DI > Ekonomi

Friday, 22 June, 04:00

DI - 19 okt 17 kl. 17:41

Nedåt på de europeiska börsernaSamtliga av de större Europabörserna visade negativa rörelser i torsdagshandeln. Det regionala samlingsindexet Europe STOXX 600 var ned 0,7 procent.  .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Europabörserna, Europe STOXX

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nedåt på de europeiska, börserna
DI - 13 jan 15 kl. 17:22

Europabörser: Uppåt på europeiska börserna

De europeiska börserna steg på tisdagen, stärkta av uppgångar i detaljhandelsbolag och svag inflationsdata från Storbritannien..

DI - 07 jul 15 kl. 12:06

Lugnet sprider sig på europeiska börserna

De ledande europeiska börserna öppnade tisdagens handel kring nollstrecket efter den senaste tidens oro kring Grekland. Inga konkreta nyheter kring Grekland har meddelats under morgonen utan marknaden inväntar istället dagens möten då Europas ledare samlas för att diskutera hur man ska gå vidare med Greklands skuldsituation..

E24 - 21 jul 15 kl. 17:25

Nedgångar på europeiska börserna

De europeiska börserna bröt den nio dagar långa uppgångstrenden på tisdagen, samtidigt som fokus skiftade från Grekland till bolagsvinster..

DI - 29 nov 17 kl. 15:54

Stålbolagen i topp på europeiska börserna

Stålbolagen hörde på onsdagen till vinnarnas skara i såväl Stockholm som på de större europeiska börserna. I topp låg Arcelormittal med en uppgång på 2,5 procent. .

DI - 14 mar 18 kl. 13:14

Uppåt på europeiska börserna

Onsdagen bjuder på breda uppgångar på de stora europeiska börserna efter gårdagens marknadsoro bland annat i spåren av Donald Trumps utrikesministerbyte. .

YLE - 28 jun 16 kl. 17:03

Uppåt på europeiska börserna

Börserna i Finland och övriga Europa har återhämtat sig efter måndagens brexit-dykning. Vid 17-tiden på tisdag hade generalindex stigit med 3,6 procent på Helsingforsbörsen. På måndag slutade börsen nästan åtta procent på minus när det brittiska EU-utträdet drabbade aktiehandeln.

DI - 16 aug 17 kl. 14:38

Stockholmsbörsen: Medvind på europeiska börserna

Börserna i hela Europa går starkt på onsdagen. Stockholmsbörsen håller ett lugnare tempo men gruvjättarna Boliden och Lundin Mining ångar på..

YLE - 06 feb 18 kl. 09:59

Så här öppnade börsdagen – ett fall på runt 3,5 procent på de europeiska börserna

Efter att [link:https://svenska.yle.fi/artikel/2018/02/06/borsraset-fortsatter-i-usa-och-asien-drabbar-aven-borser-i-europa;börskurserna började dyka i USA och Asien;standard;] har börserna öppnat med fallande trend runtom i Europa..

Cornucopia - 17 mar 15 kl. 07:29

Dåliga nyheter i USA - uppåt på börserna i USA och Asien

USA-statistik igår kring byggande och industriproduktion var svag, vilket fick börserna att stiga. Detta eftersom en eventuell ränthöjning därmed bedöms som mindre sannolik. Uppgången fortsätter i Asien nu på morgonen.

DI - 03 jun 14 kl. 17:56

ECB stal fokus från Europabörserna

De europeiska börserna rörde sig brett lägre under tisdagens handel, där investerarna tog intryck av en lägre inflationssiffra än väntat för maj inför torsdagens policybesked från den europeiska centralbanken..

Fler nyheter från DI

DI - 5 timmar sedan

Storbankerna klarade Feds stresstest

Alla de 35 största bankerna i USA är starka nog för att överleva en ekonomisk chock. Det meddelar Federal Reserve efter genomförandet av det årliga stresstestet, skriver Bloomberg News..

DI - 5 timmar sedan

Så gör du ett bostadsklipp under sommaren

Semestern närmar sig med stormsteg och under sommarmånaderna tar även bostadsmarknaden en paus. Men med lite flyt går det att göra ett klipp när övriga bostadsspekulanter ligger i hängmattan. Här är tipsen.

DI - 5 timmar sedan

Den vilda spritidén bara fortsätter att växa

En vild idé längs en grusig landsväg för sex år sedan har vuxit till bra business. Med fast förankring hos lokala aktieägare och en hög av utmärkelser på internationella provningar rullar Hernö gin vidare mot ännu en expansion..

DI - 5 timmar sedan

IMF-chefen: Euroområdet har passerat toppen

Tillväxten i euroområdet har passerat toppen men fortsätter ändå i god takt. Bland riskerna för euroområdet finns handelstvister, brexit och att länder som Italien river upp reformer. Det sade IMF-chefen Christine Lagarde vid en presskonferens på torsdagskvällen..

DI - 5 timmar sedan

USA-börser: E-handelsjättarna föll tungt

USA-börserna inledde torsdagen svagt och fortsatte nedåt under kvällen. Handelsoron mellan USA och Kina samt en del makrostatistik som kom in under torsdagseftermiddagen bidrog till nedgången. Amazon och Ebay tyngdes av ett beslut av högsta domstolen i USA.

DI - 6 timmar sedan

Jenny Petersson: Norsk bosparsuccé inget för Sverige

Skattesubventionerat bosparande lanseras nu från flera håll som ett verktyg för att hjälpa unga till en bostad. Modellen finns i Norge, där den beskrivits som en succé. Men det finns stora frågetecken kring om systemet faktiskt bidragit till att unga norrmän kan köpa bostad..

DI - 6 timmar sedan

Rumänsk toppolitiker hotas av fängelsestraff

Liviu Dragnea, partiledare för Rumäniens regerande parti PSD, har dömts till tre och ett halvt års fängelse. Detta sedan han befunnits skyldig till att ha låtit två kvinnor få statliga löneutbetalningar under åren 2006–2013 trots att de då var anställda av hans parti..

DI - 6 timmar sedan

Prognos: 12.000 nya jobb i sommarhandeln

Sommar och semestertider skapar nya arbetstillfällen, närmare bestämt 12.000 enligt en ny prognos från Svensk handel. Framför allt handlar det om jobb inom dagligvaruhandeln där 40 procent av de tillfrågade säger att man ska in extrapersonal i sommar.

DI - 6 timmar sedan

Migrantfamiljer återförenas efter Trumpbeslut

De över 2.300 barn från migrantfamiljer som splittrats vid gränsen ska få återförenas med sina föräldrar, sedan president Donald Trump tvingats ta flera steg i sin kovändning. I något som ses som ett försök att mildra kritikstormen har presidenthustrun Melania Trump plötsligt besökt gränsområdet..

DI - 7 timmar sedan

Andreas Cervenka: Därför rusar börsvärdet trots skandalerna

Växande monopolmakt och hälsofarliga affärsmodeller – det senaste året har Silicon Valleys giganter fått utstå hård kritik. Resultat: börsvärdet har stigit med 10 000 miljarder kronor. Det kan finnas en högst mänsklig orsak..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.