Dagens PS > Ekonomi

Friday, 14 December, 16:29

Dagens PS - 26 okt 17 kl. 08:54

Expertlarm: Dolt skuldberg hotar bostadsköpare”Många privatpersoner vet inte om”, säger fastighetsprofessor Stellan Lundström. Pressade Oscar Properties – som nyligen vinstvarnade, vilket DagensPS har skrivit om tidigare – har i flera fall högalåni föreningarna för dess nya bostadsprojekt, visar en granskning som SvD Näringsliv publicerar i torsdagens utgåva. ”Skuldberg” som bostadsköpare ofta inte känner till och som kan vara svåra att upptäcka, enligt tidningen. Ett exempel är fastighetsutvecklarens projekt 79 & Park på Gärdet i Stockholm som har skulder på över 300 miljoner kronor, eller nära 24.000 kronor per kvadratmeter.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Stellan Lundström, Oscar Properties, DagensPS, SvD Näringsliv, Gärdet, Stockholm, Norra Tornen, Vasastan, Innovationen, KTH, Svenskan, Properties, Helix, SvD, Stockholms, Expertlarm, Dagensps

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Expertlarm, Dolt, skuldberg, hotar, bostadsköpare
SR - 01 aug 11 kl. 12:13

Grekiskt skuldberg hotar tysk läkemedelsindustri

Grekiska sjukhus och vårdinrättningar har sedan flera år ett berg av obetalda räkningar till den tyska läkemedelsindustrin. Och frågan är hur läkemedelsföretagen ska få betalt när besparingspaketen når den grekiska sjukvården..

Dagens PS - 21 nov 17 kl. 12:24

Riksbanken: Det hotar svensk ekonomi

Farhågorna baserar på omfattande data. Enligt Riksbanken är hushållens skuldberg det största hotet mot svensk ekonomi. Det skriver Karl Blom och Peter van Santen, verksamma vid Riksbankens avdelning för finansiell stabilitet, i en ekonomisk kommentar, uppger Nyhetsbyrån Direkt.

TA - 17 jun 14 kl. 10:04

Statsbankrutt hotar Argentina igen

Argentina hotas åter av en statsbankrutt, sedan en domstol i USA gått på långivarnas linje i en utdragen rättstvist.President Cristina Fernández kallar långivarna "gamar", men lovar att betala.
Bland investerare är dock tilltron till argentinska löften inte stor.

Kristianstadsbladet - 17 jun 14 kl. 10:04

Statsbankrutt hotar Argentina igen

Argentina hotas åter av en statsbankrutt, sedan en domstol i USA gått på långivarnas linje i en utdragen rättstvist.President Cristina Fernández kallar långivarna "gamar", men lovar att betala.
Bland investerare är dock tilltron till argentinska löften inte stor.

BT - 17 jun 14 kl. 10:04

Statsbankrutt hotar Argentina igen

Argentina hotas åter av en statsbankrutt, sedan en domstol i USA gått på långivarnas linje i en utdragen rättstvist. President Cristina Fernández kallar långivarna "gamar", men lovar att betala.Bland investerare är dock tilltron till argentinska löften inte stor.

Dagens PS - 25 okt 17 kl. 08:43

Dolt boprisfall redan här: ”Kan bli en kris”

Ras på upp till 15 procent syns ännu inte i officiell statistik. Och det är bara början, varnar flera tunga branschexperter. Som DagensPS rapporterat om tidigare har mäklare vittnat om en trög bostadsmarknad under hösten och när det gäller priserna, som vi också berättat om, har utvecklingen stagnerat.

Sydsvenskan - 27 mar 11 kl. 01:30

Dåligt söksystem hotar forskning

Foto: Karl Melander
Forskare och bibliotekarier riktar hård kritik mot universitetets nya söksystem för vetenskapliga artiklar. -?Utan Google skulle vi få lägga ner verksamheten just nu, säger Martin Hall, docent i statsvetenskap.

YLE - 22 jan 17 kl. 06:30

Du kan be Google ta bort sökresultat om dig själv - men hemlig behandling hotar yttrandefriheten, säger professor

Det har i närmare tre års tid varit möjligt för EU-medborgare att ta bort sökresultat om sig själva från sökrobotar såsom Google. Beslutet om huruvida en viss länk ska tas bort eller inte fattas av sökföretagen själva utan insyn utifrån. När en viss spansk medborgare googlade sig själv år 2009 så var han inte nöjd med det han såg.

Trelleborgs Allehanda - 05 jun 13 kl. 16:35

Göteborgsoperan förnekar "dolt konto"


Göteborgs-Posten har de senaste dagarna granskat Göteborgsoperan. Bland annat har tidningen skrivit att delar av intäkterna från operans biljettförsäljning ska ha gått till ett "dolt konto" via en fond som enligt GP inte längre finns.GP skriver att pengarna, som gått till stipendier och personalutveckling, därmed inte redovisats som intäkter.

Helsingborgs Dagblad - 24 jan 11 kl. 08:26

Ängelholmarnas skuldberg växer

Ängelholmarnas skuldberg växer och ligger i dag på nästan 200 miljoner kronor. På tio i topp-listan hittas bara medelålders män och värst är en 60-åring med drygt 32,5 miljoner i skuld..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 1 timme sedan

Årskrönika 2: Det mediala året 2018

I den andra delen av PS-poddens årskrönika har vi kommit fram till det mediala året 2018. Hur stort är glappet mellan etablerad och oetablerad media? Vad betyder det att SVT och SR förvandlar TV-avgiften till en skatt?

Dagens PS - 4 timmar sedan

Youtube städade bort 58 miljoner klipp

Youtube rensade mer än 58 miljoner videos och 224 miljoner kommentarer under det tredje kvartalet för överträdelser av tjänstens policy. Det mesta som plockades bort sades vara spam. Av de cirka 1,67 miljoner kanaler som Youtube blockerade fanns det 50,2 miljoner videos på dessa.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Så vill möbeljätten rädda klimatet

Ikea går ut i hårt i ny hållbarhetssatsning. Både personal och kunder involveras. Ikea börjar odla sallad i containrar utanför varusen.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Kände finansmannen är på bankjakt

Sektorn är ”attraktiv”, säger Christer Gardell till finländsk affärstidning. Gardell intervjuas av den finländska affärstidningen Talouselämä, som refereras av Financial Times, uppger Nyhetsbyrån Direkt, som konstaterar att aktivistfonden Cevians ägare nu söker efter sargade bolag som tvingats vinstvarna och är ”lite missgynnade”. Dagens Industri har tidigare berättat att Gardell kikar närmare på Nordea, och till den finländska affärstidningen säger Gardell bland annat att storbanken har en lönsamhet och värdering som är lägre än de andra banker i sektorn..

Dagens PS - 5 timmar sedan

Ledarkollen: Nyttigt utmana affärsvärlden

Dagens ledarkoll handlar om affärsutveckling, om miljön, om aborträtten och om medelkassens förkärlek för underklassen. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.  Utmanare inte välkomna DI skriver om affärsutveckling: ”Utmanare är sällan välkomna, de gör att befintliga ledamöter och ägare känner sig hotade.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Stenrike shejken blir bara rikare i häktet

Preems ägare Mohammed Al-Amoudi är vid liv. Det har en saudisk tjänsteman uppgett till Bloomberg News efter att Al-Amoudi varit frihetsberövad i 400 dagar. Al-Amoudi greps under den kontroversiella antikorruptionskampanjen i Saudiarabien hösten 2017.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Kinas mobiljätte ska regleras hårdare

Den franska regeringen väntas tuffa till regleringen kring 5G-infrastrukturen vilket slår främst emot kinesiska Huawei, rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor. Det handlar om att franska regeringen vill addera fler komponenter inom nätverksutrustningen till sin ”high alert”-lista, som underförstått slår mot Huawei. Frankrikes största telekomoperatör Orange har redan sagt att man inte ska använda utrustning från Huawei.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Talmannen: ”Sverige närmare ett extraval”

Riksdagens talman Andreas Norlén, kommer nu att föra informella samtal med alla partiledare och återkomma angående nästa steg i processen kring regeringsbildningen efter helgen. Detta efter att riksdagen tidigare under fredagen röstat nej till förslaget att välja Stefan Löfven som statsminister, efter att tidigare även ha sagt nej till Moderaternas partiledare Ulf Kristersson. Därmed återstår två statsministeromröstningar innan talmannen måste utlysa extra val.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Jobbslakt nästa år på statens myndighet

Nästan var tredje anställd, 4.500 personer, ryker på statliga Arbetsförmedlingen till följd av M/KD-budgeten. Det skriver Dagens Industri och förklarar att den omfattande personalbantningen måste ske under nästa år.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Nordea slipper undan penningtvättsutredning

Ekobrottsmyndigheten inleder inte en förundersökning om misstänkt penningtvättsbrott i Nordea. Det uppger myndigheten i ett meddelande på sin sajt. Det var Hermitage Capital Management (HCM), med Bill Browder i spetsen, som i oktober lämnade in en brottsanmälan.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.