Nyan > Svenskfinland

Sunday, 19 August, 09:32

Nyan - 30 okt 17 kl. 18:13

Mer kontroller vid färjornaRederierna har den senaste tiden skärpt säkerhetsåtgärderna, rapporterar Yle Åboland. Det gäller både Viking Line och Tallink Silja.
Viking Line har ökat säkerhets-, identitets- och biljettkontroller. – De har ökat betydligt sedan förra våren, säger Viking Lines säkerhetsinspektör Juri Jalava, enligt Yle Åboland. Det kan handla både om sticksprovskontroller och kontroller av hela avgångar.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Yle Åboland, Viking Line, Tallink Silja, Line, Viking Lines, Juri Jalava, Stockholm, Åbo, Helsingfors, Finland, Trafi, Kari Riutta, Nya Åland, Sundberg, Nyan

Dela artikeln

33 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mer, kontrollervid , färjorna
Skånskan - 17 dec 15 kl. 09:52

I dag tas beslut om id-kontroller

Nyheter Riksdagen väntas idag fatta beslut om en ny lag som innebär att regeringen under de kommande tre åren kan införa ID-kontroller för alla bussar, båtar och tåg som transporterar passagerare till Sverige. Lagen träder i kraft den 21 december men först den 4 januari har regeringen aviserat att ID-kontrollerna ska införas. Samtidigt fortsätter polisens gränskontroller.

Blekinge Läns tidning - 18 nov 15 kl. 09:36

Id-kontroller införs inom kort

Snart inför Stena Line id-kontroller på färjorna till och från Karlskrona..

Sydöstran - 07 apr 17 kl. 21:45

Id-kontroller vid utresa ur landet

Regeringen har beslutat att införa id-kontroll vid utresa ur landet. Men färjorna i Blekinge införde kontroller redan hösten 2015..

YLE - 11 okt 13 kl. 07:41

"För bättre färjservice krävs mer pengar"

Trafikmängden i skärgården ökar hela tiden och det här märks inte minst vid färjöverfarten mellan Pargas och Nagu. För trots att sommaren är över kan man fortfarande få köa länge innan man får plats på någon av färjorna. En som har bra koll på kötiderna är färjan Sternas befälhavare Ingvar Qvarnström.

YLE - 20 nov 16 kl. 08:15

SVT: Sveriges polis vill stoppa redlöst supande på Finlandsfärjorna

Sveriges polis vill skärpa kontrollen av hur mycket alkohol passagerarna dricker ombord på Finlands- och de andra Östersjöfärjorna. Den svenska polisen är bekymrad över våldsbrotten och sexualvåldsbrotten ombord. Nu vill Sveriges polis att svensk alkohollag ska gälla på färjorna.

Nyan - 07 apr 14 kl. 10:00

Kalla fakta om kryssningsfärjorna

I morgondagens avsnitt av Kalla fakta i TV4 granskas kryssningsfartygen på Östersjön. I programbeskrivningen berättas följande:
”Östersjöfärjorna är flytande nöjespalats som miljontals människor reser med varje år. Men det finns en baksida och polisen kräver nu mer makt för att förhindra misshandel och våldtäkter på färjorna.

YLE - 20 nov 16 kl. 08:15

SVT: Sveriges polis vill stoppa redlöst supande på Finlandsfärjorna - ska minska våldtäkter

Sveriges polis vill förebygga våldtäkt och misshandel på färjorna i Östersjön. Därför borde det bli slut på passagerarnas supande och personalens slarvig alkoholförsäljning ombord. Den svenska polisen är bekymrad över våldtäkter och andra våldsbrott ombord på färjor i Östersjön.

YLE - 14 jul 17 kl. 05:04

Åkerier kräver samma förtur som bussarna på färjorna

Åkerier och intressebevakare inom branschen önskar att förtursreglerna på skärgårdsfärjorna kunde göras gynnsammare för lastbilar i yrkestrafik. De vill kunna köra ombord i sista minuten, alldeles som bussarna. Lastbilsförarna arbetar ständigt med ett pressat körschema och varje minut är värdefull.

Nyan - 29 jun 18 kl. 09:18

Alla kommuner hördes inte om platserna på färjorna

Alla berörda kommuner har inte hörts i beslutsfattandet om skärgårdsplatserna på färjorna. På Kumlinge läste man om beslutet i tidningen.
Det var på måndagen som Nya Åland rapporterade om landskapsregeringens beslut att sänka antalet skärgårdsplatser på färjorna.

HBL - 07 maj 14 kl. 08:06

Tallinnfärjorna får försvarligt betyg

Mer dämpad underhållning och fler lugna platser ombord – det är vad resenärerna på rutten Helsingfors-Tallinn önskar sig. I snitt får färjorna bara betyget försvarligt.Eckerö Line får bäst betyg i en jämförelse av rederier som trafikerar rutten Helsingfors-Tallinn.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 1 timme sedan

13 vill bli ny omsorgschef

13. Så många sökte tjänsten som ny omsorgschef.
– Majoriteten är nog från Sverige, säger styrelseordförande Clas Öfverström.

Nyan - 17 timmar sedan

Mio Sommardahl blev årets fyr

För sitt outtröttliga engagemang och sprudlande entusiasm belönades Mio Sommardahl med priset som årets fyr på Pride-paraden.  
Det var en rörd Mio Sommardahl som steg upp på Torgscenen för att ta emot priset av förra årets fyr, prästen Maria Widman. Mio Sommardahl, som i flera års tid arbetat som ungdomsledare och dragit både kill-och tjejgrupper samt regnbågsfikan, hyllades för sitt engagemang.

Nyan - 20 timmar sedan

Ålandspremiär för finlandssvenska stjärnskott

Crimson Peak är det band som under året rönt framgångar i Svenskfinland och på lördag möter de för första gången den åländska publiken. Ålänningen Yones Wilson är gitarrist i bandet, vars musik spelats på både Radio X3M och P3 Osignat.
– Vi satte igång 2016.

Nyan - 22 timmar sedan

Sista kryssarbesöket för sommaren

I dag får Mariehamn sitt sista internationella kryssningsbesök. Det är m/s Braemar, ägt av norska Fred Olsen Lines.
Fartyget ligger vid internationella kryssningsteminalen, Birka-terminalen, i Västerhamn mellan klockan 13 och 20.

Nyan - 23 timmar sedan

Polisen varnar för olaglig arbetskraft

Polisen informerar allmänheten om att utländska medborgare, engelsktalande sådana, tar sig runt i landskapet och erbjuder hantverksarbete. Detta i utlandsregistrerade paketbilar. Arbetet de erbjuder sig göra rör i huvudsak takarbete, målning och fasadtvätt.

Nyan - Igår: 16:14

Storm i vattenglas efter falsk avbokning

Ett inlägg i sociala medier om Ålandstrafikens bokningssystem har föranlett en kommentarsstorm på Facebook och hård kritik har riktats mot Ålandstrafiken. Inlägget har delats över 20 gånger och närmare 200 kommentarer har gjorts under inlägget. Nu har landskapet utrett händelsen så långt man kan.

Nyan - Igår: 12:07

Fler ägare i Andelsbanken

7 437. Så många ägare har Andelsbanken Åland. Det är en ökning med 430 stycken från samma period ifjol.

Nyan - I förrgår: 19:00

Nu finns plats på Lemlands dagisar

Nu finns det plats för alla som behöver en daghemsplats i Lemland. Dessutom finns visioner och planer för både nya daghem och pedagogisk utveckling.
Den 20 augusti ska ”Den nya modulen” tas i bruk när åtta barn, fyra- till femåringar, och två nya anställda flyttar in.

Nyan - I förrgår: 16:00

Hovrätten tar upp Nya Åland-åtal

Hovrätten tar upp åtalet mot två tidigare Nya Åland-journalister som tingsrätten förkastade i våras. Åtalet gällde ärekränkning och spridande av information som kränker privatlivet. Målsäganden tyckte att Nya Ålands dåvarande chefredaktör Jonas Bladh och reportern Annica Lindström hade begått ett brott när en hyperlänk publicerades till en artikel i finsk nättidning där den målsägandes namn framgick.

Nyan - I förrgår: 15:36

Kraftig matlagning orsakade alarm

Ett automatalarm gick på Sankt Görans församlingshem i Mariehamn under torsdagseftermiddagen. Orsaken, enligt brandbefäl Ted Andersson, var matlagning med mycket os. Ingen brand uppstod.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.