Nyteknik > Teknik

Saturday, 20 October, 23:03

Nyteknik - 07 nov 17 kl. 07:03

Se snabba roboten Lola klara av sin hinderbanaUniversitetet i München ville utveckla en autonom robot som kunde promenera snabbare. Lola har levererat. Se henne manövrera över forskarnas hinderbana..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Lola, München

Dela artikeln

39 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Se snabba, roboten, Lola, klaraav sin , hinderbana
SvD - 19 sep 11 kl. 11:23

Snabba gröna gytor - klara på en kvart

Idag är det snabba vegogrytor som gäjjer - klara på en kvart..

Magazin24 - 19 jan 12 kl. 17:05

Full fart för Tony och Lola

På onsdagen kom Let's Dance-domaren Tony Irving till Köping för att hålla öppet hus på Tony Irving Dance Academy, tillsammans med hans tidigare danspartner Lola Svensson. Magazin24 passade på att träffa dem i lokalerna på Stora gatan för att prata dans och se dem visa upp några olika dansstilar. På onsdagen och torsdagen hade Tony Irving och Lola Svensson, som driver Tony Irving Dance Academy i Köping, ett fullspäckat schema.

YA - 05 jul 14 kl. 13:19

Roboten på kontoret

De senaste decennierna har det blivit allt svårare att få ett välavlönat arbete utan att ha en högre utbildning i meritförteckningen.
Tjänstemannayrkena har blivit fler, ofta mer specialiserade medan de mindre utbildningskrävande jobben har blivit färre. I många länder, dock inte i Sverige, har tjänstemannalönerna dragit ifrån arbetarlönerna rejält.

Magazin24 - 03 okt 11 kl. 11:28

Lola startar Irvings dansskola i Köping

Har du också tittat på Let's dance på TV4 och funderat på hur det vore att kunna dansa som de gör? Nu finns möjligheten inom räckhåll! Nyligen startade nämligen Lola Svensson upp Tony Irving Dance Academy i Köping.

YLE - 10 okt 14 kl. 04:00

Lola upp och ner på tv

Ulrika Bengts regisserar tv-serien som baserar sig på Monika Fagerholms roman Lola uppochner. Nu sökes unga västnyländska skådespelare för olika roller.
Fre 10.

Världen Idag - 21 jun 18 kl. 16:00

Roboten Sophia väcker viktiga frågor

Roboten Sophia har fått medborgskap i Saudiarabien och vill starta en familj. Det kanske låter som en science fiction-film, men handlar om verkligheten. Den snabba tekniska utvecklingen väcker frågor om människa, maskin – och Gud..

YLE - 11 dec 15 kl. 04:30

Roboten, människans bästa vän?

En robot som ska underlätta vardagen för äldre och funktionshindrade håller nu på att testas i Finland. Roboten är ingen vårdare, utan mer en god vän som alltid ställer upp. Idén kommer från Frankrike och företaget Robosoft.

Nyteknik - 11 maj 11 kl. 16:57

Roboten Ranger bara gick och gick

Den tvåbenta roboten Ranger skulle klara maratondistansen, men sedan ville den bara fortsätta att gå..

Nyteknik - 11 okt 13 kl. 09:46

Roboten som vägrar att ramla

Atlas heter den tvåbenta roboten som ska klara svår terräng. Den står även pall för oväntade puttar..

DN - 15 feb 18 kl. 11:51

Lola Arias: ”Ruben Östlund har stulit mitt namn”

I Oscarsnominerade ”The square” finns en fiktiv konstnär som heter Lola Arias. Nu är den riktiga konstnären Lola Arias rasande. ”Ruben Östlund har stulit mitt namn”, skriver hon i DN..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - Igår: 06:00

Unik svensk handteknik får miljonstöd av EU

Nu kan svenska Gleechi stå inför sitt stora genombrott. Bolagets banbrytande virtual reality-teknik får 21 miljoner kronor i EU-bidrag..

Nyteknik - Igår: 16:05

Tysklands mäktigaste svensk tar över Daimler

Svensken Ola Källenius får nästa år ett av bilvärldens absoluta toppjobb - högste chef på Daimlerkoncernen. Affärsvärlden träffar Ola Källenius, som i maj tar över vd-posten på fordonkoncernen Daimler..

Nyteknik - Igår: 16:00

F-117 Nighthawk – science fiction på sjuttiotalet

GRAFIK. Se illustrationen över Lockheed F-117: Planet som en gång var pionjär inom smygtekniken..

Nyteknik - Igår: 13:31

Samsung ryktas döda notch-design 2019 med Galaxy S10

Den eviga debatten om notch-designen på mobiltelefoner kan få sig en vändning under 2019. Nu ryktas Samsung designa en fullskärmstelefon för Galaxy S10..

Nyteknik - Igår: 13:49

De klarar allt från fordonskomponenter till jätteskor

Fråga: vad har en två meter lång Pumasko och fordonsindustrin gemensamt? Svar: den unika kompetens och den konceptverkstad som Havd Group har byggt upp..

Nyteknik - Igår: 11:56

Samsung ryktas döda notch-design 2019 med Galaxy 10

Den eviga debatten om notch-designen på mobiltelefoner kan få sig en vändning under 2019. Nu ryktas Samsung designa en fullskärmstelefon för Galaxy 10..

Nyteknik - Igår: 13:18

Här är bildtekniken som kan avbilda mumiers vävnader

Tekniken gör det möjligt att se rester av fettceller, blodkärl, nerver och möjligtvis spår av sjukdomar i mumifierade kroppsdelar..

Nyteknik - Igår: 12:00

Fetma knyts allt starkare till cancer

Fetma ökar risken för betydligt fler cancerformer än vad man hittills trott. Enligt Världscancerfonden WCRF kan fyra av tio cancerfall förebyggas med rätt kost och motion..

Nyteknik - Igår: 11:07

Efter test: Det här var mest utmanande för självkörande tekniken

Över 70 procent av förare tror att man redan i dag kan köpa självkörande bilar – det visar Euro NCAP:s undersökning. Nu har de utvärderat förarstödet hos tio modeller..

Nyteknik - Igår: 09:58

Trots avgasproblem levererar Volvo – men aktien svajar

Fordonstillverkaren Volvo klår förväntningarna och levererar sitt hittills starkaste resultat för ett tredje kvartal. Trots goda siffror svajar aktien på Stockholmsbörsen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.