DN > Nyheter

Friday, 24 November, 21:08

DN - 19 okt 17 kl. 22:09

Hit kan utsatta vända sig för att få hjälp i StockholmI veckan har hashtaggen #metoo spridits på sociala medier. Med de orden uppmärksammar miljontals kvinnor omfattningen av sexuella trakasserier och övergrepp. DN har pratat med juristen Zandra Kanakaris och trygghetskoordinatorn Leila Baksi om hur man kan gå till väga för att bearbeta det man har varit med om och vart i Stockholm man kan vända sig för stöd och hjälp..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Stockholm, Zandra Kanakaris, Leila Baksi

Dela artikeln

192 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hitkan , utsatta, vändasig för att , , hjälp, i Stockholm
GöteborgsPosten - 22 okt 14 kl. 22:15

Bostäder öronmärks för utsatta nyanlända

Kommunen går vidare med arbetet att hitta fler lägenheter till utsatta nyanlända barnfamiljer.- Det hade inte behövts om vi haft en bostadsmarknad i balans, säger Thomas Martinsson, MP..

BT - 19 okt 14 kl. 07:37

Hur får man utsatta barn att prata?

”Du som är fruntimmer, du kan väl ta det här”. Så lät det första gången polisen Gunilla Ivarsson fick utreda ett sexuellt övergrepp på ett barn, för mer än 30 år sedan. Sedan dess kunskapen ökat.

Supermiljöbloggen - 24 feb 16 kl. 16:02

Musikhjälpen 2015 – hit går pengarna!

Musikhjälpen 2015, med temat ”Ingen ska behöva fly undan klimatet”, drog in 31 miljoner kronor. Här kommer listan på vart pengarna hittills har gått. Gina Dirawi, Kodjo Akolor och Linnea Henriksson sände i december 2015 musihjälpen från glasburen i Linköping och engagemangen och insamlingarna nådde nya rekord.

Trelleborgs Allehanda - 15 okt 12 kl. 07:05

Män är dubbelt så utsatta

Mer än en man i veckan anmäler en misshandel på allmän plats i Trelleborg. Socionomstudenten Denise Raspor, som är aktiv inom Brottsofferjouren, tror att en självförsvarskurs för killar skulle kunna hjälpa dem att ta sig ur hotfulla situationer: ?Självförsvarskurser är ett väldigt bra sätt för brottsoffer att känna trygghet igen.?

YLE - 08 apr 16 kl. 11:34

Många äldre verkligt utsatta då bakerna drar in kontor

Det är bekymmersamt framförallt för den äldre befolkningen att bankkontor på glesbygden stänger. Det tycker Pehr Löv som jobbar med de äldres intressebevakning inom Svenska pensionärsförbundet. - Vi har en grupp som är verkligt utsatta som måste ty sig till vänner och bekanta, säger Löv.

Sydsvenskan - 27 maj 15 kl. 04:00

Elva sätt att förbättra för de utsatta barnen i Lund

Rädda Barnens lokalförening i Lund släpper nu för andra året sin rapport om barn i ekonomiskt utsatta familjer i Lund.Rapporten visar att antalet barnfamiljer som behövde försörjningsstöd någon gång under 2014 ökade jämfört med året innan. 2014 erhöll 475 barnfamiljer med 908 barn ekonomiskt stöd från kommunen.

Barometern - 08 nov 13 kl. 07:43

Alla är välkomna hit

”Nyanlända invandrare ska känna sig välkomna och kunna räkna med att man i Kalmar län ges samma möjligheter som inrikes födda och att man i Kalmar län tillvaratar varje individs resurser och kompetens. Idag samlas Alliansföreträdare från hela Kalmar län i Blomstermålas Folkets hus. Med det regionala programmet ”Integrationsstrategi för Kalmar län” som utgångspunkt ska vi tillsammans fördjupa oss och samtala om länets utmaningar samtidigt som vi kommer att ta del av kunskap från ministrar och sakkunniga i Sveriges regering.

Kristianstadsbladet - 24 dec 13 kl. 10:00

"Man är välkommen hit"

Foto: Annica Jönsson
Kristianstadsbladet slog sig ner för en pratstund om Hässleholms hundraårsjubileum som stad nu vid nyår, med de tre lokalhistoriskt intresserade Hässleholmsprofilerna Torsten Karlson, Olavi Olson och Leif Jaenson. Detta är första delen av en artikelserie i tre delar.
Stadens själ och invånarnas mentalitet.

SmålandsPosten - 15 nov 14 kl. 09:03

?De har kommit hit av fri vilja?

Tiggarna på Växjös gator måste få hjälp. Det menar Carin Högstedt i Vänsterpartiet.
– Det går inte att blunda längre.

Skånskan - 02 jun 16 kl. 13:19

Killehuset lockar med kultur i sommar förening. ”Folk kommer hit och småsnackar”

BARA Kulturkvällarna vid Killehuset i Bara uppskattas av många.
– Det har blivit precis som vi tänkt. Folk kommer hit och småsnackar istället för att sitta hemma i sina uterum, summerar Jerry Dahlström medan han har koll på våffeljärnet och korvarna på grillen.

Fler nyheter från DN

DN - 10 minuter sedan

”Finanssektorns dominans bäddar för kris inom kort”

Finanssektorn har försett bostadsmarknaden med stora mängder bränsle medan andra delar av ekonomin har strypts. Tillväxten är nu inte längre export- och löneledd, utan skuldledd. Samtidigt täljer bankernas aktieägare och toppanställda guld genom rekord­marginaler på bolån, skriver Daniel Suhonen, Katalys, och två rapportförfattare..

DN - 15 minuter sedan

235 döda i terrordåd mot moské

Mycket pekar på att attacken mot en sufisk moské på Sinaihalvön i Egypten är det dödligaste jihadistdådet i landet. 235 människor dödades och IS, som för ett gerillakrig i området tros ligga bakom..

DN - 45 minuter sedan

Egypten slog till mot misstänkta terrorister

Egyptiska säkerhetsstyrkor slog på fredagen till mot två fordon i norra Sinai. Enligt källor till Sky News Arabia ska 15 personer ha dödats..

DN - 1 timme sedan

Finansman spår kraftigt prisras på bostäder

Finansmannen Joachim Kuylernstierna tror att ett ras för både bostadspriser och hyror är att vänta. – Du kommer inte att kunna ta ut 12.000 månaden för en tvåa, säger han..

DN - 1 timme sedan

Johan Schück: Nedgången i bostadspriserna behöver inte bli så farlig

Sverige verkar ha tur den här gången. Nedgången i bostadspriserna kommer vid rätt tidpunkt, när konjunkturen fortfarande är stark. Utifrån vad man hittills kan se, behöver det inte bli så farligt..

DN - 1 timme sedan

Boverket: Byggandet blir ännu lägre än vad vi spått

Bostadsbyggandet viker och inte ens Boverket tror längre på sin egen prognos över byggandet. Även hyrorna kan pressas när byggbolagen tvingas ”rea” hyresrätter..

DN - 1 timme sedan

Viktors val: Så har Akademien räddat KD

Fredagens Viktors val ser den uppenbara kopplingen, som alla andra missat..

DN - 1 timme sedan

Poliser uppmanades klä sig slampigt till fest

”Ingen särskild dresscode, men vem går inte igång på lite hud, svart och slampigt?”. Nu får en grupp poliser i Trollhättan kritik för formuleringarna i inbjudan till årets julfest..

DN - 1 timme sedan

2400 kvinnor i universitetsvärlden i upprop mot sexuella övergrepp

Under hashtaggen #Akademiuppropet kräver 2.400 kvinnor i universitetsvärlden att sexuella övergrepp och maktmissbruk mot kvinnor får ett slut, rapporterar SvD..

DN - 1 timme sedan

DN–medarbetare tas ur tjänst för utredning

I samband med journalistuppropet Deadline, som publicerades i veckan, har anklagelser riktats mot en medarbetare på Dagens Nyheter..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.