Nyteknik > Teknik

Thursday, 19 July, 11:44

Nyteknik - 07 nov 17 kl. 07:03

Se snabba roboten Lola klara av sin hinderbanaUniversitetet i München ville utveckla en autonom robot som kunde promenera snabbare. Lola har levererat. Se henne manövrera över forskarnas hinderbana..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Lola, München

Dela artikeln

39 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Se snabba, roboten, Lola, klaraav sin , hinderbana
SvD - 19 sep 11 kl. 11:23

Snabba gröna gytor - klara på en kvart

Idag är det snabba vegogrytor som gäjjer - klara på en kvart..

Magazin24 - 03 okt 11 kl. 11:28

Lola startar Irvings dansskola i Köping

Har du också tittat på Let's dance på TV4 och funderat på hur det vore att kunna dansa som de gör? Nu finns möjligheten inom räckhåll! Nyligen startade nämligen Lola Svensson upp Tony Irving Dance Academy i Köping.

Magazin24 - 19 jan 12 kl. 17:05

Full fart för Tony och Lola

På onsdagen kom Let's Dance-domaren Tony Irving till Köping för att hålla öppet hus på Tony Irving Dance Academy, tillsammans med hans tidigare danspartner Lola Svensson. Magazin24 passade på att träffa dem i lokalerna på Stora gatan för att prata dans och se dem visa upp några olika dansstilar. På onsdagen och torsdagen hade Tony Irving och Lola Svensson, som driver Tony Irving Dance Academy i Köping, ett fullspäckat schema.

YA - 05 jul 14 kl. 13:19

Roboten på kontoret

De senaste decennierna har det blivit allt svårare att få ett välavlönat arbete utan att ha en högre utbildning i meritförteckningen.
Tjänstemannayrkena har blivit fler, ofta mer specialiserade medan de mindre utbildningskrävande jobben har blivit färre. I många länder, dock inte i Sverige, har tjänstemannalönerna dragit ifrån arbetarlönerna rejält.

YLE - 10 okt 14 kl. 04:00

Lola upp och ner på tv

Ulrika Bengts regisserar tv-serien som baserar sig på Monika Fagerholms roman Lola uppochner. Nu sökes unga västnyländska skådespelare för olika roller.
Fre 10.

Världen Idag - 21 jun 18 kl. 16:00

Roboten Sophia väcker viktiga frågor

Roboten Sophia har fått medborgskap i Saudiarabien och vill starta en familj. Det kanske låter som en science fiction-film, men handlar om verkligheten. Den snabba tekniska utvecklingen väcker frågor om människa, maskin – och Gud..

YLE - 11 dec 15 kl. 04:30

Roboten, människans bästa vän?

En robot som ska underlätta vardagen för äldre och funktionshindrade håller nu på att testas i Finland. Roboten är ingen vårdare, utan mer en god vän som alltid ställer upp. Idén kommer från Frankrike och företaget Robosoft.

Nyteknik - 11 maj 11 kl. 16:57

Roboten Ranger bara gick och gick

Den tvåbenta roboten Ranger skulle klara maratondistansen, men sedan ville den bara fortsätta att gå..

Nyteknik - 11 okt 13 kl. 09:46

Roboten som vägrar att ramla

Atlas heter den tvåbenta roboten som ska klara svår terräng. Den står även pall för oväntade puttar..

DN - 15 feb 18 kl. 11:51

Lola Arias: ”Ruben Östlund har stulit mitt namn”

I Oscarsnominerade ”The square” finns en fiktiv konstnär som heter Lola Arias. Nu är den riktiga konstnären Lola Arias rasande. ”Ruben Östlund har stulit mitt namn”, skriver hon i DN..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 30 minuter sedan

Väder och dåligt underhåll pekas ut som förseningsorsaker av SJ

Såväl lönsamheten som punktligheten går åt fel håll för den statliga tågoperatören SJ, enligt delårsrapporten för årets andra kvartal..

Nyteknik - 1 timme sedan

Sovjetisk kemgiftstad öppnas på order av Putin

Rysslands president Vladimir Putin ger order om att öppna den stad där ryska vetenskapsmän har hävdat att de utvecklade nervgiftet Novitjok under 1970-talet..

Nyteknik - I förrgår: 06:00

Här tvättar golvet sig självt i ladugården

Golvet snurrar långsamt runt. Spillning faller av och smuts skrapas bort. Så rengörs kalvarnas boxar automatiskt utan vatten.

Nyteknik - 2 timmar sedan

Så lång tid behöver kroppen för att ställa om sig i värmen

Vi svettas i värmen, men svetten är för salt. Att ställa om till värmeböljan tar upp till två veckor. Många får problem med vätske- och saltbalansen, enligt forskare..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Ultralätta helelektriska flygbilen med fixerad vinge

En industri i sin linda – så beskriver teknikjättarna marknaden för personliga flygfarkoster. Och nu får vi se en av ”flygbilarna” som mycket väl kan vara nära kommersialisering..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Volvo redovisar historisk försäljning

AB Volvo redovisar en historiskt hög försäljning för årets andra kvartal, på över 100 miljarder kronor för första gången under ett enskilt kvartal. Både vinst och orderingång pekar uppåt, inte minst i Nordamerika..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Nya elektrolyten kan ge elbilar längre räckvidd

Längre elbilsräckvidd – tack vare nya framsteg inom batterikemi. Forskningen kring florelektrolyt sägs vara revolutionerande. "Det här är ett stort steg framåt inom batteriforskningen för att öka energidensiteten", säger professor Jang Wook Choi..

Nyteknik - 20 timmar sedan

Google får rekordböter på över fyra miljarder euro

EU-kommissionen har beslutat om rekordböter för internetgiganten Google på drygt 4,3 miljarder euro. Google, som kommer överklaga beslutet, har enligt EU använt sitt operativsystem för Android-telefoner i strid med konkurrensregler..

Nyteknik - 20 timmar sedan

Vill bli först i Europa med rymdbas: ”Ska sätta oss i en ledande position”

Först Italien och nu Storbritannien. Kampen om att bli ett värdland för rymdturister hårdnar. Nu kliver brittiska regeringen in och säger att man ska bygga en rymdbas i Skottland..

Nyteknik - 21 timmar sedan

Glöm joystick – kroppen kan vara bästa sättet att styra med

Mer precist och intuitivt än att styra en drönare med händerna. En ny studie visar att torson ger den bästa styr-kontrollen.”Det här förbättrar markant fjärrstyrning av robotar med ickemänskliga mekaniska attribut”, säger forskaren Silvestro Micera..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.