DI > Ekonomi

Friday, 21 September, 17:26

Liknande nyheter

Taggar: Regeringskansliet, anlitade, skandalbolag, Värre, än, Transportstyrelsen
Sydsvenskan - 22 okt 17 kl. 18:22

Regeringskansliet har anlitat skandalbolag: ”Värre än Transportstyrelsen”

Regeringskansliet har gett två IT-bolag tillgång till lokaler utan säkerhetsskyddsavtal..

SVT - 22 okt 17 kl. 17:29

Skandalbolag i regeringskansliet utan säkerhetsskydd

”Värre än skandalen kring Transportstyrelsen”.

Cornucopia - 04 sep 18 kl. 09:32

Regeringskansliet besvarar ej frågor om YouTubes radering av Jens Ganmans film

Regeringskansliet svarar inte på frågor om varför den s k "satirikern" Jens Ganmans film raderades på YouTube. För att avfärda ryktesspridningen att regeringen låg bakom det hela ställde jag frågor om detta till regeringskansliet och begärde även ut handlingar enligt offentlighetsprincipen. På en vecka har vare sig presstjänst svarat och inga offentliga handlingar har lämnats ut.

Cornucopia - 09 sep 18 kl. 09:16

Regeringskansliet: Inga särskilda kontaktvägar till Interetjättarna - har inte begärt att Jens Gannmans film togs bort

Lagom till valhelgen svarar nu Regeringskansliet på bloggens förfrågan om man begärt att Jens Gannmans så kallade satirfilm skulle tas bort från YouTube. Regeringskansliet har inte begärt detta och har inga särskilda kontaktvägar för att anmäla kränkande innehåll hos Google, Youtube och Facebook. Man kan däremot inte utesluta att någon enskild anställd agerat privat och anmält på samma sätt som alla andra kan göra.

Dagens PS - 26 jan 17 kl. 11:11

SVT-profilens dolda klipp – aktiemiljoner i skandalbolag

Det enligt sajten Realtid, som granskat affärerna i Fingerprint Cards i samband med boken ”Fingerprint – the story”, som pekar ut en rad kända namn bakom vad man kallar ett ”hemligt nätverk” storägare i det skandalomsusade bolaget. Realtid pekar bland annat ut Magnus Unger, styrelseledamot i oljebolaget Lundin Petroleum, som en av de som tjänat ”extrema” pengar efter aktieköp gjorda 2013 och 2014 – innan kursen rusade över 1.000 procent år 2015.

Kristianstadsbladet - 28 jul 13 kl. 14:26

Större lönegap på regeringskansliet


En grupp höga tjänstemän inom regeringskansliet har fått sina löner höjda mer än resten av personalen, rapporterar Ekot i Sveriges Radio.Gruppen på 40 personer består av departementens expeditionschefer och rättschefer. Mellan 2011 och 2012 fick de i snitt 3,7 procent mer i lön, medan övriga tjänstemän fick 2,7 procent.

BT - 28 jul 13 kl. 14:28

Större lönegap på regeringskansliet

En grupp höga tjänstemän inom regeringskansliet har fått sina löner höjda mer än resten av personalen, rapporterar Ekot i Sveriges Radio. Gruppen på 40 personer består av departementens expeditionschefer och rättschefer. Mellan 2011 och 2012 fick de i snitt 3,7 procent mer i lön, medan övriga tjänstemän fick 2,7 procent.

SmålandsPosten - 07 maj 14 kl. 00:30

Ingen karens i regeringskansliet

Åtminstone på en punkt brast den borgerliga fyrklöverregeringen på 1990-talet i omdöme; det var när den införde en karensdag även för ministrar. Karensdagen, som innebär att arbetstagaren står utan ersättning den första sjukdagen, var en del i krisuppgörelsen som gjordes med Socialdemokraterna. Att även statsråden inkluderades kan förklaras av symbolvärdet, även makten skulle bära en del av oket.

Trelleborgs Allehanda - 10 dec 13 kl. 04:00

Färre men bättre

Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT
Landstingen klarar inte sitt uppdrag. Staten måste ta ett fastare grepp om sjukvården.
För en effektivare och mer jämlik sjukvård måste antalet landsting minska.

YA - 10 dec 13 kl. 04:00

Färre men bättre

Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT
Landstingen klarar inte sitt uppdrag. Staten måste ta ett fastare grepp om sjukvården.
För en effektivare och mer jämlik sjukvård måste antalet landsting minska.

Fler nyheter från DI

DI - 4 minuter sedan

Biståndsorganisationen i ekonomisk knipa – lägger ned kontor i Sverige

Biståndsorganisationen Individuell Människohjälp (IM) som nyligen firade 80-årsjubileum i närvaro av Dalai lama kommer att skära ner..

DI - 15 minuter sedan

Uppgifter: EU-böter hotar öljätten

Europeiska konkurrensmyndigheten överväger att ge öljätten Anheuser-Busch Inbev böter för att ha försökt hindra billigare öl att importeras till Belgien. Det rapporterar Reuters och hänvisar till källor. .

DI - 15 minuter sedan

Följ börsens stänning i Closing Bell

 .

DI - 45 minuter sedan

Arvid Åhlund: Svenskt Näringslivs klimatlobbyism är ett oskick

LEDARE. Bortom uppgivna kultursidor gör det globala klimatomställningsarbetet ideliga framsteg. Solpaneler och vindturbiner blir ständigt bättre och billigare, Facebook och Ikea planerar att använda 100 procent förnybart inom två år, Kalifornien nådde sina utsläppsmål för 2020 redan 2016, Financial Times rapporterade i veckan om en stundande teknikrevolution inom flygindustrin och EU enades under sommaren om höjda mål för såväl förnybart som energieffektivisering..

DI - 45 minuter sedan

Han blir ny vd för Diadrom

Diadrom har utsett Carl Johan Andersson till ny vd i bolaget från och med nästa år. Han kommer närmast från en roll som operativ chef i bolaget och ersätter Henrik Fagrell som efter tio år som vd, kommer att anta rollen som arbetande styrelseordförande. Samtidigt utses försäljningschef Viktor Eliasson till vice vd..

DI - 1 timme sedan

Saab jagar affär värd 140 miljarder – nu är beskedet nära

USA:s besked om vem som ska få bygga deras hundratals nya skolflygplan kan komma vilken dag som helst. Analytikerna är på helspänn inför aktiens möjliga raketbränsle och enigheten är stor: för Saab handlar det om en möjlig mångmiljardorder..

DI - 1 timme sedan

USA-börserna klättrar till nya rekordnivåer

USA-börserna steg på fredagen och tryckte index till nya rekordnivåer. .

DI - 1 timme sedan

Räntor och valutor: Pundet pressas efter Mays uttalande

Europaräntorna avslutade veckan ned medan USA-räntorna gick sidledes. .

DI - 1 timme sedan

Källor: Tyska regeringens vill se storbanksfusion

Den tyska regeringen föredrar en fusion av de tysk storbankerna Deutsche och Commerzbank. Det rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor..

DI - 1 timme sedan

USA: Nafta utan Kanada "mycket nära"

USA är "mycket, mycket nära" att behöva gå vidare med handelsavtalet med Mexiko utan deltagande av Kanada. Det sade Vita husets ekonomiska rådgivare Kevin Hassett till Fox News på fredagen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.