DN > Nyheter

Wednesday, 26 September, 08:58

DN - 19 okt 17 kl. 22:09

Hit kan utsatta vända sig för att få hjälp i StockholmI veckan har hashtaggen #metoo spridits på sociala medier. Med de orden uppmärksammar miljontals kvinnor omfattningen av sexuella trakasserier och övergrepp. DN har pratat med juristen Zandra Kanakaris och trygghetskoordinatorn Leila Baksi om hur man kan gå till väga för att bearbeta det man har varit med om och vart i Stockholm man kan vända sig för stöd och hjälp..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Stockholm, Zandra Kanakaris, Leila Baksi

Dela artikeln

205 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hitkan , utsatta, vändasig för att , , hjälp, i Stockholm
GöteborgsPosten - 22 okt 14 kl. 22:15

Bostäder öronmärks för utsatta nyanlända

Kommunen går vidare med arbetet att hitta fler lägenheter till utsatta nyanlända barnfamiljer.- Det hade inte behövts om vi haft en bostadsmarknad i balans, säger Thomas Martinsson, MP..

BT - 19 okt 14 kl. 07:37

Hur får man utsatta barn att prata?

”Du som är fruntimmer, du kan väl ta det här”. Så lät det första gången polisen Gunilla Ivarsson fick utreda ett sexuellt övergrepp på ett barn, för mer än 30 år sedan. Sedan dess kunskapen ökat.

Supermiljöbloggen - 24 feb 16 kl. 16:02

Musikhjälpen 2015 – hit går pengarna!

Musikhjälpen 2015, med temat ”Ingen ska behöva fly undan klimatet”, drog in 31 miljoner kronor. Här kommer listan på vart pengarna hittills har gått. Gina Dirawi, Kodjo Akolor och Linnea Henriksson sände i december 2015 musihjälpen från glasburen i Linköping och engagemangen och insamlingarna nådde nya rekord.

Trelleborgs Allehanda - 15 okt 12 kl. 07:05

Män är dubbelt så utsatta

Mer än en man i veckan anmäler en misshandel på allmän plats i Trelleborg. Socionomstudenten Denise Raspor, som är aktiv inom Brottsofferjouren, tror att en självförsvarskurs för killar skulle kunna hjälpa dem att ta sig ur hotfulla situationer: ?Självförsvarskurser är ett väldigt bra sätt för brottsoffer att känna trygghet igen.?

YLE - 08 apr 16 kl. 11:34

Många äldre verkligt utsatta då bakerna drar in kontor

Det är bekymmersamt framförallt för den äldre befolkningen att bankkontor på glesbygden stänger. Det tycker Pehr Löv som jobbar med de äldres intressebevakning inom Svenska pensionärsförbundet. - Vi har en grupp som är verkligt utsatta som måste ty sig till vänner och bekanta, säger Löv.

Sydsvenskan - 27 maj 15 kl. 04:00

Elva sätt att förbättra för de utsatta barnen i Lund

Rädda Barnens lokalförening i Lund släpper nu för andra året sin rapport om barn i ekonomiskt utsatta familjer i Lund.Rapporten visar att antalet barnfamiljer som behövde försörjningsstöd någon gång under 2014 ökade jämfört med året innan. 2014 erhöll 475 barnfamiljer med 908 barn ekonomiskt stöd från kommunen.

Barometern - 08 nov 13 kl. 07:43

Alla är välkomna hit

”Nyanlända invandrare ska känna sig välkomna och kunna räkna med att man i Kalmar län ges samma möjligheter som inrikes födda och att man i Kalmar län tillvaratar varje individs resurser och kompetens. Idag samlas Alliansföreträdare från hela Kalmar län i Blomstermålas Folkets hus. Med det regionala programmet ”Integrationsstrategi för Kalmar län” som utgångspunkt ska vi tillsammans fördjupa oss och samtala om länets utmaningar samtidigt som vi kommer att ta del av kunskap från ministrar och sakkunniga i Sveriges regering.

Kristianstadsbladet - 24 dec 13 kl. 10:00

"Man är välkommen hit"

Foto: Annica Jönsson
Kristianstadsbladet slog sig ner för en pratstund om Hässleholms hundraårsjubileum som stad nu vid nyår, med de tre lokalhistoriskt intresserade Hässleholmsprofilerna Torsten Karlson, Olavi Olson och Leif Jaenson. Detta är första delen av en artikelserie i tre delar.
Stadens själ och invånarnas mentalitet.

SmålandsPosten - 15 nov 14 kl. 09:03

?De har kommit hit av fri vilja?

Tiggarna på Växjös gator måste få hjälp. Det menar Carin Högstedt i Vänsterpartiet.
– Det går inte att blunda längre.

Skånskan - 02 jun 16 kl. 13:19

Killehuset lockar med kultur i sommar förening. ”Folk kommer hit och småsnackar”

BARA Kulturkvällarna vid Killehuset i Bara uppskattas av många.
– Det har blivit precis som vi tänkt. Folk kommer hit och småsnackar istället för att sitta hemma i sina uterum, summerar Jerry Dahlström medan han har koll på våffeljärnet och korvarna på grillen.

Fler nyheter från DN

DN - 5 minuter sedan

Allt mer spänd ton mellan EU och USA om Iran

Det diplomatiska ordkriget stegras mellan EU och USA om Iransanktionerna. ”Vi tänker inte låta våra sanktioner omintetgöras av Europa eller av någon annan”, säger Trumps säkerhetsrådgivare John Bolton. .

DN - 15 minuter sedan

Pussy Riot-medlem åter vid medvetande

Pjotr Verzilov, medlem i det ryska regimkritiska punk- och aktivistkollektivet Pussy Riot, har återfått medvetandet efter en misstänkt förgiftning..

DN - 15 minuter sedan

Tre efterlysta för kängurutortyr

Polisen i Australien efterlyser tre män som misstänks ha torterat och dödat två kängurur vid två olika tillfällen. .

DN - 45 minuter sedan

Björn inför CL-returen: ”Vill bli bäst i världen”

FC Rosengård har höga målsättningar, men högerbacken Nathalie Björns slår högre. – Jag vill bli bäst, säger 21-åringen som motvilligt vilat sig i form till Champions League-mötet med Rjazan..

DN - 1 timme sedan

Sanna: Pengar och pengars värde

Kåseri. Att handla eller inte handla? Man kan gräma sig över båda besluten..

DN - 1 timme sedan

Knivskuren förd till sjukhus efter bråk i Rissne

En person knivskars i Sundbyberg på onsdagsmorgonen under ett bråk och är förd till sjukhus. .

DN - 1 timme sedan

Fängelse i tre till tio år för Cosby

Den amerikanska komikern Bill Cosby döms till fängelse för att ha drogat och utnyttjat en kvinna för 14 år sedan..

DN - 1 timme sedan

Efter sommartorkan: Försurning av vattendrag hotar djurliv

När höstregnen ersätter den torra sommaren riskerar många svenska vattendrag att fyllas med surt, brunt vatten, rapporterar Vetenskapsradion..

DN - 1 timme sedan

Stockholmstestet vecka 39

Eva-Karin Gyllenberg ställer fem frågor om kommunikationerna i Stockholm..

DN - 3 timmar sedan

Kim Nilsson: När man har ögonen på sig växlar man upp

Ett uppseendeveckande klubbval skulle skjuta upp återkomsten för innebandyns fixstjärna. Men i dag, fyra år senare, är Kim Nilsson tillbaka i Svenska superligan med moderklubben Kalmarsund. – Det är nu resan börjar och om några år ska vi spela om guldet, säger han..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.