SVT > Inrikes

Saturday, 17 February, 20:36

SVT - 20 okt 17 kl. 10:11

Mediehusens ansvariga utgivare svarar på kritik om dubbelmoralFlera kända mediemän anklagas för sexuella övergrepp och trakasserier – och mediehusen gör olika bedömningar kring vilka som publiceras med namn. Det har lett till skarp kritik kring mediernas dubbelmoral. Vad är egentligen skillnaden mellan att avslöja Anders Borg men inte Aftonbladetjournalistens namn?.
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Anders Borg, Aftonbladetjournalistens

Dela artikeln

322 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mediehusens, ansvariga, utgivare, svarar, kritikom , dubbelmoral
Newsmill - 29 mar 11 kl. 09:28

Ansvariga utgivare måste be Håkan Juholt och hans särbo om ursäkt!

"Situationen är allvarlig och för att leda i bevis att journalistiken inte har brutit samman totalt måste en rad ansvariga utgivare nu be Juholt om ursäkt! Och vad avser hans särbo, som enligt god journalistisk sed skulle sluppit att alls hängas ut på det här sättet, så bör hon absolut be en advokat titta på fallet och av rent sanitära skäl kräva en ursäkt hon också. Det är dags att kolleger och läsare börjar opinionsbilda emot de ansvariga utgivare och journalister och krönikörer som lånar ut sig till sådant här.

Sydöstran - 07 dec 13 kl. 08:09

BLT:s ansvariga utgivare svarar mc-klubb

Expressen - 16 jul 14 kl. 00:08

Avpixlats ansvariga utgivare åtalas inte

Justitiekansler väljer att inte åtala sajten Avpixlats ansvariga utgivare för hets mot folkgrupp, skriver Svenska Dagbladet..

SR - 19 okt 16 kl. 06:30

Ansvariga utgivare oroas över mediabilden

Politiker från höger och vänster i Västerbotten anklagar medier för partiskhet. Ansvariga utgivare i länet ser allvarligt på det här och menar att det är en utmaning att stärka förtroendet i framtiden..

Norrtelje Tidning - 03 nov 17 kl. 16:37

"Varför Plus?" – ansvarig utgivare svarar på de vanligaste frågorna

Plus, som innebär att vi tar betalt för vårt digitala innehåll, väcker mycket känslor och reaktioner – inte minst i sociala medier. Därför har vi bett ansvarig utgivare Daniel Nordström besvara de vanligaste frågorna om Plus..

NT - 28 maj 13 kl. 22:34

Chefredaktörerna svarar

Polismästarens svar håller inte, men öppnar för en fortsatt debatt, menar Correns ansvariga utgivare Charlotta Friborg och NT:s ansvarige utgivare Anders Nilsson..

Cornucopia - 04 apr 17 kl. 11:07

Varför sätter inte SVT Nyheter ut ansvarig utgivare?

Sveriges Television SVT Nyheter skriver inte ut ansvarig utgivare på sina nyhetssidor. Seriösa nyhetsförmedlare online har ansvarig utgivare utskriven på varje sida. Omfattas SVT:s källor ändå av grundlagens källskydd?

UNT - 07 jun 12 kl. 09:10

Utgivare fälld i HD

Även Högsta domstolen fäller tidningen Norra Skånes ansvariga utgivare Mimmi Karlsson-Bernfalk för brott mot tystnadsplikten i tryckfrihetsförordningen. En uppgiftslämnare till tidningen namngavs mot sin uttryckliga vilja. (TT).

Helsingborgs Dagblad - 07 jun 12 kl. 09:20

Utgivare fälld i Högsta domstolen

Även Högsta domstolen (HD) fäller tidningen Norra Skånes ansvariga utgivare Mimmi Karlsson-Bernfalk för brott mot tystnadsplikten i tryckfrihetsförordningen. En uppgiftslämnare till tidningen namngavs mot sin uttryckliga vilja. Karlsson-Bernfalk frikändes i Hässleholms tingsrätt, men fälldes i hovrätten.

UNT - 15 jul 14 kl. 22:00

Avpixlats utgivare åtalas inte

Justitiekanslern väljer att inte åtala sajten Avpixlats ansvariga utgivare för hets mot folkgrupp, skriver Svenska Dagbladet..

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Så vill regeringen spara på assistansersättningen

Igår kunde SVT avslöja att regeringens utredare planerar att föreslå att barn och äldre förlorar rätten till personlig assistans. Men ett utkast som SVT tagit del av visar att nedskärningarna som planeras är större än så..

SVT - 1 timme sedan

Starka reaktioner på assistansutredningens läckta förslag

Igår avslöjade SVT att regeringens utredare planerar att föreslå att barn under 12 och äldre över 80 bör förlora rätten till personlig assistans. De politiska reaktionerna har varit starka. – För oss är det helt otänkbart och oacceptabelt, det här är att backa tillbaka en lagstiftning som inkluderar människor till att stänga in dem, säger Bengt Eliasson, riksdagsledamot för Liberalerna..

SVT - 3 timmar sedan

Regeringen vill öka skyddet för hotade och förföljda personer

Regeringen föreslår nu ett antal lagändringar för ett starkare skydd för utsatta personer. – Det här handlar ju ofta om kvinnor som kan vara utsatta för våld av sin före detta partner , det kan vara kvinnor som lever under hedersförtryck men det kan också handla om människor som har vittnat i rättegångar som behöver ha skyddade uppgifter och här ska de kunna få ett bättre skydd än vad man har i dag , säger finansminister Magdalena Andersson (S) till SVT Nyheter..

SVT - 8 timmar sedan

Forskningen entydig – blyammunition dödar örnar

Forskning visar att kungsörn dör av blyförgiftning och att bly är en hälsofara även för människor. Hundratals ton blyhagel hamnar i naturen eftersom jakt med blyammunition är tillåten. Forskarna ser ett tydligt samband mellan örnars blyhalter och älgjakten..

SVT - 8 timmar sedan

Gamla vanor och vapen styr jägarnas val av blyammunition

– Många jägare använder blyammunition av gammal vana. Det säger Magnus Bidner, jägare i Sorsele till SVT Nyheter. Han tror att många jägare har gamla vapen som inte är godkända för mer miljövänlig ammunition av stål och koppar..

SVT - 8 timmar sedan

Så blir du en miljövänlig jägare

All forskning visar att bly är skadligt för människor och djur. Trots att det finns alternativ som stålhagel och kopparkulor använder jägare fortfarande mest ammunition som innehåller bly. Så här kan du bli en mer miljövänlig jägare..

SVT - 8 timmar sedan

Han botar blyförgiftade örnar med ny metod

Studier visar att örnar dör av blyförgiftning. Örnarna äter kadaver som innehåller blyammunition och tappar flygförmågan. Victor Persson på Stockholm vildfågel rehab har utvecklat en ny metod att bota blyförgiftade örnar så att fågeln kan släppas fri igen..

SVT - 11 timmar sedan

Digitala körkort kan bli verklighet nästa år

Finland blir först i världen med digitala körkort. Testresultaten har varit lovande. De flesta som provat tycker att det digitala körkortet fungerat bra och Transportstyrelsen i Sverige funderar på att följa Finlands exempel..

SVT - 17 timmar sedan

Patient larmar om situationen på akuten: ”Kände mig inte trygg”

Gesa Weyhenmeyer låg åtta timmar på akutmottagningen i Uppsala, sedan åkte hon hem. - Jag kände mig inte trygg med att de hade koll på mig och att de uppfattade min sjukdomsbild, säger hon till SVT Nyheter. Hon beskriver läget på Akademiska sjukhuset i Uppsala som alarmerande.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.