DI > Ekonomi

Thursday, 21 June, 21:47

DI - 22 okt 17 kl. 10:10

Centerns attack: Regeringens handlingsförlamning slår mot bolagenRegeringens handlingsförlamning hotar att utlösa en flykt av kompetenta styrelseledamöter från många bolag i landet, varnar ordföranden i riksdagens skatteutskott Per Åsling. Därför kräver centerpartiet att regeringen snabbt måste ändra lagen som stoppar styrelseledamöter att få ut arvodet från egna bolag..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Per Åsling

Dela artikeln

102 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Centerns, attack, Regeringens, handlingsförlamningslår mot , bolagen
Supermiljöbloggen - 17 jun 15 kl. 14:10

Centerpartiets ”totala handlingsförlamning” väcker frågor

Partiets företrädare vill inte kommentera saken.  Kristina Yngwe, som är ny miljöpolitisk talesperson för Centerpartiet efter Lena Ek, skrev tidigare i veckan en debattartikel på sajten Nyheter 24. Artikeln handlar om hållbara transporter och om att Centerpartiet vill att ett bonus-malus-system ska vara på plats senast 2016.

Nerikes Allehanda - 29 sep 15 kl. 05:33

Handlingsförlamningen är farlig

SVT:s Uppdrag granskning reste till Högfors och Mossgruvan, norr om Kopparberg. Fattiga romska familjer från Bulgarien har hittat billiga bostäder. Det är inte världens högsta klass på deras bostäder, men ändå tak över huvudet.

Alliansfritt Sverige - 13 jan 14 kl. 09:34

Så här ser handlingsförlamning ut

Fredag:     Måndag: .

SvD - 25 aug 14 kl. 19:18

”Alliansens åtta år av handlingsförlamning”

Alliansen presenterade under måndagen ett miljöbilspaket där supermiljöbilspremien förlängs med två år. För rena elbilar höjs dessutom premien från 40 000 till 55 000 kronor, vilket kostar staten 215 miljoner årligen 2015 och 2016. SvD Näringslivs Jonas Fröberg har plockat ut små skärvor av elbilar ute i den svenska verkligheten..

SvD - 21 okt 15 kl. 13:00

Alliansen: Ingen tjänar på handlingsförlamning

Socialdemokraterna verkar tycka att beslut endast är demokratiska om de gynnar det egna partiet, och att överenskommelser bara gäller så länge det passar Socialdemokraterna. Det skriver företrädare för Alliansen i Stockholms läns landsting..

SmålandsPosten - 21 jan 16 kl. 08:48

Handlingsförlamning i Växjö

Trots ett flertal larmrapporter om parkeringssituationen vid CLV så tycks ingen ansvarig träda fram och förklara hur det ska lösas. Växjö kommun är det väl som äger marken runt lasarettsområdet och kan till skillnad från Regionen lösa trafikproblemen om viljan finns..

DN - 14 sep 16 kl. 21:00

”Politisk handlingsförlamning riskerar fossilfri framtid”

Förnybara drivmedel. Regeringen får inte vika ner sig gentemot EU-kommissionen och godta att koldioxidskatten fasas ut. Om biodrivmedel beskattas på samma sätt som fossila drivmedel undermineras centrala delar av klimatpolitiken.

Expressen - 24 jun 15 kl. 11:18

Rätt att förenkla avhysningen av läger

Regeringens handlingsförlamning i tiggerifrågan verkar ha släppt. Det är välkommet..

DI - 08 apr 16 kl. 15:30

"Id-kontrollerna måste göras om"

Id- och gränskontrollerna i Öresundsregionen måste göras om så att situationen för jobbpendlarna förbättras. Det kräver Liberalernas skattepolitiska talesperson Mats Persson. "Jag är otroligt irriterad över regeringens handlingsförlamning", säger han..

SmålandsPosten - 18 mar 17 kl. 05:30

Mycket snack - lite verkstad

Jag blir så trött på S-regeringens handlingsförlamning. Det är mycket prat och ingen verkstad..

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Rumänsk toppolitiker hotas av fängelsestraff

Liviu Dragnea, partiledare för Rumäniens regerande parti PSD, har dömts till tre och ett halvt års fängelse. Detta sedan han befunnits skyldig till att ha låtit två kvinnor få statliga löneutbetalningar under åren 2006–2013 trots att de då var anställda av hans parti..

DI - 30 minuter sedan

Prognos: 12.000 nya jobb i sommarhandeln

Sommar och semestertider skapar nya arbetstillfällen, närmare bestämt 12.000 enligt en ny prognos från Svensk handel. Framför allt handlar det om jobb inom dagligvaruhandeln där 40 procent av de tillfrågade säger att man ska in extrapersonal i sommar.

DI - 30 minuter sedan

Migrantfamiljer återförenas efter Trumpbeslut

De över 2.300 barn från migrantfamiljer som splittrats vid gränsen ska få återförenas med sina föräldrar, sedan president Donald Trump tvingats ta flera steg i sin kovändning. I något som ses som ett försök att mildra kritikstormen har presidenthustrun Melania Trump plötsligt besökt gränsområdet..

DI - 45 minuter sedan

Andreas Cervenka: Därför rusar börsvärdet trots skandalerna

Växande monopolmakt och hälsofarliga affärsmodeller – det senaste året har Silicon Valleys giganter fått utstå hård kritik. Resultat: börsvärdet har stigit med 10 000 miljarder kronor. Det kan finnas en högst mänsklig orsak..

DI - 1 timme sedan

Olof Lundh: Fotbolls-VM riskerar att överkommersialiseras

GELENDZIK. Flaggorna finns överallt i den lilla badorten vid Svarta havet. Både svenska och ryska.

DI - 2 timmar sedan

Experten: Tre faktorer kan sänka bensinpriset – i tid till semestern

Priset på bensin kan vara på väg ner – precis i tid till semestern. Det hänger på kronan, Donald Trump och Opec-kartellens möte den 22 juni. Men politikernas inblandning riskerar driva upp priset i stället.

DI - 2 timmar sedan

Jämtlands auktionsbyrå blir digital

ÖSTERSUND Begagnatmarknaden hittar nya affärsmöjligheter på nätet. Fler kunder, lättare hantering och den organisatoriska vinsten med att slippa hålla en fysisk butik öppen har flyttat Jämtlands auktionsbyrå ut på nätet. Tradera står för affärsmodellen..

DI - 2 timmar sedan

Trumps rådgivare ska reka Putinmöte

USA:s nationella säkerhetsrådgivare kommer i nästa vecka att resa till Europa. Han ska bland annat besöka Ryssland för att diskutera ett eventuellt möte mellan president Donald Trump och hans ryske kollega Vladimir Putin..

DI - 3 timmar sedan

Skatteverket kräver in hundratals miljoner efter Panamaläckan

Den internationella publiceringen av Panamadokumenten 2016 har lett till en hel del arbete för skattemyndigheter runtom i världen. I Sverige kräver Skatteverket in hundratals miljoner kronor från svenskar som misstänks ha undanhållit skatt..

DI - 3 timmar sedan

Larmet: Chockökning av vd-bluffar – "företag kan få sin existens hotad"

Beloppen som bluffmakare lurar till sig kan få företag att gå i graven. Nu slår Danske Bank larm om den stora bedrägeritrenden, där bolagens vd id-kapas.   Här är fem sätt att syna vd-bluffen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.