Dagens PS > Ekonomi

Monday, 15 October, 19:54

Dagens PS - 26 okt 17 kl. 08:54

Expertlarm: Dolt skuldberg hotar bostadsköpare”Många privatpersoner vet inte om”, säger fastighetsprofessor Stellan Lundström. Pressade Oscar Properties – som nyligen vinstvarnade, vilket DagensPS har skrivit om tidigare – har i flera fall högalåni föreningarna för dess nya bostadsprojekt, visar en granskning som SvD Näringsliv publicerar i torsdagens utgåva. ”Skuldberg” som bostadsköpare ofta inte känner till och som kan vara svåra att upptäcka, enligt tidningen. Ett exempel är fastighetsutvecklarens projekt 79 & Park på Gärdet i Stockholm som har skulder på över 300 miljoner kronor, eller nära 24.000 kronor per kvadratmeter.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Stellan Lundström, Oscar Properties, DagensPS, SvD Näringsliv, Gärdet, Stockholm, Norra Tornen, Vasastan, Innovationen, KTH, Svenskan, Properties, Helix, SvD, Stockholms, Expertlarm, Dagensps

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Expertlarm, Dolt, skuldberg, hotar, bostadsköpare
SR - 01 aug 11 kl. 12:13

Grekiskt skuldberg hotar tysk läkemedelsindustri

Grekiska sjukhus och vårdinrättningar har sedan flera år ett berg av obetalda räkningar till den tyska läkemedelsindustrin. Och frågan är hur läkemedelsföretagen ska få betalt när besparingspaketen når den grekiska sjukvården..

Dagens PS - 21 nov 17 kl. 12:24

Riksbanken: Det hotar svensk ekonomi

Farhågorna baserar på omfattande data. Enligt Riksbanken är hushållens skuldberg det största hotet mot svensk ekonomi. Det skriver Karl Blom och Peter van Santen, verksamma vid Riksbankens avdelning för finansiell stabilitet, i en ekonomisk kommentar, uppger Nyhetsbyrån Direkt.

TA - 17 jun 14 kl. 10:04

Statsbankrutt hotar Argentina igen

Argentina hotas åter av en statsbankrutt, sedan en domstol i USA gått på långivarnas linje i en utdragen rättstvist.President Cristina Fernández kallar långivarna "gamar", men lovar att betala.
Bland investerare är dock tilltron till argentinska löften inte stor.

Kristianstadsbladet - 17 jun 14 kl. 10:04

Statsbankrutt hotar Argentina igen

Argentina hotas åter av en statsbankrutt, sedan en domstol i USA gått på långivarnas linje i en utdragen rättstvist.President Cristina Fernández kallar långivarna "gamar", men lovar att betala.
Bland investerare är dock tilltron till argentinska löften inte stor.

BT - 17 jun 14 kl. 10:04

Statsbankrutt hotar Argentina igen

Argentina hotas åter av en statsbankrutt, sedan en domstol i USA gått på långivarnas linje i en utdragen rättstvist. President Cristina Fernández kallar långivarna "gamar", men lovar att betala.Bland investerare är dock tilltron till argentinska löften inte stor.

Dagens PS - 25 okt 17 kl. 08:43

Dolt boprisfall redan här: ”Kan bli en kris”

Ras på upp till 15 procent syns ännu inte i officiell statistik. Och det är bara början, varnar flera tunga branschexperter. Som DagensPS rapporterat om tidigare har mäklare vittnat om en trög bostadsmarknad under hösten och när det gäller priserna, som vi också berättat om, har utvecklingen stagnerat.

Sydsvenskan - 27 mar 11 kl. 01:30

Dåligt söksystem hotar forskning

Foto: Karl Melander
Forskare och bibliotekarier riktar hård kritik mot universitetets nya söksystem för vetenskapliga artiklar. -?Utan Google skulle vi få lägga ner verksamheten just nu, säger Martin Hall, docent i statsvetenskap.

YLE - 22 jan 17 kl. 06:30

Du kan be Google ta bort sökresultat om dig själv - men hemlig behandling hotar yttrandefriheten, säger professor

Det har i närmare tre års tid varit möjligt för EU-medborgare att ta bort sökresultat om sig själva från sökrobotar såsom Google. Beslutet om huruvida en viss länk ska tas bort eller inte fattas av sökföretagen själva utan insyn utifrån. När en viss spansk medborgare googlade sig själv år 2009 så var han inte nöjd med det han såg.

Trelleborgs Allehanda - 05 jun 13 kl. 16:35

Göteborgsoperan förnekar "dolt konto"


Göteborgs-Posten har de senaste dagarna granskat Göteborgsoperan. Bland annat har tidningen skrivit att delar av intäkterna från operans biljettförsäljning ska ha gått till ett "dolt konto" via en fond som enligt GP inte längre finns.GP skriver att pengarna, som gått till stipendier och personalutveckling, därmed inte redovisats som intäkter.

Helsingborgs Dagblad - 24 jan 11 kl. 08:26

Ängelholmarnas skuldberg växer

Ängelholmarnas skuldberg växer och ligger i dag på nästan 200 miljoner kronor. På tio i topp-listan hittas bara medelålders män och värst är en 60-åring med drygt 32,5 miljoner i skuld..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 7 timmar sedan

Sparekonom: Volatil men stark börs

Danske Bank tror att volatiliteten på marknaden sannolikt är här för att stanna men man förväntar sig fortfarande att aktier står högre om tolv månader. Det framgår av en artikel från sparekonomen Maria Landeborn på bankens nyhetsportal Nextconomy. På makrosidan är det tunt de närmaste dagarna, varför fokus kommer istället att ligga på kvartalsrapporterna.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Razzia mot Opel i Tyskland

Polis och åklagare har genomfört razzior mot Opels anläggningar i Rüsselsheim och Kaiserslautern, enligt tyska Bild. Det hela ska vara relaterat till fusk med dieselutsläpp och nära 100 000 bilar ska vara påverkade, skriver Reuters. Opel ingår i franska fordonskoncernen PSA Group..

Dagens PS - 7 timmar sedan

PS-podden möter en orädd röst

Hans hem fylldes av socialt missanpassade under hans uppväxt. Föräldrarna lät hemmet bli en fristad för många olika sorters utslagna.  Deras ständiga avsägande av det egna ansvaret kom att prägla Johan Stael von Holstein genom hela livet.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Tjejers teknikintresse i rampljuset

Hög stämning när initiativ som bidragit till att inspirera tjejer mot ett teknikintresse uppmärksammades. På galan Womengineer Awards, som firar tio år i år, träffades i fredags många av landets framstående personer och organisationer för att fira initiativ som verkat för att stärka tjejers teknikintresse. Galan som lockade 200 gäster hölls på Citykonferensen Ingenjörshuset i Stockholm.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Ericsson-affärer bakom EKN-rekord

Mellan januari och augusti i år fördubblades Exportkreditnämndens (EKN) garantivolym jämfört med förra året, varav merparten förklaras av garantier till två av Ericssons kunder. Det rapporterar Dagens industri. Det rör sig om en garantivolym på 3,5 miljarder dollar, kopplat till två stora amerikanska telekomaffärer.

Dagens PS - 9 timmar sedan

VD får sparken – aktien rasar

Beskedet om vd-bytet gav omedelbar effekt på aktiemarknaden. Det är biotechbolaget Medivirs vd Christine Lind som tvingas lämna sin stol med omedelbar verkan. Det framgår i ett pressmeddelande.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Aktie faller som en sten på börsen

Getinge rasar 15 procent i inledningen efter reservering för skadeståndskrav. Medicinteknikbolaget Getinge reserverar 1,8 miljarder kronor för förväntade kostnader med anledning av ett skadeståndskrav i USA och Kanada riktat mot dotterbolaget Atrium Medical. Det framgår av ett pressmeddelande.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Ledarkollen: Förbjud telefonförsäljning

I dag handlar ledarkollen om Alliansens hyckleri, ungdomars brottslighet, svensk inrikespolitik och telefonförsäljning. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt. Alliansens hyckleri gällande SD DI skriver om hyckleriet i svensk politik: ”Om man anser att SD på allvar hotar svensk demokrati är de politiska vägvalen enkla.

Dagens PS - 11 timmar sedan

SAS ställde in 52 flygningar

Det var i torsdags och flygbolaget utmärkte sig därmed i Europa. Inget annat flygbolag i Europa ställde nämligen in så många flygningar under just den dagen. Under två dagar ställde SAS in sammanlagt 86 flygningar.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Elbilen snart lika billig som dieselbilen

Expert tror att prisnivåerna jämnas ut inom en mycket snar framtid. ”Som det ser ut just nu känns det som att vi kommer att se en utjämning väldigt snart. Vi kommer säkert att ha ett likvärdigt pris mellan elbil och dieselbil inom två till tre år”, säger Sofia Forsling, ansvarig för partnerskap på bilåterförsäljaren Wayke, till Dagens Industri.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.