Dagensanalys.se > Ekonomi

Sunday, 17 June, 23:52

Dagensanalys.se - 23 okt 17 kl. 16:57

Snapchat satsar på programmatisk annonshandelSnapchat planerar att ta in fler programmatiska annonser efter att ha kämpat med att få in tillräckligt med med annonser. Snapchat planerar att injicera mer programmatiska annonser i Snapchat shows. Annonsörer kan redan köpa Snap Ads programmatiskt genom företagets annonshanterare, vilket ger annonsörer möjlighet att köra annonser inom Snapchat-program. Snapchat har varit tveksamma att sälja annonser programmatiskt. De skall ha kommenterat att ”dessa drog ned annonsintäkterna dramatiskt” vilket nu har lett till att Snapchat nu öppnar dörrarna för de programmatiska dörrarna ännu mer för att få in fler annonser så att de genererar större intäkter totalt sett.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Snapchat, Snap Ads, Videology, Snaps, Snap, NBCUniversal, Viacom

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Snapchat, satsar, programmatisk, annonshandel
Dagensanalys.se - 19 mar 18 kl. 11:34

Programmatisk annonshandel misslyckades med att uppfylla de mål som man utlovade

Programmatisk annonsering öppnade dörren för annonsbedrägerier och stora problem med vart annonserna visas. Under de senaste fem åren har programmatisk annonshandel varit en av de hetaste trenderna inom digital annonsering. Det har skrivits mängder av artiklar om ämnet och alla lovordade det nya smarta sättet att annonsera.

Dagensanalys.se - 06 feb 17 kl. 11:00

Snapchat satsar på nyheter i Norge

Det är inte bara Facebook som vill vara världens nyhetskanal. Den snart börsnoterade sociala fotoappen Snapchat jobbar också mot att bli ett globalt nätverk för nyheter – bland annat genom att nu öppna en lokal Discover-kanal i vårt grannland Norge, tillsammans med tidningen VG. VG kommer nu att publicera nyhetsuppdateringar i Discoverkanalen varje måndag klockan sju på morgonen, och får nu alltså en egen kanal tillsammans med bland andra amerikanska New York Times och brittiska Sky News.

Dagensanalys.se - 27 nov 17 kl. 08:30

Snapchat satsar på AR som nytt reklamformat

Snapchat håvar inte in stora pengar, men de är mycket kreativa när det kommer annonsering och content. Senaste formatet ut från innovationsfabriken är AR-baserade annonser. AR står för Augmented Reality och går ut på att placera objekt framför dig med hjälp av kameran i mobilen.

Dagensanalys.se - 15 feb 17 kl. 14:57

Nu kommer den första annonskampanjen från ett svenskt företag på Snapchat

Snapchat har under början av detta år öppnat upp för svenska företag som vill annonsera i den populära sociala fotoappen. Först ut är nu Glossybox, som gjorde en kampanj under Alla hjärtans Dag och använde sig av Snapchats geofilter. Geogiltren är ett smart sätt som begränsar olika typer av filter (de där roliga dekalerna och färgerna man kan applicera på sitt foto) till olika geografiska platser.

Dagensanalys.se - 24 maj 17 kl. 13:31

Instagram kopierar Snapchat (igen) och inför sökbara Stories

Bara två månader efter att Snapchat lanserade möjligheten att söka efter stories baserat på plats, hashtag etc, så inför Instagram samma funktion. Dock skiljer sig de två lite åt. På Instagram har du länge kunnat bygga din egen Story, men nu blir det möjligt att söka bland alla stories baserat på plats eller hashtag.

Dagensanalys.se - 02 mar 16 kl. 17:08

Snapchat lika stora som Facebook- på video

Snapchat satsar. Nu kan man, med sina åtta miljarder videovisningar, närma sig Facebooks siffror på samma område. Samtidigt bygger man ut sin annonsavdelning, bland annat genom att anställa före detta Facebookanställda.

Dagensanalys.se - 27 dec 16 kl. 13:14

Så kan Snapchat (och andra) använda sig av sitt nya AR-köp

Vi skrev nyligen om Snapchats köp av Cimagine Media, något som tros visa att den sociala fotoappen tror på AR-teknologin. Men hur kommer  man kunna använda sig av Förstärkt Verklighet inom annonsering? Läs mer: Snapchat satsar på förstärkt verklighet Egentligen är det hela en smart lösning på ett vanligt problem – kan en ny soffa fungera i det hörnet?

Dagensanalys.se - 09 nov 17 kl. 10:35

intäkterna för Snapchat rasar

Wall Street skriver ned Snapchat då deras intäkter för Q3 var en stor besvikelse, aktien föll så mycket som 20 procent i tisdags när de släppte deras kvartalsrapport. Under tredje kvartalet minskade intäkterna för Snapchat med drygt 15 procent, de backade från 280 miljoner dollar till 237 miljoner dollar. De presenterade sina resultatet för tredje kvartalet under tisdag, deras tredje resultatrapport, de två första gick inte heller så bra.

Dagensanalys.se - 27 sep 17 kl. 12:01

Life of Svea satsar på programmatisk handel

Modern Women Media som ägs av Peter Scheffer Group satsar vill bygga Sveriges största räckviddspaket online mot kvinnor i åldersspannet 20-45 år och erbjuder automatiserad annonsering och programmatisk handel tillsammans med PubMatic. I Life of Svea ingår sajter som Familjeliv, Allt för föräldrar, Min Bebis och Familjepaketet, som skall bli ett digitalt mediehus med fullservice inom digitala medielösningar för varumärken som som vill nå familjen. – För vårt programmatiska erbjudande har vi valt att ingå ett partnerskap med PubMatic, då vi ser att PubMatics erbjudande av expertis, service och support kan stötta oss både operativt och strategiskt.

Dagensanalys.se - 21 jun 16 kl. 22:03

Sverige kan bli kung på programmatisk video enligt ny rapport

Programmatisk video ökar snabbt världen över och förväntas nästintill dubblas till år 2018. Trots det kvarstår stora utmaningar i att skapa tillväxt. I en rapport från MTM på uppdrag av Ooyala undersöks faktorer för tillväxt inom programmatisk video på marknaderna USA, Frankrike, Tyskland, Storbritannien och Sverige.

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - I förrgår: 20:46

Det här händer när webbläsare blockerar tredjepartskakor

Flera mätsystem använder tredjepartskakor (cookies) för att hålla reda på när en besökare kommer till webbplatsen. Men vad händer om mätsystemet inte kan sätta en kaka? Det här är en kärnfråga när nu Safari sätter tonen på marknaden och börjar blockera mätkakorna.

Dagensanalys.se - I förrgår: 13:45

LinkedIn skapar nya annonsmöjligheter med karuseller

Nu lanserar LinkedIn nya möjligheter för annonsering genom karuseller. Du kan ha upp till tio olika kort i karusellen, och varje korts prestation går att följa individuellt. Den nya möjligheten har i tester visat sig ge bra resultat då det fångar användarnas uppmärksamhet bättre.

Dagensanalys.se - I förrgår: 13:01

Lär dig bättre med VR

Den nya tekniken börjar hitta allt fler situationer där den kan bidra med ökad effektivitet eller bättre processer. Nu har universitetet vid Maryland kunnat visa att inlärning, och därmed minnesinlagringen, blir bättre om du lär dig i en VR-miljö jämfört med om du lär dig via en vanlig dator. Det kan ha stor inverkan på hur utbildningar utformas i framtiden.

Dagensanalys.se - I förrgår: 12:01

Snapchat vill att alla ersätter Facebook med deras Snap Kit

Facebook är idag en del av många sajter som exempelvis inloggningsfunktioner. Nu vill Snapchat göra samma sak med sin Snap Kit. Snap Kit är alltså ett utvecklarpaket som tredjepartsutvecklare kan använda för att exempelvis få in Snaps Bitmoji i sina egna tjänster.

Dagensanalys.se - I förrgår: 12:01

Robert Kviby från C More går till magasinappen Readly

Magasinappen Readly fortsätter sin tillväxtresa med att rekrytera Robert Kviby till den nyinrättade rollen som Chief Growth Officer. Robert Kviby har över 20 års erfarenhet från ledande roller inom e-handel och prenumerationstjänster, främst inom olika bolag i MTG-koncernen, där han både har varit produktchef, marknadschef och VD. Senast kommer Robert från rollen som Executive Vice President på C More där han ledde arbetet med att skala upp erbjudandet och öka tillväxten.

Dagensanalys.se - I förrgår: 11:01

Pipedrive tänker ta upp konkurrensen med Salesforce och Microsoft

En startup med bas i USA och Estland jobbar hårt med att ta marknadsandelar från Salesforce och Microsoft. Med en ny runda investerat kapital ska man nu ladda sitt erbjudande till marknaden. Med 436 miljoner kronor i kassan ska Pipedrive hjälpa sina kunder att få in fler kunder.

Dagensanalys.se - I förrgår: 10:01

Konsumenter tvekar till att dela med sig av personlig geodata

Konsumenter är mer villiga att dela data om vem de är, men mindre så om var de är avslöjar en ny studie från Advertising Research Foundation (ARF). Nära alla (95 procent) tillfrågade respondenter kan tänka sig att ange sitt kön, etnicitet och sexuella läggning i en undersökning men helst inte sin hemadress (57 procent) eller var de jobbar (67 procent). Även om man erbjuder dem skräddarsydda tjänster så ändrar de inte sin attityd till att dela data.

Dagensanalys.se - I förrgår: 09:45

Elin Sahlström ny vd för Appelberg

Elin Sahlström tar över som ny vd för contentbyrån Appelberg Publishing Group. Hon är sedan tidigare filmchef i bolaget och del av företagsledningen. – Elin har under sin tid som filmchef på Appelberg visat att hon är rätt person för vd-posten.

Dagensanalys.se - I förrgår: 09:36

Rapporten ”Global entertainment media outlook” från PWC

Konsult och revisionsbolaget PWC har publicerat sin årliga rapport över marknaden för media och nöje. Intressant läsning. Kartläggningen som berör över 50 länder, varav Sverige är en av dessa, har analyserat media och nöjesbranschen.

Dagensanalys.se - I förrgår: 09:03

Intryck från gårdagens IABs seminarium om onlinevideo

Härligt var det att se alla glada och solbrända branschkollegor samlade i Finlandshuset för att ta del av branschens expertis inom ett mycket hett ämne – video på nätet. Vissa kommer nu att hålla med mig samtidigt som andra kommer tycka att jag är lite ‘jobbig’, för jag har några funderingar. Först ut på scen var Charlotte Thur som alltid är lika proffsig.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.