DalaDemokraten > Nyheter

Tuesday, 21 November, 07:24

DalaDemokraten - 22 okt 17 kl. 14:00

Helga Henschen får liv och ljus i ny biografiBirgitta Holm har författat en omfattande biografi över konstnären Helga Henschen. Hon stiger Helga nära i barndomen, i ungdomen, i kärleksrelationer – och givetvis även i hennes konstnärskap..
Läs mer på DalaDemokraten
Läs mer om:
Henschen, Holm, Helga Henschen, Helga

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Helga, Henschenfår , livoch , ljusi ny , biografi
DalaDemokraten - 23 feb 17 kl. 10:00

Helga Henschen – konstnär, författare och agitator

Helga Henschen (1917-2002) var en framstående konstnär, författare och socialdemokratisk agitator. Hon var väldigt produktiv och mångsidig. Hon målade, tecknade, skulpterade och skrev ständigt.

DN - 18 okt 17 kl. 14:03

Konstrecension: Helga Henschen blir kraftfull, kul och färgstark på Thielska

I år är det hundra år sedan konstnären och författaren Helga Henschen föddes. Thielska galleriet och en ny biografi gör henne levande och aktuell, tycker Lotta Jonson..

Kristianstadsbladet - 27 apr 11 kl. 10:37

Ljus framtid för lampor

Med köpet av Luxus har designern från Värmland hittat hem. Den anrika lampfabriken vaknar till liv efter år av slutenhet och Niclas Hoflin hoppas att omsättningen inom tre år ska öka från sex miljoner till 50.
För drygt ett halvår sedan tog Ruben Lighting över Luxus som i 60 år drivits av familjen Kristiansson.

Blekinge Läns tidning - 15 apr 16 kl. 20:00

Blödarsjuke Max lever ett normalt liv

Max Dellqvist hade hunnit fylla två år innan det upptäcktes att han bar på den svåra och obotliga sjukdomen. Då rasade livet för mamma Helén. I dag lever elvaåringen ett förhållandevis normalt liv – ljusår från den tillvaro äldre blödarsjuka dömdes till när de var barn..

SvD - 27 jan 11 kl. 14:34

Helena Henschen är död

Författaren Helena Henschen avled natten till torsdagen i en hjärnblödning. Vid sin död var hon mitt uppe i arbetet med uppföljaren till den kritikerrosade boken "Hon älskade". Helena Henschen blev 70....

Trelleborgs Allehanda - 23 jun 17 kl. 00:01

Helga är alla djurs vän

Bokstavligt talat född i en zoobutik känner Helga Haak inte till ett liv utan djur. – Min första arbetsgivare tyckte att det var självklart att jag skulle börja jobba i en zoobutik eftersom jag är ”uppfödd på mjölkersättning för kattungar och lekte i kaninburar” när jag var liten. Och det stämmer ju, skrattar Helga..

NT - 27 jan 11 kl. 14:03

Författaren Helena Henschen död

Helena Henschen har avlidit, 70 år gammal. Författaren avled natten till torsdagen, uppger familjen för TT Spektra..

UT - 23 nov 13 kl. 16:17

Helga, 106, är äldst i Ulricehamn

Hon läser sin UT utan glasögon och går själv med hjälp av rullator. I veckan fyllde Helga Öfverström 106 år. Solrosens äldreboende fick fira en födelsedag av ett alldeles särskilt slag i förrgår.

Dagen - 05 aug 11 kl. 03:00

Hannas liv blev inte som hon tänkt sig

Livet blir inte alltid som man tänkt sig. Hanna Stenlund bär den vetskapen med sig i varje steg hon tar.De senaste tio åren har präglats av sjukskrivning och vånda över krafter som inte vill räcka till.

Sydsvenskan - 29 feb 12 kl. 20:48

Ny metod att finna liv i rymden

Arkiv: Hussein El-Alawi
En ny metod att observera fenomenet jordsken på månen kan anslöja liv på andra planeter.
Bakom metoden står en grupp astronomer som presenterar sina resultat i vetenskapstidskriften Nature. De har med hjälp av Europeiska sydobservatoriets (ESO) jätteteleskop i Chile studerat jorden via det så kallade jordsken som reflekteras från månen.

YA - 19 apr 14 kl. 17:35

"Det handlar om liv och död"

Foto: Mark Hanlon
Konstrunda, äggarullning och påskbuffé. Det är mycket att hinna med under påsken. Jesper Mattsson, ungdomspräst i Ystad Sövestadsbygdens församling tycker man borde ha tid med ett kyrkobesök också.

Fler nyheter från DalaDemokraten

DalaDemokraten - 15 minuter sedan

Flera villor såldes för knappt fem miljoner – här är de senaste sålda husen i Dalarna

Ett par villor i Falu kommun såldes för nästan fem miljoner kronor. Det är några av objekten som sticker ut mest på Lantmäteriets lista över de senast genomförda fastighetsaffärerna i Dalarna. Här nedandför hittar du hela listan, kommun för kommun..

DalaDemokraten - 30 minuter sedan

Brand i byggnad i närheten av bygdegård – "Det ska inte vara någon fara för spridning"

Klockan 06.40 på tisdagsmorgonen går SOS ut med ett larm om en brand i Gesunda, inom Mora kommun..

DalaDemokraten - 15 minuter sedan

Fjätervålen öppnar för tävlande

Den kyla som drog in över dalafjällen till helgen satte fart på snötillverkningen. – Vi har kunnat göra den snö som behövs för att kunna öppna på torsdag, samtidigt som vi är överraskade hur mycket natursnö som finns i våra snöstaket, säger Fredrik Litzén VD på Fjätervålen..

DalaDemokraten - 30 minuter sedan

Nya upplägget ska ta Malung till nya höjder: "Vi börjar efter jul"

För ett år sedan körde Malung över allt i Hockeytvåan. Med nya upplägget ska Ulf Skoglund nå nya höjder med MIF. – Vi står bra rustade inför framtiden, säger Malungstränaren inför tisdagens hemmamatch mot Hofors som Sporten sänder live..

DalaDemokraten - 30 minuter sedan

Brand i byggnad i närheten av bygdegård – räddningstjänsten på väg

Klockan 06.40 på tisdagsmorgonen går SOS ut med ett larm om en brand i Gesunda, inom Mora kommun..

DalaDemokraten - 1 timme sedan

Debatt: Att vi tvingas meddela vår skyddsling att han inte får stanna där han byggt upp sitt liv är ren och skär tortyr

Öppet brev till Dalarnas riksdagsmän: Idag är jag hemma från jobbet, för jag har sannolikt ett av mitt livs tyngsta uppgifter framför mig; jag ska meddela en ung människa att Sverige inte vill skyd....

DalaDemokraten - 1 timme sedan

Gigis vårdutrustning blev kvar när polisen tog honom till förvar inför utvisning

Svårt muskelsjuke Gigi Kamkamidze har hämtats av polisen för att utvisas. Vid hämtningen blev det mesta av hans hjälputrustning kvar i lägenheten. Utrustning som landstinget lovat att han ska skulle få med sig..

DalaDemokraten - 1 timme sedan

Stödboendet Malmgården kan byggas ut – "det finns ett utökat behov"

I dag har stödboendet Malmgården sex platser, om omsorgsförvaltningen får sin vilja igenom kommer boendet inom en snar framtid att ha tolv. Men först ska omsorgsstyrelsen ge klartecken för förprojektering under mötet den 21 november. – Vi vet ju inte om vi kommer ha råd förrän förprojekteringen är klar, säger förvaltningschefen Carina Johansson..

DalaDemokraten - 1 timme sedan

Hemtjänstpersonal i Malung-Sälen får hålla med egna bilar - enda kommunen i Dalarna

Malung-Sälens kommun är den enda kommunen i Dalarna som kräver att personalen inom hemtjänsten ska hålla med egen bil. Kommunen hävdar att det blir för dyrt att köpa in bilar. – Det känns obehagligt att släpa in smitta och annat i sin egen bil, som sedan min familj ska åka i, säger Frida Tomasson, anställd vid hemtjänsten i Malung..

DalaDemokraten - 1 timme sedan

Julhandeln påverkas inte av grävarbeten i gågatan

Mora köpstad och Nodava har haft möte angående grävarbeten på Kyrkogatan. – Berörda fastighetsägare och köpmän har träffat företrädare för Nodava och diskuterat situationen under kommande julhandeln, berättar Camilla Collett, verksamhetsledare och handelsutvecklare Mora köpstad..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.