Realtid > Ekonomi

Wednesday, 22 November, 22:53

Liknande nyheter

Taggar: Stabilt, kvartalsresultatfrån , Swedbank
Cornucopia - 26 jan 16 kl. 12:29

Swedbank: Sveriges ekonomiska problem riskerar brisera

"Arbetsmarknaden blir allt mer polariserad, bostadsmarknaden är dysfunktionell och utbildningssystemet eftersatt. Om omfattande reformer inte genomförs riskerar underliggande obalanser i svensk ekonomi att brisera" -Anna Breman, chefekonom SwedbankI en ny analys påtalar Swedbank behovet av reformer inom bostadsmarknaden, arbetsmarknaden och utbildningssystemet, annars riskerar ekonomin brisera. I verkligheten kommer inga sådana reformer genomföras och Sveriges ekonomi kommer alltså krascha hårt.

SvD - 26 okt 16 kl. 16:32

”Swedbank absolut starkast av bankerna”

Swedbank blev klassens stjärna när storbankerna redovisade kvartalsresultat. Och de svenska bankerna är betydligt mer lönsamma än sina europeiska konkurrenter..

Resume - 11 apr 14 kl. 08:06

Swedbank: ”Stabilt, som Dr Alban skulle ha sagt”


Stephen Colbert efterträder David Letterman som programledare för Late Show. Tomas Brunegård medger "djärva beslut" och Swedbank säger på Facebook att det nu är ”stabilt, som Dr Alban skulle ha sagt”. Det är några av Nyheterna i Morgonsvepet..

TA - 11 apr 14 kl. 12:29

Swedbank utslagen i flera timmar

Arkivfoto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT
Swedbank drabbades i går kväll av ett teknikhaveri - varken mobil- eller nätbanken fungerade och det gick inte att betala med bankkort.
Störningarna uppstod i samband med en rutinmässig uppdatering som gjordes i går kväll, säger Swedbanks presschef Anna Sundblad. - Vi har två system som är oberoende av varandra och när det första går ner ska det andra gå in i stället, men nu fick helt plötsligt även vårt andra system fel.

Affärsvärlden - 14 timmar sedan

Swedbank Robur ska stå för externa analyskostnader

Swedbank Robur har beslutat att stå för externa analyskostnader själva när Mifid II-regelverket träder i kraft efter årsskiftet..

BT - 29 feb 12 kl. 19:02

Rekordår för Swedbank Sjuhärad

Swedbank Sjuhärad presenterade på onsdag eftermiddag ännu ett rekordresultat. 2011 ökade vinsten och balansräkningen stärktes. Utdelningen ökas med 10 miljoner.

Opinionen.se - 11 apr 14 kl. 07:16

Swedbank utslagen i flera timmar


Swedbank drabbades i går kväll av ett teknikhaveri – varken mobil- eller nätbanken fungerade och det gick inte att betala med bankkort. Störningarna uppstod i samband med en rutinmässig uppdatering som gjordes i går kväll, säger Swedbanks presschef Anna Sundblad. – Vi har två system som är oberoende av varandra och när det första går ner ska det andra gå in i stället, men nu fick helt plötsligt även vårt andra system fel.

BT - 11 apr 14 kl. 15:05

Uppdatering bakom Swedbank-haveri

En rutinmässig uppdatering hos Swedbank gick fel och gjorde att bankens kunder under sex timmar natten mot fredagen varken kunde använda onlinetjänster eller bankkort. – Vi måste säkerställa att det inte upprepas, säger Swedbanks presschef Anna Sundblad. Exakt vad som gick fel på torsdagskvällen är inte utrett än.

VA - 27 apr 11 kl. 08:37

Starka kvartalsresultat lyfte de amerikanska börserna

27 april De amerikanska börserna handlades upp på tisdagen. Starka kvartalsresultat från flera bolag lyfte handeln. Vid stängning var Dow Jones upp 0,9 procent till noteringen 12.

BT - 28 apr 14 kl. 07:22

Bättre än väntat för Swedbank

Bankkoncernen Swedbank redovisar en rörelsevinst på 5 059 miljoner kronor för första kvartalet 2014. Det kan jämföras med vinsten på 4 894 miljoner kronor motsvarande period 2013. Analytiker hade, enligt Reuters, i genomsnitt räknat med en rörelsevinst på 5 008 miljoner kronor.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 5 timmar sedan

Nordeas ETP:er flyttas från Nasdaq

Börshandlade produkter (exchange traded products) utgivna av Nordea kommer att flyttas från Nasdaq Nordics reglerade marknad till First North MTF..

Realtid - 6 timmar sedan

Allt fler startups siktar mot den kinesiska marknaden

Startup-bolag drömmer främst om internationell expansion i Europa och USA. Men Kinas popularitet växer kraftigt. De största utmaningarna för startups som vill växa utomlands är kunskap om den lokala marknaden, lokala kontaktnät och finansiering..

Realtid - 6 timmar sedan

Brittiska regeringen säljer av i RBS

Den brittiska regeringen planerar att börja sälja av sitt aktieinnehav i banken Royal Bank of Scotland före slutet av årsskiftet 2018/2019..

Realtid - 9 timmar sedan

Klas Eklund lämnar SEB för Mannheimer Swartling

SEB:s hållbarhetsekonom Klas Eklund går till advokatbyrån Mannheimer Swartling där han blir senior economist..

Realtid - 10 timmar sedan

Riksbanken: Risker kvarstår även om Nordea flyttar

Sverige kommer ha ett stort banksystem även om Nordea flyttar huvudkontoret till Finland, och det finns sårbarheter kopplade till det svenska banksystemets storlek och koncentration, skriver Riksbanken i stabilitetsrapporten..

Realtid - 11 timmar sedan

Hushållens skulder största risken för svensk ekonomi

Hushållens höga och stigande skuldsättning utgör i nuläget den största risken för den svenska ekonomin. Det är därför viktigt att förslaget om skärpt amorteringskrav kommer på plats. Det skriver Riksbanken i sin stabilitetsrapport..

Realtid - 12 timmar sedan

Coeli tar in 50 miljoner kronor

Coeli Real Estate Fund I rustar inför emission 3 i syfte att investera i fler fastigheter..

Realtid - 14 timmar sedan

Nya chefer på Handelsbanken

Ledningsförändringar sker just nu i Handelsbanken. Rockaden innebär även att ny vd för Handelsbanken Finans kommer att rekryteras..

Realtid - 13 timmar sedan

Ny chef för Private banking på SEB

SEB har utsett Erika Lundquist till ny chef för Private banking. Erika Lundquist har 25 års erfarenhet från finansbranschen och har tidigare varit chef för SEB i Luxemburg..

Realtid - 13 timmar sedan

IK förvärvar Studienkreis

IK Investment Partners small cap-fond förvärvar det tyska utbildningsleverantören Stedienkreis från Aurelius..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.