Dagens PS > Ekonomi

Friday, 20 July, 01:15

Dagens PS - 07 nov 17 kl. 08:35

Så många svenskar figurerar i läckanAlla har de olika bolagsengagemang i skatteparadis. SVT har med hjälp av TT identifierat 1.180 av omkring 2.000 svenskar i den så kallade Paradisläckan och de flesta finns inte oväntat i Storstockholm.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
SVT, TT, Paradisläckan, Storstockholm, Sverige, Västsverige, Malta, SVT Nyheter, Roger Östman, Stockholms, Luxemburg, EU, Eva Joly, Joly, Pana, Panamadokumenten, , Dagensps

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: många , svenskar, figurerari , läckan
DI - 06 apr 16 kl. 17:09

Svenskar avslöjas i panamaläckan

Uppdrag Granskning avslöjar svenskar i panamaläckan..

Uppsalanyheter.se - 06 jun 14 kl. 16:58

Nationaldagsfirandet på Parksnäckan

Det var vackert väder och fullsatt på Parksnäckan när man slog upp portarna för årets säsong, traditionsenligt var det nationaldagen som inledde årets säsong. Huvudtalare var Journalisten och författaren Alexandra Pascalidou som höll ett både lättsamt och allvarligt nationaltal.Det var vackert väder och fullsatt på Parksnäckan när man slog upp portarna för årets säsong, traditionsenligt var det nationaldagen som inledde årets säsong.

SvD - 04 apr 16 kl. 19:53

Panamaläckan kan fälla Jacob Zuma

För Sydafrikas president Jacob Zuma kunde inte Panamadokumenten komma mer olägligt. Kraven på Zumas avgång har duggat tätt sedan han avslöjats lyxrenovera sitt hus på skattebetalarnas bekostnad – och nu figurerar hans brorson, Clive Khulubuse Zuma, i en av historiens största skatteflyktsskandaler..

SVT - 14 nov 17 kl. 20:57

Het EU-debatt om Malta efter Paradisläckan

På tisdagen debatterade EU-parlamentet Paradisläckan, och många röster hördes för att skärpa lagar och stoppa möjligheter att minska skatten genom att flytta pengar mellan länder. Det land där flest svenskar hittats i läckan – Malta – blev föremål för särskild granskning och kritik..

DN - 07 nov 17 kl. 11:29

Många svenskar har bolagsuppdrag på Malta

I den stora paradisläckan finns klart flest svenskar i uppgifter från Malta. Omkring 1.000 svenskar har bolagsuppdrag på ön.

SR - 04 apr 16 kl. 12:34

Skatteverket granskar svenskarna i Panama-läckan

Skatteverket kommer att granska de 400-500 svenskar som uppges finnas i den så kallade Panama-läckan..

SVT - 26 apr 17 kl. 18:44

Här är svenskar som åkt fast i Skatteverkets jakt efter Panamaläckan

Ett år efter Panamaläckan är Skatteverkets jakt på utlandspengar i full gång. Hittills har flera tunga profiler inom olika områden åkt på ökad skatt. Skattetillägg och brottsanmälan förekommer också, visar SVT Nyheters granskning..

Sydöstran - 07 nov 17 kl. 09:56

Fyra blekingar i Paradisläckan

Fyra av de svenskar som har identifierats i Paradisläckan är folkbokförda i Blekinge. Samtliga har bolagsengagemang på Malta..

Blekinge Läns tidning - 07 nov 17 kl. 10:13

Flera blekingar utpekade i Paradisläckan

Fler detaljer om den så kallade Paradisläckan sipprar nu ut. Fyra av de svenskar som identifierats är folkbokförda i Blekinge..

Barometern - 07 nov 17 kl. 11:49

Kalmarbor identifierade i jättelika paradisläckan

Fyra av de svenskar som identifierats i paradisläckan är folkbokförda i Kalmar län, enligt SVT Nyheter. Tre är skrivna i Kalmar kommun, medan den fjärde finns i Degerhamn på södra Öland..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 11 timmar sedan

Förverkliga din dröm i en digital värld

Man drömmer ju om att förverkliga en dröm, om att få ett projekt att lyfta, om att tjäna pengar, kanske bli rik. Men allt det där andra, hur gör man för att nå ut med det man gör? Och hur gör man reklam i en allt mer digitaliserad värld?

Dagens PS - 14 timmar sedan

Varnar för prishöjningar på 730 miljarder kronor

Alliansen som bland annat består av biltillverkarna GM, Volkswagen och Toyota har uppgett att de kommer varna handelsdepartementet för konsekvenserna i USA till följd av tullar på bilar från EU. Det rapporterar Reuters. “Högre tullar kommer slå mot amerikanska familjer och arbetare” och “tullarna kommer leda till en prishöjning om 6.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Indiska staten räddar fem sargade banker

Den indiska regeringen väntas meddela en ny kapitalinjektion i indiska banker om två veckor, rapporterar Nikkei Asian Review och hänvisar till källor inom finansdepartementet. Totalt ska 113 miljarder rupees, motsvarande 1,6 miljarder dollar, sättas in i fem sargade indiska banker. Finansieringen ska ske som en del i en finansieringsplan som meddelades i oktober förra året, för att ge låntagandet en skjuts och hjälpa långivare att ta in kapital från marknaden..

Dagens PS - 14 timmar sedan

Fullträff ger Betsson raketfart på börsen

Stockholmsbörsen har klättrat uppåt på torsdagen. Bland dagens rapportvinnare noteras Betsson, Swedish Match och Nordea. Gränges, Invuo och Lindab backar samtidigt.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Apples gasar – flottan av bilar växer

Teknikjätten Apples flotta med självkörande bilar växer till 66 fordon i Kalifornien. Det rapporterar Appleinsider. Apple fortsätter utöka sin bilpool för testerna av självkörande bilar.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Bank-ID-larm: Miljoner svenskar bluffdrabbade

“Den organiserade brottsligheten som ligger bakom detta har enorma resurser.” Varje år genomför försäkringsbolaget Mysafety – inritade på just id-kapningar – en undersökning tillsammans med Sifo. Expressen Dina Pengar har fått ta del av nyckelsiffror från årets upplaga som ännu inte publicerats och det är ingen rolig läsning.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Ledarkollen: AI är framtiden

Dagens ledarkoll kastar sig mellan skogsbränder och AI. Det handlar också om en regerings eftermäle, och om Centern. Och så om varför alla hinner före regeringen.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Di: Jobbslakt hotar storbanken – vd nekar

“Tusentals jobb står på spel” på svenska storbanken, enligt initierade källor. Onsdagens rapport från Handelsbanken, SHB, blev en besvikelse då kostnaderna fortsätter att skena i högre takt än intäkterna. För att råda bot på den allt större kostnadskostymen – ett välkänt problem i branschen enligt en artikel i Di:s torsdagsutgåva – ska banken nu digitaliseras, där framförallt administrativt arbete ska överföras från bankpersonal till datorer.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Ny studie: Så försämrar värmeböljan dina hjärnfunktioner

Efter en dag av stekhet sol och höga temperaturer känner man sig ofta trött i både kropp och knopp. Nu visar en ny studie från Harvard School of Public Health hur värme påverkar våra hjärnor negativt, rapporterar Måbra. PS Supersommar – Här kan du följa vår artikelserie där vi avslöjar superknepen för bra hälsa och välmående.

Dagens PS - Igår: 17:11

Årets Prime Day största i Amazons historia

Årets Prime Day är det största försäljningseventet i e-handelsjätten Amazons historia, mätt på ett tidsfönster om 36 timmar då eventet utökats tidsmässigt. Det framgår av ett pressmeddelande. Årets Prime Day överträffar de föregående samt Black Friday och Cyber Monday.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.