartsfinalserien mellan Borås Basket och Uppsala. Får hemmalaget revansch efter förlusten (81?95) senast mot gästerna?

BT - 22 mar 12 kl. 16:44

Just nu: Borås-Uppsala 75-63

Första matchen i kvartsfinalserien mellan Borås Basket och Uppsala. Får hemmalaget revansch efter förlusten (81?95) senast mot gästerna?

Aftonbladet - 11 maj 12 kl. 17:46

Just nu: Landslagsbacken missar OS

Blytungt besked för svenska mittbacken i dag ? kortbandet är av.

SN - 19 sep 12 kl. 20:49

Just nu: Tufft läge för NH

Det som började så lätt ser blytungt ut för Nyköpings Hockey, 1-3-underläge efter två perioder i Tumba ishus. NH missar sina chanser medan Botkyrka sätter de flesta..

GöteborgsPosten - 13 apr 15 kl. 21:01

TV: Blytungt poängtapp för Häcken

Allt går emot Häcken just nu. I går hade man tre poäng som i en ask – ända till den 90:e minuten. – Det är tungt nu, vi måste samla ihop oss och komma tillbaka, säger Häckens ende målskytt René Makondele..

Aftonbladet - 18 nov 16 kl. 21:23

"Inte mycket som går med oss just nu"

Blytungt för Leksand – föll efter omdiskuterat domslut.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 1 timme sedan

Jättarna i fejd – nu stämmer Ebay Amazon

Auktionsbjässen Ebay stämmer Amazon för att ha lockat över säljare på marknadsplatsen genom Ebays interna meddelandesystem. Det rapporterar MarketWatch. Enligt Ebay har e-handelsjätten skapat ett system för att infiltrera och utnyttja Ebays interna e-postsystem för medlemmar.

Dagens PS - 1 timme sedan

Pareto köper Aktieinvest för 40 Mkr

Norska mäklarfirman Pareto förvärvar Aktieinvest av Aktiespararna för 40 miljoner kronor kontant. Det framgår i ett pressmeddelande. Aktiespararnas kongress gav i år styrelsen mandatet att sälja sin egen nätmäklare, en verksamhet som bedrivits i nära 30 år.

Dagens PS - 1 timme sedan

Bostadsmarknaden anses mer balanserad

Bostadsmarknaden har blivit mer balanserad i år jämfört med föregående höst, skriver Erik Olsson Fastighetsförmedling som pekar på politiken som grund för detta. Under september hade vi riksdagsval och det är sannolikt att tro att bostadspolitiken kommer att få en blocköverskridande överenskommelse. Under denna väntas ränteavdragen minska och andra åtgärder implementeras i syfte att dämpa ökningen i hushållens bostadslån och räntekänslighet.

Dagens PS - 1 timme sedan

Ledarkollen: Är L för eller mot invandring?

Dagens ledarkoll handlar om bankerna, om Liberalernas syn på invandring, om att kärnkraft är bra för miljön och om att missbruk är en sjukdom. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.  Banker behöver hjälp, inte regler DI vänder en aning på begreppen när det gäller penningtvätt i svenska banker: ”Det europeiska banksystemet har traditionellt varit en rysk penningtvättares dröm.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Mäktige Wallenberg vill skrota Bromma

Jacob Wallenberg byter fot och vill nu lägga ner flygplatsen. ”Jag tror att det är många som kommit till slutsatsen att den tillväxt vi ser i dag inom flyget gör att vi måste kraftsamla på ett ställe. Det är också effektivt för Sverige som nation.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Ericsson på rätt köl igen – kanonrapport

Telekomjätten Ericsson redovisar en omsättning som var högre än väntat under tredje kvartalet. Bolaget rapporterar en vändning till vinst som var högre än väntat. Omsättningen uppgick till 53,8 miljarder kronor (49,4), att jämföra med analytikerkonsensus som låg på 50,3.

Dagens PS - 2 timmar sedan

SVT/TT: SEB i historisk Europa-svindel

Största skatteplundringen i Europa i modern tid, enligt avslöjandet som görs av SVT och TT och ett internationellt journalistnätverk. Finansmän och advokater har enligt granskningen tillsammans med flera av världens största banker och med hjälp av ett avancerat upplägg kommit över minst 70 miljarder kronor av Europas skattemedel. Den sofistikerade, ekonomiska brottsligheten har kallats Europas största skattestöld och drabbat i vart fall sex länder, däribland Danmark, Tyskland och Belgien, framgår det.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Musk stortankar aktier i Tesla

Teslas vd Elon Musk planerar att köpa aktier för 20 miljoner dollar som emitteras av bolaget, enligt ett dokument som skickats in till finansinspektionen SEC. Aktieköpet kommer att ske vid nästa öppna handelsfönster till det då rådande marknadspriset, skriver Tesla. Det beskrivs vara separat från den uppgörelse som nåddes för några veckor sedan med SEC som innebär att Tesla och Musk vardera ska betala 20 miljoner dollar.

Dagens PS - 4 timmar sedan

18 oktober: Det händer på affärsfronten

Missa inget viktigt i business-almanackan. Dagens PS påminner dig varje vardag. Börs
Rapporter
07:00 Tele2, 07:30 Com Hem, 07:30 Ericsson, 07:45 Duni, 08:00 Byggmax, 08:00 Fabege, 08:00 Nederman, 08:15 Avanza, 08:30 Avtech Sweden, 08:30 Note, 08:30 Vitec, 13:00 Getinge, 14:00 OEM International, Advenica, Avensia, Axis, Dextech, Lovisagruvan, Pharmalundensis, Proact, Seamless Distribution Systems, Skandiabanken, Tobin Properties Utländska rapporter
07:30 Elisa, 08:00 Atea, 08:00 Yara, 12:30 Wabco, American Express (efter 22.

Dagens PS - 21 timmar sedan

Experter spår stark rapportflod

Mycket talar för en stark rapportsäsong avseende det tredje kvartalet enligt Tellus Fonder, men frågan är om det räcker för att stävja oron på marknaden. Fondbolaget har tidigare varnat för att ett handelskrig kan vara den utlösande faktorn för en konjunkturavmattning. I en marknadskommentar skriver Tellus Fonder att det finns en uppenbar risk att goda företagsresultat endast ger en kortsiktig stabilisering.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.