Nyan > Svenskfinland

Wednesday, 17 October, 07:05

Nyan - 30 okt 17 kl. 18:13

Mer kontroller vid färjornaRederierna har den senaste tiden skärpt säkerhetsåtgärderna, rapporterar Yle Åboland. Det gäller både Viking Line och Tallink Silja.
Viking Line har ökat säkerhets-, identitets- och biljettkontroller. – De har ökat betydligt sedan förra våren, säger Viking Lines säkerhetsinspektör Juri Jalava, enligt Yle Åboland. Det kan handla både om sticksprovskontroller och kontroller av hela avgångar.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Yle Åboland, Viking Line, Tallink Silja, Line, Viking Lines, Juri Jalava, Stockholm, Åbo, Helsingfors, Finland, Trafi, Kari Riutta, Nya Åland, Sundberg, Nyan

Dela artikeln

33 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mer, kontrollervid , färjorna
Skånskan - 17 dec 15 kl. 09:52

I dag tas beslut om id-kontroller

Nyheter Riksdagen väntas idag fatta beslut om en ny lag som innebär att regeringen under de kommande tre åren kan införa ID-kontroller för alla bussar, båtar och tåg som transporterar passagerare till Sverige. Lagen träder i kraft den 21 december men först den 4 januari har regeringen aviserat att ID-kontrollerna ska införas. Samtidigt fortsätter polisens gränskontroller.

Blekinge Läns tidning - 18 nov 15 kl. 09:36

Id-kontroller införs inom kort

Snart inför Stena Line id-kontroller på färjorna till och från Karlskrona..

Sydöstran - 07 apr 17 kl. 21:45

Id-kontroller vid utresa ur landet

Regeringen har beslutat att införa id-kontroll vid utresa ur landet. Men färjorna i Blekinge införde kontroller redan hösten 2015..

YLE - 11 okt 13 kl. 07:41

"För bättre färjservice krävs mer pengar"

Trafikmängden i skärgården ökar hela tiden och det här märks inte minst vid färjöverfarten mellan Pargas och Nagu. För trots att sommaren är över kan man fortfarande få köa länge innan man får plats på någon av färjorna. En som har bra koll på kötiderna är färjan Sternas befälhavare Ingvar Qvarnström.

YLE - 20 nov 16 kl. 08:15

SVT: Sveriges polis vill stoppa redlöst supande på Finlandsfärjorna

Sveriges polis vill skärpa kontrollen av hur mycket alkohol passagerarna dricker ombord på Finlands- och de andra Östersjöfärjorna. Den svenska polisen är bekymrad över våldsbrotten och sexualvåldsbrotten ombord. Nu vill Sveriges polis att svensk alkohollag ska gälla på färjorna.

Nyan - 07 apr 14 kl. 10:00

Kalla fakta om kryssningsfärjorna

I morgondagens avsnitt av Kalla fakta i TV4 granskas kryssningsfartygen på Östersjön. I programbeskrivningen berättas följande:
”Östersjöfärjorna är flytande nöjespalats som miljontals människor reser med varje år. Men det finns en baksida och polisen kräver nu mer makt för att förhindra misshandel och våldtäkter på färjorna.

YLE - 20 nov 16 kl. 08:15

SVT: Sveriges polis vill stoppa redlöst supande på Finlandsfärjorna - ska minska våldtäkter

Sveriges polis vill förebygga våldtäkt och misshandel på färjorna i Östersjön. Därför borde det bli slut på passagerarnas supande och personalens slarvig alkoholförsäljning ombord. Den svenska polisen är bekymrad över våldtäkter och andra våldsbrott ombord på färjor i Östersjön.

YLE - 14 jul 17 kl. 05:04

Åkerier kräver samma förtur som bussarna på färjorna

Åkerier och intressebevakare inom branschen önskar att förtursreglerna på skärgårdsfärjorna kunde göras gynnsammare för lastbilar i yrkestrafik. De vill kunna köra ombord i sista minuten, alldeles som bussarna. Lastbilsförarna arbetar ständigt med ett pressat körschema och varje minut är värdefull.

Nyan - 29 jun 18 kl. 09:18

Alla kommuner hördes inte om platserna på färjorna

Alla berörda kommuner har inte hörts i beslutsfattandet om skärgårdsplatserna på färjorna. På Kumlinge läste man om beslutet i tidningen.
Det var på måndagen som Nya Åland rapporterade om landskapsregeringens beslut att sänka antalet skärgårdsplatser på färjorna.

HBL - 07 maj 14 kl. 08:06

Tallinnfärjorna får försvarligt betyg

Mer dämpad underhållning och fler lugna platser ombord – det är vad resenärerna på rutten Helsingfors-Tallinn önskar sig. I snitt får färjorna bara betyget försvarligt.Eckerö Line får bäst betyg i en jämförelse av rederier som trafikerar rutten Helsingfors-Tallinn.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 10 minuter sedan

Förare åkte fast i narkotikakontroll

En bilförare misstänks för rattfylleri och straffbart bruk av narkotika efter att polisens narkotikatest gav positivt utslag i en kontroll i går kväll i Mariehamn. Föraren delgavs körförbud och polisen utreder vidare. Polisen meddelar också att en person greps efter att ha brutit sig in i en fastighet och vägrat lämna.

Nyan - 1 timme sedan

”Jag vill in i lagtinget och röra om i grytan”

En enhällig styrelse har lagt fram Pia Eriksson som förslag till att bli Axel Jonssons efterträdare som ordförande för Ålands Framtid. Ordförande utses officiellt vid medlemsmötet den 25 oktober.
– Det känns inspirerande och spännande och jag är jättetacksam att ha styrelsen bakom mig, säger Pia Eriksson vid tillkännagivandet.

Nyan - 12 timmar sedan

Ida chefar över familjesidorna

Ida K Jansson är Nyans nya familjeredaktör. Att få höra historier och skriva glada nyheter tycker hon att är det bästa med jobbet.
Nyan har fått sin nya familjeredaktör efter att Kiki Alberius-Forsman gått i pension.

Nyan - 12 timmar sedan

150 liter plast på två veckor

Nästan två kilo. Så mycket plast har Nya Ålands personal konsumerat under två veckors tid. Nu ska vi försöka minska!

Nyan - 13 timmar sedan

Nytt besvär om kompostbeslut

Två grannar till Ålandskomposten överklagar Sunds byggtekniska nämnds beslut från september gällande bygget av en värmecentral i kompostbolagets komposteringshall. Grannarna företräds av vicehäradshövding Bertil Zetter. Överklagandet registrerades av Ålands förvaltningdomstol den 12 oktober.

Nyan - 14 timmar sedan

Chaplin visar ”Vad ska folk säga”

Filmklubben Chaplins månadsfilm i oktober är den norska filmen ”Vad ska folk säga?”. Den visas torsdagen den 18 oktober klockan 18.

Nyan - 15 timmar sedan

Ägarens sak att flytta bilen

Det är i första hand ägarens sak att forsla bort bilvraket från Badhusberget i Mariehamn, som Nya Åland berättade om i går. uppger Stefan Nordas på Mariehamns stad. – Vi måste först reda ut vem som är ägare.

Nyan - 16 timmar sedan

Pia Eriksson föreslås bli ny ÅF-ordförande

Ålands Framtids styrelse föreslår Pia Eriksson som efterträdare till Axel Jonsson. Eriksson är aktiv inom Ålands Framtids styrelse och leder Lumparlands kommunstyrelse. Läs mera i morgondagens Nya Åland.

Nyan - 16 timmar sedan

Pia Eriksson ny ÅF-ordförande

Ålands Framtid har fått nytt ledarskap i Pia Eriksson. Hon representerade partiet i Alandica Debatts partiledardebatt i somras och ska nu även ta över ordföranderollen efter Axel Jonsson. Heidi Hendersson heidi.

Nyan - 18 timmar sedan

Air Åland ansöker om konkurs

Flygbolaget Air Åland ansöker om konkurs. Det skriver styrelsen i ett pressmeddelande. Orsaken är att man är insolvent till följd av de borgensförbindelser bolaget hade till Nextjet som gick i konkurs tidigare i år.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.