Nyteknik > Teknik

Sunday, 21 October, 14:02

Nyteknik - 07 nov 17 kl. 08:35

Forskare: Fler autonoma fordon räddar hundratusentals livTEKNIKSVEPET. Även om tekniken inte är perfekt än så skulle fler självkörande bilar rädda hundratusentals liv, menar forskare. Läs ett urval av morgonens tekniknyheter här!.
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Tekniksvepet

Dela artikeln

28 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Forskare, Fler, autonoma, fordon, räddar, hundratusentals, liv
Nyteknik - 11 jan 18 kl. 17:06

Samsung satsar på ny lösning för autonoma fordon

Först Google och Apple – och nu Samsung. Under teknikmässan CES avslöjade den koreanska tillverkaren sin satsning på autonoma fordon. Redan i år ska man börja leverera kameror och komponenter..

Nyteknik - 11 okt 17 kl. 15:38

Panasonic lovar autonoma fordon – redan 2022

Japanska Panasonic håller på att förnya sig rejält. Kylskåp och tv-apparater har ersatts av självkörande fordon. Nu säger företaget att de siktar på att ha autonom teknik ute redan 2022..

Nyteknik - 11 okt 18 kl. 16:15

Toyota: ”Säkerhet är inget hållbart argument för autonoma fordon”

Självkörande fordon kommer öka säkerheten. Men enligt chefen för Toyota Research Institute är detta är inte ett nog starkt argument för att implementera tekniken – om man frågar konsumenterna. Det är baklängestänk, säger Gill Pratt..

BT - 07 mar 13 kl. 14:37

Så får vi fler fossilfria fordon

Alliansregeringen har högt satta klimatmål. Utöver visionen om ett Sverige utan nettoutsläpp år 2050 finns målet om en fossilfri fordonsflotta till år 2030. Nordin, Losman och Persgren (BT 21/2) konstaterar det självklara att målen kräver omfattande utsläppsminskningar, inte minst från trafiken.

YLE - 09 mar 16 kl. 12:16

Forskare: Fler än man har trott påverkas av stigande havsnivåer

Forskare vid Aalto-universitetet säger att fler människor än man tidigare har trott bor på områden som kan påverkas av klimatförändringen och en stigande havsnivå. Forskarna har nu använt nya och mera exakta databaser. Bara i Finland bor 2,4 miljoner, eller 42 procent på sådana områden.

SVT - 23 sep 15 kl. 15:23

Forskare: Fler än Volkswagen kan ha fuskat

Nu slår svenska forskare larm. Fler tillverkare än Volkswagen fuskar med utsläppen. Svenska miljöinstitutet IVL kräver nu tester av dieselbilarnas faktiska utsläpp..

BT - 05 aug 18 kl. 06:14

Forskare: ”Fler förstagångsväljare kommer att rösta i år”

Förstagångsväljare röstar i lägre utsträckning än övriga. Men ovissheten i årets val kan locka fler till vallokalerna, tror forskare..

BT - 04 okt 18 kl. 02:21

Forskare: Flerårigt vete kan rädda skörden

Det blev en exceptionell sommar på många vis. Inte minst för en grupp forskare i Uppsala som utvecklar fleråriga sädesslag. - Torkan gav ingen effekt.

Blekinge Läns tidning - 04 okt 18 kl. 02:21

Forskare: Flerårigt vete kan rädda skörden

Det blev en exceptionell sommar på många vis. Inte minst för en grupp forskare i Uppsala som utvecklar fleråriga sädesslag. - Torkan gav ingen effekt.

GöteborgsPosten - 04 okt 18 kl. 02:21

Forskare: Flerårigt vete kan rädda skörden

Det blev en exceptionell sommar på många vis. Inte minst för en grupp forskare i Uppsala som utvecklar fleråriga sädesslag..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 8 timmar sedan

Skicka inga mejl utan att göra det här först

Det är få som lägger särskilt mycket kraft på sina mejl. Men genom att bara lägga lite mer energi på att utforma ett bra mejl kan du spara tid och undvika pinsamheter..

Nyteknik - I förrgår: 06:00

Unik svensk handteknik får miljonstöd av EU

Nu kan svenska Gleechi stå inför sitt stora genombrott. Bolagets banbrytande virtual reality-teknik får 21 miljoner kronor i EU-bidrag..

Nyteknik - Igår: 16:05

Tysklands mäktigaste svensk tar över Daimler

Svensken Ola Källenius får nästa år ett av bilvärldens absoluta toppjobb - högste chef på Daimlerkoncernen. Affärsvärlden träffar Ola Källenius, som i maj tar över vd-posten på fordonkoncernen Daimler..

Nyteknik - Igår: 16:00

F-117 Nighthawk – science fiction på sjuttiotalet

GRAFIK. Se illustrationen över Lockheed F-117: Planet som en gång var pionjär inom smygtekniken..

Nyteknik - I förrgår: 13:31

Samsung ryktas döda notch-design 2019 med Galaxy S10

Den eviga debatten om notch-designen på mobiltelefoner kan få sig en vändning under 2019. Nu ryktas Samsung designa en fullskärmstelefon för Galaxy S10..

Nyteknik - I förrgår: 13:49

De klarar allt från fordonskomponenter till jätteskor

Fråga: vad har en två meter lång Pumasko och fordonsindustrin gemensamt? Svar: den unika kompetens och den konceptverkstad som Havd Group har byggt upp..

Nyteknik - I förrgår: 11:56

Samsung ryktas döda notch-design 2019 med Galaxy 10

Den eviga debatten om notch-designen på mobiltelefoner kan få sig en vändning under 2019. Nu ryktas Samsung designa en fullskärmstelefon för Galaxy 10..

Nyteknik - I förrgår: 13:18

Här är bildtekniken som kan avbilda mumiers vävnader

Tekniken gör det möjligt att se rester av fettceller, blodkärl, nerver och möjligtvis spår av sjukdomar i mumifierade kroppsdelar..

Nyteknik - I förrgår: 12:00

Fetma knyts allt starkare till cancer

Fetma ökar risken för betydligt fler cancerformer än vad man hittills trott. Enligt Världscancerfonden WCRF kan fyra av tio cancerfall förebyggas med rätt kost och motion..

Nyteknik - I förrgår: 11:07

Efter test: Det här var mest utmanande för självkörande tekniken

Över 70 procent av förare tror att man redan i dag kan köpa självkörande bilar – det visar Euro NCAP:s undersökning. Nu har de utvärderat förarstödet hos tio modeller..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.