Vimmerby Tidning > Nyheter

Wednesday, 26 September, 08:29

Vimmerby Tidning - 20 okt 17 kl. 11:55

Greven lovar boende och räknar timmarHan lyckades utverka extra betänketid på några dagar, greven, miljardären och storskogsägaren Gustaf Douglas, bland annat ägare till Boxholms Skogar AB. Det visar att släkten Douglas måste ha skakats om av länsstyrelsens förhandsbesked att föreslå avslag av Jordförvärvstillstånd i 101-miljonersaffären. Han fick till idag, fredagen den 20 oktober, på sig att komplettera sina argument, och försöka förmå Lantbrukseneheten att ändra sin inställning. Vi kan redan idag avslöja släkten Douglas extrainlaga i ärendet..
Läs mer på Vimmerby Tidning
Läs mer om:
Gustaf Douglas, Boxholms Skogar AB, Douglas, Jordförvärvstillstånd, Lantbrukseneheten

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Greven, lovar, boendeoch , räknar, timmar
Västerbottens Folkblad - 23 aug 18 kl. 16:00

[PLUS] Boende räknar med att tvingas flytta

Framtiden är oviss för de personer som bodde i det brunna huset på Tomtebo i Umeå. En av de boende,....

Dagens PS - 01 jun 17 kl. 13:18

Greven med 100.000 procents avkastning

Gustaf Douglas belönas med Albert Bonniers pris till Årets företagare 2016. (Foto: TT) Dagens Industri hyllar svenske finansmannen Gustaf Douglas och belönar honom med titeln Årets företagare 2016 med den ”frispråkige grevens” imperium och livsverket Latour i åtanke. Investmentbolaget – som han köpte 37 procent av aktierna i 1985 – har på 30 år växt till en bjässe värd 65 miljarder kronor.

Sydsvenskan - 09 dec 14 kl. 04:00

Det krävs flyttkedjor för att ge nya kunder billigt boende

Mary Stevenson (Åsikter 28/11), det är trevligt att du är intresserad av Malmös utveckling och speciellt bostadsmarknaden.MKB:s bostadsbyggande har under det senaste året ökat rejält. Under 2014 har vi haft 1 000 lägenheter i produktion, varav 385 har färdigställts under detta år.

Skånskan - 28 apr 16 kl. 14:00

Beslut fattat om LSS-boende

Hörby HÖRBY
Nu är beslutet fattat i socialnämnden att delar av Källhaga-området ska göras om till LSS-boende och att ett intagningsstopp införs för äldre som vill ha servicelägenhet där. SD och SPI försökte få in en skrivning i beslutet om att det är en tillfällig lösning, men blev nedröstade av majoriteten. På Källhagaområdet finns det cirka 50 servicelägenheter på Byggmästaregatan för personer över 55 år som har hemtjänst eller andra omvårdnadsinsatser.

Kristianstadsbladet - 29 jan 13 kl. 13:25

Omvärlden lovar miljarder till Mali

Under den pågående givarkonferensen om Mali som hålls i Etiopien har omvärlden utlovat närmare tre miljarder i hjälp och stöd för att stabilisera landet.
En givarkonferens hålls om Mali i Addis Abeba i Etiopien i dag. Under konferensen har omvärlden utlovat 455,53 miljoner dollar, motsvarande runt 2,9 miljarder svenska kronor, i hjälp och stöd till Mali, rapporterar AFP.

BT - 24 jan 14 kl. 16:34

Janukovytj lovar regeringsombildning

Samtidigt som ett relativt lugn rådde i Kiev rapporterades i dag om delvis våldsamma regeringsfientliga aktioner i övriga delar av västra Ukraina. President Janukovytj lovar att ombilda regeringen nästa vecka.Ukrainas president Viktor Janukovytj lovar att ombilda regeringen nästa vecka.

YA - 08 jul 14 kl. 06:30

S lovar mindre småbarnsgrupper

Foto: Fredrik Sjöstrand
Socialdemokraterna utlovade i Almedalen att införa ett maxtak i förskolan, att småbarnsgrupperna ska bestå av max 15 barn. Nu lovar socialdemokraterna i Ystad att starta reformen ett år före tidplan, alltså redan 2015.
Socialdemokraterna i Ystad kallade i går till presskonferens, som ämnet till ära förlades till den kommunala förskolan Erici.

Skånskan - 26 okt 15 kl. 20:16

Anställd på boende stal från flera äldre

MALMÖ Den 34-åriga kvinnan arbetade på ett äldreboende i sydvästra Malmö och hade tillgång till flera nycklar.
Nu misstänks kvinnan för sju fall av grov stöld efter att olovligen ha tagit sig in i lägenheterna hos de boende.
Kvinnan ska ha bland annat stulit ett flertal smycken från äldre och handikappade.

Skånskan - 25 okt 16 kl. 06:24

Stark oro på LSS-boende

Ett urval från nyhetsflödet samt väder och trafik får du här:Rekordstort behov av nya grundskolor Behovet av nya skolor är rekordstort i Malmö.
Under de närmaste åren väntas kommunen bygga i snitt två – tre nya grundskolor per år.
I perioden mellan 2016 – 2021 handlar det om totalt 19 nya skolor.

BT - 18 aug 12 kl. 21:39

Boende evakuerades vid brand

En kraftig vindsbrand utbröt vid 20-tiden på lördagskvällen i ett flerfamiljshus i Sjöbo. De boende fick evakueras, men branden kunde snabbt begränsas.
- Vi räknar med att det ska vara helt släckt inom ett par timmars tid, sade räddningsledare Måns Krook vid 21.

Fler nyheter från Vimmerby Tidning

Vimmerby Tidning - 08 maj 18 kl. 09:00

"Hälsocentralerna har blivit totalt nedringda"

Uppmaningen att vaccinera sig mot det fästingburna viruset TBE, gav effekt. "Hälsocentralen har blivit totalt nedringda", säger Lisa Labbé Sandelin, smittskyddsläkare..

Vimmerby Tidning - 08 maj 18 kl. 08:00

Förslag att investera elva miljoner i ishallen

En investering i ishallen på nära elva miljoner kronor. Det är huvudalternativet för kommunstyrelsen som i dag sätter sig för att fatta beslut om ishallens framtid i Vimmerby..

Vimmerby Tidning - 07 maj 18 kl. 22:00

Vårsalong i mindre format i KKisa

Kinda Konstförening hade i lördags vernissage för 2018 års vårsalong. Tjugotre lokala konstnärer och hantverkare har nu sina verk för allmän beskådan på Café Columbia..

Vimmerby Tidning - 07 maj 18 kl. 17:45

Tandläkare kritiseras efter ingrepp vid akut besök

En tandläkare kritiseras för otillräcklig undersökning och utebliven dokumentation av en mans kindtand vid ett akut besök på en klinik i Vimmerby kommun..

Vimmerby Tidning - 07 maj 18 kl. 15:30

Reportrarnas bästa minnen från Västerviksposten

I dag är sista dagen med Västerviks-Posten. Från och med i morgon har våra läsare två tidningar att välja mellan - Vimmerby Tidning eller Västerviks-Tidningen. Båda tidningarna kommer att innehålla nyheter och reportage från båda kommunerna..

Vimmerby Tidning - 07 maj 18 kl. 13:40

Motorcyklar i massor invaderade stan

Vackert väder bidrog säkerligen till det goda besöksantalet. Omkring 200 motorcyklar samlades under lördagen vid MX World i Vimmerby. Nytt för i år var en ny parkering för att inte störa trafiken.

Vimmerby Tidning - 07 maj 18 kl. 13:04

Polisen misstÄnker liga bakom villainbrott i vimmerby och hultsfred

Ytterligare ett villainbrott har upptäckts i Vimmerby. Det är det tredje på kort tid..

Vimmerby Tidning - 07 maj 18 kl. 12:15

BROTT & STRAFF: Flera stölder från bilar

Medan bilägaren besökte kyrkan på söndagen slog tjuvarna till och stal handväskan i bilen..

Vimmerby Tidning - 07 maj 18 kl. 08:50

Samling vid den gamla BP-macken

För tolfte gången anordnades i helgen BP veteranrally i Björkfors. Med den välkända BP-macken som start och mål gick resan runt den södra delen av Åsunden för de trettiotalet deltagande ekipagen..

Vimmerby Tidning - 06 maj 18 kl. 21:09

30-åring anhållen för olaga intrång och misshandel

En 30-åring sitter anhållen misstänk för olaga intrång och misshandel i Vimmerby på söndagen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.