Vimmerby Tidning > Nyheter

Wednesday, 21 February, 16:30

Vimmerby Tidning - 20 okt 17 kl. 11:55

Greven lovar boende och räknar timmarHan lyckades utverka extra betänketid på några dagar, greven, miljardären och storskogsägaren Gustaf Douglas, bland annat ägare till Boxholms Skogar AB. Det visar att släkten Douglas måste ha skakats om av länsstyrelsens förhandsbesked att föreslå avslag av Jordförvärvstillstånd i 101-miljonersaffären. Han fick till idag, fredagen den 20 oktober, på sig att komplettera sina argument, och försöka förmå Lantbrukseneheten att ändra sin inställning. Vi kan redan idag avslöja släkten Douglas extrainlaga i ärendet..
Läs mer på Vimmerby Tidning
Läs mer om:
Gustaf Douglas, Boxholms Skogar AB, Douglas, Jordförvärvstillstånd, Lantbrukseneheten

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Greven, lovar, boendeoch , räknar, timmar
Dagens PS - 01 jun 17 kl. 13:18

Greven med 100.000 procents avkastning

Gustaf Douglas belönas med Albert Bonniers pris till Årets företagare 2016. (Foto: TT) Dagens Industri hyllar svenske finansmannen Gustaf Douglas och belönar honom med titeln Årets företagare 2016 med den ”frispråkige grevens” imperium och livsverket Latour i åtanke. Investmentbolaget – som han köpte 37 procent av aktierna i 1985 – har på 30 år växt till en bjässe värd 65 miljarder kronor.

Sydsvenskan - 09 dec 14 kl. 04:00

Det krävs flyttkedjor för att ge nya kunder billigt boende

Mary Stevenson (Åsikter 28/11), det är trevligt att du är intresserad av Malmös utveckling och speciellt bostadsmarknaden.MKB:s bostadsbyggande har under det senaste året ökat rejält. Under 2014 har vi haft 1 000 lägenheter i produktion, varav 385 har färdigställts under detta år.

Skånskan - 28 apr 16 kl. 14:00

Beslut fattat om LSS-boende

Hörby HÖRBY
Nu är beslutet fattat i socialnämnden att delar av Källhaga-området ska göras om till LSS-boende och att ett intagningsstopp införs för äldre som vill ha servicelägenhet där. SD och SPI försökte få in en skrivning i beslutet om att det är en tillfällig lösning, men blev nedröstade av majoriteten. På Källhagaområdet finns det cirka 50 servicelägenheter på Byggmästaregatan för personer över 55 år som har hemtjänst eller andra omvårdnadsinsatser.

BT - 24 jan 14 kl. 16:34

Janukovytj lovar regeringsombildning

Samtidigt som ett relativt lugn rådde i Kiev rapporterades i dag om delvis våldsamma regeringsfientliga aktioner i övriga delar av västra Ukraina. President Janukovytj lovar att ombilda regeringen nästa vecka.Ukrainas president Viktor Janukovytj lovar att ombilda regeringen nästa vecka.

YA - 08 jul 14 kl. 06:30

S lovar mindre småbarnsgrupper

Foto: Fredrik Sjöstrand
Socialdemokraterna utlovade i Almedalen att införa ett maxtak i förskolan, att småbarnsgrupperna ska bestå av max 15 barn. Nu lovar socialdemokraterna i Ystad att starta reformen ett år före tidplan, alltså redan 2015.
Socialdemokraterna i Ystad kallade i går till presskonferens, som ämnet till ära förlades till den kommunala förskolan Erici.

Skånskan - 26 okt 15 kl. 20:16

Anställd på boende stal från flera äldre

MALMÖ Den 34-åriga kvinnan arbetade på ett äldreboende i sydvästra Malmö och hade tillgång till flera nycklar.
Nu misstänks kvinnan för sju fall av grov stöld efter att olovligen ha tagit sig in i lägenheterna hos de boende.
Kvinnan ska ha bland annat stulit ett flertal smycken från äldre och handikappade.

Kristianstadsbladet - 29 jan 13 kl. 13:25

Omvärlden lovar miljarder till Mali

Under den pågående givarkonferensen om Mali som hålls i Etiopien har omvärlden utlovat närmare tre miljarder i hjälp och stöd för att stabilisera landet.
En givarkonferens hålls om Mali i Addis Abeba i Etiopien i dag. Under konferensen har omvärlden utlovat 455,53 miljoner dollar, motsvarande runt 2,9 miljarder svenska kronor, i hjälp och stöd till Mali, rapporterar AFP.

Skånskan - 25 okt 16 kl. 06:24

Stark oro på LSS-boende

Ett urval från nyhetsflödet samt väder och trafik får du här:Rekordstort behov av nya grundskolor Behovet av nya skolor är rekordstort i Malmö.
Under de närmaste åren väntas kommunen bygga i snitt två – tre nya grundskolor per år.
I perioden mellan 2016 – 2021 handlar det om totalt 19 nya skolor.

BT - 18 aug 12 kl. 21:39

Boende evakuerades vid brand

En kraftig vindsbrand utbröt vid 20-tiden på lördagskvällen i ett flerfamiljshus i Sjöbo. De boende fick evakueras, men branden kunde snabbt begränsas.
- Vi räknar med att det ska vara helt släckt inom ett par timmars tid, sade räddningsledare Måns Krook vid 21.

YA - 19 mar 14 kl. 11:40

Miljöpartiet lovar nya skoltjänster

Miljöpartiet lovar nu 17 nya heltidstjänster inom skolan i Skurup. Löftet gäller under förutsättning att Sverige får en rödgrön regering efter valet. Det hävdar Gustav Fridolin (MP) efter ett besök i Skurup.

Fler nyheter från Vimmerby Tidning

Vimmerby Tidning - just nu

En vårfest för alla äldre

I maj slutar kommunens aktivitetssamordnare "Tackis" sitt arbete och går i pension, då han fyller 67 år. Lördagen den 26 maj planerar han en heldag för alla äldre. En styrgrupp har bildats av honom själv för att skapa en sista fest för alla äldre i Västerviks kommun..

Vimmerby Tidning - 10 minuter sedan

Enbart en procents överträdelser

Miljönämnden kan nu summera förra årets tillsynsverksamhet när det gäller kvalitet på varorna och och det visar på ett mycket gott resultat för Linköpings livsmedelsföretag..

Vimmerby Tidning - 30 minuter sedan

Tjuvar i stadshuset

Någon har tagit sig in i stadshuset under den gångna helgen och tagit med sig diverse prylar, bland annat en elcykel, ost och kaffe..

Vimmerby Tidning - 30 minuter sedan

Tar tillbaka sitt överklagande

Efter ett möte med kommunens planarkitekter tar det par som överklagat detaljplanerna för Blankaholm tillbaka sin överklagan. Det innebär att arbetet med Blankaholm kan fortsätta..

Vimmerby Tidning - 45 minuter sedan

Ett tacksamt projekt i Kenya

Nyligen kom tre kvinnor hem från projektresa i Kenya. Projektet går ut på att motverka den besvärliga parasiten Jiggers..

Vimmerby Tidning - 1 timme sedan

Full fart i klättercentret

Nu är det full fart i Västerviks nya klättercenter. Under sportlovsveckan håller man öppet varje dag för skollediga barn och ungdomar..

Vimmerby Tidning - 1 timme sedan

Bil voltade i Vallarondellen

Två personer har förts till sjukhus efter en trafikolycka vid lunchtid i dag. en bil körde rakt in i Vallarondellen. Räddningstjänsten behövde klippa upp bilen för att få en av personerna..

Vimmerby Tidning - 1 timme sedan

Bidrag, motioner och medborgarförslag

I måndags kväll samlades Ydre fullmäktiges 21 ledamöter i Ydresalen i Österbymo för årets första sammanträde och på dagordningen stod beslut om ekonomiska bidrag, medborgarförslag och ett antal motioner signerade Bengt Malm (KD)..

Vimmerby Tidning - 2 timmar sedan

Kommunens bolag kör sopor utan att ha tillstånd för det

Kommunens bolag som sköter avfallstransporterna har inte tillstånd för att transportera avfall. Att inte ha rätt tillstånd kan leda till åtal. Nu överväger miljö- och byggnadskontoret på kommunen att polisanmäla det kommunala bolaget..

Vimmerby Tidning - 2 timmar sedan

Morddömd anmäler Eksjö kommun

Den man från Afghanistan som mördade sin hustru på ett asylboende i Mariannelund för ett och ett halvt år sedan vill ha kontakt med sin dotter som omhändertogs. Via sitt ombud har han lämnat in en JO-anmälan gentemot Eksjö kommun..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.