DI > Ekonomi

Thursday, 22 February, 21:35

Liknande nyheter

Taggar: Han blir Bolidens, nästevd
Västerbottens Folkblad - 16 feb 15 kl. 07:57

Bolidens bankgaranti för låg

Bolidens bankgaranti räcker inte – den måste höjas. Naturvårdsverket anser fortfarande att den ekonomiska säkerheten inte är betryggande. Detta gäller för finansieringen av återställningskostnader på Rönnskärsverkens område.

Dalarnas tidningar - 12 aug 13 kl. 13:55

Evakuerade gruvarbetare återgick till arbetet

En blandning av vattenånga och släckningspulver utlöste brandlarmet i Bolidens gruva i Garpenberg. De fyra arbetare som i en dryg halvtimme satt instängda i en räddningskammare kunde själva köra bil upp ur gruvan när räddningstjänsten konstaterat att det inte var en brand..

DalaDemokraten - 13 aug 13 kl. 05:50

Gruvarbetarna återgick till arbetet

GARPENBERG En blandning av vattenånga och släckningspulver utlöste brandlarmet i Bolidens gruva i Garpenberg. De fyra arbetare som i en dryg ....

DN - 18 sep 13 kl. 07:08

?Ingen sade att slammet var farligt?

De som skulle ta hand om Bolidens gifter i Chile fick aldrig veta hur farligt det var. Med skottkärror och spadar öste de in slammet i en förbränningsugn. ?

HBL - 15 nov 13 kl. 05:21

Fennovoima öppnar för nya ägare

Både Fennovoimas styrelseordförande Pekka Ottavainen och näringsminister Jan Vapaavuori säger sig vara smått besvikna över att flera av kärnkraftsbolagets delägare beslutat att dra sig ur projektet. Huvudsaken är ändå att den inhemska majoriteten är säkrad, konstaterar de.Fennovoima meddelade i går att 45 av företagets 60 delägare har beslutat att gå vidare med planerna på att bygga ett kärnkraftverk i Pyhäjoki strax söder om Brahestad.

Västerbottens Folkblad - 02 feb 17 kl. 20:51

Beskatta flygen – inte vägarna på glesbygden

Hur ska Sverige styras i framtiden? Ja, naturligtvis av en socialdemokratisk regering, annat styre har vi fått nog av. Men för att få fortsatt förtroende måste vägslitageskatten starkt ifrågasättas.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Stresstest halverar svenska bostadspriser – kan leda till skärpta kapitalkrav

Det svenska scenariot är det värsta av alla länders i EU-myndigheternas årliga stresstest av den europeiska banksektorn, rapporterar Svenska Dagbladet..

DI - 30 minuter sedan

Kryptovalutor döljer brott men gör ändå kriminella nervösa

Kryptovalutor ger brottslingar full anonymitet. Samtidigt är kostnaderna för hanteringen så svårbedömda att till och med kriminella blir nervösa. ”Bitcoin håller på att kanske bita sig i svansen”, säger Anders Ahlqvist på polisens it-brottscentrum..

DI - 30 minuter sedan

Avslöjande kräver tur och stora resurser

Ska svensk polis lyckas knyta någon till en virtuell plånbok krävs spaning, tur – och helst lite klantighet från den misstänkte. ”Skickliga kriminella vet att de inte ska använda sitt eget ip-nummer”, säger chefsåklagaren Jan Tibbling..

DI - 1 timme sedan

Andersson avkrävs besked om utdömda skatten - "Nu får det faktiskt vara nog”

Finansminister Magdalena Andersson kallas till riksdagens skatteutskott för att ge besked om den omstridda kilometerskatten. Kravet kommer efter att klimatminister Isabella Lövin förra veckan sa att skatten ska läggas fram i vår..

DI - 1 timme sedan

Norsk tidningsmogul köper storpost i Scandic Hotels

Den norske tidningsmogulen Trygve Hegnar har köpt närmare 5,2 miljoner aktier i hotellkedjan Scandic Hotels. Posten, värd runt en halv miljard kronor, gör norrmannen till tredje största ägare i bolaget..

DI - 2 timmar sedan

Han låg bakom rekordköpet på Manhattan

Drygt 100 miljoner dollar – låter det mastigt för en lya i New York? Inte om man frågar den amerikanska datortillverkaren Dells grundare och vd Michael Dell..

DI - 2 timmar sedan

Tobias Wikström: Dålig lösning på ett problem som inte finns

LEDARE. Så kom då förslaget om karantän för politiker som byter jobb. På torsdagen presenterade civilminister Ardalan Shekarabi (S) regeringsbeslutet som nu ska gå till Lagrådet för granskning..

DI - 2 timmar sedan

Andreas Wallström: Låt inte överskottsmålet förlama finanspolitiken

DEBATT. De politiska alternativen tävlar i att ”ta ansvar” för de offentliga finanserna. Ett vanligt resonemang är att det i denna starka konjunktur behövs åtstramningar.

DI - 2 timmar sedan

Finansministern bygger en allt svagare stat

När finansminister Magdalena Andersson i onsdags presenterade sin justerade prognos för det ekonomiska läget sken hon ikapp med det spirande vårvinterljuset. Tillväxten ligger på 2,8 procent för 2018 och stabilt över 2 de kommande åren. Arbetslösheten bottnar på 6 procent, förvärvsfrekvensen är hög och statsskulden kommer att sjunka under 20 procent av BNP år 2020..

DI - 2 timmar sedan

H&M har smygöppnat outletbutiker i Sverige

Klädkedjan H&M har smygöppnat tre outletbutiker i olika delar av Sverige, där reaplagg från andra butiker ska säljas, rapporterar Dagens Nyheter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.