DI > Ekonomi

Thursday, 19 April, 11:40

Liknande nyheter

Taggar: Arbetsförmedlingen, sågasi , utredning
DI - 06 jun 12 kl. 15:06

Arbetsförmedlingen sågas för Saab-agerande

Ett avtal som i praktiken inte betyder någonting alls. Så beskriver TSL Trygghetsfondens vd Tomas Petti avtalet med Arbetsförmedlingen som skulle ge fler uppsagda jobb eller utbildning. Det skriver Nliv.

Alliansfritt Sverige - 14 feb 14 kl. 14:29

Som man frågar får man svar – före detta Timbroit ska utreda Arbetsförmedlingen

Regeringen tänker göra en grundläggande utredning av Arbetsförmedlingen. Ett lovvärt intiativ av en myndighet som inte fungerar speciellt bra. Det finns däremot olika sätt att ta sig an en utredning.

Alliansfritt Sverige - 30 mar 14 kl. 14:25

Regeringens utredare visar deras otydlighet mot arbetsförmedlingen – men försök säga det till Svantesson

Regeringens utredare Anne Marie Qvartoft har presenterat en utredning de gjort med Arbetsförmedlingen. Det har visat sig att komplicerade regelverk, otydligt ansvar, och dålig kontroll gör det svårt att hindra fusket med bidragen till företagare som anställer arbetslösa. Kort sagt, det är krångligt och finns risk för fusk.

BT - 30 aug 14 kl. 15:17

Kapplöpning om Arbetsförmedlingen

Båda blocken presenterar nya satsningar på Arbetsförmedlingen. Regeringen ska utöka anslaget med 300 miljoner under de kommande två åren, medan Socialdemokraterna vill starta om verksamheten helt och hållet.Enligt lördagens utspel från S ska man besluta om en nystart för Arbetsförmedlingen direkt efter ett eventuellt regeringsskifte.

SN - 29 okt 14 kl. 08:57

Arbetsförmedlingen lägger ner 100 kontor

Arbetsförmedlingen (AF) lägger ner 100 kontor när myndigheten reformeras, uppger generaldirektören Mikael Sjöberg på DN debatt.Han skriver att förmedlingskontoren "inte alltid är den självklara platsen för att möta de sökande och arbetsgivarna". Därför ska man jobba mer flexibelt och mobilt, och möta människor till exempel över nätet.

BT - 29 okt 14 kl. 16:16

Arbetsförmedlingen ska reformeras

Arbetsförmedlingens generaldirektör Mikael Sjöberg ger kritikerna rätt i att AF inte lyckas med sin kärnuppgift: att förmedla jobb. Nu inleds därför ett förnyelsearbete för att skapa en effektiv myndighet. Men Svenskt Näringsliv vill se större förändringar.

Barometern - 26 aug 13 kl. 07:22

Arbetsförmedlingen: "Kan finnas glapp i systemet"

Arbetsförmedlingen säger att man försöker filtrera ut oseriösa annonser på Platsbanken, men att det kan finnas luckor i systemet. ? Det som blir vanligare är något som kallas annonsera direkt vilket innebär att företaget själva går in i vårt datasystem och anmäler en plats.

Helsingborgs Dagblad - 21 dec 15 kl. 08:31

Kritik mot Arbetsförmedlingen

Arbetsförmedlingen är dålig på att anpassa utbildningsinsatser för att tillgodose regionala och lokala behov, enligt en rapport från Riksrevisionen."Arbetsförmedlingen har inte fullt ut lyckats med utmaningen att erbjuda utbildningar som motsvarar både de arbetssökandes och arbetsgivarnas behov", skriver Riksrevisionen i ett pressmeddelande.Undersökningen visar även att upp till en tredjedel av utbildningarna i enskilda län gäller yrkesområden där kompetensen inte efterfrågas.

Sydsvenskan - 07 nov 13 kl. 06:30

Den inre marknaden. När valet står mellan änglar och Arbetsförmedlingen.

Förr i Sverige behövde småbönder stå på god fot med hustomtar som annars stjälpte i stället för att hjälpa. Byns kloka gumma stöttade i förhandlingarna. Idag har hon ersatts av helare och medier vars tjänster går ut på samma sak som den traditionella folktrons riter: en känsla av trygghet måste skapas i en värld där inte mycket går att förutsäga.

SR - 18 mar 15 kl. 16:21

Ny utredning av Arbetsförmedlingen

Riksdagen har uppmanat regeringen att återuppta den översyn av Arbetsförmedlingen som regeringen har lagt ned. Men i dag beslutar regeringen i stället om en ny analys av Arbetsförmedlingen som Statskontoret ska göra..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Leovegas rusar till plus för året efter nya siffror

Spelbolaget Leovegas klättrar tvåsiffrigt efter att ha offentliggjort nya finansiella mål. Därmed är aktien tillbaka på plus för året..

DI - 15 minuter sedan

Räntor och valutor: Pundet tappar

Europaräntorna handlas på högre nivåer under torsdagsförmiddagen, medan börserna är blandade med en lätt dragning uppåt. Dollarindex visar små nettoförändringar, medan oljan fortsätter uppåt..

DI - 15 minuter sedan

Kina inleder 5G-tester

Kinesiska telekomoperatörer inleder tester av 5G i 16 större städer efter att nödvändiga godkännanden inkommit från kinesiska regulatoriska myndigheter. Det rapporterar Technode..

DI - 30 minuter sedan

Fem trender ger hälsoboom på börserna

Ett antal globala megatrender samverkar till att hälso- och sjukvårdssektorn fortsätter växa snabbare än världsekonomin. ”Sektorn ger en markant överavkastning”, säger Anders Hallberg på fondbolaget Healthinvest Partners..

DI - 30 minuter sedan

Skatteverket: Här är de vanligaste misstagen i deklarationen

Fler än hälften har ännu inte deklarerat – och än är det gott om tid. Men se upp för fallgroparna. Här är de vanligaste misstagen i deklarationen, enligt Skatteverket.

DI - 30 minuter sedan

Betsson rekryterar från Svenska Spel

STOCKHOLM (Direkt) Betsson har rekryterat Peter Zäll som strategichef och ansvarig för den svenska marknaden, med start 1 maj. Peter Zäll var fram till i höstas chef för produkter och marknader för Svenska Spel. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 30 minuter sedan

OP Equities sänker Ericsson

OP Equities sänker sin rekommendation för Ericsson till neutral från öka. Riktkursen är oförändrat 55 kronor. Det framgår av Bloomberg..

DI - 30 minuter sedan

Morgan Stanley: Nordea Europas billigaste finansaktie

Nordea-aktien ser allt attraktivare ut och sållas ut som den billigaste finansaktien i Europa. Punkten med maximal pessimism kan antas vara nära efter omkring det senaste årets stora nedrevideringar av vinstestimaten..

DI - 45 minuter sedan

Investor går ur Alligator Bioscience helt

Investor har sålt av sitt resterande innehav i forskningsbolaget Alligator Bioscience..

DI - 1 timme sedan

Tungt tapp för detaljhandeln i Storbritannien

Den brittiska detaljhandelns försäljningsvolym, inklusive bensin, sjönk 1,2 procent i mars, jämfört med föregående månad. Jämfört med samma månad föregående år ökade försäljningen 1,1 procent..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.