DI > Ekonomi

Monday, 24 September, 11:20

DI - 22 okt 17 kl. 10:10

Centerns attack: Regeringens handlingsförlamning slår mot bolagenRegeringens handlingsförlamning hotar att utlösa en flykt av kompetenta styrelseledamöter från många bolag i landet, varnar ordföranden i riksdagens skatteutskott Per Åsling. Därför kräver centerpartiet att regeringen snabbt måste ändra lagen som stoppar styrelseledamöter att få ut arvodet från egna bolag..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Per Åsling

Dela artikeln

102 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Centerns, attack, Regeringens, handlingsförlamningslår mot , bolagen
Supermiljöbloggen - 17 jun 15 kl. 14:10

Centerpartiets ”totala handlingsförlamning” väcker frågor

Partiets företrädare vill inte kommentera saken.  Kristina Yngwe, som är ny miljöpolitisk talesperson för Centerpartiet efter Lena Ek, skrev tidigare i veckan en debattartikel på sajten Nyheter 24. Artikeln handlar om hållbara transporter och om att Centerpartiet vill att ett bonus-malus-system ska vara på plats senast 2016.

Nerikes Allehanda - 29 sep 15 kl. 05:33

Handlingsförlamningen är farlig

SVT:s Uppdrag granskning reste till Högfors och Mossgruvan, norr om Kopparberg. Fattiga romska familjer från Bulgarien har hittat billiga bostäder. Det är inte världens högsta klass på deras bostäder, men ändå tak över huvudet.

Alliansfritt Sverige - 13 jan 14 kl. 09:34

Så här ser handlingsförlamning ut

Fredag:     Måndag: .

SvD - 25 aug 14 kl. 19:18

”Alliansens åtta år av handlingsförlamning”

Alliansen presenterade under måndagen ett miljöbilspaket där supermiljöbilspremien förlängs med två år. För rena elbilar höjs dessutom premien från 40 000 till 55 000 kronor, vilket kostar staten 215 miljoner årligen 2015 och 2016. SvD Näringslivs Jonas Fröberg har plockat ut små skärvor av elbilar ute i den svenska verkligheten..

SvD - 21 okt 15 kl. 13:00

Alliansen: Ingen tjänar på handlingsförlamning

Socialdemokraterna verkar tycka att beslut endast är demokratiska om de gynnar det egna partiet, och att överenskommelser bara gäller så länge det passar Socialdemokraterna. Det skriver företrädare för Alliansen i Stockholms läns landsting..

SmålandsPosten - 21 jan 16 kl. 08:48

Handlingsförlamning i Växjö

Trots ett flertal larmrapporter om parkeringssituationen vid CLV så tycks ingen ansvarig träda fram och förklara hur det ska lösas. Växjö kommun är det väl som äger marken runt lasarettsområdet och kan till skillnad från Regionen lösa trafikproblemen om viljan finns..

DN - 14 sep 16 kl. 21:00

”Politisk handlingsförlamning riskerar fossilfri framtid”

Förnybara drivmedel. Regeringen får inte vika ner sig gentemot EU-kommissionen och godta att koldioxidskatten fasas ut. Om biodrivmedel beskattas på samma sätt som fossila drivmedel undermineras centrala delar av klimatpolitiken.

Kristianstadsbladet - 06 sep 18 kl. 06:00

Göingeskolan: Föräldrar vittnar om handlingsförlamning

Gänget på Göingeskolan har fått hållas under flera år. En del försök ska ha gjorts för att komma tillrätta med situationen, men de har misslyckats. Oron bland andra elevers föräldrar är stor..

Expressen - 24 jun 15 kl. 11:18

Rätt att förenkla avhysningen av läger

Regeringens handlingsförlamning i tiggerifrågan verkar ha släppt. Det är välkommet..

DI - 08 apr 16 kl. 15:30

"Id-kontrollerna måste göras om"

Id- och gränskontrollerna i Öresundsregionen måste göras om så att situationen för jobbpendlarna förbättras. Det kräver Liberalernas skattepolitiska talesperson Mats Persson. "Jag är otroligt irriterad över regeringens handlingsförlamning", säger han..

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Claes Hemberg får nytt uppdrag – "bolaget har vuxit med 100 procent"

Ett drygt halvår efter sortin från Avanza har Claes Hemberg hittat ett nytt uppdrag: styrelseledamot i ett fintechbolag. "Det är spännande. Det här bolaget har vuxit med 100 procent bara det senaste året", berättar han för Di..

DI - 5 minuter sedan

Northvolt vill låna 400 miljoner euro till jättefabriken

Northvolt, som vill bygga en av världens största batterifabriker i Sverige, har ansökt om ett lån 400 miljoner euro. motsvarande 4,1 miljarder kronor, av den Europeiska investmentbanken, EIB. Enligt vd Peter Carlsson är ansökan en del av finansieringen av fabriken i Skellefteå.

DI - 5 minuter sedan

Branschorgan: Handeln står inför en apokalyps

Norrmännens utlandshandel riskerar att leda till en detaljhandelskollaps på hemmaplan, larmar den norska branschorganisationen Virke som presenterat nya prognoser över handeln i Norge..

DI - 15 minuter sedan

Preem skänker pengar till strandstädning

Hållbarhet var ledordet för Preems engagemang på Lysekil Women’s Match, en av världens främsta seglingstävlingar inom matchracing nyligen. Med aktiviteter som uppmuntrade besökarna att tänka till vad de gör med sitt skräp var kopplingen till strandstädning naturlig. Därför väljer Preem att skänka alla intäkter från evenemangsområdet, drygt 12 000 kronor, till organisationen Ren kust..

DI - 15 minuter sedan

Linda Öhrn: Talmansrysaren är här

Rysarvalet till ny talman på måndagen är sumpen där man kan kratta fram en ny regering. .

DI - 15 minuter sedan

AAK AB bjuder in till kapitalmarknadsdag

AAK AB bjuder härmed in analytiker, investerare och media till kapitalmarknadsdag den 21 november på konferenshotellet Eriksberg i Trensum, Blekinge. AAK:s VD och koncernchef Johan Westman kommer tillsammans med finansdirektör Fredrik Nilsson och marknadsdirektör Anne Mette Olesen att uppdatera representanter från finansmarknad och media om AAK:s strategi, verksamhet och finansiella utveckling samt företagets framsteg inom hållbarhetsområdet..

DI - 15 minuter sedan

Stockholmsbörsen: Fingerprint lyfter efter insynsköp

Stockholmsbörsen öppnade något lägre när den nya handelsveckan inleddes. De större Europabörserna handlades också mestadels på minus under måndagsförmiddagen. .

DI - 30 minuter sedan

Budstriden om Sky trappas upp – aktien rusar

Det brittiska mediabolaget Sky steg med nära 9 procent på Londonbörsen till 17,24 efter att amerikanska Comcast valt att höja sitt bud till 17,28 pund, en höjning från tidigare 14,75 pund. Detta framkom i lördags på Bloomberg News. .

DI - 30 minuter sedan

Fingerprint-ledamot premiärshoppar aktier

Fingerprint Cards styrelseledamot Juan Vallejo har köpt 100.000 aktier för 10:39 kronor styck, motsvarande drygt 1 miljon kronor..

DI - 30 minuter sedan

Räntor och valutor: Uppåt för långa Europaräntor

Valutarörelserna är små och Europaräntorna handlas någon punkt högre i längre löptider på måndagen. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.