Nyan > Svenskfinland

Sunday, 16 December, 06:01

Nyan - 30 okt 17 kl. 18:13

Mer kontroller vid färjornaRederierna har den senaste tiden skärpt säkerhetsåtgärderna, rapporterar Yle Åboland. Det gäller både Viking Line och Tallink Silja.
Viking Line har ökat säkerhets-, identitets- och biljettkontroller. – De har ökat betydligt sedan förra våren, säger Viking Lines säkerhetsinspektör Juri Jalava, enligt Yle Åboland. Det kan handla både om sticksprovskontroller och kontroller av hela avgångar.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Yle Åboland, Viking Line, Tallink Silja, Line, Viking Lines, Juri Jalava, Stockholm, Åbo, Helsingfors, Finland, Trafi, Kari Riutta, Nya Åland, Sundberg, Nyan

Dela artikeln

33 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mer, kontrollervid , färjorna
Skånskan - 17 dec 15 kl. 09:52

I dag tas beslut om id-kontroller

Nyheter Riksdagen väntas idag fatta beslut om en ny lag som innebär att regeringen under de kommande tre åren kan införa ID-kontroller för alla bussar, båtar och tåg som transporterar passagerare till Sverige. Lagen träder i kraft den 21 december men först den 4 januari har regeringen aviserat att ID-kontrollerna ska införas. Samtidigt fortsätter polisens gränskontroller.

Blekinge Läns tidning - 18 nov 15 kl. 09:36

Id-kontroller införs inom kort

Snart inför Stena Line id-kontroller på färjorna till och från Karlskrona..

Sydöstran - 07 apr 17 kl. 21:45

Id-kontroller vid utresa ur landet

Regeringen har beslutat att införa id-kontroll vid utresa ur landet. Men färjorna i Blekinge införde kontroller redan hösten 2015..

YLE - 11 okt 13 kl. 07:41

"För bättre färjservice krävs mer pengar"

Trafikmängden i skärgården ökar hela tiden och det här märks inte minst vid färjöverfarten mellan Pargas och Nagu. För trots att sommaren är över kan man fortfarande få köa länge innan man får plats på någon av färjorna. En som har bra koll på kötiderna är färjan Sternas befälhavare Ingvar Qvarnström.

YLE - 20 nov 16 kl. 08:15

SVT: Sveriges polis vill stoppa redlöst supande på Finlandsfärjorna

Sveriges polis vill skärpa kontrollen av hur mycket alkohol passagerarna dricker ombord på Finlands- och de andra Östersjöfärjorna. Den svenska polisen är bekymrad över våldsbrotten och sexualvåldsbrotten ombord. Nu vill Sveriges polis att svensk alkohollag ska gälla på färjorna.

Nyan - 07 apr 14 kl. 10:00

Kalla fakta om kryssningsfärjorna

I morgondagens avsnitt av Kalla fakta i TV4 granskas kryssningsfartygen på Östersjön. I programbeskrivningen berättas följande:
”Östersjöfärjorna är flytande nöjespalats som miljontals människor reser med varje år. Men det finns en baksida och polisen kräver nu mer makt för att förhindra misshandel och våldtäkter på färjorna.

YLE - 20 nov 16 kl. 08:15

SVT: Sveriges polis vill stoppa redlöst supande på Finlandsfärjorna - ska minska våldtäkter

Sveriges polis vill förebygga våldtäkt och misshandel på färjorna i Östersjön. Därför borde det bli slut på passagerarnas supande och personalens slarvig alkoholförsäljning ombord. Den svenska polisen är bekymrad över våldtäkter och andra våldsbrott ombord på färjor i Östersjön.

YLE - 14 jul 17 kl. 05:04

Åkerier kräver samma förtur som bussarna på färjorna

Åkerier och intressebevakare inom branschen önskar att förtursreglerna på skärgårdsfärjorna kunde göras gynnsammare för lastbilar i yrkestrafik. De vill kunna köra ombord i sista minuten, alldeles som bussarna. Lastbilsförarna arbetar ständigt med ett pressat körschema och varje minut är värdefull.

Nyan - 29 jun 18 kl. 09:18

Alla kommuner hördes inte om platserna på färjorna

Alla berörda kommuner har inte hörts i beslutsfattandet om skärgårdsplatserna på färjorna. På Kumlinge läste man om beslutet i tidningen.
Det var på måndagen som Nya Åland rapporterade om landskapsregeringens beslut att sänka antalet skärgårdsplatser på färjorna.

HBL - 07 maj 14 kl. 08:06

Tallinnfärjorna får försvarligt betyg

Mer dämpad underhållning och fler lugna platser ombord – det är vad resenärerna på rutten Helsingfors-Tallinn önskar sig. I snitt får färjorna bara betyget försvarligt.Eckerö Line får bäst betyg i en jämförelse av rederier som trafikerar rutten Helsingfors-Tallinn.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 15 timmar sedan

Ungdomsfest fall för barnskyddet

Under natten till lördagen fick polisen anmälan om en störande ungdomsfest på Klinten i Mariehamn. När polisen kom till huset hittade man både minderåriga och alkohol men inga vårdnadshavare eller andra vuxna i ansvarsposition. Ingripandet resulterade i information till barnskyddsmyndigheten i fyra kommuner.

Nyan - 15 timmar sedan

Inga julljus i vindrutan

Flera bilister fick under natten till lördagen tillsägelse av polisen om att det är förbjudet att ha till exempel lysande ljusstakar eller granar i vindrutan på bilen. Extra ljus av olika slag stör sikten och polisen kan bötfälla bilister med hänvisning till att sådant klassas som trafikförseelse. Under natten kollade polisen resenärer som körde i land från färjorna.

Nyan - 17 timmar sedan

Pommernbron böjd som en banan

Bron som ska leda besökarna mellan museet, över vägen och in i Pommern tar nu form nere i Västra Hamnen.
Den tar sakta men säkert formen av en böjd banan. Bengt Eriksson, projektledare på Bygg AB, när väntas bron vara klar?

Nyan - 20 timmar sedan

Gäster i Smakbyn blev magsjuka efter Må bra-dag

Jordbruksproducenternas Må bra-dag i Smakbyn förra veckan fick ett tråkigt efterspel. document.domain = 'nyan.

Nyan - Igår: 19:05

Fyra avvisades från färja

Tidigt på fredagsmorgonen kallades polisen till en kryssningsfartyg som anlöpte Mariehamn. Flera personer ombord var involverade i någon form av handgemäng och ordningsvakterna begärde assistans. Fyra personer identifierades, dokumenterades och avvisades av polisen.

Nyan - Igår: 19:06

Två av intresse påträffades

Under fredagen påträffade polisen två personer av intresse i en pågående förundersökning. Parterna var tidigare okända men de två personernas signalement stämde överens med anmälan. De identifierades och fotograferades och polisen utreder vidare.

Nyan - Igår: 19:06

Glömde var bilen parkerats

Så här i juletider är det extra mycket att tänka på och att komma ihåg – Till exempel var man har parkerat. En person trodde sig ha fått sin bil stulen från en parkering och kallade på polisen. Väl på plats påträffade polisen fordonet en liten bit bort.

Nyan - Igår: 19:08

”Proffscyklist för en dag”

Janne Bruhn ägnade torsdagen, från 8.30 på morgonen till kl 17, åt att trampa på sin motionscykel i MKAB:s skyltfönster på Skarpansvägen. Han gör det för att samla in pengar till Steel FM-hjälpen.

Nyan - Igår: 18:00

Yle: Veikkausmonopol utreds

Konkurrens- och konsumentverket kommer nästa år att utreda effekterna av Veikkaus monopol, rapporterar svenska Yle. Verket ska bland annat utreda utplaceringen av spelautomater och Veikkaus marknadsföring. document.

Nyan - Igår: 17:00

Budgetminus i Lumparland

Budgetförslaget i Lumparland för 2019 visar ett underskott på
26 546 euro. Den främsta orsaken är att landskapsandelarna minskar och inte kompenseras av utökade skatteintäkter. Även investeringsutgifterna är högre nästa år.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.