SVT > Inrikes

Tuesday, 17 July, 20:46

Liknande nyheter

Taggar: Josefine, Rundquisthar , hemmasalong, Jätteviktigtatt man får rätt , utbildning

Fler nyheter från SVT

SVT - 10 minuter sedan

Extremhettan fortsätter – se senaste väderleksrapporten

Fortsatt temperaturer över det normala i hela nästan hela landet samtidigt som det är chans för regn i södra Skåne och norra Jämtland..

SVT - 15 minuter sedan

Kungen om bränderna: ”Följer med oro händelseutvecklingen”

Kung Carl Gustaf kommenterar nu de omkring 70 bränder som rasar i Sverige. ”Jag vill uttrycka mitt och Kungafamiljens stöd till alla Er som drabbas och påverkas av bränderna”, säger han i ett uttalande..

SVT - 2 timmar sedan

Frivilliga hjältarna: Hjälper till vid släckningsarbetet

Här i Hammarstrand har frivilliga från närområdet samlats för att hjälpa till med stort som smått i arbetet med att släcka skogsbranden i Ragunda i Jämtland. Det handlar om allt från att hacka grönsaker till att hjälpa till att dra vattenslangar genom skogen. Och alla är överens om en sak – gemenskapen är stark i Hammarstrand just nu..

SVT - 4 timmar sedan

”Jag är oroad över de kommande dagarna”

Dan Eliasson, chef för MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, besökte Ljusdal där räddningstjänsten jobbar dygnet runt för att släcka den omfattande branden. Han ser ett behov av fler vattenbombande plan och önskar mest av allt – regn..

SVT - 5 timmar sedan

Så skyddar du dig vid en skogsbrand

Risken för skogsbränder är på en extrem nivå i stora delar av landet. SVT Nyheter har frågat Daniel Norman, krisberedskapsrådgivare vid Röda korset, hur man ska agera om man drabbas..

SVT - 5 timmar sedan

Boende: ”Så rökigt att jag inte ens kunde se sjön några hundra meter bort”

Skogsbränderna fortsätter att rasa runt om i Sverige och i Härjdedalen har räddningsledaren uppmanat alla som befinner sig i Olingdal och Härjåsjön att utrymma området. Det är kraftig spridningsrisk för skogsbranden där, rapporterar Sveriges Radio. – Det var nåt så alldeles hemskt rökigt här i morse, berättar Mikael Jansson..

SVT - 6 timmar sedan

Ny bagageregel vid resor till USA

Om du ska resa till USA räcker det inte längre att hålla koll på hur mycket vätska du har i handbagaget. Nu har också en begränsning för pulver införts – du får ta med dig högst 350 milliliter..

SVT - 6 timmar sedan

Boende i evakuerade området: ”En stor oro”

Flera bränder härjar i Hälsingland, bland annat i Jättendal och Hamra. Inte långt därifrån ligger byn Enskogen, där flera boende har uppmanats till att evakuera på grund av den snabbt spridande branden..

SVT - 7 timmar sedan

Torkan hotar spannmålsskörden

Sommartorkan riskerar att ge Sverige den lägsta skörden på 26 år, enligt en prognos av Lantmännen. Foderbristen kan leda till att djur behöver slaktas och att tillgången till svenskt kött i butikerna blir större inom den närmsta tiden..

SVT - 7 timmar sedan

V svarar Lukas, 21, om polisens prioriteringar

SVT:s valprojekt #dinröst tar dina viktigaste frågor och synpunkter till politikerna. Här svarar Linda Snecker (V) Lukas 21 år från Stockholm..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.