DI > Ekonomi

Monday, 24 September, 11:51

Liknande nyheter

Taggar: Han blir Bolidens, nästevd
Västerbottens Folkblad - 16 feb 15 kl. 07:57

Bolidens bankgaranti för låg

Bolidens bankgaranti räcker inte – den måste höjas. Naturvårdsverket anser fortfarande att den ekonomiska säkerheten inte är betryggande. Detta gäller för finansieringen av återställningskostnader på Rönnskärsverkens område.

DI - 04 jul 18 kl. 15:33

Bolidens nya vd: Mineralbristen är ett hot

Att byta ut fossila bränslen mot ett effektivt batterisystem är en viktig fråga i arbetet mot en hållbar framtid. Samtidigt är tillgången till mineraler ett problem.  "Menar man allvar med att jobba med de här frågorna måste man prata om hur man ska försörja sig med metaller och det pratar ingen om i dag", säger Bolidens Mikael Staffas.

Dalarnas tidningar - 12 aug 13 kl. 13:55

Evakuerade gruvarbetare återgick till arbetet

En blandning av vattenånga och släckningspulver utlöste brandlarmet i Bolidens gruva i Garpenberg. De fyra arbetare som i en dryg halvtimme satt instängda i en räddningskammare kunde själva köra bil upp ur gruvan när räddningstjänsten konstaterat att det inte var en brand..

DalaDemokraten - 13 aug 13 kl. 05:50

Gruvarbetarna återgick till arbetet

GARPENBERG En blandning av vattenånga och släckningspulver utlöste brandlarmet i Bolidens gruva i Garpenberg. De fyra arbetare som i en dryg ....

DN - 18 sep 13 kl. 07:08

?Ingen sade att slammet var farligt?

De som skulle ta hand om Bolidens gifter i Chile fick aldrig veta hur farligt det var. Med skottkärror och spadar öste de in slammet i en förbränningsugn. ?

HBL - 15 nov 13 kl. 05:21

Fennovoima öppnar för nya ägare

Både Fennovoimas styrelseordförande Pekka Ottavainen och näringsminister Jan Vapaavuori säger sig vara smått besvikna över att flera av kärnkraftsbolagets delägare beslutat att dra sig ur projektet. Huvudsaken är ändå att den inhemska majoriteten är säkrad, konstaterar de.Fennovoima meddelade i går att 45 av företagets 60 delägare har beslutat att gå vidare med planerna på att bygga ett kärnkraftverk i Pyhäjoki strax söder om Brahestad.

Västerbottens Folkblad - 02 feb 17 kl. 20:51

Beskatta flygen – inte vägarna på glesbygden

Hur ska Sverige styras i framtiden? Ja, naturligtvis av en socialdemokratisk regering, annat styre har vi fått nog av. Men för att få fortsatt förtroende måste vägslitageskatten starkt ifrågasättas.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Lista: Flygbolagen som sköter sig sämst

Ett charterbolag puttar ner lågprisbolaget från tronen när det handlar om vilket reseföretag som är sämst på att ge kompensation efter strul. Här är svarta listan över de som missköter sig mest i resebranschen, enligt en undersökning från Vagabond.  .

DI - 15 minuter sedan

Merkel: Vi har fokuserat för mycket på oss själva

Tysklands förbundskansler Angela Merkel lovade på måndagen att försöka lägga de interna stridigheterna i regeringen bakom sig och blicka framåt. "De senaste månaderna så har vi i många fall fokuserat alltför mycket på oss själva. Det måste förändras", sade hon till journalister enligt Bloomberg News..

DI - 15 minuter sedan

Elcowire Group stärker sin position – förvärvar NKT Railway

Elcowire Group är Nordens största tillverkare av kopparvalstråd. Verksamheten finns i Sverige, Tyskland och Kina. Den största enheten, Elektrokoppar i Helsingborg, producerar ca 130 000 ton kopparvalstråd per år.

DI - 45 minuter sedan

Claes Hemberg får nytt uppdrag – "bolaget har vuxit med 100 procent"

Ett drygt halvår efter sortin från Avanza har Claes Hemberg hittat ett nytt uppdrag: styrelseledamot i ett fintechbolag. "Det är spännande. Det här bolaget har vuxit med 100 procent bara det senaste året", berättar han för Di..

DI - 30 minuter sedan

Northvolt vill låna 400 miljoner euro till jättefabriken

Northvolt, som vill bygga en av världens största batterifabriker i Sverige, har ansökt om ett lån 400 miljoner euro. motsvarande 4,1 miljarder kronor, av den Europeiska investmentbanken, EIB. Enligt vd Peter Carlsson är ansökan en del av finansieringen av fabriken i Skellefteå.

DI - 30 minuter sedan

Branschorgan: Handeln står inför en apokalyps

Norrmännens utlandshandel riskerar att leda till en detaljhandelskollaps på hemmaplan, larmar den norska branschorganisationen Virke som presenterat nya prognoser över handeln i Norge..

DI - 45 minuter sedan

Preem skänker pengar till strandstädning

Hållbarhet var ledordet för Preems engagemang på Lysekil Women’s Match, en av världens främsta seglingstävlingar inom matchracing nyligen. Med aktiviteter som uppmuntrade besökarna att tänka till vad de gör med sitt skräp var kopplingen till strandstädning naturlig. Därför väljer Preem att skänka alla intäkter från evenemangsområdet, drygt 12 000 kronor, till organisationen Ren kust..

DI - 45 minuter sedan

Linda Öhrn: Talmansrysaren är här

Rysarvalet till ny talman på måndagen är sumpen där man kan kratta fram en ny regering. .

DI - 45 minuter sedan

AAK AB bjuder in till kapitalmarknadsdag

AAK AB bjuder härmed in analytiker, investerare och media till kapitalmarknadsdag den 21 november på konferenshotellet Eriksberg i Trensum, Blekinge. AAK:s VD och koncernchef Johan Westman kommer tillsammans med finansdirektör Fredrik Nilsson och marknadsdirektör Anne Mette Olesen att uppdatera representanter från finansmarknad och media om AAK:s strategi, verksamhet och finansiella utveckling samt företagets framsteg inom hållbarhetsområdet..

DI - 45 minuter sedan

Stockholmsbörsen: Fingerprint lyfter efter insynsköp

Stockholmsbörsen öppnade något lägre när den nya handelsveckan inleddes. De större Europabörserna handlades också mestadels på minus under måndagsförmiddagen. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.