SVT > Utrikes

Tuesday, 17 July, 06:09

SVT - 22 okt 17 kl. 16:11

Uppgifter: Fängslade KI-forskaren dömd till döden i IranMycket talar för att Ahmadreza Djalali, läkare och forskare vid Karolinska Institutet, har fått ett dödsstraff utfärdat mot sig. – Vi har tagit emot mycket allvarliga uppgifter som tyder på att han blivit dömd till döden, säger Lina Eidmark på utrikesdepartementet till SVT Nyheter..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
KI, Iran, Ahmadreza Djalali, Karolinska Institutet, Lina Eidmark, SVT Nyheter

Dela artikeln

296 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uppgifter, Fängslade, KI-forskaren, dömdtill , dödeni , Iran
Expressen - 22 okt 17 kl. 14:58

Fängslade KI-forskaren dömd till döden i Iran

KI-forskaren Ahmadreza Djalali, 45, greps av iransk polis under en föreläsningsresa.Nu har hans fru och två barn i Stockholm fått mardrömsbeskedet – en iransk domstol har dömt deras make och pappa till döden.– Vi har tagit del av mycket allvarliga uppgifter som tyder på att han har dömts till döden, säger Lina Eidmark på utrikesdepartementet..

Kristianstadsbladet - 18 okt 14 kl. 16:03

Nytt hopp för skolflickors anhöriga

I Nigeria kastas anhöriga till de kidnappade skolflickorna mellan hopp och förtvivlan.Extremistgruppen Boko Haram har fortfarande inte kommenterat den påstådda uppgörelsen med regeringen som skulle innebära att flickorna släpps.
I nigerianska Chibok väcktes förhoppningar om att få återse efterlängtade familjemedlemmar när nigerianska myndigheter i fredags meddelade att en uppgörelse nåtts om vapenvila med Boko Haram, där ett frisläppande av de 219 skolflickorna skulle ingå.

BT - 18 okt 14 kl. 16:03

Nytt hopp för skolflickors anhöriga

I Nigeria kastas anhöriga till de kidnappade skolflickorna mellan hopp och förtvivlan. Extremistgruppen Boko Haram har fortfarande inte kommenterat den påstådda uppgörelsen med regeringen som skulle innebära att flickorna släpps.I nigerianska Chibok väcktes förhoppningar om att få återse efterlängtade familjemedlemmar när nigerianska myndigheter i fredags meddelade att en uppgörelse nåtts om vapenvila med Boko Haram, där ett frisläppande av de 219 skolflickorna skulle ingå.

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

”Lavabomb” slog ner i turistbåt – 23 skadade

23 människor skadades när en turistbåt träffades av en ”lavabomb” på Hawaii. Det glödande lavaklotet slog ett hål i båtens tak nära hamnen i Wailoa på huvudön Hawaii, även kallad Big Island..

SVT - 6 timmar sedan

Ytterligare en minister avgår i Storbritannien

Storbritanniens vice försvarsminister Guto Bebb har avgått, enligt BBC. Även han avgår i protest mot Theresa May:s brexitplan..

SVT - 7 timmar sedan

Ateism kan förbjudas i Egypten – ses som ett hot mot landet

Att inte tro på gud kan bli förbjudet i Egypten. Landets parlament förbereder en lag som gör det olagligt att vara ateist, och åtalen för hädelse har ökat..

SVT - 7 timmar sedan

Utrikesministern om toppmötet: ”Det är riktigt illa”

Både utrikesminister Margot Wallström och före detta utrikesminister Carl Bildt reagerar på Donald Trumps beslut att inte kommentera Ryssland annektering av Krim, under måndagens presskonferens i Helsingborg. – Det är anmärkningsvärt att ingenting har sagts från amerikansk sida, säger Margot Wallström till SVT Nyheter..

SVT - 8 timmar sedan

Misstänkt rysk agent gripen i USA

En rysk kvinna anklagas för att ha infiltrerat amerikanska politiska organisationer. Detta ska ha skett på order av en högt uppsatt person i Kreml, det skriver nyhetsbyrån Reuters..

SVT - 9 timmar sedan

Trump kritiseras hårt på hemmaplan efter mötet med Putin

Flera republikanska politiker kritiserar USA:s president Donald Trump efter måndagens historiska möte med Rysslands president Vladimir Putin. – Presidenten måste förstå att Ryssland inte är vår vän, säger representanthusets talman Paul Ryan..

SVT - 9 timmar sedan

Framsteg i hbtq-rättigheter i Libanon

Libanon har nått en milstolpe när det gäller rättigheter för hbtq-personer. En appellationsdomstol har fastslagit att det inte längre ska vara ett brott att vara homosexuell. – Det här är ett stort steg, säger Georges Azzi, vid människorättsorganisationen AFE..

SVT - 11 timmar sedan

Här utbryter tumult inför presskonferensen

Precis innan presskonferensen med USA:s president Donald Trump och Rysslands president Vladimir Putin skulle börja ska en man ha utfört någon typ av protest. Enligt finska YLE handlar det om en amerikansk journalist som bland annat höll upp ett dokument där ordet ”kärnvapen” syntes. Mannen fördes motvilligt ut ur salen..

SVT - 13 timmar sedan

Wallström (S): Det som bekymrar är ett oförutsägbart uppträdande

Sveriges utrikesminister Margot Wallström (S) mötte SVT:s reporter efter mötet med sina kollegor i Bryssel på måndagen. Samtidigt som EU-mötet pågick skedde ett annat stort möte mellan USA:s president Donald Trump och Rysslands president Vladimir Putin i Helsingfors, Finland..

SVT - 16 timmar sedan

Första mötet mellan Trump och Putin

Världens ögon är på Helsingfors där USA:s president Donald Trump och Rysslands Vladimir Putin i dag träffas för första gången för ett officiellt möte..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.