Dagensanalys.se > Ekonomi

Friday, 23 March, 00:18

Dagensanalys.se - 24 okt 17 kl. 09:31

Idag lanseras Apple Pay i SverigeBekräftade uppgifter från Apple gör gällande att deras betaltjänst Apple Pay idag lanseras i Sverige, Finland och Danmark. Ett avtal har slutits med Nordea och det går från och med idag att betala med Apple Pay på bland annat Pressbyrån, 7-Eleven och Elgiganten. Apple Pay är en kontaktlös typ av betalning där dina kortuppgifter finns lagrade i appen Wallet, och du bekräftar betalningen med telefonens fingeravtrycksläsare. Men att kunna betala i butiker menar Apple är inte nog. De håller just nu på med en Swish-liknande funktion för att kunna föra över pengar mellan privatpersoner genom att använda Siri eller iMessage.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Apple Pay, Sverige, Apple, Danmark, Nordea, Pressbyrån, eleven, Elgiganten, Pay, Wallet, Swish, Siri, Imessage, Apple Pay Cash, Apples, NFC, Londons, Norden

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Idag, lanseras, Apple, Payi , Sverige
Dagensanalys.se - 07 nov 17 kl. 22:41

Nu lanseras Apple Pay Cash som Beta

Nu lanseras Swish-konkurrenten Apple Pay Cash som gör det möjligt att skicka pengar till vänner. Med iOS 11.2 Beta lanserar Apple funktionen Apple Pay Cash som gör det möjligt att skicka pengar till dina vänner.

Expressen - 24 okt 17 kl. 11:28

Sverigepremiär för Apple Pay

I dag, tisdag, lanseras Apple Pay i Sverige – med betallösningen kan du handla med din Iphone i stället för med korten. Bland andra Nordea, Mastercard och Visa och Izettle stöder redan betalformen. –Med lanseringen av Samsung Pay i april och nu Apple Pay kommer contactless förhoppningsvis även ta fart i Sverige, säger Johan Bendz, strategi- och kommunikationschef hos IZettle.

IDG - 17 maj 17 kl. 16:03

Nästa europeiska land som får Apple Pay: Italien


Nu kan även Italien betala för saker med mobilen eller Apple Watch. Under onsdagen lanseras Apple Pay i Italien..

IDG - 08 jun 15 kl. 20:10

Nu kommer Apple Pay till Storbritannien


Som ryktena hade sagt meddelade Apple idag att Apple Pay kommer till Storbritannien, med åtta stora banker vid lanseringen..

Dagensanalys.se - 20 feb 18 kl. 11:50

Nu får 5.000 nordiska e-handlare tillgång till Apple Pay

Apple Pay lanserades förra året i Norden, men ännu så länge har mycket få betalningsaktörer implementerat tekniken i sina system. Nu meddelar onlinebetalningsfirman Clearhaus att de inför stöd för Apple Pay, vilket innebär att 5.000 nordiska e-handlare nu kommer ha tillgång till den nya betalningsmetoden.

PrivataAffärer - 09 aug 17 kl. 13:17

Resurs ser gärna Apple Pay i Norden för att stötta marknaden

Resurs välkomnar uppgifterna om att Apples mobilbetalningstjänst, Apple Pay, kan komma att lanseras i Norden. Det efter att Samsung lanserat sin motsvarande tjänst Samsung Pay i regionen tidigare i år. Med dessa två aktörer kommer sannolikt....

IDG - 16 okt 14 kl. 19:16

Apple släpper Apple Pay den 20 oktober

Apples nya mobila betalningsmetod, Apple Pay, lanseras inom kort i USA - redan den 20:e oktober..

IDG - 18 dec 15 kl. 06:05

Apple Pay lanseras i Kina


Tack vare ett samarbetsavtal med China Unionpay kommer Apple Pay att erbjudas i Kina nästa år..

IDG - 16 feb 16 kl. 15:44

Apple Pay kommer till Kina på torsdag - på väg till Frankrike


Industrial and Commercial Bank of China har bekräftat uppgifter om att Apple Pay kommer lanseras i Kina på torsdag, och från Frankrike kommer rykten om lansering där..

IDG - 24 feb 18 kl. 11:04

Apple Pay Cash ser ut att snart lanseras internationellt


Användare i Brasilien, Irland och Spanien har upptäckt att Apple Pay Cash nu syns i deras Wallet-appar och verkar alltså vara nära en lansering..

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 1 timme sedan

En digital byteshandel växer fram

Enligt en global studie är konsumenter villiga att dela med sig av information om de kan räkna med att få något tillbaka. 63 procent av millenials (17–35 år) är villiga att dela sin personliga data i utbyte mot ökad personalisering, att jämföra med endast 46 procent av traditionalisterna (över 35 år). Det är en digital byteshandel vi ser växa fram.

Dagensanalys.se - 8 timmar sedan

Marknadsförare är trogna till Facebook tillsvidare

I en tidigare artikel skrev vi om anklagelserna mot Cambridge Analytica och Facebook och hur de stal information från cirka 50 miljoner Facebookanvändare. Följden av denna skandal är att flera tjänstemän från både USA och Europa vill ha mer information om de 1,4 miljarder personer som använder sig av Facebook, och marknadsförare vill detsamma. Om du inte har läst om skandalen så rekommenderar jag att du gör så här (…).

Dagensanalys.se - 9 timmar sedan

Förtroendebarometern: Systembolaget i topp, polisen rekordökar och SVT:s ras fortsätter

Systembolaget fortsatt i topp, SVT:s kräftgång håller i sig och bland annat Ikea, polisen och Moderaterna ökar i förtroende. Dessutom tror 4 av 5 svenskar tror att falska nyheter är vanligt – 13 procent har själv spridit det. Det är några av resultaten av årets Förtroendebarometer som presenterades för tjugoandra året i rad av Medieakademin.

Dagensanalys.se - 10 timmar sedan

Så här lyckades Cambridge Analytica samla in personuppgifter från 50 miljoner användare

En akademiker från Cambridge universitet vid namn Aleksandr Kogan står i centrum av en dataanalytisk skandal. Det Aleksandr trodde vara helt lagligt visade sig vara delvis så men högst omoraliskt. Så vad handlar det hela om?

Dagensanalys.se - 10 timmar sedan

Här är vinnarna i årets Strategy Awards

Igår genomfördes eventet Strategy Awards, som syftar till att sätta planerings- och strategiarbetet i kommunikationskampanjer på kartan. Vinnare i sju olika kategorier skulle utses, dessvärre gick bara sex vinnare hem med priser. Eventet hölls i handelshögskolans anrika lokaler, något som även pekade på den koppling till den akademiska världen som Strategy Awards strävar efter.

Dagensanalys.se - 11 timmar sedan

Netflix sparar miljoner med eget typsnitt

Typsnitt kan vara riktigt dyra att använda, om du har ett globalt företag med en massa användare. Därför har Netflix tagit fram ett eget. Typsnittet heter Netflix Sans och utvecklats av Noah Nathan på Netflix.

Dagensanalys.se - 12 timmar sedan

Drew Barrymore visar att jag har rätt – Crocs är bäst

Den här artikeln är inte helt i linje med våra vanliga artiklar men jag vill bara berätta för omvärlden att Drew Barrymore tycker som jag, i den här reklamfilmen.
Jag har vita (som är mina favoriter) röda och lila Jag älskar mina Crocs och går omkring med dem stolt, när jag kan. Visst blir jag retad men det bryr jag mig inte om, för jag rockar mina Crocs lika bra som Drew Barrymore gör i den här reklamfilmen #ComeAsYouAre..

Dagensanalys.se - 13 timmar sedan

Salesforce spenderar 53 miljarder för att förbättra sina molntjänster

Salesforce satsar stort och köper sin partner Mulesoft för den enorma summan 53 miljarder kronor. Tillsammans är tanken att skapa ett ”supermoln” som de kallar Salesforce Integration Cloud, vilket kommer tillåta företag att komma åt data för att skapa en djupare och mer intelligent kundupplevelse. Salesforce anser att det finns större möjligheter att utveckla bättre produkter och tjänster genom att köpa upp företaget Mulesoft som är känd för att ha skapat en molnplattform där olika api:er går att koppla samman.

Dagensanalys.se - 13 timmar sedan

Inbound marketingbyråer går samman för att bli starkare

Avidly blir namnet på byrån efter sammanslagningen av Doidea, Katalysator och Inbound Norway. – Vi kan nu serva våra kunder på hela den nordiska marknaden och leverera fler kampanjer och tjänster. Med en pan-nordisk byrå blir vårt kunderbjudande mycket starkare – och det med fortsatt 100 procent fokus på inbound, säger Jonaz Kumlander, Doideas grundare, och nu landschef Sverige, i ett pressmeddelande.

Dagensanalys.se - 14 timmar sedan

Egmont fortsätter investera i framtida tillväxt

2017 var ett bra år för Egmont, med ökade tittarandelar och starka innehållsproduktioner. Resultatet före skatt ökade med 13 procent till 753 miljoner SEK. 20 uppköp genomfördes i tillväxtföretag.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.