Nerikes Allehanda > Nyheter

Wednesday, 22 November, 23:03

Nerikes Allehanda - 21 okt 17 kl. 05:01

SVT:s Allt för Sverige inspelad i Nora och Pershyttan – på söndag drar serien igångNu drar SVT:s populära släktforskarserie Allt för Sverige igång på söndag, där tio svensk-amerikanare söker sina svenska rötter. Den är säsongen är Nora och Pershyttan med i serien, deltagarna får åka veterantåg och prova på livet som bergsmän..
Läs mer på Nerikes Allehanda
Läs mer om:
SVT, Allt, Sverige, Nora, Pershyttan

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SVT:sAllt för , Sverige, inspeladi , Noraoch , Pershyttan, på söndag drar serien igång
SVT - 30 dec 15 kl. 18:08

Syriska familjen splittrades – nu har de hittat hem i Nora

Familjen Khalil splittrades när pappa Zaki – men inte resten av familjen - fick uppehållstillstånd i Sverige. Mamma Nagwa tog 1,5 år senare den långa och farliga resan över Medelhavet och genom Europa, tillsammans med sina fyra barn, för att söka asyl i Sverige. SVT Nyheter har följt deras färd genom Europa..

SVT - 04 okt 17 kl. 21:06

Könsstympning ger inte rätt att stanna i Sverige

Nora och Sara flydde ensamma från Somalia för att undkomma tvångsäktenskap och krig. Båda är könsstympade och i Sverige har de fått hjälp att operera sina underliv, för att slippa den smärta stympningen orsakar. Men nu ska båda avvisas till Somalia, trots att de riskerar att åter könsstympas..

Nerikes Allehanda - 28 jul 17 kl. 11:59

Dags för TV-auktion i Nora - här spelar SVT in Auktionssommar på söndag

I helgen är SVT:s Auktionssommar i Nora och filmar för fullt med Sofia Rågenklint som programledare. Själva auktionen spelar de in på söndag där två lag tävlar om att ropa i en de mest värdefulla föremålen..

SVT - 13 aug 11 kl. 16:03

Nora Tawhid efter finalförlusten

Iksu-spelaren Nora Tawhid efter förlusten i tourfinalen i Swedish Beach Tour..

SVT - 25 jan 17 kl. 15:08

Nora och William populäraste namnen i Norge

Nora och William var de mest populära namnen i Norge under 2016 - och kärleksparet i succéserien tros vara en inspirationskälla..

SVT Debatt - 03 sep 13 kl. 05:55

Här är frågorna som SVT måste ställa till Obama

OBAMA I SVERIGE USA:s president är högst ansvarig för att amerikanska säkerhetsorgan avlyssnar svenskar via nätet. I morgon kommer Obama till Sverige på goodwill-besök ? och tas emot av en regering som inte reagerat på den massiva avlyssningsapparat som avslöjats av visselblåsaren Edward Snowden.

Cornucopia - 06 apr 15 kl. 15:02

SVT: Sverige och Finland går vidare med gemensam krigsplanering

Public Service/SVT rapporterar nu att Sverige går vidare med det fredstida försvarssamarbetet och börjar nu även titta på gemensam krigsplanering, dvs planering för att även kunna bistå varandra vid krig.

Försvarsminister Peter Hultqvist (s), den första riktiga försvarsministern Sverige haft sedan 90-talet, säger till SVT:"Det är ett steg att ta för två militärt alliansfria länder. Här ingår att försvarsmakterna ska börja titta på den här typen av scenarion.

SVT Debatt - 17 jun 13 kl. 14:43

Självklart av Kungen att reagera på SVT:s felaktigheter

KUNGLIG VREDE Carl XVI Gustaf har följt de avtal som gäller vid renoveringen av Stenhammars slott, och enligt uppgift lagt ut 30 miljoner av privata medel. Att i det läget anklaga Kungen för att ha snuvat skattebetalarna på pengar är så befängt att vem som helst i hans ställe skulle ha sagt ”fy fan”. SVT:s reportage om Kungens renovering är i långa stycken felaktigt och missvisande, skriver Sigfrid Leijonhufvud.

SVT Debatt - 23 aug 13 kl. 05:53

Sverige behöver ett starkare rättsskydd för ofödda barn

ABORTRÄTTIGHETER 2010 antog Europarådet en resolution som slår fast att ingen vårdpersonal mot sitt samvete kan tvingas medverka till att utsläcka liv i dess början eller slutskede. I Norge har rätten till samvetsfrihet gällt i mer än 30 år. Att Sverige inte respekterar detta är en av punkterna som tas upp i det officiella klagomål vi lämnat in mot svenska staten.

SVT Debatt - 10 jun 13 kl. 17:23

SVT:s bröllopssändning är en naturlig del av public service

PRINSESSBRÖLLOPET Den kritik som framförts mot SVT:s tv-sändning av lördagens bröllop mellan Prinsessan Madeleine och Chris O´Neill är obefogad. Bröllopet var av ett högt och brett allmänintresse ? och eftersom vi har ett public service-uppdrag är det naturligt för oss att bevaka händelser som det här, skriver SVT:s programbeställare Peter Nyrén i en kort replik till Republikanska föreningen.

SVT Debatt - 18 jul 13 kl. 00:23

Sverige behöver inte ett kulturkrig

POLITIK Med ett drygt år kvar till valet 2014 tyder mycket på att Sverigedemokraterna fått det inflytande inom svensk politik som så många för tre år sen svor att partiet inte skulle tillåtas få. Aldrig har det framstått tydligare än under Almedalsveckan, då Fredrik Reinfeldt och Stefan Löfvén tycktes tävla i vem som bäst kunde distansera sig från allt vad SD heter, skriver Daniel Nord, masterstudent i historia, och menar att en högljudd och polariserande debatt i sekundära frågor kan leda Sverige in i ett kulturkrig. Att de stora partierna tar avstånd från Jimmie Åkessons politik är både förväntat och önskvärt.

Fler nyheter från Nerikes Allehanda

Nerikes Allehanda - 1 timme sedan

Tre män rånade 50-åring i Vivalla – så utreder polisen brottet: "Flera uppslag"

På söndagskvällen blev en man rånad i sitt hem i Vivalla. Personerna försvann sedan från platsen och än är ingen gripen. – Vi jobbar vidare med flera uppslag, säger förundersökningsledare Patrick Eck på polisen i Örebro..

Nerikes Allehanda - 2 timmar sedan

Fem hundpatruller sökte försvunnen man – hittades medtagen och nedkyld

En försvunnen man i 50-årsåldern i Dalkarlsberg hittades medtagen och nedkyld strax innan klockan 19.00 på onsdagskvällen..

Nerikes Allehanda - 2 timmar sedan

Singelolycka på länsväg 792 – personbil voltade ut i hage

Räddningstjänsten har larmats om en singelolycka på länsväg 792 från Kopparberg S till Finnhyttan..

Nerikes Allehanda - 2 timmar sedan

Man gick vilse i skogen – hittades medtagen och nedkyld

En försvunnen man i 50-årsåldern i Dalkarlsberg hittades medtagen och nedkyld strax innan klockan 19.00 på onsdagskvällen..

Nerikes Allehanda - 2 timmar sedan

Larm om singelolycka på länsväg 792 – personbil voltade ut i hage

Räddningstjänsten har larmats om en singelolycka på länsväg 792 i Ställdalen..

Nerikes Allehanda - 15 timmar sedan

Flera trafikolyckor – Trafikverket varnar för halka under kvällen: följ trafikläget här

Under onsdagen drog ett stort snöområde in över Örebro län. Följt utvecklingen och läget i trafiken här på na.se..

Nerikes Allehanda - 3 timmar sedan

Nya hållplatser och nya avgångstider – Länstrafiken ändrar tidtabell

Länstrafiken byter tidtabell i vinter. Det blir både större och mindre justeringar för både stads- och regionbussarna..

Nerikes Allehanda - 4 timmar sedan

Dubbelt upp för alla operaälskare när det blir två uppsättningar på Skäret

I sommar blir det dubbelt upp för alla musikälskare när Opera på Skäret sätter upp två operaverk inom loppet av ett par veckor. På stora scenen blir det Verdis storslagna Don Carlo, medan den lilla scenen bjuder på Donizettis komiska opera Kärleksdrycken..

Nerikes Allehanda - 4 timmar sedan

Fotboll, fika och fest när fritidsgårdarna firar 75 år: "Bästa veckan ever"

Ballonger och serpentiner pryder väggarna på Glanshammars fritidsgård. Och personalen har fått tröjor med texten "sju-tio-fem" veckan till ära..

Nerikes Allehanda - 4 timmar sedan

Länsföretag i entreprenörstävling – kan få tävla i Monte Carlo

För att hylla framgångsrika entreprenörer och öka intresset för företagsanda utses nu Årets entreprenör för region Svealand. Från länet tävlar företag från Åsbro, Karlskoga och Örebro tillsammans med sex andra verksamheter om att ta sig till riksfinalen av Årets entreprenör i Stockholm..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.