Nyan > Svenskfinland

Tuesday, 19 June, 04:39

Nyan - 30 okt 17 kl. 18:13

Mer kontroller vid färjornaRederierna har den senaste tiden skärpt säkerhetsåtgärderna, rapporterar Yle Åboland. Det gäller både Viking Line och Tallink Silja.
Viking Line har ökat säkerhets-, identitets- och biljettkontroller. – De har ökat betydligt sedan förra våren, säger Viking Lines säkerhetsinspektör Juri Jalava, enligt Yle Åboland. Det kan handla både om sticksprovskontroller och kontroller av hela avgångar.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Yle Åboland, Viking Line, Tallink Silja, Line, Viking Lines, Juri Jalava, Stockholm, Åbo, Helsingfors, Finland, Trafi, Kari Riutta, Nya Åland, Sundberg, Nyan

Dela artikeln

33 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mer, kontrollervid , färjorna
Skånskan - 17 dec 15 kl. 09:52

I dag tas beslut om id-kontroller

Nyheter Riksdagen väntas idag fatta beslut om en ny lag som innebär att regeringen under de kommande tre åren kan införa ID-kontroller för alla bussar, båtar och tåg som transporterar passagerare till Sverige. Lagen träder i kraft den 21 december men först den 4 januari har regeringen aviserat att ID-kontrollerna ska införas. Samtidigt fortsätter polisens gränskontroller.

Blekinge Läns tidning - 18 nov 15 kl. 09:36

Id-kontroller införs inom kort

Snart inför Stena Line id-kontroller på färjorna till och från Karlskrona..

Sydöstran - 07 apr 17 kl. 21:45

Id-kontroller vid utresa ur landet

Regeringen har beslutat att införa id-kontroll vid utresa ur landet. Men färjorna i Blekinge införde kontroller redan hösten 2015..

YLE - 11 okt 13 kl. 07:41

"För bättre färjservice krävs mer pengar"

Trafikmängden i skärgården ökar hela tiden och det här märks inte minst vid färjöverfarten mellan Pargas och Nagu. För trots att sommaren är över kan man fortfarande få köa länge innan man får plats på någon av färjorna. En som har bra koll på kötiderna är färjan Sternas befälhavare Ingvar Qvarnström.

YLE - 20 nov 16 kl. 08:15

SVT: Sveriges polis vill stoppa redlöst supande på Finlandsfärjorna

Sveriges polis vill skärpa kontrollen av hur mycket alkohol passagerarna dricker ombord på Finlands- och de andra Östersjöfärjorna. Den svenska polisen är bekymrad över våldsbrotten och sexualvåldsbrotten ombord. Nu vill Sveriges polis att svensk alkohollag ska gälla på färjorna.

Nyan - 07 apr 14 kl. 10:00

Kalla fakta om kryssningsfärjorna

I morgondagens avsnitt av Kalla fakta i TV4 granskas kryssningsfartygen på Östersjön. I programbeskrivningen berättas följande:
”Östersjöfärjorna är flytande nöjespalats som miljontals människor reser med varje år. Men det finns en baksida och polisen kräver nu mer makt för att förhindra misshandel och våldtäkter på färjorna.

YLE - 20 nov 16 kl. 08:15

SVT: Sveriges polis vill stoppa redlöst supande på Finlandsfärjorna - ska minska våldtäkter

Sveriges polis vill förebygga våldtäkt och misshandel på färjorna i Östersjön. Därför borde det bli slut på passagerarnas supande och personalens slarvig alkoholförsäljning ombord. Den svenska polisen är bekymrad över våldtäkter och andra våldsbrott ombord på färjor i Östersjön.

YLE - 14 jul 17 kl. 05:04

Åkerier kräver samma förtur som bussarna på färjorna

Åkerier och intressebevakare inom branschen önskar att förtursreglerna på skärgårdsfärjorna kunde göras gynnsammare för lastbilar i yrkestrafik. De vill kunna köra ombord i sista minuten, alldeles som bussarna. Lastbilsförarna arbetar ständigt med ett pressat körschema och varje minut är värdefull.

HBL - 07 maj 14 kl. 08:06

Tallinnfärjorna får försvarligt betyg

Mer dämpad underhållning och fler lugna platser ombord – det är vad resenärerna på rutten Helsingfors-Tallinn önskar sig. I snitt får färjorna bara betyget försvarligt.Eckerö Line får bäst betyg i en jämförelse av rederier som trafikerar rutten Helsingfors-Tallinn.

Nyan - 27 aug 15 kl. 13:00

Snusrallyt på färjorna har stillnat

Mera cigaretter och alkohol – men allt mindre snus. Så ser statistiken ut för svenska tullen i Kapellskär och Grisslehamn. Nya Åland har o flera repriser berättat om den omfattande snushandeln på både Viking Lines och Eckerölinjens färjor.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 9 timmar sedan

Alfågeln ur trafik

Alfågeln är ur trafik och ligger i Enklinge för reparation.  Det meddelar Niklas Karlman, biträdande avdelningschef vid landskapets infrastrukturavdelning. Mera information väntas.

Nyan - 9 timmar sedan

Rafaels köper Möckelö-kaj – ska användas för grusimport

Rafaels export köper Ålands skogsindustriers kajområde i Möckelö. – Vi har behov av ett hamnområde för import och export av varor, säger Jesper Blomsterlund, vd för Ab Rafael.
Försäljningen av Ålands Skogsindustriers kaj med tillhörande industriområde i Möckelö har slutförts, berättar Ålands skogsindustriers vd Joakim Blom i ett pressmeddelande.

Nyan - 12 timmar sedan

De passar tvåbenta och fyrbenta

I år blev det bara ett sommarentreprenörsprojekt; Linnea Olin och Alexandra Slotte ska passa djur och barn från norra Lemland till Mariehamn.
Så här långt ser det bra ut för Sommarpassarna, som Olin och Slotte kallar sig: – Vi har fått väldigt mycket respons på Facebook och ett par bokningar, säger Slotte. Priset för tjänsten anpassas efter hur lång tid man vill anlita dem, vilken veckodag och vilken tid på dygnet.

Nyan - 15 timmar sedan

Jysk ställer in reklam efter språkkritiken

Jysk reagerar nu på kritiken emot finskan i butiken på Åland.
Det var i fredags som Nyan rapportera om att kunder som fått kvitton på finska i det nyöppnade Jysk i Dalbo. Nu meddelar butiken på Åland att de för tillfället avbrutit sin egen reklam förutom på tidning och radio, tills språkproblemet är löst.

Nyan - 15 timmar sedan

Centern redo för sommarplenum

Ålands försök att undvika fastighetsskatten bör falla, menar Högsta domstolen. Nu kräver Centern att landskapsregeringen lägger fram ett nytt förslag, och vill ha extra plenum för att behandla det nya förslaget.
– Vi har beredskap att när som helst under sommaruppehållet avbryta lagtingets ledighet, skriver Centerns gruppledare i lagtinget Harry Jansson i ett pressmeddelande.

Nyan - 18 timmar sedan

Ålänningarna kan få snabbare nät – nu testas 5G

På onsdag testas 5G på Åland. Fälttestet görs av Ålcom och leverantören Ericsson. – Vi vill så att säga vara förberedda för nästa teknik, säger Jonas Sundborg, kontaktperson för testet.

Nyan - 20 timmar sedan

Vind i seglen under Postrodden

Den 45:e Postrodden över Ålands hav avgjordes i lördags under strålande seglingsförhållanden. Snabbast över havet var båten Doris af Gräsö. – Vi hade seglingsbara vindar redan från start, säger tävlingsansvarige John Hilander.

Nyan - 22 timmar sedan

Föräldrar slår larm: ”Stödet är ett skämt”

Vården för barn och unga som lider av psykisk ohälsa behöver mer resurser. Det menar föräldrar som Nya Åland har pratat med. Stödet behöver förbättras, både till de unga och till deras föräldrar, anser de.

Nyan - Igår: 17:50

ÅU tråcklade sig förbi TiPS

FOTBOLL. Åland United var illa ute mot tabelljumbon TiPS.
Men slutligen var det ändå hemmalaget som avgick med segern.

Nyan - Igår: 17:42

Misstänkt rattfyllerist i Eckerö

En person åkte fast för rattfylleri, efter polisens rattfyllerikontroll i Eckerö Kyrkoby under söndagen. Personen hade 0,56 promille alkohol i blodet och är nu misstänkt för rattfylleri. Föraren hade minderåriga passagerare med sig i bilen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.