Realtid > Ekonomi

Monday, 24 September, 11:34

Liknande nyheter

Taggar: Stabilt, kvartalsresultatfrån , Swedbank
PrivataAffärer - 19 sep 18 kl. 09:09

Swedbank: Överreaktion ger köpläge i Kinnevik

På tisdagen tappade Kinneviks aktie nästan 8 procent i spåren efter Zalandos vinstvarning. Kinnevik är storägare i den tyska e-handelsjätten. Men vinstvarningen berodde mest på tillfälliga effekter i samband med det ovanliga vädret och förväntas inte få någon större påverkan på längre sikt.

Cornucopia - 26 jan 16 kl. 12:29

Swedbank: Sveriges ekonomiska problem riskerar brisera

"Arbetsmarknaden blir allt mer polariserad, bostadsmarknaden är dysfunktionell och utbildningssystemet eftersatt. Om omfattande reformer inte genomförs riskerar underliggande obalanser i svensk ekonomi att brisera" -Anna Breman, chefekonom SwedbankI en ny analys påtalar Swedbank behovet av reformer inom bostadsmarknaden, arbetsmarknaden och utbildningssystemet, annars riskerar ekonomin brisera. I verkligheten kommer inga sådana reformer genomföras och Sveriges ekonomi kommer alltså krascha hårt.

SvD - 26 okt 16 kl. 16:32

”Swedbank absolut starkast av bankerna”

Swedbank blev klassens stjärna när storbankerna redovisade kvartalsresultat. Och de svenska bankerna är betydligt mer lönsamma än sina europeiska konkurrenter..

Resume - 11 apr 14 kl. 08:06

Swedbank: ”Stabilt, som Dr Alban skulle ha sagt”


Stephen Colbert efterträder David Letterman som programledare för Late Show. Tomas Brunegård medger "djärva beslut" och Swedbank säger på Facebook att det nu är ”stabilt, som Dr Alban skulle ha sagt”. Det är några av Nyheterna i Morgonsvepet..

TA - 11 apr 14 kl. 12:29

Swedbank utslagen i flera timmar

Arkivfoto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT
Swedbank drabbades i går kväll av ett teknikhaveri - varken mobil- eller nätbanken fungerade och det gick inte att betala med bankkort.
Störningarna uppstod i samband med en rutinmässig uppdatering som gjordes i går kväll, säger Swedbanks presschef Anna Sundblad. - Vi har två system som är oberoende av varandra och när det första går ner ska det andra gå in i stället, men nu fick helt plötsligt även vårt andra system fel.

Cornucopia - 11 apr 18 kl. 09:08

Mälarmarknaden: Räntan enligt Swedbank

Nedan följer en sammanfattning av Swedbanks syn på ränteläget framöver, som presenterat av Swedbanks Ingrid Wallin Johansson, makroekonom.
Förutsättningar för räntenivån av Ingrid Wallin Johansson, Swedbank.Inlägget uppdateras löpande.

BT - 29 feb 12 kl. 19:02

Rekordår för Swedbank Sjuhärad

Swedbank Sjuhärad presenterade på onsdag eftermiddag ännu ett rekordresultat. 2011 ökade vinsten och balansräkningen stärktes. Utdelningen ökas med 10 miljoner.

Opinionen.se - 11 apr 14 kl. 07:16

Swedbank utslagen i flera timmar


Swedbank drabbades i går kväll av ett teknikhaveri – varken mobil- eller nätbanken fungerade och det gick inte att betala med bankkort. Störningarna uppstod i samband med en rutinmässig uppdatering som gjordes i går kväll, säger Swedbanks presschef Anna Sundblad. – Vi har två system som är oberoende av varandra och när det första går ner ska det andra gå in i stället, men nu fick helt plötsligt även vårt andra system fel.

BT - 11 apr 14 kl. 15:05

Uppdatering bakom Swedbank-haveri

En rutinmässig uppdatering hos Swedbank gick fel och gjorde att bankens kunder under sex timmar natten mot fredagen varken kunde använda onlinetjänster eller bankkort. – Vi måste säkerställa att det inte upprepas, säger Swedbanks presschef Anna Sundblad. Exakt vad som gick fel på torsdagskvällen är inte utrett än.

BT - 28 apr 14 kl. 07:22

Bättre än väntat för Swedbank

Bankkoncernen Swedbank redovisar en rörelsevinst på 5 059 miljoner kronor för första kvartalet 2014. Det kan jämföras med vinsten på 4 894 miljoner kronor motsvarande period 2013. Analytiker hade, enligt Reuters, i genomsnitt räknat med en rörelsevinst på 5 008 miljoner kronor.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 1 timme sedan

DNB och Sparebank 1 fusionerar försäkringssidan

Den norska finanskoncernen DNB och Sparebank 1 har tecknat avtal om att slå samman sina försäkringsverksamheter..

Realtid - 30 minuter sedan

Stockholm Corporate Finance tror på sämre intäktsår

Intäkterna uppgick till cirka 18 miljoner kronor under första halvåret, en minskning jämfört med motsvarande perioder de två föregående åren..

Realtid - 3 timmar sedan

Medieuppgifter: Han tar över Danske Bank

Danske Bank väntas internrekrytera ny vd, Thomas Jisander anklagas för nytt bedrägeri och Ax:on Johnsons SD-stöd kritiseras. Det är de hetaste nyheterna från måndagmorgonen..

Realtid - 5 timmar sedan

"Vi söker kompetenser utan ekonom-bakgrund i dag"

Swedbanks tvåårsjubilerande digitalenhet har hittills investerat totalt 50 miljoner kronor i två fintechbolag. Nu söker enheten också nya kompetenser inom it och beteendevetenskap för att möta techutmaningar, berättar digitalchef Lotta Lovén..

Realtid - 5 timmar sedan

"Man måste vara seg i en seg bransch”

Fastator är redo att gå in i ett nytt segment, men vilket är vd Joachim Kuylenstierna hemlighetsfull om. ”Om ett år kan du få reda på detta”. Han ger även en känga åt bostadsutvecklarna där det finns spelare som inte hör hemma på fastighetsmarknaden: "Vissa ser inte skillnad på en hammare och en såg"..

Realtid - 5 timmar sedan

Adyen vill utmana storbankerna – inte Klarna: "Det är ingen konkurrent"

"Klarna"-dödaren brukar holländska betalbolaget Adyen – som nyligen knep HM som kund. Nej, menar Europachefen Jussi Lindberg , Adyen konkurrerar med storbanker. Och han får medhåll av Klarna..

Realtid - Igår: 06:01

"Jag är en av Sveriges mest erfarna analytiker"

Peter Malmqvist är "söderkisen" som blev revisor, finansanalytiker och journalist. Nu är han ny chef för Aktiespararnas Analysguiden och älskar det han gör – men ångrar att han nobbade ett förvaltarjobb på 90-talet..

Realtid - I förrgår: 16:01

Nya nyckeltal i Heba

Fastighetsbolaget Heba uppdaterar sina riktmärken för de finansiella nyckeltalen som sätter mål för bolagets belåningsgrad och soliditet..

Realtid - I förrgår: 15:54

”Märkligt av åklagaren”

Johan Ulanders försvar vidhåller att de kompletteringarna som försvaret har begärt är avgörande i frågan om åtal ska väckas eller ej..

Realtid - I förrgår: 14:32

Swedbank i samarbete med AI-bolag

Swedbank partnar upp med Asteria som erbjuder AI-baserade bank- och bokföringstjänster för mindre företag..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.