SVT > Utrikes

Saturday, 16 December, 23:36

SVT - 22 okt 17 kl. 16:11

Uppgifter: Fängslade KI-forskaren dömd till döden i IranMycket talar för att Ahmadreza Djalali, läkare och forskare vid Karolinska Institutet, har fått ett dödsstraff utfärdat mot sig. – Vi har tagit emot mycket allvarliga uppgifter som tyder på att han blivit dömd till döden, säger Lina Eidmark på utrikesdepartementet till SVT Nyheter..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
KI, Iran, Ahmadreza Djalali, Karolinska Institutet, Lina Eidmark, SVT Nyheter

Dela artikeln

296 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uppgifter, Fängslade, KI-forskaren, dömdtill , dödeni , Iran
Expressen - 22 okt 17 kl. 14:58

Fängslade KI-forskaren dömd till döden i Iran

KI-forskaren Ahmadreza Djalali, 45, greps av iransk polis under en föreläsningsresa.Nu har hans fru och två barn i Stockholm fått mardrömsbeskedet – en iransk domstol har dömt deras make och pappa till döden.– Vi har tagit del av mycket allvarliga uppgifter som tyder på att han har dömts till döden, säger Lina Eidmark på utrikesdepartementet..

Kristianstadsbladet - 18 okt 14 kl. 16:03

Nytt hopp för skolflickors anhöriga

I Nigeria kastas anhöriga till de kidnappade skolflickorna mellan hopp och förtvivlan.Extremistgruppen Boko Haram har fortfarande inte kommenterat den påstådda uppgörelsen med regeringen som skulle innebära att flickorna släpps.
I nigerianska Chibok väcktes förhoppningar om att få återse efterlängtade familjemedlemmar när nigerianska myndigheter i fredags meddelade att en uppgörelse nåtts om vapenvila med Boko Haram, där ett frisläppande av de 219 skolflickorna skulle ingå.

BT - 18 okt 14 kl. 16:03

Nytt hopp för skolflickors anhöriga

I Nigeria kastas anhöriga till de kidnappade skolflickorna mellan hopp och förtvivlan. Extremistgruppen Boko Haram har fortfarande inte kommenterat den påstådda uppgörelsen med regeringen som skulle innebära att flickorna släpps.I nigerianska Chibok väcktes förhoppningar om att få återse efterlängtade familjemedlemmar när nigerianska myndigheter i fredags meddelade att en uppgörelse nåtts om vapenvila med Boko Haram, där ett frisläppande av de 219 skolflickorna skulle ingå.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Amerikanska delstater vill använda fentanyl vid avrättningar

Är 50 gånger starkare än heroin.

SVT - 3 timmar sedan

Uppgift: Trump stoppar ord som ”mångfald” i myndighetsbudget

Inför nästa års budget skärper Vita huset nu kraven på de statliga myndigheterna att rätta sig efter den nya administrationens direktiv. Enligt Washington Post ska USA:s folkhälsomyndighet inte längre få använda vissa ord..

SVT - 5 timmar sedan

Forskning: 90-talister har mindre sex

Unga vuxna – så kallade millenials har mindre sex än tidigare ungdomsgenerationer. De har också sin sexdebut senare och har haft färre sexpartner, visar flera olika studier som publicerats de senaste åren..

SVT - 5 timmar sedan

Argentinas marinchef sparkas efter ubåtstragedin

En månad efter att den argentinska ubåten Ara San Juan, med 44 besättningsmän ombord, spårlöst försvunnit sparkas den högste chefen för marinen..

SVT - 12 timmar sedan

Kanadensiskt miljardärspar hittades döda i källare

Den kanadensiske mångmiljardären Barry Sherman och hans fru Honey har hittats döda i sitt hus under vad som polisen beskriver som misstänka omständigheter, rapporterar flera kanadensiska medier..

SVT - 12 timmar sedan

SVT på IS-förhör i Irak: ”Vi vet vilka som stred med IS”

IS är till stora delar besegrat. Men nu börjar en kanske ännu svårare process – att ställa rätt människor till svars. I Irak har rättsprocesser inletts mot dem som pekas ut som terrororganisationens fotsoldater.

SVT - 15 timmar sedan

ANC med kniven mot strupen väljer ny ledare

Idag inleder regeringspartiet ANC sin kongress i Johannesburg i Sydafrika. 5.000 partidelegater från hela landet ska rösta om vem som ska efterträda den skandalomsusade Jacob Zuma som partiledare och därmed möjligen blir landets nästa president..

SVT - 19 timmar sedan

Skattesänkningar i USA väntar

Färdigt skatteförslag klart – bolagsskatten ska sänkas.

SVT - 21 timmar sedan

Fler skadade i våldsamma protester i Honduras

Sammandrabbningarna mellan demonstranter och säkerhetsstyrkor fortsätter i Honduras. På fredagen skadades 27 människor, uppger Röda korset..

SVT - 21 timmar sedan

Stopp för Trumps beslut om preventivmedel

En domare i Pennsylvania har tillfälligt stoppat ett beslut från USA:s president Donald Trump om att arbetsgivare inte längre ska tvingas betala för kvinnliga anställdas preventivmedel i sjukförsäkringar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.