DalaDemokraten > Nyheter

Wednesday, 26 September, 08:34

DalaDemokraten - 22 okt 17 kl. 14:00

Helga Henschen får liv och ljus i ny biografiBirgitta Holm har författat en omfattande biografi över konstnären Helga Henschen. Hon stiger Helga nära i barndomen, i ungdomen, i kärleksrelationer – och givetvis även i hennes konstnärskap..
Läs mer på DalaDemokraten
Läs mer om:
Henschen, Holm, Helga Henschen, Helga

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Helga, Henschenfår , livoch , ljusi ny , biografi
DalaDemokraten - 23 feb 17 kl. 10:00

Helga Henschen – konstnär, författare och agitator

Helga Henschen (1917-2002) var en framstående konstnär, författare och socialdemokratisk agitator. Hon var väldigt produktiv och mångsidig. Hon målade, tecknade, skulpterade och skrev ständigt.

DN - 18 okt 17 kl. 14:03

Konstrecension: Helga Henschen blir kraftfull, kul och färgstark på Thielska

I år är det hundra år sedan konstnären och författaren Helga Henschen föddes. Thielska galleriet och en ny biografi gör henne levande och aktuell, tycker Lotta Jonson..

SR - 28 nov 17 kl. 11:00

Motståndshästar och hemligheter när Helga Henschen firar 100

Helga Henschen och hennes rebelliska pratbubblor är som sänkta i plakatsjuttiotalet helt utan undertext. Katarina Wikars går på Thielskas utställning..

Kristianstadsbladet - 27 apr 11 kl. 10:37

Ljus framtid för lampor

Med köpet av Luxus har designern från Värmland hittat hem. Den anrika lampfabriken vaknar till liv efter år av slutenhet och Niclas Hoflin hoppas att omsättningen inom tre år ska öka från sex miljoner till 50.
För drygt ett halvår sedan tog Ruben Lighting över Luxus som i 60 år drivits av familjen Kristiansson.

Blekinge Läns tidning - 15 apr 16 kl. 20:00

Blödarsjuke Max lever ett normalt liv

Max Dellqvist hade hunnit fylla två år innan det upptäcktes att han bar på den svåra och obotliga sjukdomen. Då rasade livet för mamma Helén. I dag lever elvaåringen ett förhållandevis normalt liv – ljusår från den tillvaro äldre blödarsjuka dömdes till när de var barn..

SvD - 27 jan 11 kl. 14:34

Helena Henschen är död

Författaren Helena Henschen avled natten till torsdagen i en hjärnblödning. Vid sin död var hon mitt uppe i arbetet med uppföljaren till den kritikerrosade boken "Hon älskade". Helena Henschen blev 70....

Trelleborgs Allehanda - 23 jun 17 kl. 00:01

Helga är alla djurs vän

Bokstavligt talat född i en zoobutik känner Helga Haak inte till ett liv utan djur. – Min första arbetsgivare tyckte att det var självklart att jag skulle börja jobba i en zoobutik eftersom jag är ”uppfödd på mjölkersättning för kattungar och lekte i kaninburar” när jag var liten. Och det stämmer ju, skrattar Helga..

NT - 27 jan 11 kl. 14:03

Författaren Helena Henschen död

Helena Henschen har avlidit, 70 år gammal. Författaren avled natten till torsdagen, uppger familjen för TT Spektra..

UT - 23 nov 13 kl. 16:17

Helga, 106, är äldst i Ulricehamn

Hon läser sin UT utan glasögon och går själv med hjälp av rullator. I veckan fyllde Helga Öfverström 106 år. Solrosens äldreboende fick fira en födelsedag av ett alldeles särskilt slag i förrgår.

Dagen - 05 aug 11 kl. 03:00

Hannas liv blev inte som hon tänkt sig

Livet blir inte alltid som man tänkt sig. Hanna Stenlund bär den vetskapen med sig i varje steg hon tar.De senaste tio åren har präglats av sjukskrivning och vånda över krafter som inte vill räcka till.

Sydsvenskan - 29 feb 12 kl. 20:48

Ny metod att finna liv i rymden

Arkiv: Hussein El-Alawi
En ny metod att observera fenomenet jordsken på månen kan anslöja liv på andra planeter.
Bakom metoden står en grupp astronomer som presenterar sina resultat i vetenskapstidskriften Nature. De har med hjälp av Europeiska sydobservatoriets (ESO) jätteteleskop i Chile studerat jorden via det så kallade jordsken som reflekteras från månen.

Fler nyheter från DalaDemokraten

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:07

Tre Moratjejer uttagna till Dalarnas ryttarutveckling nivå 2

I tisdags kväll hölls första träffen i Borlänge på Fornby Folkhögskola för de ryttare som blivit uttagna till ”Dalarnas ryttarutveckling nivå 2”..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:00

Trygghetsdebatt i fullmäktige: "Vi bör kräva en lokalt stationerad ambulans"

– Vårt krav bör vara att landstinget ska ställa upp med en ambulans i Gagnef tills frågan om räddningstjänstens första hjälpen-insatser är utredd och löst. Det sa förre kommunalrådet och riksdagsmannen Anders Ahlgren (C) när Gagnefs kommunfullmäktige diskuterade första hjälpen. Han fick stöd av bland andra kommunalrådet Irene Homman och tidigare landstingsrådet Alf Johansson, båda (S)..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:03

Lisa Pehrsdotter: Vad betyder en lokalredaktion?

Omslaget till Institutets för mediestudiers årsbok, som kom härom veckan, pryds av en Sverigekarta där stiliserade bilder av en person framför en dator är överkryssade. Det ska symbolisera orter där det inte längre finns lokalredaktioner. Det handlar om var fjärde kommun, enligt institutet.

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:42

Insändare: Ska Sverige fortsätta kriget i Afghanisan?

Riksdagen ska idag ta ställning till om att fortsätta Sveriges insats i Afghanistan. Det finns bara ett rimligt beslut. Sverige ska inte sända soldater till Afghanistan.

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:22

Nu öppnar Ludvikahem nya parkeringen – och bjuder på julklapp

I dag fredag har Ludvikahem äntligen öppnat nya centrumparkeringen på "Trädgården-tomten". Dessutom bjuder man på en julklapp under de första veckorna..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:26

Test: Från budgetfyndet till bästa lyxchampagnen – här är godaste bubblet till nyår

Nyårsfestligheterna stundar och då vill de flesta ha något bubblande i glaset. Vår dryckesexpert Sune Liljevall har likt tidigare år tagit sig an en stor mängd, cirka 300, mousserande torra viner och champagner i såväl ordinarie- som beställningssortimentet – och sorterat ut guldkornen åt dig..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:22

Följ med in i mytomspunna frimurarnas hemliga rum: ”Det sägs att vi dricker blod och äter barn”

Tills för bara några år sedan fick inga – som inte var frimurare – sätta sin fot i logens lokaler i Gävle. – Det finns saker vi inte kan berätta, säger Edvard Nordlander som är ordförandemästare i frimurarlogen Gevalia där vi har tittat in..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

Ny ägare till hus i Skattungbyn

Sara Signa Kristina Thalberg, 40, har köpt huset på adressen Grusvägen 7 i Skattungbyn av säljaren Sten Oscar Eriksson. Köpesumman blev 1 000 000 kronor och den nya ägaren tog över huset i decembe....

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

Nya ägare till tomt i Smedjebacken

Olof Tommy och Berit Caroline Johannesson, 50 och 53 år, har tagit över fastigheten på Flottarvägen 19 i Smedjebacken från Barkaräng Entreprenad AB. Ägarskiftet blev klart i november 2017 och köpe....

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

70-talshus i Avesta sålt för 995 000 kronor

Nu är det klart vem som köpt huset på Mandelblomsgränd 8 i Avesta av Jan Åke Lennart Bergvall. Nya ägare är Sara Josefine Thelin, 22, och Mats Tony Eriksson, 24. Priset blev 995 000 kronor och de ....Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.