Dagensanalys.se > Ekonomi

Monday, 18 December, 19:32

Dagensanalys.se - 24 okt 17 kl. 09:31

Idag lanseras Apple Pay i SverigeBekräftade uppgifter från Apple gör gällande att deras betaltjänst Apple Pay idag lanseras i Sverige, Finland och Danmark. Ett avtal har slutits med Nordea och det går från och med idag att betala med Apple Pay på bland annat Pressbyrån, 7-Eleven och Elgiganten. Apple Pay är en kontaktlös typ av betalning där dina kortuppgifter finns lagrade i appen Wallet, och du bekräftar betalningen med telefonens fingeravtrycksläsare. Men att kunna betala i butiker menar Apple är inte nog. De håller just nu på med en Swish-liknande funktion för att kunna föra över pengar mellan privatpersoner genom att använda Siri eller iMessage.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Apple Pay, Sverige, Apple, Danmark, Nordea, Pressbyrån, eleven, Elgiganten, Pay, Wallet, Swish, Siri, Imessage, Apple Pay Cash, Apples, NFC, Londons, Norden

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Idag, lanseras, Apple, Payi , Sverige
Dagensanalys.se - 07 nov 17 kl. 22:41

Nu lanseras Apple Pay Cash som Beta

Nu lanseras Swish-konkurrenten Apple Pay Cash som gör det möjligt att skicka pengar till vänner. Med iOS 11.2 Beta lanserar Apple funktionen Apple Pay Cash som gör det möjligt att skicka pengar till dina vänner.

Expressen - 24 okt 17 kl. 11:28

Sverigepremiär för Apple Pay

I dag, tisdag, lanseras Apple Pay i Sverige – med betallösningen kan du handla med din Iphone i stället för med korten. Bland andra Nordea, Mastercard och Visa och Izettle stöder redan betalformen. –Med lanseringen av Samsung Pay i april och nu Apple Pay kommer contactless förhoppningsvis även ta fart i Sverige, säger Johan Bendz, strategi- och kommunikationschef hos IZettle.

IDG - 17 maj 17 kl. 16:03

Nästa europeiska land som får Apple Pay: Italien


Nu kan även Italien betala för saker med mobilen eller Apple Watch. Under onsdagen lanseras Apple Pay i Italien..

IDG - 08 jun 15 kl. 20:10

Nu kommer Apple Pay till Storbritannien


Som ryktena hade sagt meddelade Apple idag att Apple Pay kommer till Storbritannien, med åtta stora banker vid lanseringen..

PrivataAffärer - 09 aug 17 kl. 13:17

Resurs ser gärna Apple Pay i Norden för att stötta marknaden

Resurs välkomnar uppgifterna om att Apples mobilbetalningstjänst, Apple Pay, kan komma att lanseras i Norden. Det efter att Samsung lanserat sin motsvarande tjänst Samsung Pay i regionen tidigare i år. Med dessa två aktörer kommer sannolikt....

IDG - 16 okt 14 kl. 19:16

Apple släpper Apple Pay den 20 oktober

Apples nya mobila betalningsmetod, Apple Pay, lanseras inom kort i USA - redan den 20:e oktober..

IDG - 18 dec 15 kl. 06:05

Apple Pay lanseras i Kina


Tack vare ett samarbetsavtal med China Unionpay kommer Apple Pay att erbjudas i Kina nästa år..

IDG - 16 feb 16 kl. 15:44

Apple Pay kommer till Kina på torsdag - på väg till Frankrike


Industrial and Commercial Bank of China har bekräftat uppgifter om att Apple Pay kommer lanseras i Kina på torsdag, och från Frankrike kommer rykten om lansering där..

Dagensanalys.se - 26 okt 17 kl. 14:27

Så här fungerar Apple Pay – med mobilen, klockan och på nätet

Nyfiken på hur Apple Pay faktiskt fungerar. Då ska du spana in det här videoklippet som visar hur det går till i Sverige när du betalar med Apple Pay. Läs också: Nu är Apple Pay lanserad i Sverige Du bara lägger mobilen på terminalen och godkänner med ditt fingeravtryck.

IDG - 07 mar 17 kl. 08:57

Apple Pay har släppts i Irland


Apple ser ut att trappa upp takten på utrullningen av Apple Pay. Idag lanserades tjänsten i Irland..

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 2 timmar sedan

Behöver du hjälp med att skriva texter?

Behöver du hjälp med att skriva blogginlägg, debattartiklar eller pressmeddelanden? Textbyrån Connected Work hjälper dig att ta fram effektiva texter. Det är inte alltid lätt att hitta tiden som behövs för att själv producera relevanta och träffsäkra texter.

Dagensanalys.se - 4 timmar sedan

Så här känns det att åka i en självkörande bil

Om du någonsin undrat hur det känns att åka med i en självkörande bil så ska du titta på det här videoklippet. Verkar inte så bra för de som har lätt för att bli åksjuka. Trots att självkörande bilar har långt kvar innan de tar över våra vägar är det en helt underbar utveckling som jag själv ser mycket fram emot.

Dagensanalys.se - 5 timmar sedan

Nintendo vill satsa ännu mer på mobilspel

Nintendo gasar på och tänker satsa ännu mer på mobilspel, det visar uppgifter från The Wall Street Journal. Nintendo har endast släppt ett fåtal mobilspel, senaste Animal Crossing: Pocket Camp, men nu kommer alltså uppgifter om att de planerar att skapa betydligt fler spel för mobilen. Enligt The Wall Street Journal kommer speljätten att inleda samarbeten med flera utvecklare av mobilspel för att kunna släppa ännu fler spel.

Dagensanalys.se - 5 timmar sedan

Facebook straffar klickbete

Snart inför Facebook sätt att motverka spammiga inlägg som uppmanar andra att gilla, dela, kommentera… Till exempel inlägg med uppmaningen gilla detta och var med om att vinna… kommer att uppfattats som klickbete och kommer straffas i algoritmerna. Alla typer av klickbete som vill utnyttja algoritmerna i nyhetsflöden genom att uppmana andra att göra saker för att öka engagemanget för att få en större räckvidd kommer att få lägre score i Facebook algoritmerna. Läs allt om nyheten på Facebook Newsroom.

Dagensanalys.se - 5 timmar sedan

Vill du vara med och utveckla Arbetsförmedlingens webbtjänster

Arbetsförmedlingen söker en webbanalytiker Du får arbeta med att analysera hur Arbetsförmedlingens webbtjänster används av både deras partners och arbetsgivarkunder. Den kvantitativa dataanalysen är en del av utvecklingen av Arbetsförmedlingens digitala tjänster så att innehållet i alla kanaler ständigt skall kunna förbättras. I dina arbetsuppgifterna ingår att: – Samla och bearbeta data i webbanalysverktyg
– Ta ut mätvärden och indikatorer som driver försäljning och konvertering
– Sammanställa insikter och data och ge förslag på åtgärder till förbättringar Kvalifikationer för tjänsten Du skall ha en relevant högskoleutbildning och erfarenhet av liknande arbete där du införskaffat dig förståelse för mätdata, trafik, annonsering, in

Dagensanalys.se - 6 timmar sedan

4 trender inom digital media som du kommer se under 2018

Mot slutet av året vill alla branscher trendspana mot nästa år, och så även mediavärlden. Tidningen Adweek gjorde nyligen ett reportage om vilka trender vi kan förväntas se inom den digitala mediavärlden under 2018. Det har varit ett tufft år för de digitala mediakanalerna under 2017.

Dagensanalys.se - 6 timmar sedan

Är du intresserad av Bilar och Motorcyklar?

Spana in nya MotorWorld.se som skriver spännande nyheter om både motorcyklar och bilar. Här kommer du till MotorWorld.

Dagensanalys.se - 6 timmar sedan

Google Chrome tystar ljudet i videoklipp som autospelas

Då var det återigen dags för Google att städa upp på internet med sin webbläsare Chrome. Den här gången är det ljudet i auto-spelande videoklipp och pop-up-rutor som kastas i soporna. Med Chrome 64 Beta slipper du höra videoklipp i bakgrunden som slås på med automatik när du besöker en sida.

Dagensanalys.se - 6 timmar sedan

Bestäm var du publicerar dina inlägg på Facebook

Förra veckan berättade vi att Facebook testade en funktion att kunna välja vem som ser de kommentarer du lämnar på ett inlägg. Nu kommer uppgifter om att plattformen även håller på att testa möjligheten att begränsa var dina inlägg syns. Målet är att få fler att göra inlägg när de tydligare kan styra var de publiceras.

Dagensanalys.se - 6 timmar sedan

Är Red Bull Världens största mediebolag inom extremsport?

Visste ni att sportdrycksföretaget Red Bull själva säger att de är ett mediebolag och att de har ett samarbete med GoPro där de delar sina intäkter. Red Bull är ett spännande företag som går sin egen väg, jag har följt deras YouTube-kanal som har gått på 5 miljoner prenumeranter till 6,653,938 subscribers idag. Det senaste är att de har skapat en egen digital TV-kanal redbull.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.