DI > Ekonomi

Wednesday, 24 October, 06:48

DI - 25 okt 17 kl. 08:41

Arbetsförmedlingen sågas i utredningArbetsförmedlingen får bottenbetyg för sitt arbete med vägledning till utbildning och jobb i en ny statlig utredning. Det rapporterar Ekot..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Ekot

Dela artikeln

84 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Arbetsförmedlingen, sågasi , utredning
DI - 06 jun 12 kl. 15:06

Arbetsförmedlingen sågas för Saab-agerande

Ett avtal som i praktiken inte betyder någonting alls. Så beskriver TSL Trygghetsfondens vd Tomas Petti avtalet med Arbetsförmedlingen som skulle ge fler uppsagda jobb eller utbildning. Det skriver Nliv.

GöteborgsPosten - 21 apr 18 kl. 05:00

Chef på Arbetsförmedlingen avskedad efter utredning om sextrakasseri

En chef på Arbetsförmedlingen i Göteborg avskedades från sin tjänst förra fredagen. Två anställda hade anmält honom honom för sextrakasserier "vid upprepade tillfällen" förra våren..

Alliansfritt Sverige - 14 feb 14 kl. 14:29

Som man frågar får man svar – före detta Timbroit ska utreda Arbetsförmedlingen

Regeringen tänker göra en grundläggande utredning av Arbetsförmedlingen. Ett lovvärt intiativ av en myndighet som inte fungerar speciellt bra. Det finns däremot olika sätt att ta sig an en utredning.

Alliansfritt Sverige - 30 mar 14 kl. 14:25

Regeringens utredare visar deras otydlighet mot arbetsförmedlingen – men försök säga det till Svantesson

Regeringens utredare Anne Marie Qvartoft har presenterat en utredning de gjort med Arbetsförmedlingen. Det har visat sig att komplicerade regelverk, otydligt ansvar, och dålig kontroll gör det svårt att hindra fusket med bidragen till företagare som anställer arbetslösa. Kort sagt, det är krångligt och finns risk för fusk.

BT - 30 aug 14 kl. 15:17

Kapplöpning om Arbetsförmedlingen

Båda blocken presenterar nya satsningar på Arbetsförmedlingen. Regeringen ska utöka anslaget med 300 miljoner under de kommande två åren, medan Socialdemokraterna vill starta om verksamheten helt och hållet.Enligt lördagens utspel från S ska man besluta om en nystart för Arbetsförmedlingen direkt efter ett eventuellt regeringsskifte.

SN - 29 okt 14 kl. 08:57

Arbetsförmedlingen lägger ner 100 kontor

Arbetsförmedlingen (AF) lägger ner 100 kontor när myndigheten reformeras, uppger generaldirektören Mikael Sjöberg på DN debatt.Han skriver att förmedlingskontoren "inte alltid är den självklara platsen för att möta de sökande och arbetsgivarna". Därför ska man jobba mer flexibelt och mobilt, och möta människor till exempel över nätet.

BT - 29 okt 14 kl. 16:16

Arbetsförmedlingen ska reformeras

Arbetsförmedlingens generaldirektör Mikael Sjöberg ger kritikerna rätt i att AF inte lyckas med sin kärnuppgift: att förmedla jobb. Nu inleds därför ett förnyelsearbete för att skapa en effektiv myndighet. Men Svenskt Näringsliv vill se större förändringar.

Barometern - 26 aug 13 kl. 07:22

Arbetsförmedlingen: "Kan finnas glapp i systemet"

Arbetsförmedlingen säger att man försöker filtrera ut oseriösa annonser på Platsbanken, men att det kan finnas luckor i systemet. ? Det som blir vanligare är något som kallas annonsera direkt vilket innebär att företaget själva går in i vårt datasystem och anmäler en plats.

Helsingborgs Dagblad - 21 dec 15 kl. 08:31

Kritik mot Arbetsförmedlingen

Arbetsförmedlingen är dålig på att anpassa utbildningsinsatser för att tillgodose regionala och lokala behov, enligt en rapport från Riksrevisionen."Arbetsförmedlingen har inte fullt ut lyckats med utmaningen att erbjuda utbildningar som motsvarar både de arbetssökandes och arbetsgivarnas behov", skriver Riksrevisionen i ett pressmeddelande.Undersökningen visar även att upp till en tredjedel av utbildningarna i enskilda län gäller yrkesområden där kompetensen inte efterfrågas.

Sydsvenskan - 07 nov 13 kl. 06:30

Den inre marknaden. När valet står mellan änglar och Arbetsförmedlingen.

Förr i Sverige behövde småbönder stå på god fot med hustomtar som annars stjälpte i stället för att hjälpa. Byns kloka gumma stöttade i förhandlingarna. Idag har hon ersatts av helare och medier vars tjänster går ut på samma sak som den traditionella folktrons riter: en känsla av trygghet måste skapas i en värld där inte mycket går att förutsäga.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Nordea sämre än väntat – utmanade tredje kvartal enligt vd

Nordea redovisade ett rörelseresultat på 866 miljoner euro. Analytikerna hade i snitt väntat sig ett rörelseresultat på 930 miljoner euro enligt Infront Datas sammanställning. .

DI - 15 minuter sedan

Japans inköpschefsindex för industrin ökade i oktober

Japans inköpschefsindex för industrin ökade i oktober..

DI - 15 minuter sedan

Tokyobörsen på 13-månaderslägsta i nervös och omväxlande handel

Asienbörserna utvecklades blandat på onsdagen efter den tunga tisdagen. Topixindex noterade 1.650-nivån för första gången sedan förra hösten, efter att oljan backade från 80 till 76 dollar fatet under tisdagen.

DI - 15 minuter sedan

Bygginvesteringarna vändas vända ned 2019

Bygginvesteringarna i Sverige väntas öka med 2 procent 2018 och minska med 3 procent 2019..

DI - 45 minuter sedan

Upplagt för blixtrekyl i hårdblankade aktien

Inför rapporten på torsdag har bostadsbyggaren seglat upp som en av börsens allra mest blankade aktier.  Efter rapporten är det upplagt för snabb kursrekyl när blankarna måste täcka sina positioner..

DI - 1 timme sedan

Saab inleder samarbete för att tillverka nederländsk ubåt

Försvarsföretaget Saab inleder ett samarbete med det nederländska varvet Damen Shipyards Group..

DI - 1 timme sedan

Atlas Copcos vd: Nya kraven "ställer till med ett helsike"

Digitalisering och automation skapar nya utmaningar och möjligheter för svensk industri. De ökade kraven på kundanpassning ”ställer till med ett helsike i produktionen”, säger Atlas Copcos vd Mats Rahmström på Di:s konferens Industri 4.0..

DI - 1 timme sedan

Detta händer onsdag 24 oktober

Onsdagen blir en intensiv rapportdag med Nordea först ut redan 06.30. Intressanta rapporter också från Betsson, Boliden, Bonava och Nolato.

DI - 8 timmar sedan

Sju tips för att bygga drömföretaget

Våga dumpa kunder, sätt priserna på en hög nivå redan från start och håll järnfokus på visionen. Här är råden för att bygga det bolag som du drömmer om. .

DI - 8 timmar sedan

Svenskarna: Därför vågar vi inte bli företagare

Starta bolag står högt i kurs på svenskarnas drömlista. Ändå avstår majoriteten från att bli företagare. Anledningen?Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.