Dagensanalys.se > Ekonomi

Wednesday, 20 January, 01:54

Dagensanalys.se - 20 okt 17 kl. 11:28

Annonser i Android-appar ger tillgång till allt du har på din telefonDet visar sig att annonser i Android-appar öppnar ett kryphål där man får tillgång till allt du har i din telefon Forskare från University of Washington har hittat ett sätt att spåra en persons plats och appanvändning genom att placera annonser i mobilappar. Resultatet blir att via annonser öppnas dörren till din telefon genom det appbaserade annonseringssystemet. Forskarna hittade kryphålet när de köpte en rad annonser riktade till specifika platser och appar för att sedan kontrollera vilka mobilabonnenter som passar målgrupper bäst. I experiment som utfördes på Android-enheter kunde de identifiera en persons plats inom åtta meter genom en riktad annons. De testade annonser på 10 olika appar, inklusive Grindr, Imgur, Words with Friends och Talkatone, som alla finns i
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Android, Forskare, University, Washington, Grindr, Friends, Talkatone, Franzi Roesner, UW Security, Privacy Research Lab, Systemet, ID, MAID, Wi-Fi, Ansvaret

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Annonseri , Android-apparger , tillgångtill allt du har , på din telefon
Nyteknik - 24 jul 13 kl. 15:25

Två Android-appar innehåller trojaner

Ladda ned appen till din Android. Då tar hackarna kontrollen över din telefon..

IDG - 04 apr 14 kl. 09:25

Nu kan du googla i dina Android-appar

Google låter dig nu sökningar efter innehåll i de appar du har installerade på din Android-telefon..

Dagensanalys.se - 10 okt 17 kl. 09:52

Din mobiltelefon spionerar på dig

Dina appar i mobilen övervakar och avlyssnar dig även när du har lagt ifrån dig din telefon. Det visar ny forskning i informationssäkerhet vid Karlstads universitet. Doktoranden Nurul Momen som ligger bakom denna forskning säger att dina appar aldrig sover.

YLE - 18 maj 17 kl. 05:20

Mobilen stjäl tid och uppmärksamhet - appar kan ge dig koll på läget

Det händer så lätt. Utan att ens själva lägga märke till det har vi fiskat fram mobilen och skrollar igenom våra oändliga flöden på sociala medier, och det är lätt att fastna en lite längre stund än man tänkt. För den som vill ha koll på sin tidsanvändning finns det flera hjälpsamma applikationer att välja mellan.

Dagensanalys.se - 11 feb 16 kl. 08:45

Problem med batteriet i din iPhone eller Android – Avinstallera Facebook

Har du problem med batteri i din iPhone eller Android, avinstallera Facebook-app. Du kan spara 10-20 procent av din batteritid genom att avinstallera Facebook-app i din iPhone eller Android genom att istället logga in via Safari eller Crome, beroende på hur mycket du använder Facebook. Genom att kolla batteriförbrukning på din iPhone kan du se hur stor del Facebook-app står för, Inställningar/Batteri, på min iPhone 6 plus stod den för 26 procent trots att jag sällan använder appen.

YLE - 02 apr 17 kl. 05:08

Facebookprofilen avslöjar din personlighet - vet du vad marknadsförarna utnyttjar?

President Trumps valkampanj gjorde en digital analys av miljoner amerikaners personligheter för att sända dem den bäst lämpade valreklamen. I Finland är metoderna betydligt försiktigare men också här använder sig partier av din Facebookinformation. Vilka uppgifter delar du med dig till Facebook?

Dagensanalys.se - 31 okt 17 kl. 09:45

Lyssnar Facebook på dig via din mikrofon?

Facebook-appen har tillgång till mikrofonen i din telefon och många riktar nu misstankar om att Facebook spionerat på dem genom mikrofonen för att skicka riktad reklam till dem. Nu går därför Facebooks annonschef Rob Goldman ut och avfärdar det hela som felaktigt. När du laddar ner en app godkänner du oftast oreflekterat vad appen behöver få tillgång till.

IDG - 03 jan 11 kl. 10:09

Android-trojan kan fjärrstyra din mobil

En nyupptäckt trojan för Android sprider sig snabbt via legitima appar och kan fjärrstyra en smittad telefon..

IDG - 31 mar 11 kl. 12:26

Trojan för Android bekämpar piratkopiering

En ny trojan för Android kontrollerar om du har piratkopierade appar på din telefon..

IDG - 25 apr 14 kl. 17:07

?Falska appar kapar luren för att gräva Bitcoin

Än en gång har det dykt upp falska Android-appar som kapar till din telefon för att skapa Bitcoins i smyg. Nu kritiseras Googles för sina kontroller av innehållet i Play-butiken..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.