DN > Nyheter

Monday, 26 February, 00:31

DN - 19 okt 17 kl. 22:09

Hit kan utsatta vända sig för att få hjälp i StockholmI veckan har hashtaggen #metoo spridits på sociala medier. Med de orden uppmärksammar miljontals kvinnor omfattningen av sexuella trakasserier och övergrepp. DN har pratat med juristen Zandra Kanakaris och trygghetskoordinatorn Leila Baksi om hur man kan gå till väga för att bearbeta det man har varit med om och vart i Stockholm man kan vända sig för stöd och hjälp..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Stockholm, Zandra Kanakaris, Leila Baksi

Dela artikeln

205 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hitkan , utsatta, vändasig för att , , hjälp, i Stockholm
GöteborgsPosten - 22 okt 14 kl. 22:15

Bostäder öronmärks för utsatta nyanlända

Kommunen går vidare med arbetet att hitta fler lägenheter till utsatta nyanlända barnfamiljer.- Det hade inte behövts om vi haft en bostadsmarknad i balans, säger Thomas Martinsson, MP..

BT - 19 okt 14 kl. 07:37

Hur får man utsatta barn att prata?

”Du som är fruntimmer, du kan väl ta det här”. Så lät det första gången polisen Gunilla Ivarsson fick utreda ett sexuellt övergrepp på ett barn, för mer än 30 år sedan. Sedan dess kunskapen ökat.

Supermiljöbloggen - 24 feb 16 kl. 16:02

Musikhjälpen 2015 – hit går pengarna!

Musikhjälpen 2015, med temat ”Ingen ska behöva fly undan klimatet”, drog in 31 miljoner kronor. Här kommer listan på vart pengarna hittills har gått. Gina Dirawi, Kodjo Akolor och Linnea Henriksson sände i december 2015 musihjälpen från glasburen i Linköping och engagemangen och insamlingarna nådde nya rekord.

Trelleborgs Allehanda - 15 okt 12 kl. 07:05

Män är dubbelt så utsatta

Mer än en man i veckan anmäler en misshandel på allmän plats i Trelleborg. Socionomstudenten Denise Raspor, som är aktiv inom Brottsofferjouren, tror att en självförsvarskurs för killar skulle kunna hjälpa dem att ta sig ur hotfulla situationer: ?Självförsvarskurser är ett väldigt bra sätt för brottsoffer att känna trygghet igen.?

YLE - 08 apr 16 kl. 11:34

Många äldre verkligt utsatta då bakerna drar in kontor

Det är bekymmersamt framförallt för den äldre befolkningen att bankkontor på glesbygden stänger. Det tycker Pehr Löv som jobbar med de äldres intressebevakning inom Svenska pensionärsförbundet. - Vi har en grupp som är verkligt utsatta som måste ty sig till vänner och bekanta, säger Löv.

Sydsvenskan - 27 maj 15 kl. 04:00

Elva sätt att förbättra för de utsatta barnen i Lund

Rädda Barnens lokalförening i Lund släpper nu för andra året sin rapport om barn i ekonomiskt utsatta familjer i Lund.Rapporten visar att antalet barnfamiljer som behövde försörjningsstöd någon gång under 2014 ökade jämfört med året innan. 2014 erhöll 475 barnfamiljer med 908 barn ekonomiskt stöd från kommunen.

Barometern - 08 nov 13 kl. 07:43

Alla är välkomna hit

”Nyanlända invandrare ska känna sig välkomna och kunna räkna med att man i Kalmar län ges samma möjligheter som inrikes födda och att man i Kalmar län tillvaratar varje individs resurser och kompetens. Idag samlas Alliansföreträdare från hela Kalmar län i Blomstermålas Folkets hus. Med det regionala programmet ”Integrationsstrategi för Kalmar län” som utgångspunkt ska vi tillsammans fördjupa oss och samtala om länets utmaningar samtidigt som vi kommer att ta del av kunskap från ministrar och sakkunniga i Sveriges regering.

Kristianstadsbladet - 24 dec 13 kl. 10:00

"Man är välkommen hit"

Foto: Annica Jönsson
Kristianstadsbladet slog sig ner för en pratstund om Hässleholms hundraårsjubileum som stad nu vid nyår, med de tre lokalhistoriskt intresserade Hässleholmsprofilerna Torsten Karlson, Olavi Olson och Leif Jaenson. Detta är första delen av en artikelserie i tre delar.
Stadens själ och invånarnas mentalitet.

SmålandsPosten - 15 nov 14 kl. 09:03

?De har kommit hit av fri vilja?

Tiggarna på Växjös gator måste få hjälp. Det menar Carin Högstedt i Vänsterpartiet.
– Det går inte att blunda längre.

Skånskan - 02 jun 16 kl. 13:19

Killehuset lockar med kultur i sommar förening. ”Folk kommer hit och småsnackar”

BARA Kulturkvällarna vid Killehuset i Bara uppskattas av många.
– Det har blivit precis som vi tänkt. Folk kommer hit och småsnackar istället för att sitta hemma i sina uterum, summerar Jerry Dahlström medan han har koll på våffeljärnet och korvarna på grillen.

Fler nyheter från DN

DN - 5 minuter sedan

Brand i klädbutik på Stureplan

En brand i en källare till en klädbutik på Stureplan kunde snabbt släckas av brandkåren sent på söndagskvällen..

DN - 30 minuter sedan

Måndag 26 februari

DN - 30 minuter sedan

Unga bröder föll 150 meter efter att ha åkt fel i skidbacke

En 12 år gammal pojke omkom medan hans 10-åriga bror klarade sig med svåra skador sedan de kommit fel när de var på väg nedför en backe i de franska alperna i helgen..

DN - 30 minuter sedan

Neymar utburen på bår i ”Le classique”

Världens dyraste fotbollsspelare Neymar fick bäras ut på bår när hans PSG slog Marseille i ”Le classique”. Nu riskerar han att missa Champions League-returen mot Real Madrid..

DN - 1 timme sedan

Kyla och iskalla vindar väntas i veckan

De närmaste dagarna väntar bister vinterväder i stora delar av Sverige med låga temperaturer, snöfall och kraftiga vindar, framför allt längs ostkusen..

DN - 1 timme sedan

Sprejmålad kanin skuttade ensam i snön

En kanin som målats rosa upptäcktes när den skuttade runt ensam i snön i centrala Helsingborg, meddelar polisen i nordvästra Skåne..

DN - 3 timmar sedan

Stor minskning av poliser på gator och torg

Antalet poliser på gator och torg har minskat med elva procent på sex år. Många av de mest erfarna flyr yrket. För att lösa det akuta problemet vill justitieministern låta fler civilanställda avlasta utredande poliser.

DN - 3 timmar sedan

”Vi skulle behöva vara många fler för att göra skillnad på riktigt”

Poliserna Amir Zujovic och Ted Eriksson märker båda av bristen på personal i blåljusverksamheten.  De tvingas ofta prioritera bort det brottsförebyggande arbetet – och ser sina erfarna kollegor lämna yrket. – De som drabbas är ju i slutänden vanliga människor som behöver hjälp, säger polisassistent Amir Zujovic..

DN - 3 timmar sedan

Maria Schottenius: Låga kvinnolöner kan få en uppföljare i låga invandrarlöner

  Hemmafrun försvann men kvinnors löner blev mycket lägre än mäns. Med förnumstiga argument propagerar nu politiker för att det ska skapas en låglönesektor för invandrare. Hur jämlikt är det?

DN - 3 timmar sedan

Statsministern lovar 14.000 nya vårdjobb

”14.000 fler vårdanställda inom fyra år och en satsning på 400 miljoner kronor om året så att sjuksköterskor kan specialutbilda sig med lön”. På DN Debatt presenterar statsminister Stefan Löfven Socialdemokraternas plan för att korta väntetiderna inom vården och skapa en bättre arbetsmiljö för de anställda.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.