Nerikes Allehanda > Nyheter

Friday, 14 December, 17:52

Nerikes Allehanda - 21 okt 17 kl. 05:01

SVT:s Allt för Sverige inspelad i Nora och Pershyttan – på söndag drar serien igångNu drar SVT:s populära släktforskarserie Allt för Sverige igång på söndag, där tio svensk-amerikanare söker sina svenska rötter. Den är säsongen är Nora och Pershyttan med i serien, deltagarna får åka veterantåg och prova på livet som bergsmän..
Läs mer på Nerikes Allehanda
Läs mer om:
SVT, Allt, Sverige, Nora, Pershyttan

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SVT:sAllt för , Sverige, inspeladi , Noraoch , Pershyttan, på söndag drar serien igång
SVT - 30 dec 15 kl. 18:08

Syriska familjen splittrades – nu har de hittat hem i Nora

Familjen Khalil splittrades när pappa Zaki – men inte resten av familjen - fick uppehållstillstånd i Sverige. Mamma Nagwa tog 1,5 år senare den långa och farliga resan över Medelhavet och genom Europa, tillsammans med sina fyra barn, för att söka asyl i Sverige. SVT Nyheter har följt deras färd genom Europa..

SVT - 18 apr 18 kl. 19:49

Förslag på skatterabatt för filmbolag – Sverige vill vara med och konkurrera om storfilmer

Inspelningen av The Girl in the Spider's Web, baserad på David Lagerkrantz uppföljare till Milleniumtrilogi, avslutades i i helgen i Stockholm. Men merparten av filmen är inspelad i Tyskland, trots att den utspelar sig i Sverige. – Vi hade gärna spelat in hela filmen här, för det är här allt utspelar sig.

SVT - 04 okt 17 kl. 21:06

Könsstympning ger inte rätt att stanna i Sverige

Nora och Sara flydde ensamma från Somalia för att undkomma tvångsäktenskap och krig. Båda är könsstympade och i Sverige har de fått hjälp att operera sina underliv, för att slippa den smärta stympningen orsakar. Men nu ska båda avvisas till Somalia, trots att de riskerar att åter könsstympas..

Nerikes Allehanda - 28 jul 17 kl. 11:59

Dags för TV-auktion i Nora - här spelar SVT in Auktionssommar på söndag

I helgen är SVT:s Auktionssommar i Nora och filmar för fullt med Sofia Rågenklint som programledare. Själva auktionen spelar de in på söndag där två lag tävlar om att ropa i en de mest värdefulla föremålen..

SVT - 13 aug 11 kl. 16:03

Nora Tawhid efter finalförlusten

Iksu-spelaren Nora Tawhid efter förlusten i tourfinalen i Swedish Beach Tour..

SVT - 25 jan 17 kl. 15:08

Nora och William populäraste namnen i Norge

Nora och William var de mest populära namnen i Norge under 2016 - och kärleksparet i succéserien tros vara en inspirationskälla..

Cornucopia - 06 apr 15 kl. 15:02

SVT: Sverige och Finland går vidare med gemensam krigsplanering

Public Service/SVT rapporterar nu att Sverige går vidare med det fredstida försvarssamarbetet och börjar nu även titta på gemensam krigsplanering, dvs planering för att även kunna bistå varandra vid krig.

Försvarsminister Peter Hultqvist (s), den första riktiga försvarsministern Sverige haft sedan 90-talet, säger till SVT:"Det är ett steg att ta för två militärt alliansfria länder. Här ingår att försvarsmakterna ska börja titta på den här typen av scenarion.

SVT Debatt - 03 sep 13 kl. 05:55

Här är frågorna som SVT måste ställa till Obama

OBAMA I SVERIGE USA:s president är högst ansvarig för att amerikanska säkerhetsorgan avlyssnar svenskar via nätet. I morgon kommer Obama till Sverige på goodwill-besök ? och tas emot av en regering som inte reagerat på den massiva avlyssningsapparat som avslöjats av visselblåsaren Edward Snowden.

SVT Debatt - 17 jun 13 kl. 14:43

Självklart av Kungen att reagera på SVT:s felaktigheter

KUNGLIG VREDE Carl XVI Gustaf har följt de avtal som gäller vid renoveringen av Stenhammars slott, och enligt uppgift lagt ut 30 miljoner av privata medel. Att i det läget anklaga Kungen för att ha snuvat skattebetalarna på pengar är så befängt att vem som helst i hans ställe skulle ha sagt ”fy fan”. SVT:s reportage om Kungens renovering är i långa stycken felaktigt och missvisande, skriver Sigfrid Leijonhufvud.

SVT Debatt - 23 aug 13 kl. 05:53

Sverige behöver ett starkare rättsskydd för ofödda barn

ABORTRÄTTIGHETER 2010 antog Europarådet en resolution som slår fast att ingen vårdpersonal mot sitt samvete kan tvingas medverka till att utsläcka liv i dess början eller slutskede. I Norge har rätten till samvetsfrihet gällt i mer än 30 år. Att Sverige inte respekterar detta är en av punkterna som tas upp i det officiella klagomål vi lämnat in mot svenska staten.

SVT Debatt - 10 jun 13 kl. 17:23

SVT:s bröllopssändning är en naturlig del av public service

PRINSESSBRÖLLOPET Den kritik som framförts mot SVT:s tv-sändning av lördagens bröllop mellan Prinsessan Madeleine och Chris O´Neill är obefogad. Bröllopet var av ett högt och brett allmänintresse ? och eftersom vi har ett public service-uppdrag är det naturligt för oss att bevaka händelser som det här, skriver SVT:s programbeställare Peter Nyrén i en kort replik till Republikanska föreningen.

Fler nyheter från Nerikes Allehanda

Nerikes Allehanda - 15 dec 17 kl. 08:56

Netto får återkalla lamphållare – kan ge elchock

Det handlar om en lampa med inbyggd sensor som butikskedjan Netto måste återkalla..

Nerikes Allehanda - 15 dec 17 kl. 08:10

Bekräftat: Man i 65-årsåldern omkom i våldsamma krocken

Bilen körde i hög fart av vägen och in i ett träd. Krocken var våldsam och bilen blev kraftigt demolerad. På fredagsmorgonen bekräftar polisen att en man i 65-årsåldern omkom i torsdagskvällens olycka på riksväg 51 söder om Sköllersta..

Nerikes Allehanda - 15 dec 17 kl. 08:30

Idol-Chris resa – från byn Hägernäs till Globen: "Han älskade att bada – det är ju så nära till sjön"

Från att spela piano för släkten på julafton till att fylla Globen på bästa sändningstid. NA har besökt den lilla byn Hägernäs utanför Lindesberg, där Idol-vinnaren Chris Kläfford växte upp. Hör fa....

Nerikes Allehanda - 15 dec 17 kl. 08:30

Så lyser du upp i vintermörkret

Att lägga belysning på sin husfasad kan vara fint, inte minst så här i juletid. Micael Johansson är ljusdesigner och har en rad tips till dig som vill lysa upp huset, tillfälligt eller mer varakti....

Nerikes Allehanda - 15 dec 17 kl. 08:10

Bekräftat: En person omkom i våldsamma krocken

Bilen körde i hög fart av vägen och in i ett träd. Krocken var våldsam och bilen blev kraftigt demolerad. På fredagsmorgonen bekräftar polisen att en man omkom i torsdagskvällens olycka på riksväg 51 söder om Sköllersta..

Nerikes Allehanda - 15 dec 17 kl. 08:00

TV: Ukulelegänget i Fjugesta släpper en skiva

12 låtar på en cd finns numera att lyssna på om man vill ha musik som gör en på gott humör. Det är både sång och ukulele som gäller för gänget som träffas varje vecka. Under snart sex år har Ukul....

Nerikes Allehanda - 15 dec 17 kl. 07:36

Kritik från kommunen angående Trafikverkets hantering av planer för riksväg 51

Även Kumla kommun kritiserar nu hur Trafikverket skött processen kring den planerade ombyggnationen av riksväg 51..

Nerikes Allehanda - 15 dec 17 kl. 07:38

Här är byggnaderna som kan vinna Örebro kommuns Byggnadspris

Ett parkeringshus, ett studentboende, ett vårdboende och ett 30-talshus. Här är de nominerade byggnaderna till kommunens Byggnadspris. Nästa torsdag presenteras en vinnare..

Nerikes Allehanda - 15 dec 17 kl. 06:50

Mats Nilsson vill ta över Open Art: "Jag tycker inte det blev så bra den här gången"

Tidigare konsthallschefen Mats Nilsson vill ta över Open Art. Han är beredd att tillsammans med två andra personer bilda ett bolag och driva konstprojektet istället för kommunen. – Jag känner oro inför framtiden, säger han och listar i en skrivelse upp problemen med Open Art som det fungerar i dag..

Nerikes Allehanda - 15 dec 17 kl. 06:30

Lärare aktiv på rasistisk sajt - okej så länge han delar skolans värdegrund på skoltid

Läraren på ett fristående gymnasium i Örebro är aktiv på sajten Nordisk alternativhöger. Han är dessutom styrelseledamot. Han medverkar i en pod där det uttrycks rasistiska, homofoba och kvinnoförnedrande åsikter.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.