Vimmerby Tidning > Nyheter

Thursday, 23 November, 01:18

Vimmerby Tidning - 20 okt 17 kl. 11:55

Greven lovar boende och räknar timmarHan lyckades utverka extra betänketid på några dagar, greven, miljardären och storskogsägaren Gustaf Douglas, bland annat ägare till Boxholms Skogar AB. Det visar att släkten Douglas måste ha skakats om av länsstyrelsens förhandsbesked att föreslå avslag av Jordförvärvstillstånd i 101-miljonersaffären. Han fick till idag, fredagen den 20 oktober, på sig att komplettera sina argument, och försöka förmå Lantbrukseneheten att ändra sin inställning. Vi kan redan idag avslöja släkten Douglas extrainlaga i ärendet..
Läs mer på Vimmerby Tidning
Läs mer om:
Gustaf Douglas, Boxholms Skogar AB, Douglas, Jordförvärvstillstånd, Lantbrukseneheten

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Greven, lovar, boendeoch , räknar, timmar
Dagens PS - 01 jun 17 kl. 13:18

Greven med 100.000 procents avkastning

Gustaf Douglas belönas med Albert Bonniers pris till Årets företagare 2016. (Foto: TT) Dagens Industri hyllar svenske finansmannen Gustaf Douglas och belönar honom med titeln Årets företagare 2016 med den ”frispråkige grevens” imperium och livsverket Latour i åtanke. Investmentbolaget – som han köpte 37 procent av aktierna i 1985 – har på 30 år växt till en bjässe värd 65 miljarder kronor.

Sydsvenskan - 09 dec 14 kl. 04:00

Det krävs flyttkedjor för att ge nya kunder billigt boende

Mary Stevenson (Åsikter 28/11), det är trevligt att du är intresserad av Malmös utveckling och speciellt bostadsmarknaden.MKB:s bostadsbyggande har under det senaste året ökat rejält. Under 2014 har vi haft 1 000 lägenheter i produktion, varav 385 har färdigställts under detta år.

Skånskan - 28 apr 16 kl. 14:00

Beslut fattat om LSS-boende

Hörby HÖRBY
Nu är beslutet fattat i socialnämnden att delar av Källhaga-området ska göras om till LSS-boende och att ett intagningsstopp införs för äldre som vill ha servicelägenhet där. SD och SPI försökte få in en skrivning i beslutet om att det är en tillfällig lösning, men blev nedröstade av majoriteten. På Källhagaområdet finns det cirka 50 servicelägenheter på Byggmästaregatan för personer över 55 år som har hemtjänst eller andra omvårdnadsinsatser.

BT - 24 jan 14 kl. 16:34

Janukovytj lovar regeringsombildning

Samtidigt som ett relativt lugn rådde i Kiev rapporterades i dag om delvis våldsamma regeringsfientliga aktioner i övriga delar av västra Ukraina. President Janukovytj lovar att ombilda regeringen nästa vecka.Ukrainas president Viktor Janukovytj lovar att ombilda regeringen nästa vecka.

YA - 08 jul 14 kl. 06:30

S lovar mindre småbarnsgrupper

Foto: Fredrik Sjöstrand
Socialdemokraterna utlovade i Almedalen att införa ett maxtak i förskolan, att småbarnsgrupperna ska bestå av max 15 barn. Nu lovar socialdemokraterna i Ystad att starta reformen ett år före tidplan, alltså redan 2015.
Socialdemokraterna i Ystad kallade i går till presskonferens, som ämnet till ära förlades till den kommunala förskolan Erici.

Skånskan - 26 okt 15 kl. 20:16

Anställd på boende stal från flera äldre

MALMÖ Den 34-åriga kvinnan arbetade på ett äldreboende i sydvästra Malmö och hade tillgång till flera nycklar.
Nu misstänks kvinnan för sju fall av grov stöld efter att olovligen ha tagit sig in i lägenheterna hos de boende.
Kvinnan ska ha bland annat stulit ett flertal smycken från äldre och handikappade.

Kristianstadsbladet - 29 jan 13 kl. 13:25

Omvärlden lovar miljarder till Mali

Under den pågående givarkonferensen om Mali som hålls i Etiopien har omvärlden utlovat närmare tre miljarder i hjälp och stöd för att stabilisera landet.
En givarkonferens hålls om Mali i Addis Abeba i Etiopien i dag. Under konferensen har omvärlden utlovat 455,53 miljoner dollar, motsvarande runt 2,9 miljarder svenska kronor, i hjälp och stöd till Mali, rapporterar AFP.

Skånskan - 25 okt 16 kl. 06:24

Stark oro på LSS-boende

Ett urval från nyhetsflödet samt väder och trafik får du här:Rekordstort behov av nya grundskolor Behovet av nya skolor är rekordstort i Malmö.
Under de närmaste åren väntas kommunen bygga i snitt två – tre nya grundskolor per år.
I perioden mellan 2016 – 2021 handlar det om totalt 19 nya skolor.

BT - 18 aug 12 kl. 21:39

Boende evakuerades vid brand

En kraftig vindsbrand utbröt vid 20-tiden på lördagskvällen i ett flerfamiljshus i Sjöbo. De boende fick evakueras, men branden kunde snabbt begränsas.
- Vi räknar med att det ska vara helt släckt inom ett par timmars tid, sade räddningsledare Måns Krook vid 21.

YA - 19 mar 14 kl. 11:40

Miljöpartiet lovar nya skoltjänster

Miljöpartiet lovar nu 17 nya heltidstjänster inom skolan i Skurup. Löftet gäller under förutsättning att Sverige får en rödgrön regering efter valet. Det hävdar Gustav Fridolin (MP) efter ett besök i Skurup.

Fler nyheter från Vimmerby Tidning

Vimmerby Tidning - 4 timmar sedan

”Kränkande att buntas ihop som brukare”

Ordet brukare används av kommuner och andra myndigheter på pensionärer, funktionsnedsatta och andra personer som använder den offentlig omsorg. Nu har pensionärsorganisationerna fått nog och tycket att ordet är färdigbrukat….

Vimmerby Tidning - 4 timmar sedan

De jägarna siktade helt fel...

Mannen visade runt jägarna på markerna. De var nöjda och betalade 130 000 kronor för att få jaga där. Det var bara det att mannen hade ingenting med marken att göra - han hade bara lagt ut en lockande annons på Blocket....

Vimmerby Tidning - 6 timmar sedan

Mörkt att cykla efter ljusstöperiet

Det är mörkt att cykla på cykelbanan efter Ljusstöperiet in mot centrala delarna av Västervik. Där finns det inte några trafikljus mot Gamlebyviken och sikten är dålig i höstmörkret..

Vimmerby Tidning - 16 timmar sedan

Bostadsbolaget vill höja hyrorna med 2,27 procent

I morgon sätter sig Hultsfreds Bostäder och Hyresgästföreningen vid förhandlingsbordet. Nästa års hyror ska klubbas. Bostadsbolagets ordförande Åke Nilsson kämpar för en höjning på 2,27 procent.

Vimmerby Tidning - 9 timmar sedan

Blev våldsam för godis

En man i 40-årsåldern blev godissugen och började smaska i sig godis på Maxi i Vetlanda under torsdagseftermiddagen. En väktare försökte omhänderta mannen men det ville han inte, utan blev våldsam och försökte ta sig loss..

Vimmerby Tidning - 10 timmar sedan

Flera brister i bolagets arbetsmiljö

Det kommunala bolaget Vimarhem i Vimmerby får till den 14 februari på sig att åtgärda nio brister i arbetsmiljön och arbetsmiljöarbetet vid företaget som Arbetsmiljöverket anmärker på..

Vimmerby Tidning - 10 timmar sedan

45-åring döm för misshandel mot 18-åring

Ynglingen skulle hälsa på sin far. Istället blev han slagen av en man som var på väg till sin mor i samma bostadsområde i Vimmerby. Tingsrätten dömer den 45-årige mannen för misshandel men friar honom från att motivet skulle vara rasistiskt..

Vimmerby Tidning - 12 timmar sedan

Använde läkarnas namn - döms för förfalskning

Kvinnan tillverkade egna sjukintyg och skrev under med sina läkares namn från Vimmerby Hälsocentral. Nu döms hon för urkundsförfalskning och bidragsbrott av tingsrätten..

Vimmerby Tidning - 12 timmar sedan

"Är det konstigt att någon rensar i Gamlebyån"

En person i Gamleby undrar varför man inte kan rensa upp i Gamlebyån. Enligt personens egen utsago ser det inte alls roligt ut i och runt ån som går genom Unos Park i Gamleby..

Vimmerby Tidning - 11 timmar sedan

Besvikelse över bankens flytt

Swedbank lägger ner i Mariannelund med sista öppet dag 31 januari. Ett besked många beklagar men som efter neddragning efter neddragning, nästan var väntat, uttrycker samhällsbor. Banken ska ha ett par extra kvällar öppet i december så de som har bankfack ges möjlighet att tömma dem.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.