DI > Ekonomi

Tuesday, 25 September, 12:47

Liknande nyheter

Taggar: Nedåt på de europeiska, börserna
DI - 13 jan 15 kl. 17:22

Europabörser: Uppåt på europeiska börserna

De europeiska börserna steg på tisdagen, stärkta av uppgångar i detaljhandelsbolag och svag inflationsdata från Storbritannien..

DI - 07 jul 15 kl. 12:06

Lugnet sprider sig på europeiska börserna

De ledande europeiska börserna öppnade tisdagens handel kring nollstrecket efter den senaste tidens oro kring Grekland. Inga konkreta nyheter kring Grekland har meddelats under morgonen utan marknaden inväntar istället dagens möten då Europas ledare samlas för att diskutera hur man ska gå vidare med Greklands skuldsituation..

E24 - 21 jul 15 kl. 17:25

Nedgångar på europeiska börserna

De europeiska börserna bröt den nio dagar långa uppgångstrenden på tisdagen, samtidigt som fokus skiftade från Grekland till bolagsvinster..

DI - 29 nov 17 kl. 15:54

Stålbolagen i topp på europeiska börserna

Stålbolagen hörde på onsdagen till vinnarnas skara i såväl Stockholm som på de större europeiska börserna. I topp låg Arcelormittal med en uppgång på 2,5 procent. .

DI - 14 mar 18 kl. 13:14

Uppåt på europeiska börserna

Onsdagen bjuder på breda uppgångar på de stora europeiska börserna efter gårdagens marknadsoro bland annat i spåren av Donald Trumps utrikesministerbyte. .

YLE - 28 jun 16 kl. 17:03

Uppåt på europeiska börserna

Börserna i Finland och övriga Europa har återhämtat sig efter måndagens brexit-dykning. Vid 17-tiden på tisdag hade generalindex stigit med 3,6 procent på Helsingforsbörsen. På måndag slutade börsen nästan åtta procent på minus när det brittiska EU-utträdet drabbade aktiehandeln.

DI - 16 aug 17 kl. 14:38

Stockholmsbörsen: Medvind på europeiska börserna

Börserna i hela Europa går starkt på onsdagen. Stockholmsbörsen håller ett lugnare tempo men gruvjättarna Boliden och Lundin Mining ångar på..

YLE - 06 feb 18 kl. 09:59

Så här öppnade börsdagen – ett fall på runt 3,5 procent på de europeiska börserna

Efter att [link:https://svenska.yle.fi/artikel/2018/02/06/borsraset-fortsatter-i-usa-och-asien-drabbar-aven-borser-i-europa;börskurserna började dyka i USA och Asien;standard;] har börserna öppnat med fallande trend runtom i Europa..

Cornucopia - 17 mar 15 kl. 07:29

Dåliga nyheter i USA - uppåt på börserna i USA och Asien

USA-statistik igår kring byggande och industriproduktion var svag, vilket fick börserna att stiga. Detta eftersom en eventuell ränthöjning därmed bedöms som mindre sannolik. Uppgången fortsätter i Asien nu på morgonen.

DI - 03 jun 14 kl. 17:56

ECB stal fokus från Europabörserna

De europeiska börserna rörde sig brett lägre under tisdagens handel, där investerarna tog intryck av en lägre inflationssiffra än väntat för maj inför torsdagens policybesked från den europeiska centralbanken..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Här är företagen som investerarna rusar till

De svenska edtech-bolagen har tagit in nästan en halv miljard kronor. Här är företagen som har lyckats locka mest enligt Nordic tech list..

DI - 15 minuter sedan

Så ska digitala skolplattformer locka företagen – ”Ökning av värdet att vänta”

Med en investering i den digitala skolplattformen Ping Pong har affärsängeln Hellen Wohlin Lidgard gett sig in i edtech-branschen. Den stora uppsidan ser hon i B2B-segmentet..

DI - 15 minuter sedan

Svenska skolan ny guldgruva för företagen

När den svenska skolan ska digitaliseras trängs edtech-bolagen utanför de svenska klassrummen. ”Det är ett otroligt tryck”, säger AnnMarie Taylor, it-chef på utbildningsförvaltningen i Stockholm..

DI - 15 minuter sedan

Jarlov: Danske Bank gav felaktig information

"Den danska finansinspektionen (FSA) hade kunnat vara mer kritiska till Danske Bank", säger Danmarks näringsminister Rasmus Jarlov, enligt nyhetsbyrån Reuters..

DI - 30 minuter sedan

Simulatormarknaden växer till 3 000 miljarder kronor

Att använda simulatorer i utbildningssyfte är en trend på frammarsch. Inte minst har jordbrukssektorn fått upp ögonen för tekniken. ”Den innebär stora vinster”, säger Jan Hylén på forskningsinstitutet Rise..

DI - 45 minuter sedan

Räntor och valutor: Euron sidledes

Europaräntorna handlas något högre överlag på tisdagen, samtidigt som börserna är svagt upp.  .

DI - 45 minuter sedan

Busch Thor beredd att budgetchansa – mothugg av Björklund

KD-ledaren Ebba Busch Thor är beredd att pröva en budget skarpt. Men Liberalernas Jan Björklund lägger ribban högre. ”Om en regering tillträder i oktober ska den inte behöva avgå i december”, säger han.

DI - 45 minuter sedan

Annie Lööf varnar M och KD: Det är en politisk återvändsgränd

Att som M och KD vilja pröva stödet för en alliansregering utan stöd från S är en politisk återvändsgränd. Det menar Centerledaren Annie Lööf.  ”Då sitter man som gisslan till SD”, säger hon.

DI - 1 timme sedan

NN Group flaggar ned i Intrum

NN Group har minskat innehavet i Intrum från 6,65 miljoner aktier till 6,50 miljoner aktier, motsvarande cirka 4,95 procent av kapitalet och rösterna, den 20 september. .

DI - 1 timme sedan

Karin Wessman ny hållbarhetschef på EKN

Karin Wessman får den nyinrättade tjänsten som hållbarhetschef på Exportkreditnämnden (EKN). Tidigare har hon varit hållbarhetsansvarig på myndigheten.  – EKN garanterar en betydande del av Sveriges samlade export.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.