SVT > Inrikes

Friday, 17 November, 18:33

SVT - 20 okt 17 kl. 10:11

Mediehusens ansvariga utgivare svarar på kritik om dubbelmoralFlera kända mediemän anklagas för sexuella övergrepp och trakasserier – och mediehusen gör olika bedömningar kring vilka som publiceras med namn. Det har lett till skarp kritik kring mediernas dubbelmoral. Vad är egentligen skillnaden mellan att avslöja Anders Borg men inte Aftonbladetjournalistens namn?.
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Anders Borg, Aftonbladetjournalistens

Dela artikeln

308 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mediehusens, ansvariga, utgivare, svarar, kritikom , dubbelmoral
Newsmill - 29 mar 11 kl. 09:28

Ansvariga utgivare måste be Håkan Juholt och hans särbo om ursäkt!

"Situationen är allvarlig och för att leda i bevis att journalistiken inte har brutit samman totalt måste en rad ansvariga utgivare nu be Juholt om ursäkt! Och vad avser hans särbo, som enligt god journalistisk sed skulle sluppit att alls hängas ut på det här sättet, så bör hon absolut be en advokat titta på fallet och av rent sanitära skäl kräva en ursäkt hon också. Det är dags att kolleger och läsare börjar opinionsbilda emot de ansvariga utgivare och journalister och krönikörer som lånar ut sig till sådant här.

Sydöstran - 07 dec 13 kl. 08:09

BLT:s ansvariga utgivare svarar mc-klubb

Expressen - 16 jul 14 kl. 00:08

Avpixlats ansvariga utgivare åtalas inte

Justitiekansler väljer att inte åtala sajten Avpixlats ansvariga utgivare för hets mot folkgrupp, skriver Svenska Dagbladet..

SR - 19 okt 16 kl. 06:30

Ansvariga utgivare oroas över mediabilden

Politiker från höger och vänster i Västerbotten anklagar medier för partiskhet. Ansvariga utgivare i länet ser allvarligt på det här och menar att det är en utmaning att stärka förtroendet i framtiden..

Norrtelje Tidning - 03 nov 17 kl. 16:37

"Varför Plus?" – ansvarig utgivare svarar på de vanligaste frågorna

Plus, som innebär att vi tar betalt för vårt digitala innehåll, väcker mycket känslor och reaktioner – inte minst i sociala medier. Därför har vi bett ansvarig utgivare Daniel Nordström besvara de vanligaste frågorna om Plus..

NT - 28 maj 13 kl. 22:34

Chefredaktörerna svarar

Polismästarens svar håller inte, men öppnar för en fortsatt debatt, menar Correns ansvariga utgivare Charlotta Friborg och NT:s ansvarige utgivare Anders Nilsson..

Cornucopia - 04 apr 17 kl. 11:07

Varför sätter inte SVT Nyheter ut ansvarig utgivare?

Sveriges Television SVT Nyheter skriver inte ut ansvarig utgivare på sina nyhetssidor. Seriösa nyhetsförmedlare online har ansvarig utgivare utskriven på varje sida. Omfattas SVT:s källor ändå av grundlagens källskydd?

UNT - 07 jun 12 kl. 09:10

Utgivare fälld i HD

Även Högsta domstolen fäller tidningen Norra Skånes ansvariga utgivare Mimmi Karlsson-Bernfalk för brott mot tystnadsplikten i tryckfrihetsförordningen. En uppgiftslämnare till tidningen namngavs mot sin uttryckliga vilja. (TT).

Helsingborgs Dagblad - 07 jun 12 kl. 09:20

Utgivare fälld i Högsta domstolen

Även Högsta domstolen (HD) fäller tidningen Norra Skånes ansvariga utgivare Mimmi Karlsson-Bernfalk för brott mot tystnadsplikten i tryckfrihetsförordningen. En uppgiftslämnare till tidningen namngavs mot sin uttryckliga vilja. Karlsson-Bernfalk frikändes i Hässleholms tingsrätt, men fälldes i hovrätten.

UNT - 15 jul 14 kl. 22:00

Avpixlats utgivare åtalas inte

Justitiekanslern väljer att inte åtala sajten Avpixlats ansvariga utgivare för hets mot folkgrupp, skriver Svenska Dagbladet..

Fler nyheter från SVT

SVT - 15 minuter sedan

Lilla Sportspegeln om nedläggninsgryktena: Vi lägger inte ner

Ett av SVT:s mest klassiska och omtyckta program kommer att genomgå en stor förändring när man går från ett program i veckan till en digital satsning med tydligare nyhetsfokus..

SVT - 1 timme sedan

TV: Se väder-Nils helgprognos – men nu utan skånskan!

Se Sveriges tydligaste väderprognos.

SVT - 1 timme sedan

Macron och Löfven besöker Volvo

Under fredagseftermiddagen har Frankrikes president Emmanuel Macron och Sveriges statsminister Stefan Löfven besökt Volvokoncernen. Klockan 17.30 håller de en gemensam pressträff..

SVT - 1 timme sedan

Våldtagen av toppolitiker – kvinnorna berättar

Här är några av de utsatta kvinnornas berättelser.

SVT - 1 timme sedan

1.300 kvinnor i upprop om övergrepp inom politiken

1.300 kvinnor inom svensk politik går ut i ett gemensamt upprop mot sexism och sexuella trakasserier. På mindre än två dygn har man samlat mer än 250 vittnesmål om övergrepp som ska ha begåtts av Sveriges politikerelit..

SVT - 1 timme sedan

Jan Björklund omvald

Liberalernas landsmöte valde enhälligt om Jan Björklund som partiledare. Ingen motkandidat fanns sedan förra EU-ministern Birgitta Ohlsson för en tid sedan dragit tillbaka sin kandidatur..

SVT - 2 timmar sedan

Rikard Wolffs liv i bilder

Spelade på landets största teaterscener.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.