SVT > Inrikes

Saturday, 18 August, 14:07

SVT - 20 okt 17 kl. 10:11

Mediehusens ansvariga utgivare svarar på kritik om dubbelmoralFlera kända mediemän anklagas för sexuella övergrepp och trakasserier – och mediehusen gör olika bedömningar kring vilka som publiceras med namn. Det har lett till skarp kritik kring mediernas dubbelmoral. Vad är egentligen skillnaden mellan att avslöja Anders Borg men inte Aftonbladetjournalistens namn?.
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Anders Borg, Aftonbladetjournalistens

Dela artikeln

322 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mediehusens, ansvariga, utgivare, svarar, kritikom , dubbelmoral
Newsmill - 29 mar 11 kl. 09:28

Ansvariga utgivare måste be Håkan Juholt och hans särbo om ursäkt!

"Situationen är allvarlig och för att leda i bevis att journalistiken inte har brutit samman totalt måste en rad ansvariga utgivare nu be Juholt om ursäkt! Och vad avser hans särbo, som enligt god journalistisk sed skulle sluppit att alls hängas ut på det här sättet, så bör hon absolut be en advokat titta på fallet och av rent sanitära skäl kräva en ursäkt hon också. Det är dags att kolleger och läsare börjar opinionsbilda emot de ansvariga utgivare och journalister och krönikörer som lånar ut sig till sådant här.

Sydöstran - 07 dec 13 kl. 08:09

BLT:s ansvariga utgivare svarar mc-klubb

Expressen - 16 jul 14 kl. 00:08

Avpixlats ansvariga utgivare åtalas inte

Justitiekansler väljer att inte åtala sajten Avpixlats ansvariga utgivare för hets mot folkgrupp, skriver Svenska Dagbladet..

SR - 19 okt 16 kl. 06:30

Ansvariga utgivare oroas över mediabilden

Politiker från höger och vänster i Västerbotten anklagar medier för partiskhet. Ansvariga utgivare i länet ser allvarligt på det här och menar att det är en utmaning att stärka förtroendet i framtiden..

Norrtelje Tidning - 03 nov 17 kl. 16:37

"Varför Plus?" – ansvarig utgivare svarar på de vanligaste frågorna

Plus, som innebär att vi tar betalt för vårt digitala innehåll, väcker mycket känslor och reaktioner – inte minst i sociala medier. Därför har vi bett ansvarig utgivare Daniel Nordström besvara de vanligaste frågorna om Plus..

NT - 28 maj 13 kl. 22:34

Chefredaktörerna svarar

Polismästarens svar håller inte, men öppnar för en fortsatt debatt, menar Correns ansvariga utgivare Charlotta Friborg och NT:s ansvarige utgivare Anders Nilsson..

Cornucopia - 04 apr 17 kl. 11:07

Varför sätter inte SVT Nyheter ut ansvarig utgivare?

Sveriges Television SVT Nyheter skriver inte ut ansvarig utgivare på sina nyhetssidor. Seriösa nyhetsförmedlare online har ansvarig utgivare utskriven på varje sida. Omfattas SVT:s källor ändå av grundlagens källskydd?

UNT - 07 jun 12 kl. 09:10

Utgivare fälld i HD

Även Högsta domstolen fäller tidningen Norra Skånes ansvariga utgivare Mimmi Karlsson-Bernfalk för brott mot tystnadsplikten i tryckfrihetsförordningen. En uppgiftslämnare till tidningen namngavs mot sin uttryckliga vilja. (TT).

Helsingborgs Dagblad - 07 jun 12 kl. 09:20

Utgivare fälld i Högsta domstolen

Även Högsta domstolen (HD) fäller tidningen Norra Skånes ansvariga utgivare Mimmi Karlsson-Bernfalk för brott mot tystnadsplikten i tryckfrihetsförordningen. En uppgiftslämnare till tidningen namngavs mot sin uttryckliga vilja. Karlsson-Bernfalk frikändes i Hässleholms tingsrätt, men fälldes i hovrätten.

UNT - 15 jul 14 kl. 22:00

Avpixlats utgivare åtalas inte

Justitiekanslern väljer att inte åtala sajten Avpixlats ansvariga utgivare för hets mot folkgrupp, skriver Svenska Dagbladet..

Fler nyheter från SVT

SVT - 5 minuter sedan

Sara Danius: Kulturprofilen bad om min meritförteckning

Just nu sänder Svenska akademiens förra ständiga sekreterare Sara Danius direkt i sommar i P1. Hittills har fokus legat på krisen inom Svenska Akademien..

SVT - 3 timmar sedan

Ny Arla-märkning ska stoppa svinn

För att folk ska slänga mindre mat inför Arla en ny datummärkning på produkter som mjölk, yoghurt, fil och grädde. Många mejeriprodukter håller mycket längre än bäst före-datumet, och därför införs en märkning som påminner om att en produkt kan hålla längre..

SVT - 6 timmar sedan

Skottlossning mot klubb i centrala Malmö

Flera personer har larmat polisen om att de hört skott avlossas vid ett uteställe i centrala Malmö under lördagsmorgonen. Det skriver polisen på sin hemsida..

SVT - 16 timmar sedan

M: Fler som begår brott ska utvisas

Fler utvisningar för brott med lägre straffsats och ett it-system där butiksägare kan dela bilder på misstänkta rånare sinsemellan — två förslag från Moderaterna för att stävja vardagsbrott. Partiet föreslår även tillfälliga ”visitationszoner” i vapentäta områden..

SVT - 16 timmar sedan

Därför har partiledarna slutat med kolbitar och hörselskydd

Kolbitar, tårtor och handbojor – det är bara några exempel på prylar som partiledare har plockat fram när ordets makt inte räckt till. Nu har de flesta slutat med rekvisitan. – Man kan uppfattas som löjlig, säger statsvetaren Jenny Madestam..

SVT - 16 timmar sedan

Kolbitar, handbojor och en tårta – här är kupperna vi minns

Sveriges partiledare har haft med sig många märkliga saker till debatterna..

SVT - 16 timmar sedan

Partiledarens utspel tog KD på sängen

Ebba Busch Thors oväntade kärnkraftsutspel, bilbränderna och det tuffa opinionsläget. Det är några av de politiska nyheterna från veckan som gått..

SVT - 17 timmar sedan

Sverige först i världen att erkänna tatuerande som ett hantverk

Sedan april i år har tatuerare med lång yrkeserfarenhet kunnat ansöka om att få så kallade gesäll- och mästarbrev. Det är första gången någonsin som den här möjligheten ges till tatuerare och snart kommer också breven kunna delas ut till de som genomfört och klarat ett så kallat gesällprov..

SVT - 17 timmar sedan

Morgan Johansson: Det ska bli lättare att utvisa den som begått brott

Justitieminister Morgan Johansson (S) och Ulf Kristersson (M) vill båda att det ska bli enklare att utvisa människor som begått brott ur landet. Framför allt om personen inte är svensk medborgare, framhåller de. – Är du inte svensk medborgare och begår brott i Sverige måste huvudregeln vara att du utvisas, säger Justitieminister Morgan Johansson (S) till TT..

SVT - 19 timmar sedan

Sifo: Alla småpartier över riksdagsspärren

Det såg dystert ut för småpartierna under vårens opinionsundersökningar. Nu visar en Sifo-mätning som gjorts på uppdrag av Svenska Dagbladet och GP att vinden tycks ha vänt – för första gången på länge har samtliga huvudet ovanför vattenytan..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.