Dagens PS > Ekonomi

Tuesday, 25 September, 09:36

Dagens PS - 06 nov 17 kl. 12:35

Statens fonder har kapital i skatteparadisKastar Magdalena Andersson sten i glashus? Breakit berättar att finansministerns, eller åtminstone statens egna fonder, det vill säga AP-fonderna, har indirekta investeringar i skatteparadis på kanalöar. Samtidigt angriper alltså Magdalena Andersson näringslivstoppar, däribland Svenskt Näringslivs ordförande Leif Östling, för avancerade skatteupplägg. Det här är, enligt finansminister Andersson, ”farligt för samhället”. Breakit avslöjar nu att de statliga AP-fonderna har placeringar på flera miljarder kronor i riskkapitalbolag med säten i bland andra Guernsey, Jersey och Luxemburg.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Magdalena Andersson, AP, Svenskt Näringslivs, Leif Östling, Andersson, Guernsey, Luxemburg, Northzone, EQT Ventures, Atomico, Breakit, Tredje AP, Sjätte AP, Statens, Dagensps

Dela artikeln

557 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Statens, fonderhar , kapitali , skatteparadis
DI - 05 jun 17 kl. 15:21

Statens fonder slipper nya regelverket

Pensionsmyndigheten vill kasta ut alla fonder som har mer än 50 procent av sitt kapital från det statliga fondsparandet. Men statens egna fonder, Sjunde AP-fondens byggstensfonder, får konkurrera på helt egna villkor..

E24 - 19 jan 12 kl. 09:04

EQT flyttar fonder från skatteparadis

Riskkapitalbolaget EQT, med vd Conni Jonsson, har beslutat att dess fonder i framtiden ska förvaltas "onshore" i Europa, och inte i skatteparadis..

HBL - 13 maj 14 kl. 09:50

Finnwatch: Pensionsbolagen placerar i skatteparadis

Arbetspensionsbolagen har omfattande placeringar i fonder som registrerats i skatteparadis, visar en utredning av Finnwatch. Pensionsmedel för minst 37 miljarder euro har placerats i skatteparadis.Fonder i skatteparadis utgör hela 60–70 procent av vissa pensionsbolags fondinvesteringar.

YLE - 09 apr 13 kl. 20:40

Flera statsbolag har kopplingar till skatteparadis

Flera finländska företag har kopplingar till skatteparadis.I går avslöjade Yle:s MOT att bland annat Itella har kopplingar till skatteparadis. Många andra statsbolag förlitar sig också på skatteparadis, medger bolagen för Yle Nyheter.

YLE - 14 mar 17 kl. 14:10

Finnwatch avslöjar: Finländska biståndspengar har placerats i skatteparadis

Finländska biståndspengar har placerats i ett bolag som idkar aggressiv skatteplanering i Luxemburg, avslöjar Finnwatch i en ny rapport. Statliga Finnfund försäkrar att man undviker att bli indragen i all form av olaglig skattesmitning, men UM ska utreda. Under den här regeringsperioden har Finlands biståndspolitik allt mer börjat handla om att investera pengar i privata företag i utvecklingsländer.

YLE - 08 sep 12 kl. 17:07

Pensionspengar investeras medvetet i skatteparadis

Minst två miljarder euro finländska pensionspengar placeras i skatteparadis - till exempel på Cayman-öarna i Karibiska havet. Pensionsbolagen uppger att det är så gott som omöjligt att undvika det. Det är ändå något som flera placeringsexperter inte håller med om.

YLE - 08 sep 12 kl. 05:00

HS: Pensionsbolag har placerat miljarder i skatteparadis

De finska pensionsbolagen har placerat miljardtals euro i skatteparadis, rapporterar Helsingin Sanomat i dag. Enligt tidningens kartläggning har särskilt Varma varit aktivt men också Ilmarinen har placerat pensionspengar i skatteparadis. Det rör sig mest om fonder som är registrerade i skatteparadis men också en del direkta företagsplaceringar.

Opinionen.se - 06 apr 14 kl. 11:52

Index-fonder missgynnar småbolagen


Det är problematiskt att andelen aktieplaceringar i index-fonder ökar kraftigt. Det anser Magnus Billing, chef för Stockholmsbörsen. Index-fondernas kapital når bara ett begränsat antal bolag.

Kristianstadsbladet - 06 apr 14 kl. 11:51

Index-fonder missgynnar småbolagen


Det är problematiskt att andelen aktieplaceringar i index-fonder ökar kraftigt. Det anser Magnus Billing, chef för Stockholmsbörsen.Index-fondernas kapital når bara ett begränsat antal bolag.

TA - 06 apr 14 kl. 11:51

Index-fonder missgynnar småbolagen


Det är problematiskt att andelen aktieplaceringar i index-fonder ökar kraftigt. Det anser Magnus Billing, chef för Stockholmsbörsen.Index-fondernas kapital når bara ett begränsat antal bolag.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 2 timmar sedan

Di: Metoo-härva inom Handelsbanken

Kvinnliga assistenter på Handelsbanken Capital Markets har blivit sexuellt trakasserade av en bankchef och hans närmaste medarbetare. Det hela har högsta ledningen dock valt att tysta ned genom att separera på de involverade, skriver Dagens industri med hänvisning till källor. Di skriver att man ställt frågor om kränkningarna och till slut fått ett svar från Handelsbanken.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Instagram-duon har sagt upp sig

Instagram-grundarna Kevin Systrom och Mike Krieger har sagt upp sig och kommer att lämna företaget under de kommande veckorna, enligt uppgifter till New York Times. De båda ska ha meddelat sina beslut till ledningen i Instagram och moderbolaget Facebook under måndagen, vilket även Kevin Systrom bekräftade i ett uttalande sent på kvällen. ”Vi planerar att ta paus ett tag för att utforska vår nyfikenhet och kreativitet igen”, sade Systrom.

Dagens PS - 1 timme sedan

Premiärhummern under klubban

Så mycket blev kilopriset för årets premiärhummer på Göteborgs fiskauktion. Köparen, Per-Arne Korshag från Falkenberg, har för vana att lägga högsta budet. Han har gjort det två gånger förut och gjorde så även denna gång.

Dagens PS - 1 timme sedan

Så stor är Stefan Löfvens fallskärm

Gissa hur många miljoner S-statsministern kan få om han röstas bort? Enligt Expressens Dina Pengar får Stefan Löfven ersättning i upp till ett år om han petas från Rosenbad. Exakt hur mycket pengar det handlar beror på om han får ersättning från partiet – vilket sker i dag – eller om han fortsätter i riksdagen med avräkning från riksdagslönen.

Dagens PS - 3 timmar sedan

25 september: Här är dagens kalender

Håll dig uppdaterad så att du inte missar något viktigt på affärsfronten. Börs
Rapporter
Time People Group delårsrapport Utländska rapporter
Next delårsrapport Stämmor
14:00 Oasmia Pharmaceutical årsstämma
18:30 Provide IT årsstämma Investerarmöte
16:30-18:30 MedicPen investerarmöte Göteborg
18:00-20:00 Appspotr investerarmöte Unga Aktiesparare i Göteborg Utländska investerarmöte
Total kapitalmarknadsdag Corporate Actions
Cantargia första dag för handel på Stockholmsbörsen efter byte från First North
NattoPharma avnotering sista dag för handel på First North
Xintela exklusive rätt, företrädesemission inställd, ersätts av riktad nyemission Börshandel
Hongkongbörsen helgstängd Utländs

Dagens PS - 21 sep 18 kl. 06:31

21 september: Det här händer i dag

Håll dig uppdaterad om vad som händer på affärsfronten med hjälp av Dagens PS business-almanacka. Börs
Rapporter
08:30 Scandidos Stämmor
08:00 Xintela (extra), 10:00 Ivisys (extra), 13:00 Com Hem (extra), 13:00 Tele2 (extra), 14:00 Evendo (extra), 17:00 Topright Nordic (extra) Utländska stämmor
Golden Ocean Group Utländska investerarmöte
Tomra kapitalmarknadsdag Handlas exklusive utdelning
Castellum (utd 2,65 kr) Makro
01:30 Japan KPI
02:30 Japan PMI industri preliminär
06:30 Nederländerna BNP definitiv
08:00 Danmark arbetslöshet
08:00 Nederländerna husprisindex
08:45 Frankrike BNP reviderad
09:00 Spanien industriorder
09:15 Frankrike PMI industri preliminär
09:15 Frankrike PMI tjänst

Dagens PS - 20 timmar sedan

Claes Hemberg tar plats i startup

Claes Hemberg, tidigare sparekonom vid Avanza Bank, och Désirée Lerider kommer att nomineras som nya styrelseledamöter i fintech-startupen Aptic. Duon nomineras mot skäl av att de tillför väsentlig kompetens och erfarenhet när det gäller att stärka och växa varumärket utanför Norden, enligt ett pressmeddelande. ”Aptic har växlat upp för expansion och planerar för internationalisering i norra Europa.

Dagens PS - 21 sep 18 kl. 07:31

Nytt rekord på Wall Street

Wall Street lyckades på torsdagen skaka av sig den senaste veckans förnyade handelsoro med breda uppgångar för New York-börserna till följd. Dow Jones Industrial Average steg 0,95 procent och stängde vid den högsta noteringen någonsin, den första rekordnoteringen sedan januari. På den breda marknaden steg S&P 500 index med 0,78 procent till 2 930,75.

Dagens PS - 19 timmar sedan

SvD Börsplus tipsar om ”hyfsad sparaktie”

Cloetta har potential att på sikt bli en hyfsad sparaktie efter att ha avyttrat den knepiga verksamheten i Italien och köpt Candyking. Det skriver SvD Börsplus i en analys där rekommendationen för godisföretaget landar i köp. Analystjänsten konstaterar att företaget vid befintliga nivåer redan är billigt jämfört med sin egna historik och den hos likartade företag med starka varumärken och/eller stabil efterfrågan.

Dagens PS - 21 timmar sedan

Tung expert dömer ut kryptovalutor

”Vad fan får vi för pengarna?” skriver SvD:s Peter Benson. Svaret på det ger han själv: ”En väldig massa förväntningar”, slår Benson fast.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.