Nyan > Svenskfinland

Saturday, 23 February, 15:43

Nyan - 30 okt 17 kl. 18:13

Mer kontroller vid färjornaRederierna har den senaste tiden skärpt säkerhetsåtgärderna, rapporterar Yle Åboland. Det gäller både Viking Line och Tallink Silja.
Viking Line har ökat säkerhets-, identitets- och biljettkontroller. – De har ökat betydligt sedan förra våren, säger Viking Lines säkerhetsinspektör Juri Jalava, enligt Yle Åboland. Det kan handla både om sticksprovskontroller och kontroller av hela avgångar.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Yle Åboland, Viking Line, Tallink Silja, Line, Viking Lines, Juri Jalava, Stockholm, Åbo, Helsingfors, Finland, Trafi, Kari Riutta, Nya Åland, Sundberg, Nyan

Dela artikeln

33 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mer, kontrollervid , färjorna
Skånskan - 17 dec 15 kl. 09:52

I dag tas beslut om id-kontroller

Nyheter Riksdagen väntas idag fatta beslut om en ny lag som innebär att regeringen under de kommande tre åren kan införa ID-kontroller för alla bussar, båtar och tåg som transporterar passagerare till Sverige. Lagen träder i kraft den 21 december men först den 4 januari har regeringen aviserat att ID-kontrollerna ska införas. Samtidigt fortsätter polisens gränskontroller.

Blekinge Läns tidning - 18 nov 15 kl. 09:36

Id-kontroller införs inom kort

Snart inför Stena Line id-kontroller på färjorna till och från Karlskrona..

Sydöstran - 07 apr 17 kl. 21:45

Id-kontroller vid utresa ur landet

Regeringen har beslutat att införa id-kontroll vid utresa ur landet. Men färjorna i Blekinge införde kontroller redan hösten 2015..

YLE - 11 okt 13 kl. 07:41

"För bättre färjservice krävs mer pengar"

Trafikmängden i skärgården ökar hela tiden och det här märks inte minst vid färjöverfarten mellan Pargas och Nagu. För trots att sommaren är över kan man fortfarande få köa länge innan man får plats på någon av färjorna. En som har bra koll på kötiderna är färjan Sternas befälhavare Ingvar Qvarnström.

YLE - 20 nov 16 kl. 08:15

SVT: Sveriges polis vill stoppa redlöst supande på Finlandsfärjorna

Sveriges polis vill skärpa kontrollen av hur mycket alkohol passagerarna dricker ombord på Finlands- och de andra Östersjöfärjorna. Den svenska polisen är bekymrad över våldsbrotten och sexualvåldsbrotten ombord. Nu vill Sveriges polis att svensk alkohollag ska gälla på färjorna.

Nyan - 07 apr 14 kl. 10:00

Kalla fakta om kryssningsfärjorna

I morgondagens avsnitt av Kalla fakta i TV4 granskas kryssningsfartygen på Östersjön. I programbeskrivningen berättas följande:
”Östersjöfärjorna är flytande nöjespalats som miljontals människor reser med varje år. Men det finns en baksida och polisen kräver nu mer makt för att förhindra misshandel och våldtäkter på färjorna.

YLE - 20 nov 16 kl. 08:15

SVT: Sveriges polis vill stoppa redlöst supande på Finlandsfärjorna - ska minska våldtäkter

Sveriges polis vill förebygga våldtäkt och misshandel på färjorna i Östersjön. Därför borde det bli slut på passagerarnas supande och personalens slarvig alkoholförsäljning ombord. Den svenska polisen är bekymrad över våldtäkter och andra våldsbrott ombord på färjor i Östersjön.

YLE - 14 jul 17 kl. 05:04

Åkerier kräver samma förtur som bussarna på färjorna

Åkerier och intressebevakare inom branschen önskar att förtursreglerna på skärgårdsfärjorna kunde göras gynnsammare för lastbilar i yrkestrafik. De vill kunna köra ombord i sista minuten, alldeles som bussarna. Lastbilsförarna arbetar ständigt med ett pressat körschema och varje minut är värdefull.

Nyan - 29 jun 18 kl. 09:18

Alla kommuner hördes inte om platserna på färjorna

Alla berörda kommuner har inte hörts i beslutsfattandet om skärgårdsplatserna på färjorna. På Kumlinge läste man om beslutet i tidningen.
Det var på måndagen som Nya Åland rapporterade om landskapsregeringens beslut att sänka antalet skärgårdsplatser på färjorna.

HBL - 07 maj 14 kl. 08:06

Tallinnfärjorna får försvarligt betyg

Mer dämpad underhållning och fler lugna platser ombord – det är vad resenärerna på rutten Helsingfors-Tallinn önskar sig. I snitt får färjorna bara betyget försvarligt.Eckerö Line får bäst betyg i en jämförelse av rederier som trafikerar rutten Helsingfors-Tallinn.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 4 timmar sedan

Stor januariökning på hotellen

Totala antalet övernattningar på hotellen i januari var 6 334, vilket innebär en ökning om nästan 41 procent jämfört med januari 2018. Övernattningarna ökande både från Finland och från Sverige, rapporterar Åsub. – De finländska övernattningarna ökade med nästan 78 procent och de svenska med åtta procent jämfört med samma period i fjol.

Nyan - 20 timmar sedan

Robotworkshop nästa vecka

Jonny Björkström från Robot Workshop Finland kommer till Åland under nästa vecka för att lära barn och ungdomar robotprogrammering. Dagtid hålls kurser i Ytternäs skola och på kvällstid får barn och unga från hela landskapet möjlighet att gå en workshop i två dagar. Det skriver Kodarklubben i ett pressmeddelande.

Nyan - 21 timmar sedan

Sjöräddningen testar MY-diesel

Sjöräddningen erhöll 2018 10 000 i Paf-medel för att testa ekologiska drivmedel. Då gick man in för att prova syntetbränslet Ecopar som främst minskar på utsläpp av miljö- och hälsofarliga partiklar. Nya Åland berättade i en artikel (14.

Nyan - 22 timmar sedan

Enklare starta aktiebolag

Det ska bli enklare att starta aktiebolag. I juli blir det enklare att starta nya företag då minimikapitalkravet på 2 500 euro slopas för privata aktiebolag, skriver justitieministeriet i ett pressmeddelande. Ändringen ska ännu stadfästas av presidenten.

Nyan - Igår: 15:35

Ålcom får förnyad nätkoncession

Tre bolag – Elisa, Telia och Ålcom– får nätkoncessioner för Åland fram till 2033. Det har Kommunikationsministeriet bestämt. Beslutet innebär att bolagen får bredare frekvensband än tidigare och kan erbjuda 5G.

Nyan - Igår: 15:08

Ny sjöfartsstrejk på gång

Finlands maskinbefälsförbund varslar om strejk med start den 9 mars, skriver SPT. Strejken skulle påverka hela handelssjöfarten och isbrytarna. Maskinbefälsförbundet motsätter sig att höja den tillåtna andelen utländsk arbetskraft på finskflaggade fartyg, som Rederierna i Finland föreslagit.

Nyan - Igår: 14:00

”Drömlottning” för Finland

FOTBOLL. Det blev drömlottning för Finlands damer. .

Nyan - Igår: 13:18

Många IFK-minnen när 100-årsjubileum inleddes

I går firade Mariehamns stad sin födelsedag med att uppmärksamma en annan jubilar: IFK Mariehamn, som i år firar 100 år av idrott, sport och framgångar. .

Nyan - Igår: 11:26

Orgelmusik i Geta kyrka

På söndag klockan 19.00 anordnas en konsert i samband med insamlingen Gemensamt Ansvar i Geta kyrka. Kyrkans speciella orgel, som enligt pressmeddelandet är ”den enda pneumatiska orgeln i originalskick på Åland”, har nyligen setts över av det österrikiska orgelbyggeriet som byggde den 1931.

Nyan - Igår: 10:00

Paf nominerat till hållbarhetspris

Paf har nominerats, tillsammans med fyra andra spelbolag, till ett pris för hållbarhet i Swedish Gambling Award, som lanserats av branschorganisationen SPER. Det är Pafs förlustgräns som är anledningen till nomineringen. ”Riktigt kul att vi blir nominerade i hållbarhetskategorin som vi verkligen vill visa att vi är bäst i.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.