SVT > Inrikes

Sunday, 20 May, 23:36

SVT - 20 okt 17 kl. 10:11

Mediehusens ansvariga utgivare svarar på kritik om dubbelmoralFlera kända mediemän anklagas för sexuella övergrepp och trakasserier – och mediehusen gör olika bedömningar kring vilka som publiceras med namn. Det har lett till skarp kritik kring mediernas dubbelmoral. Vad är egentligen skillnaden mellan att avslöja Anders Borg men inte Aftonbladetjournalistens namn?.
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Anders Borg, Aftonbladetjournalistens

Dela artikeln

322 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mediehusens, ansvariga, utgivare, svarar, kritikom , dubbelmoral
Newsmill - 29 mar 11 kl. 09:28

Ansvariga utgivare måste be Håkan Juholt och hans särbo om ursäkt!

"Situationen är allvarlig och för att leda i bevis att journalistiken inte har brutit samman totalt måste en rad ansvariga utgivare nu be Juholt om ursäkt! Och vad avser hans särbo, som enligt god journalistisk sed skulle sluppit att alls hängas ut på det här sättet, så bör hon absolut be en advokat titta på fallet och av rent sanitära skäl kräva en ursäkt hon också. Det är dags att kolleger och läsare börjar opinionsbilda emot de ansvariga utgivare och journalister och krönikörer som lånar ut sig till sådant här.

Sydöstran - 07 dec 13 kl. 08:09

BLT:s ansvariga utgivare svarar mc-klubb

Expressen - 16 jul 14 kl. 00:08

Avpixlats ansvariga utgivare åtalas inte

Justitiekansler väljer att inte åtala sajten Avpixlats ansvariga utgivare för hets mot folkgrupp, skriver Svenska Dagbladet..

SR - 19 okt 16 kl. 06:30

Ansvariga utgivare oroas över mediabilden

Politiker från höger och vänster i Västerbotten anklagar medier för partiskhet. Ansvariga utgivare i länet ser allvarligt på det här och menar att det är en utmaning att stärka förtroendet i framtiden..

Norrtelje Tidning - 03 nov 17 kl. 16:37

"Varför Plus?" – ansvarig utgivare svarar på de vanligaste frågorna

Plus, som innebär att vi tar betalt för vårt digitala innehåll, väcker mycket känslor och reaktioner – inte minst i sociala medier. Därför har vi bett ansvarig utgivare Daniel Nordström besvara de vanligaste frågorna om Plus..

NT - 28 maj 13 kl. 22:34

Chefredaktörerna svarar

Polismästarens svar håller inte, men öppnar för en fortsatt debatt, menar Correns ansvariga utgivare Charlotta Friborg och NT:s ansvarige utgivare Anders Nilsson..

Cornucopia - 04 apr 17 kl. 11:07

Varför sätter inte SVT Nyheter ut ansvarig utgivare?

Sveriges Television SVT Nyheter skriver inte ut ansvarig utgivare på sina nyhetssidor. Seriösa nyhetsförmedlare online har ansvarig utgivare utskriven på varje sida. Omfattas SVT:s källor ändå av grundlagens källskydd?

UNT - 07 jun 12 kl. 09:10

Utgivare fälld i HD

Även Högsta domstolen fäller tidningen Norra Skånes ansvariga utgivare Mimmi Karlsson-Bernfalk för brott mot tystnadsplikten i tryckfrihetsförordningen. En uppgiftslämnare till tidningen namngavs mot sin uttryckliga vilja. (TT).

Helsingborgs Dagblad - 07 jun 12 kl. 09:20

Utgivare fälld i Högsta domstolen

Även Högsta domstolen (HD) fäller tidningen Norra Skånes ansvariga utgivare Mimmi Karlsson-Bernfalk för brott mot tystnadsplikten i tryckfrihetsförordningen. En uppgiftslämnare till tidningen namngavs mot sin uttryckliga vilja. Karlsson-Bernfalk frikändes i Hässleholms tingsrätt, men fälldes i hovrätten.

UNT - 15 jul 14 kl. 22:00

Avpixlats utgivare åtalas inte

Justitiekanslern väljer att inte åtala sajten Avpixlats ansvariga utgivare för hets mot folkgrupp, skriver Svenska Dagbladet..

Fler nyheter från SVT

SVT - 30 minuter sedan

Debatt om brottsligheten: ”Politiker och media har ett ansvar”

I söndagens Agenda möttes journalisterna Gellert Tamas och Anna Dahlberg för att diskutera brottsligheten och bilden av brottsligheten i Sverige. De är oeniga om huruvida anmälningsgraden är en bra indikator på brottsutvecklingen..

SVT - 1 timme sedan

Rikspolischefen: ”Kommer bli värre under 2018”

I söndagens Agenda medverkade Sveriges nye rikspolischef Anders Thornberg i sin första intervju med SVT. Han vittnar om omfattande behov av att rekrytera ny personal – hela 22 000 personer måste in i rekryteringsprocessen om målet för 2024 ska mötas. – Det blir tuffare än någonsin under 2018, men sedan vänder det, säger han..

SVT - 5 timmar sedan

Bränder på flera håll i landet

Just nu rasar utomhusbränder på flera olika håll i Sverige. Det torra och soliga vädret orsakar enligt SMHI stor eller mycket stor risk för skogs- och gräsbränder i södra och mellersta Sverige..

SVT - 5 timmar sedan

Sommarvärmens baksida – stor risk för skogsbränder i Sverige

Den extrema värmen som dragit in över landet ökar risken för skogs- och markbränder. Och enligt väderprognosen ser det ut att hålla i sig den närmsta tiden..

SVT - 6 timmar sedan

Söder i Helsingborg – upplevs som otryggast i hela Sydsverige

Enligt en trygghetsmätning utförd av polis och kommuner i region Syd i fjol är stadsdelen Söder i Helsingborg den mest otrygga stadsdelen i hela södra Sverige. Aldrig tidigare har en så hög siffra uppmätts i regionen. Åsikterna om livet i stadsdelen går dock isär.

SVT - 6 timmar sedan

Akilov: ”Vill inte såra de drabbades känslor”

SVT kan för första gången visa de filmade förhören inifrån rättegången om dådet på Drottninggatan. För att få ut filmerna från tingsrätten har SVT sökt och fått Akilovs medgivande..

SVT - 9 timmar sedan

”Jag vill aldrig minnas det jag såg” 

Med berättelser från de som drabbades och nya bilder har SVT rekonstruerat sekunderna som skakade Sverige i dokumentären Drottninggatans röster. .

SVT - 9 timmar sedan

Se de unika bilderna från förhören med Rakhmat Akilov

Under rättegången har vi hört Rakhmat Akilovs röst från förhören. Men nu kan SVT för första gången visa de filmade förhören inifrån rättegången om dådet på Drottninggatan..

SVT - 10 timmar sedan

Sverige spelar om elfte VM-guldet i kväll

I kväll klockan 20.15 gäller det. Sverige är bara en match ifrån sitt elfte VM-guld i ishockey – om Tre Kronor vinner matchen på kungliga arenan i Köpenhamn..

SVT - 13 timmar sedan

Snart okej att heta Dalkulla i Finland

Det är okej att heta Dalkulla, Vaxlax, Träskända eller Häst, åtminstone enligt finländska myndigheter..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.