Dagensanalys.se > Ekonomi

Tuesday, 17 July, 06:12

Dagensanalys.se - 24 okt 17 kl. 09:31

Idag lanseras Apple Pay i SverigeBekräftade uppgifter från Apple gör gällande att deras betaltjänst Apple Pay idag lanseras i Sverige, Finland och Danmark. Ett avtal har slutits med Nordea och det går från och med idag att betala med Apple Pay på bland annat Pressbyrån, 7-Eleven och Elgiganten. Apple Pay är en kontaktlös typ av betalning där dina kortuppgifter finns lagrade i appen Wallet, och du bekräftar betalningen med telefonens fingeravtrycksläsare. Men att kunna betala i butiker menar Apple är inte nog. De håller just nu på med en Swish-liknande funktion för att kunna föra över pengar mellan privatpersoner genom att använda Siri eller iMessage.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Apple Pay, Sverige, Apple, Danmark, Nordea, Pressbyrån, eleven, Elgiganten, Pay, Wallet, Swish, Siri, Imessage, Apple Pay Cash, Apples, NFC, Londons, Norden

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Idag, lanseras, Apple, Payi , Sverige
Dagensanalys.se - 07 nov 17 kl. 22:41

Nu lanseras Apple Pay Cash som Beta

Nu lanseras Swish-konkurrenten Apple Pay Cash som gör det möjligt att skicka pengar till vänner. Med iOS 11.2 Beta lanserar Apple funktionen Apple Pay Cash som gör det möjligt att skicka pengar till dina vänner.

Expressen - 24 okt 17 kl. 11:28

Sverigepremiär för Apple Pay

I dag, tisdag, lanseras Apple Pay i Sverige – med betallösningen kan du handla med din Iphone i stället för med korten. Bland andra Nordea, Mastercard och Visa och Izettle stöder redan betalformen. –Med lanseringen av Samsung Pay i april och nu Apple Pay kommer contactless förhoppningsvis även ta fart i Sverige, säger Johan Bendz, strategi- och kommunikationschef hos IZettle.

IDG - 19 jun 18 kl. 16:08

Apple Pay lanseras i Polen – hos åtta banker


Precis som tidigare utlovat lanseras Apple Pay nu i Polen..

IDG - 17 maj 17 kl. 16:03

Nästa europeiska land som får Apple Pay: Italien


Nu kan även Italien betala för saker med mobilen eller Apple Watch. Under onsdagen lanseras Apple Pay i Italien..

IDG - 08 jun 15 kl. 20:10

Nu kommer Apple Pay till Storbritannien


Som ryktena hade sagt meddelade Apple idag att Apple Pay kommer till Storbritannien, med åtta stora banker vid lanseringen..

Dagensanalys.se - 20 feb 18 kl. 11:50

Nu får 5.000 nordiska e-handlare tillgång till Apple Pay

Apple Pay lanserades förra året i Norden, men ännu så länge har mycket få betalningsaktörer implementerat tekniken i sina system. Nu meddelar onlinebetalningsfirman Clearhaus att de inför stöd för Apple Pay, vilket innebär att 5.000 nordiska e-handlare nu kommer ha tillgång till den nya betalningsmetoden.

PrivataAffärer - 09 aug 17 kl. 13:17

Resurs ser gärna Apple Pay i Norden för att stötta marknaden

Resurs välkomnar uppgifterna om att Apples mobilbetalningstjänst, Apple Pay, kan komma att lanseras i Norden. Det efter att Samsung lanserat sin motsvarande tjänst Samsung Pay i regionen tidigare i år. Med dessa två aktörer kommer sannolikt....

IDG - 16 okt 14 kl. 19:16

Apple släpper Apple Pay den 20 oktober

Apples nya mobila betalningsmetod, Apple Pay, lanseras inom kort i USA - redan den 20:e oktober..

IDG - 18 dec 15 kl. 06:05

Apple Pay lanseras i Kina


Tack vare ett samarbetsavtal med China Unionpay kommer Apple Pay att erbjudas i Kina nästa år..

IDG - 16 feb 16 kl. 15:44

Apple Pay kommer till Kina på torsdag - på väg till Frankrike


Industrial and Commercial Bank of China har bekräftat uppgifter om att Apple Pay kommer lanseras i Kina på torsdag, och från Frankrike kommer rykten om lansering där..

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 10 timmar sedan

VM lyfte TV än en gång när världens samlades runt bollplanen

Att det krävs stora event för att visa på TV-mediets styrka visade återigen fotbolls-vm. Vilket annat media kan vid ett givet tillfälle samla över 160 miljoner tittare. Bakom siffrorna är franska Mediametrie som sammanställt tv-tittande från runt om i världen.

Dagensanalys.se - 9 timmar sedan

En av Sveriges mest erfarna medieforskare: ”Det är inte läsningen som dör ut, det är läsvanorna som förändras”

”Risken är liten för att läsningen i Sverige ska dö ut. Studier påpekar på att äldre människor läser mer böcker än tidigare, medelålders fortsätter med stabila vanor och de yngsta lär sig att samla in den information de behöver och vill ha. Det är istället informationskällorna som förändras.

Dagensanalys.se - 22 timmar sedan

Tre saker att göra på kontoret under sommaren

Va? Sitter du kvar på kontoret fast det är över 30 grader där ute och alla andra ligger på stranden. Livet är helt klart orättvist ibland.

Dagensanalys.se - 22 timmar sedan

Nyhetsbrevet endast på tisdag, torsdag och fredag

Över sommaren minskar vi ned antalet utskick i veckan. Nu får du nyhetsbrevet på tisdagar, torsdagar och sen veckans hetaste på fredagar. Vi vill ju inte vara en pina för din inkorg.

Dagensanalys.se - 22 timmar sedan

Lady Gaga skänker sitt namn till sminkförsäljning online

Musikartisten Lady Gaga satsar sitt namn bakom en ny startup som går under namnet Haus Beauty. En fortsatt trend för kändisar att sälja produkter online med sitt egna namn som varumärke. Trots att bolaget ännu inte sålt ett läppstift har man fått in 90 miljoner kronor i startup-investering av bland andra Lightspeed Venture Partners, som var tidigt inne i Snap, Stitch Fix och Jessica Ablas företag Honest Company.

Dagensanalys.se - 23 timmar sedan

Amazon äter upp den amerikanska marknaden

Om man tittar på USA så är det ett tecken på vad som kommer att hända när Amazon öppnar upp i Sverige. I USA har e-handelsjätten ett totalgrepp på marknaden. Enligt eMarketer kommer Amazon att omsätta 258 miljarder dollar under 2018 i onlineförsäljning.

Dagensanalys.se - Igår: 10:12

Så här ska du informera om cookies på din webb

Post- och telestyrelsen (PTS) har tagit fram vägledning för hur man ska informera om cookies som man använder på sin webbplats. – Vi har bedömt att det är fel tidpunkt för allmänna råd, säger Anna Montelius, jurist på PTS nätsäkerhetsavdelning. Remissinsatser har haft invändningar mot förslaget, samtidigt som nya regler om dataskydd och personlig integritet införs, nu närmast dataskyddsförordningen som trädde i kraft den 25 maj.

Dagensanalys.se - 13 jul 18 kl. 15:18

Youtube känner sig hotad av Twitch

Youtube har börjat stänga ned konton som driver trafik till Twitch. Youtube har sedan långt tillbaka förbjudit marknadsföring av innehåll på Twitch på sin plattform, men det är först nu som man har börjat agera på allvar mot saken. Flera Youtubers har nu uttryckt frustration kring saken, däribland Surny, Linus Tech Tips och Aztrosizt, skriver Polygon..

Dagensanalys.se - 13 jul 18 kl. 15:13

Här är veckans hetaste nyheter

Om du prenumererar på vårt nyhetsbrev så får du varje fredag veckans hetaste nyheter, som du kan se i den här artikeln. Att prenumerera är helt gratis och du gör det i högra kolumnen. Du kan även klicka här för att börja prenumerera.

Dagensanalys.se - 13 jul 18 kl. 10:05

Smart verktyg från Microsoft – en digital whiteboard

Microsoft har tagit fram ett riktigt coolt program för att låta teams jobba tillsammans på en digital Whiteboard. I nedan klipp kan du se hur Microsoft Whiteboard fungerar:  .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.