SR > Vetenskap

Friday, 20 July, 01:13

SR - 07 nov 17 kl. 06:00

Koldioxidavskiljning- ett nödvändigt ont?Att suga upp koldioxid från fossila kraftverk och industrier påstås vara nödvändigt för att nå klimatmålen. Ändå går utvecklingen mycket långsamt..
Läs mer på SR

Dela artikeln

29 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Koldioxidavskiljningett , nödvändigt, ont

Fler nyheter från SR

SR - 15 timmar sedan

Träd far illa i torkan

Värmen har ju gjort att det börjar se höstlikt ut på vissa platser. Nu varnar forskare för att många träd inte kommer att klara sig..

SR - 15 timmar sedan

Gravida med HIV blir ofta utan behandling

Allt fler människor som smittas av HIV får behandling, men läkemedlen når fortarande inte ut till alla. Förra året föddes 180 000 barn med HIV..

SR - 17 timmar sedan

Viktigt med ansvarsfull AI-design

När artificiell intelligens, AI, blir en del av samhället gäller det att de som utvecklar AI-system tar ansvar och utvecklar etiskt bra produkter. Det menar Maaike Harbers från universitetet i Rotterdam..

SR - 19 timmar sedan

Mossornas framfart på Surtsey undersöks

Just nu är ett tiotal biologer från bland annat Lunds universitet på den isländska vulkanön Surtsey för att studera livet på ön..

SR - Igår: 07:18

Radiokampanj kan ha räddat liv

En radiokampanj uppmanade människor att söka vård mot barnsjukdomar. Flera sökte vård för diagnoserna under samma period, enligt en brittisk studie..

SR - Igår: 06:00

Både bra och dåligt med uppkopplade leksaker

Är leksaker som är uppkopplade mot internet bra eller dåligt för barnen? Europeiska Kommissionens forskningscenter ser både stora möjligheter och stora risker..

SR - Igår: 06:00

Soldatmyror har mindre hjärnor

Muskler kanske är viktigare än hjärna när det kommer till att försvara sig. Det visar en ny studie..

SR - I förrgår: 16:00

Mångalen upptäckt runt Jupiter

Tolv sedan tidigare okända månar har hittats runt planeten Jupiter. En av dem beter sig mycket udda..

SR - I förrgår: 09:40

Eksem påverkar hälsan

Eksem kan klia, göra ont och störa nattsömnen. Nu visar en amerikansk enkätundersökning att de som har eksem ofta upplever en sämre livskvalitet..

SR - I förrgår: 06:00

AI kan hjälpa oss att lösa vattenkrisen

Att utrota fattigdom och hunger är några av FN:s hållbarhetsmål för 2030. Men prio ett är att skapa en hållbar vattenanvändning menar den ungerske professorn András Szöllösi-Nagy. AI, Artificiell Intelligens, skulle då kunna vara en del av lösningen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.