DI > Ekonomi

Saturday, 24 February, 14:47

DI - 22 okt 17 kl. 10:10

Centerns attack: Regeringens handlingsförlamning slår mot bolagenRegeringens handlingsförlamning hotar att utlösa en flykt av kompetenta styrelseledamöter från många bolag i landet, varnar ordföranden i riksdagens skatteutskott Per Åsling. Därför kräver centerpartiet att regeringen snabbt måste ändra lagen som stoppar styrelseledamöter att få ut arvodet från egna bolag..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Per Åsling

Dela artikeln

102 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Centerns, attack, Regeringens, handlingsförlamningslår mot , bolagen
Supermiljöbloggen - 17 jun 15 kl. 14:10

Centerpartiets ”totala handlingsförlamning” väcker frågor

Partiets företrädare vill inte kommentera saken.  Kristina Yngwe, som är ny miljöpolitisk talesperson för Centerpartiet efter Lena Ek, skrev tidigare i veckan en debattartikel på sajten Nyheter 24. Artikeln handlar om hållbara transporter och om att Centerpartiet vill att ett bonus-malus-system ska vara på plats senast 2016.

Nerikes Allehanda - 29 sep 15 kl. 05:33

Handlingsförlamningen är farlig

SVT:s Uppdrag granskning reste till Högfors och Mossgruvan, norr om Kopparberg. Fattiga romska familjer från Bulgarien har hittat billiga bostäder. Det är inte världens högsta klass på deras bostäder, men ändå tak över huvudet.

Alliansfritt Sverige - 13 jan 14 kl. 09:34

Så här ser handlingsförlamning ut

Fredag:     Måndag: .

SvD - 25 aug 14 kl. 19:18

”Alliansens åtta år av handlingsförlamning”

Alliansen presenterade under måndagen ett miljöbilspaket där supermiljöbilspremien förlängs med två år. För rena elbilar höjs dessutom premien från 40 000 till 55 000 kronor, vilket kostar staten 215 miljoner årligen 2015 och 2016. SvD Näringslivs Jonas Fröberg har plockat ut små skärvor av elbilar ute i den svenska verkligheten..

SvD - 21 okt 15 kl. 13:00

Alliansen: Ingen tjänar på handlingsförlamning

Socialdemokraterna verkar tycka att beslut endast är demokratiska om de gynnar det egna partiet, och att överenskommelser bara gäller så länge det passar Socialdemokraterna. Det skriver företrädare för Alliansen i Stockholms läns landsting..

SmålandsPosten - 21 jan 16 kl. 08:48

Handlingsförlamning i Växjö

Trots ett flertal larmrapporter om parkeringssituationen vid CLV så tycks ingen ansvarig träda fram och förklara hur det ska lösas. Växjö kommun är det väl som äger marken runt lasarettsområdet och kan till skillnad från Regionen lösa trafikproblemen om viljan finns..

DN - 14 sep 16 kl. 21:00

”Politisk handlingsförlamning riskerar fossilfri framtid”

Förnybara drivmedel. Regeringen får inte vika ner sig gentemot EU-kommissionen och godta att koldioxidskatten fasas ut. Om biodrivmedel beskattas på samma sätt som fossila drivmedel undermineras centrala delar av klimatpolitiken.

Expressen - 24 jun 15 kl. 11:18

Rätt att förenkla avhysningen av läger

Regeringens handlingsförlamning i tiggerifrågan verkar ha släppt. Det är välkommet..

DI - 08 apr 16 kl. 15:30

"Id-kontrollerna måste göras om"

Id- och gränskontrollerna i Öresundsregionen måste göras om så att situationen för jobbpendlarna förbättras. Det kräver Liberalernas skattepolitiska talesperson Mats Persson. "Jag är otroligt irriterad över regeringens handlingsförlamning", säger han..

SmålandsPosten - 18 mar 17 kl. 05:30

Mycket snack - lite verkstad

Jag blir så trött på S-regeringens handlingsförlamning. Det är mycket prat och ingen verkstad..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Bättre än väntat för Buffett

Amerikanska konglomeratjätten Berkshire Hathaway, som leds av Warren Buffett, slog förväntningarna med sitt resultat för det fjärde kvartalet. .

DI - 30 minuter sedan

De vill locka fler kvinnor till underhållsbranschen

Underhållsindustrin har länge varit mansdominerad. I dag får industrin kämpa för att locka yngre människor, speciellt tjejer. Men för att locka fler kvinnor behövs – just det – fler kvinnor..

DI - 45 minuter sedan

Analytiker: Daimler-köpet är del i en större offensiv

Kinesiska Geelys intåg i den tyska biljätten har förberetts i flera månader, men storleken, nära 10 procent, överraskar i Tyskland. Enligt börsreglerna måste man flagga redan vid 3 procent. Efter sitt Sverigebesök uppges Geelys grundare Li Shufu nu vara på väg till Tyskland..

DI - 1 timme sedan

Tesla etablerar sig i Grekland

Tesla etablerar sig i Grekland genom att upprätta en lokal affärsenhet i norra delen av den grekiska huvudstaden Aten. Det rapporterar Bloomberg News..

DI - 1 timme sedan

Rankning: Storbanken som är sämst på hållbarhet

När svenska folket rankar banker efter hållbarhet kommer Länsförsäkringar i topp tillsammans med nätbankerna. Storbankerna, framför allt Nordea, halkar långt efter..

DI - 1 timme sedan

SpaceX ställer in raketuppskjutning

SpaceX ställer in en raketuppskjutning planerad till denna helg för att genomföra ytterligare tester kopplat till trycksystemet. Det framgår av en tweet..

DI - 1 timme sedan

Professorn varnar för intressekonflikter efter Daimler-köpet

Fordonsprofessorn Christer Karlsson ser kinesiska Geelys köp i Mercedes-Benz moderbolag Daimler som ett led i grundaren Li Shufus strategi att komma in på den europeiska lyxbilsmarknaden. Christer Karlsson varnar samtidigt för intressekonflikter på lastbilssidan..

DI - 2 timmar sedan

Rejält lönelyft för Swedbanks vd

Swedbanks vd Birgitte Bonnesen kan blicka tillbaka på ett fint fjolår. Trots att aktieutvecklingen pekade nedåt lyfte hon sin lön till drygt 14 miljoner kronor..

DI - 2 timmar sedan

Svensk skogsindustri går som tåget

Det ser mycket ljust ut för svensk skogsindustri. Intresset för trävaror är det högsta någonsin och priset för pappersmassa har nått nya rekordnivåer..

DI - 3 timmar sedan

Gita Navabi ny partiledare för Feministiskt initiativ

Gita Navabi från Stockholm har valts till ny partiledare för Feministiskt initiativ. Jämte den andra partiledaren Gudrun Schyman ställs hon nu inför utmaningen att ta Fi ända in i riksdagen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.