SR > Vetenskap

Thursday, 18 October, 11:26

SR - 07 nov 17 kl. 06:00

Koldioxidavskiljning- ett nödvändigt ont?Att suga upp koldioxid från fossila kraftverk och industrier påstås vara nödvändigt för att nå klimatmålen. Ändå går utvecklingen mycket långsamt..
Läs mer på SR

Dela artikeln

29 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Koldioxidavskiljningett , nödvändigt, ont

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Nya riktlinjer för behandling under klimakteriet

Svettningar, ångest och svårt att sova. Det är vanligt att må dåligt under klimakteriet, men det finns hjälp. Snart kommer nya riktlinjer för hormonbehandling som kan lindra besvären..

SR - 1 timme sedan

Hör en längre intervju med Leon Rytz

I oktober är det 75 år sedan som den mest intensiva fasen i Förintelsen avslutades. Under namnet Operation Reinhard mördades en och en halv miljon människor, inte minst i utrotningslägret Treblinka. 91-åriga Leon Rytz är en av få som finns kvar i dag som lyckades komma ut från dödslägret levande..

SR - 5 timmar sedan

Mäta gravitationsvågor i tyngdlöshet

Tyska forskare har kommit närmare ett nytt instrument för att kunna mäta gravitationsvågor. Experimentet utfördes i en raket som skickades upp från rymdbasen Esrange norr om Kiruna..

SR - 5 timmar sedan

Maskrosor byggda för spridning

Maskroser har en särskild konstruktion för att kunna sprida sina frön längre och mer träffsäkert..

SR - 5 timmar sedan

Över en miljon människor mördades under Operation Reinhard

I oktober är det 75 år sedan som den mest intensiva fasen i Förintelsen avslutades. Under namnet Operation Reinhard mördades en och en halv miljon människor, inte minst i utrotningslägret Treblinka..

SR - Igår: 07:02

Havsvatten räddade småländska bönder

Bevattning med havsvatten räddade lantbrukares skördar under den torra sommaren 2018. Detta tack vare ett pågående projekt i Västerviks kommun..

SR - Igår: 07:03

Förbud mot barnaga får ungdomar att slåss mindre

Färre ungdomar slåss i länder där fysisk bestraffning mot barn är förbjuden..

SR - Igår: 06:00

Fågelpoesi ger naturvården luft under vingarna

Poesi kan hjälpa till att bevara den mångfald av fåglar som finns runtomkring oss, enligt brittiska och svenska forskare som har analyserat dikter..

SR - I förrgår: 07:23

Besksöta trivs med bladmögel

Forskare vid Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, i Alnarp har gjort en oväntad upptäckt. Potatisens vilda släkting besksöta växer mer när den smittats av potatisbladmögel..

SR - I förrgår: 07:10

Journaler på nätet ökar personalens rädsla för våld

Att man som patient numera kan läsa sin journal digitalt skapar oro hos sjukhuspersonal..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.