DI > Ekonomi

Wednesday, 22 November, 22:52

DI - 22 okt 17 kl. 10:10

Centerns attack: Regeringens handlingsförlamning slår mot bolagenRegeringens handlingsförlamning hotar att utlösa en flykt av kompetenta styrelseledamöter från många bolag i landet, varnar ordföranden i riksdagens skatteutskott Per Åsling. Därför kräver centerpartiet att regeringen snabbt måste ändra lagen som stoppar styrelseledamöter att få ut arvodet från egna bolag..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Per Åsling

Dela artikeln

69 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Centerns, attack, Regeringens, handlingsförlamningslår mot , bolagen
Supermiljöbloggen - 17 jun 15 kl. 14:10

Centerpartiets ”totala handlingsförlamning” väcker frågor

Partiets företrädare vill inte kommentera saken.  Kristina Yngwe, som är ny miljöpolitisk talesperson för Centerpartiet efter Lena Ek, skrev tidigare i veckan en debattartikel på sajten Nyheter 24. Artikeln handlar om hållbara transporter och om att Centerpartiet vill att ett bonus-malus-system ska vara på plats senast 2016.

Nerikes Allehanda - 29 sep 15 kl. 05:33

Handlingsförlamningen är farlig

SVT:s Uppdrag granskning reste till Högfors och Mossgruvan, norr om Kopparberg. Fattiga romska familjer från Bulgarien har hittat billiga bostäder. Det är inte världens högsta klass på deras bostäder, men ändå tak över huvudet.

Alliansfritt Sverige - 13 jan 14 kl. 09:34

Så här ser handlingsförlamning ut

Fredag:     Måndag: .

SvD - 25 aug 14 kl. 19:18

”Alliansens åtta år av handlingsförlamning”

Alliansen presenterade under måndagen ett miljöbilspaket där supermiljöbilspremien förlängs med två år. För rena elbilar höjs dessutom premien från 40 000 till 55 000 kronor, vilket kostar staten 215 miljoner årligen 2015 och 2016. SvD Näringslivs Jonas Fröberg har plockat ut små skärvor av elbilar ute i den svenska verkligheten..

SvD - 21 okt 15 kl. 13:00

Alliansen: Ingen tjänar på handlingsförlamning

Socialdemokraterna verkar tycka att beslut endast är demokratiska om de gynnar det egna partiet, och att överenskommelser bara gäller så länge det passar Socialdemokraterna. Det skriver företrädare för Alliansen i Stockholms läns landsting..

SmålandsPosten - 21 jan 16 kl. 08:48

Handlingsförlamning i Växjö

Trots ett flertal larmrapporter om parkeringssituationen vid CLV så tycks ingen ansvarig träda fram och förklara hur det ska lösas. Växjö kommun är det väl som äger marken runt lasarettsområdet och kan till skillnad från Regionen lösa trafikproblemen om viljan finns..

DN - 14 sep 16 kl. 21:00

”Politisk handlingsförlamning riskerar fossilfri framtid”

Förnybara drivmedel. Regeringen får inte vika ner sig gentemot EU-kommissionen och godta att koldioxidskatten fasas ut. Om biodrivmedel beskattas på samma sätt som fossila drivmedel undermineras centrala delar av klimatpolitiken.

Expressen - 24 jun 15 kl. 11:18

Rätt att förenkla avhysningen av läger

Regeringens handlingsförlamning i tiggerifrågan verkar ha släppt. Det är välkommet..

DI - 08 apr 16 kl. 15:30

"Id-kontrollerna måste göras om"

Id- och gränskontrollerna i Öresundsregionen måste göras om så att situationen för jobbpendlarna förbättras. Det kräver Liberalernas skattepolitiska talesperson Mats Persson. "Jag är otroligt irriterad över regeringens handlingsförlamning", säger han..

SmålandsPosten - 18 mar 17 kl. 05:30

Mycket snack - lite verkstad

Jag blir så trött på S-regeringens handlingsförlamning. Det är mycket prat och ingen verkstad..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Cervenka: Nio enhörningar du ska hålla koll på

Investerare öser kapital över nystartade företag inom AI. Följande nio bolag värderas till 1 miljard dollar eller mer, enligt analysföretaget CB Insights. .

DI - 10 minuter sedan

It-jättarna slåss för att vinna AI-kampen

Fantasilöner, dyra förvärv och hundratals miljarder i forskningsinvesteringar. Artificiell intelligens jämförs med internets genombrott och big tech-bolagen rustar för att hinna först i guldruschen. Och redan nu använder du tekniken varje dag..

DI - 10 minuter sedan

Jeff Bezos: AI innebär en ”ny guld­ålder”

PALO ALTO. Artificiell intelligens är näringslivets hetaste modeord. Men den stora frågan är kanske inte om robotar kommer att ta makten över mänskligheten utan vilka människor som får makten över maskinerna.

DI - 15 minuter sedan

Vd-byte fick HP på fall

Indexförändringarna var relativt begränsade i handeln på USA-börserna på onsdagen, inför Thanksgiving-högtiden..

DI - 30 minuter sedan

Brummer & Partners finansierar KTH:s nya forskningslabb

Kungliga Tekniska högskolan öppnar ett nytt forskningslabb. Fokus ligger på matematik för komplexa data, en av grundstenarna inom AI. Bakom står Brummer & Partners som går in med 15,5 miljoner kronor..

DI - 30 minuter sedan

Oljemiljardär kräver hårdare klimatlagar: "Reglera oss"

”Politiker, företag och vi som privatpersoner måste vakna. Snart är det för sent”, säger Mika Anttonen. Han är oljemiljardären som nobbar börsen och ser kampen mot klimatförändringarna som sitt viktigaste mål.

DI - 30 minuter sedan

Nya avslöjanden om Östlings skatteupplägg

Leif Östling avgick som ordförande för Svenskt Näringsliv sedan han konfronterats med nya uppgifter om utländska skatteupplägg, rapporterar SVT. Att han inte tagit ut vinst från sitt Maltabolag, och därför inte ska ha behövt betala svensk skatt som han påstått, är en sanning med modifikation..

DI - 1 timme sedan

C-tjänsteman får sparken efter sexanklagelser

En man som arbetar som politisk tjänsteman i riksdagen för Centerpartiet får sparken, rapporterar Expressen. Han anklagas för vad som beskrivs som ett oacceptabelt agerande av sexuell karaktär mot en tidigare partikollega..

DI - 1 timme sedan

Broadcom överväger att sockra budet på Qualcomm

Broadcom överväger att höja sitt bud på Qualcomm genom att erbjuda fler aktier. Det uppger Reuters, enligt tv-kanalen CNBC:s nätupplaga..

DI - 1 timme sedan

Jätteaffär nära på apoteksmarknaden

En storaffär är under uppsegling på den svenska apoteksmarknaden. Merparten av apoteken som ingår i Apoteksgruppen, den fjärde största kedjan med en knapp tiondel av marknaden, är på väg att säljas..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.