YLE > Finland

Wednesday, 23 May, 16:54

Liknande nyheter

Taggar: Bussarmed , skolbarni , diketi , KyrkslättDet här , händer varje år flera gånger per vinter
YLE - 01 sep 14 kl. 18:50

Skolvägar i Kyrkslätt osäkra – igen

Tre av de fyra skolvägarna som polisen granskat i Kyrkslätt kan igen börja klassas som farliga för lågstadiebarn. Polisen blev tvungen att göra en ny bedömning av säkerhetsläget på vägarna efter att ett nytt datorprogram klassat farliga vägar som ofarliga. Tre av de fyra skolvägar som polisen tagit en närmare titt på bedöms i ett utlåtande till Kyrkslätts bildningsnämnd vara farliga, trots att programmet Koululiitu klassat dem som ofarliga.

Aftonbladet - 05 dec 12 kl. 16:58

Två bussar i diket utanför Rimbo

DalaDemokraten - 12 nov 16 kl. 07:49

Tre bussar i diket på tio dagar – på samma sträcka

Busslinje 297 mellan Ludvika och Fredriksberg har under den senaste tiden varit extremt drabbat i ett mycket oroande avseende – avåkningar..

Dalarnas tidningar - 12 nov 16 kl. 07:49

Tre bussar i diket på tio dagar – på samma sträcka

Busslinje 297 mellan Ludvika och Fredriksberg har under den senaste tiden varit extremt drabbat i ett mycket oroande avseende – avåkningar..

YLE - 25 jan 18 kl. 08:25

Flera bussar i diket, lastbilstrafik står stilla – Polisen varnar för extremt dåligt väglag i Österbotten

- Just nu står vi stilla på vägen, det är blankis och vi väntar på en sandbil, säger Peter Norrgård som kör skolbussen i Maxmo. Österbottens polis varnar alla i trafken för att det är extra halt på vägarna idag..

YLE - 01 nov 17 kl. 04:59

Flera bussar per år i diket i Kyrkslätt: "Också enstaka turer viktiga då vi talar om barnens säkerhet"

Ett flertal bussar per år kör i diket i Kyrkslätt. Oftast är det vädret som ställer till det. Bättre information efterlyses då barnens skolväg drastiskt avbryts på grund av att bussen kör av vägen..

HBL - 08 aug 14 kl. 05:20

Nya bussrutter förargar i Kyrkslätt

Flera elever får längre skolväg då Helsingfors region- trafik planerar om busstrafiken i Kyrkslätt. Enligt HRT är det nya systemet tydligare. Men elevernas föräldrar ser det som en klar försämring och en trygghetsrisk.

YLE - 14 mar 16 kl. 19:02

Friggesby skola i Kyrkslätt stängs

Friggesby skola ska stängas i höst, det beslutade Kyrkslätt kommunfullmäktige efter omröstning. Föräldrar tänker överklaga beslutet. Kyrkslätt kommunfullmäktige beslutade på måndag kväll att lägga ner Friggesby skola.

YLE - 23 aug 16 kl. 11:04

Lobbningen bar frukt - fler tåg mellan Karis och Kyrkslätt

I december ska fler fjärrtåg på kustbanan stanna i Kyrkslätt. Västnyländska lobbare hoppas också på lokaltåg som kör ända till Karis. Tisdag morgon (23.

YLE - 07 aug 17 kl. 13:20

Rangers i Kyrkslätt satsar hårt på juniorverksamhet

- Vi satsar nog på att stiga upp till division ett den här säsongen. Vi har kvalat under de senaste tre åren. Det här gäller både herrarna och damerna, säger Esa Ilén, ordförande för innebandylaget Kirkkonummi Rangers som firar stort i år.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

WWF: Sluta äta torsk fiskad i Östersjön – stammen har rasat

Världsnaturfonden WWF varnar för att torsken överfiskas i Östersjön och uppmanar konsumenter att sluta äta torsk tills fiskekvoterna är på en hållbar nivå för torskstammen..

YLE - 15 minuter sedan

"Då polisen saknas, hur gör du brottsanmälan?" Då polisen försvinner förskönas brottsstatistiken - se läget i din kommun

I de östra delarna av landet har brottsanmälningarna till och med halverats då poliskontoren har försvunnit från orterna. A-studios utredning vittnar om att fenomenet gäller i hela landet..

YLE - 2 timmar sedan

Tågvagn sprejmålades i Karis under natten

Olyckor och ofog har sysselsatt räddningsverk och polis på flera håll i Västnyland under det senaste dygnet..

YLE - 2 timmar sedan

Bruce Oreck får köpa en del av Maskinverkstadskvarteret av VR

VR Group har beslutat sig för att sälja en del av Maskinverkstadskvarteret till Bruce Oreck. Byggnadshelheten säljs för 11 miljoner euro..

YLE - 2 timmar sedan

Oförklarliga smärtor bland unga kvinnor ökar radikalt - Venla, 16 år: "Känns som att bli stucken av en kniv"

16-åriga Venla Ojalas knäskål bröts och opererades för ett och ett halvt år sedan. I dag går Ojala utan hjälpmedel men smärtorna fortsätter. Antalet unga som får vård för oförklarliga eller oproportionerliga smärtor har flerdubblats på smärtkliniken vid Mejlans sjukhus under de två senaste åren..

YLE - 2 timmar sedan

Bär- och fruktskörden hotad – pollinerarna hinner inte med

Det är så hett och soligt att många växter och plantor blommar alldeles för snabbt. Jordgubbssäsongen förutspås redan bli kort och intensiv, och insekterna kan likaså ha svårt att hinna pollinera alla andra bärbuskar och fruktträd i tid..

YLE - 5 timmar sedan

Bensinmacken i Näse i Borgå flyttar kanske till Ensbacka

Varuboden-Osla har inte fått nytt miljölov för Näse ABC. I stället funderar man på att flytta macken till ett nytt ställe, skriver tidningen Uusimaa..

YLE - 5 timmar sedan

Stora grupper fotbollsfans på väg till Ekenäs – polisen får förstärkning

Fotbollsmatchen mellan Ekenäs IF och HIFK på lördag kan bli en stökig historia. Helsingforslagets fans är kända av polisen sedan tidigare och därför sätts extra patruller in..

YLE - 6 timmar sedan

Finansinspektionen oroar sig för bolagslån och stigande räntor - husbolagens andel av hushållens lån har ökat ordentligt

Nu slår också Finansinspektionen Fiva larm om riskerna med de lån bostadsbolag beviljas - både under byggnadsskedet och senare i form av husbolagslån..

YLE - 6 timmar sedan

Arandas forskningspengar är snart slut - "olyckligt då den globala miljöpolitiken fokuserar på haven"

Forskningsfartyget Aranda har renoverats för 15 miljoner euro men nu finns en risk att Finlands miljöcentral inte har råd att använda det för forskningsresor..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.