DI > Ekonomi

Thursday, 18 October, 11:46

Liknande nyheter

Taggar: Pandora, hållerför , trycket
PrivataAffärer - 26 jul 18 kl. 10:05

Pandora faller stort i Köpenhamn efter analys

Enkäten har enligt Carnegie fått mer negativa svar än någon gång sedan enkäterna började göras 2011. Fler än 50 procent av handlarna som intervjuats indikerar att försäljningen sjunkit under andra kvartalet, jämfört med motsvarande kvartal i fjol. USA är enligt Carnegie ett positivt undantag, men försvagning har samtidigt skett i Storbritannien, Kanada och Australien.

PrivataAffärer - 25 sep 18 kl. 10:15

Pandora backar efter negativa analytikerkommentarer

Carnegie har, enligt kommentaren som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av, träffat ett antal ägare till Pandoras franchisebutiker i USA och tar med sig ”blandade slutsatser”, bland annat att försäljningen i USA har ”bättre momentum” än förra året, men banken tror ändå att det tredje kvartalet möjligtvis inte kommer att bli lika bra som det andra kvartalet i USA. Carnegie befarar även att försäljningen i det andra kvartalet varit kampanjdriven, vilket skulle kunna sätta press på lönsamheten. Apropå USA verkar det, enligt Carnegie, att det nya it-systemet fortfarande orsakar problem i försörjningskedjan.

Affärsvärlden - 16 jan 18 kl. 11:26

Pandora lyfter på Köpenhamnsbörsen

Smyckebolaget Pandora lyfter på Köpenhamnsbörsen under tisdagen medan bolaget håller kapitalmarknadsdag. Bolaget ska ta tjuren vid hornen på den pressade USA-marknaden, rapporterar Ritzau..

Affärsvärlden - 03 jul 18 kl. 08:44

”Inga betydande lagerobalanser” hos Pandora

PORTFÖLJUPPDATERING Positionen i Pandora kostar på kortsiktigt, men Nordiska Värdeportföljen synar även senaste rundan anklagelser om att smyckesjätten håller på att klappa ihop långsiktigt..

YA - 25 maj 18 kl. 00:00

GDPR ställer nya krav på föreningar: ”Utan hjälp hade vi inte klarat av detta”

Även ideella föreningar omfattas av den nya lagen för personuppgifter. I Ystadsklubben Pandora har man fått hjälp att förbereda sig..

Dagens PS - 09 aug 18 kl. 07:48

Vinstvarning fäller vd – nu får han sparken

Danska smyckesjätten meddelar nu att Anders Colding Friis får sparken som vd efter att bolaget i måndags vinstvarnat för 2018. Han avgår per den 31 augusti och bolaget kommer från den 1 september att styras av finanschefen Anders Boyer och Jeremy Schwartz som rekryterats som operativ chef. Jeremy Schwartz har tidigare varit vd för The Body Shop och har haft ett flertal andra seniora tjänster inom multinationella företag.

PrivataAffärer - 07 aug 18 kl. 10:23

Förtroendet för Pandoras ledning ”fullständig borta”

Läs också: Vinstvarning från Pandora Carnegie skriver att vinstvarningen var väntad vad gäller intäkterna, och att den stora negativa överraskningen i stället var den sänkta guidningen för ebitda-marginalen där bolaget nu räknar med 32 procent i stället för 35. Dessutom påpekar banken att förvärv av franchisebutiker adderar 1,4 miljarder danska kronor till årets omsättning, vilket innebär a

Skånskan - 26 mar 17 kl. 22:41

Division 1 nästa för YIF-damerna

HANDBOLL Tjo och tjim och jubel med sång och dans. Champagne, blommor och guldhattar. Ystads IF-damernas firande av division 2-seriesegern bjöd på allt och lite till.

Skånskan - 17 jan 16 kl. 23:51

Hammenhögsjubel i Köpingebro

FUTSAL För Hammenhögs IF började slutspelsdagen i Köpingebro IF:s klassiska damcup i innefotboll trögt. Första matchen förlorades: 0-2 mot Dösjöbro. Men Hammenhög reste sig och avslutade den långa söndagen med vinst i den allra sista matchen: 1-0 i finalen mot Dösjöbro.

Dagens PS - 31 jan 18 kl. 10:12

Spotify testar en helt ny musikapp i smyg

Spotify uppges testa en ny gratis radioliknande musikapp som är baserad på spellistor, skriver Techcrunch. Appen Stations funkar bara på Android och håller på att genomgå pilottester i Australien. Enligt tekniksajten har appen fått mindre än hundra nedladdningar vilket indikerar att den endast har använts av Spotifys egna personal.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Braincool får ännu en mexikansk order

Braincool har fått en ny order på ytterligare ett system i Mexiko. .

DI - 4 minuter sedan

Bud på Wembley Stadium dras tillbaka

Wembley Stadium kommer inte att säljas efter att budgivaren Sadiq Khan tagit tillbaka sitt erbjudande med en vecka kvar inför omröstningen, rapporterar Sky News..

DI - 5 minuter sedan

Equinor säljer ägande i gasfältet Tommeliten för 220 miljoner dollar

Norska energibolaget Equinor säljer sitt intresse i Tommeliten till PGNiG för 220 miljoner dollar. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 10 minuter sedan

ECB: Ser första räntehöjning nästa kvartal

Om ekonomin utvecklas i stort i linje med prognos så kommer den första räntehöjningen att komma under fjärde kvartalet 2019..

DI - 15 minuter sedan

Gardell: Bra tillfälle att köpa in sig i Volvo

Volvos problem med en komponent i ett avgasefterbehandlingssystem som meddelades tidigare i veckan oroar inte Cevians Christer Gardell. .

DI - 15 minuter sedan

Carnegie höjer rekommendationen för Arion Banki

Carnegie höjer sin rekommendation på den isländska banken Arion Bank, vars aktie handlas både i Reykjavik och i Stockholm, till köp från tidigare behåll..

DI - 15 minuter sedan

Svensk miljöpremie en guldgruva för bilklippare

Skattemiljoner används för att göra klipp på export av el-och laddhybridbilar. Det visar siffror som bilsajten Vroom tagit fram. "Jag tror inte det här var tanken från staten, att göra stora subventionerade på bilar som inte används i Sverige”, säger Bertil Abrahamsson, vd på Vroom..

DI - 2 timmar sedan

Regeringen har godkänt ansökan om åtal mot Lundins toppduo

Regeringen bifaller Åklagarmyndighetens ansökan om att få väcka åtal mot Lundin Petroleums ordförande och vd för medhjälp till grovt folkrättsbrott. Beslutet fattades på torsdagens regeringssammanträde..

DI - 15 minuter sedan

Avanza-aktien dyr – hur man än vrider och vänder

Nätmäklaren Avanza levererade ett riktigt starkt tredje kvartal. Det mesta talar för aktien utom värderingen som signalerar att risken blivit väl hög. .

DI - 30 minuter sedan

EU-parlamentet vill sänka koldioxidutsläpp för lastbilar

Europaparlamentets miljöutskott röstade på torsdagen för sänkta utsläpp av koldioxid för lastbilar med 35 procent till 2030..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.