Dagens PS > Ekonomi

Saturday, 16 December, 09:57

Dagens PS - 07 nov 17 kl. 08:35

Så många svenskar figurerar i läckanAlla har de olika bolagsengagemang i skatteparadis. SVT har med hjälp av TT identifierat 1.180 av omkring 2.000 svenskar i den så kallade Paradisläckan och de flesta finns inte oväntat i Storstockholm.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
SVT, TT, Paradisläckan, Storstockholm, Sverige, Västsverige, Malta, SVT Nyheter, Roger Östman, Stockholms, Luxemburg, EU, Eva Joly, Joly, Pana, Panamadokumenten, , Dagensps

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: många , svenskar, figurerari , läckan
DI - 06 apr 16 kl. 17:09

Svenskar avslöjas i panamaläckan

Uppdrag Granskning avslöjar svenskar i panamaläckan..

Uppsalanyheter.se - 06 jun 14 kl. 16:58

Nationaldagsfirandet på Parksnäckan

Det var vackert väder och fullsatt på Parksnäckan när man slog upp portarna för årets säsong, traditionsenligt var det nationaldagen som inledde årets säsong. Huvudtalare var Journalisten och författaren Alexandra Pascalidou som höll ett både lättsamt och allvarligt nationaltal.Det var vackert väder och fullsatt på Parksnäckan när man slog upp portarna för årets säsong, traditionsenligt var det nationaldagen som inledde årets säsong.

SvD - 04 apr 16 kl. 19:53

Panamaläckan kan fälla Jacob Zuma

För Sydafrikas president Jacob Zuma kunde inte Panamadokumenten komma mer olägligt. Kraven på Zumas avgång har duggat tätt sedan han avslöjats lyxrenovera sitt hus på skattebetalarnas bekostnad – och nu figurerar hans brorson, Clive Khulubuse Zuma, i en av historiens största skatteflyktsskandaler..

SVT - 14 nov 17 kl. 20:57

Het EU-debatt om Malta efter Paradisläckan

På tisdagen debatterade EU-parlamentet Paradisläckan, och många röster hördes för att skärpa lagar och stoppa möjligheter att minska skatten genom att flytta pengar mellan länder. Det land där flest svenskar hittats i läckan – Malta – blev föremål för särskild granskning och kritik..

DN - 07 nov 17 kl. 11:29

Många svenskar har bolagsuppdrag på Malta

I den stora paradisläckan finns klart flest svenskar i uppgifter från Malta. Omkring 1.000 svenskar har bolagsuppdrag på ön.

SR - 04 apr 16 kl. 12:34

Skatteverket granskar svenskarna i Panama-läckan

Skatteverket kommer att granska de 400-500 svenskar som uppges finnas i den så kallade Panama-läckan..

SVT - 26 apr 17 kl. 18:44

Här är svenskar som åkt fast i Skatteverkets jakt efter Panamaläckan

Ett år efter Panamaläckan är Skatteverkets jakt på utlandspengar i full gång. Hittills har flera tunga profiler inom olika områden åkt på ökad skatt. Skattetillägg och brottsanmälan förekommer också, visar SVT Nyheters granskning..

Sydöstran - 07 nov 17 kl. 09:56

Fyra blekingar i Paradisläckan

Fyra av de svenskar som har identifierats i Paradisläckan är folkbokförda i Blekinge. Samtliga har bolagsengagemang på Malta..

Blekinge Läns tidning - 07 nov 17 kl. 10:13

Flera blekingar utpekade i Paradisläckan

Fler detaljer om den så kallade Paradisläckan sipprar nu ut. Fyra av de svenskar som identifierats är folkbokförda i Blekinge..

Barometern - 07 nov 17 kl. 11:49

Kalmarbor identifierade i jättelika paradisläckan

Fyra av de svenskar som identifierats i paradisläckan är folkbokförda i Kalmar län, enligt SVT Nyheter. Tre är skrivna i Kalmar kommun, medan den fjärde finns i Degerhamn på södra Öland..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 45 minuter sedan

Sålde sin raritet – nu stäms han av biljätten

Det här tilltaget föll inte i god jord hos Ford. Wrestlingstjärnan John Cena hade inte ägt sin Ford GT i en månad ens när han sålde dyrgripen och gjorde ett snabbt klipp på 75.000 dollar, motsvarande omkring 629.

Dagens PS - 1 timme sedan

Tre prisvärda lyxhotell till nyårsfirandet

Här skålar du in det nya året i elegans och plusgrader. Resesöksajten Secret Escapes tipsar om att det inte behöver kosta skjortan att fira nyår i extravagans på varma breddgrader. ”Det är ännu inte för sent att fynda en sista-minuten-resa och fira in det nya året med sand mellan tårna”, framhåller resesöksajten i ett pressmeddelande.

Dagens PS - 1 timme sedan

Rea på rockikonens terrassvåning i New York

Keith Richards lyxiga takvåning svårsåld – trots bedårande utsikt över metropolen. Den fashionabla lyxbostadens läge har tre terrasser, men ändå har den firade gitarrvirtuosen och rocklegendaren inte fått våningen såld. Därför är priset nu nedsatt.

Dagens PS - 1 timme sedan

AI skrämmer svenskar – men många är nyfikna

Hela 45 procent är rädda för den nya tekniken. Den kinesiska telefontillverkaren Huawei vill ligga i framkant i utvecklingen av artificiell intelligens och har låtit genomföra en AI-undersökning i Sverige. Resultaten presenterades på Huawei Innovation Day, berättar prylsajten M3 och konstaterar att svensken är rädd för den nya tekniken.

Dagens PS - 2 timmar sedan

7 av tio svenskar kan tänka sig en elbil

Det visar en ny undersökning. Bakom rapporten, som omfattar 4.000 respondenter i Norden, står tyska Bosch.

Dagens PS - 21 timmar sedan

Krismöte om Lars Ohly – massavhopp i styrelsen

”Kan bli svårt för honom att sitta kvar”, säger Maritha Sedwallson, styrelseledamot i Funktionsrätt Sverige. I veckan avgick de tre ledamöterna Pelle Kölhed, Ines Uusmann och Bengt-Erik Johansson i protest ur paraplyorganisationen Funktionsrätt Sveriges styrelse där tidigare Vänsterledaren Lars Ohly sitter som ordförande. De tre ledamöterna hoppade av eftersom att Ohly inte självmant valt att lämna sin post som ordförande efter nya anklagelser om sexuellt ofredande från en kvinna inkommit.

Dagens PS - 23 timmar sedan

LISTA: Fonderna som får fetast H&M-smäll

Fondjättar med miljarder i kapital ångrar nog bittert sin tunga position i klädjätten. Har du pengar här? Klädjätten H&M faller tungt på börsen under fredagen efter svaga försäljningssiffror för det fjärde kvartalet.

Dagens PS - 22 timmar sedan

Falcon Funds: Jätterazzia mot utpekade fondskurkar

Flera gripna i tillslagen i Sverige, Norge och Storbritannien. Ekobrottsmyndigheten (EBM) har med hjälp av kollegor i flera europeiska länder genomfört det stora tillslaget mot det före detta PPM-bolaget Falcon Funds, enligt Dina Pengar i Expressen, som uppger att en av de utpekade nyckelpersoner som nu gripits är Emil Amir Ingmanson. Han ska enligt artikeln ha gripits av engelsk polis.

Dagens PS - 22 timmar sedan

H&M-panik? 50 miljarder upp i rök

Blytung smäll för klädjätten under fredagens kursslakt. H&M släppte i morse en kvartalsrapport som visar att försäljningen är mycket sämre än analytikerna väntat sig. Det fick aktien att på nytt åka på rejält med stryk på Stockholmsbörsen.

Dagens PS - 22 timmar sedan

Krönika: ”Fuck off-pengar” ger oss frihet i livet

Det ger också framgångsrika människor som Warren Buffet, Bill Gates och svenska Klarna-grundaren möjlighet att skänka till de som behöver det mest, skriver Dagens PS krönikör Therese Lundstedt. Fortfarande sticker pengar i ögonen på andra. De som inga har anar konspiration och känner sig i underläge och de som har mycket hävdar att det handlar om personliga val i livet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.