SVT > Inrikes

Friday, 22 June, 03:58

SVT - 19 okt 17 kl. 16:54

Fattiga kvinnor de enda som inte ökar sin livslängd”Välfärdssystemet i Sverige når inte alla”.
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

1384 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fattiga, kvinnorde enda som inte , ökarsin , livslängd
Kristianstadsbladet - 26 mar 14 kl. 05:40

Mäns förväntade livslängd ökar


För första gången överstiger mäns förväntade medellivslängd 80 år. I fjol var den förväntade medellivslängden för män 80,1 år och för kvinnor 83,7 år, enligt Statistiska centralbyrån.Jämfört med 2012 har medellivslängden för kvinnor ökat med 0,17 år och för männen med 0,22 år.

BT - 26 mar 14 kl. 05:40

Mäns förväntade livslängd ökar

För första gången överstiger mäns förväntade medellivslängd 80 år. I fjol var den förväntade medellivslängden för män 80,1 år och för kvinnor 83,7 år, enligt Statistiska centralbyrån. Jämfört med 2012 har medellivslängden för kvinnor ökat med 0,17 år och för männen med 0,22 år.

Supermiljöbloggen - 06 mar 15 kl. 13:45

Studie: Elektronik har allt kortare livslängd

En ny studie tyder på att det planerade åldrandet, eller planned obsolescence som fenomenet vanligen kallas, blir allt kortare. Planned obsolescence innebär att saker vi köper är byggda för att gå sönder. På så vis måste vi snabbare köpa nya saker, och därför ökar också handeln och producenternas och försäljarnas inkomster.

YLE - 01 mar 13 kl. 07:28

Söner förkortar mödrars livslängd

Att få pojkbarn har genom historien förkortat mödrars livslängd med månader. Det fastslår en undersökning som forskare vid Åbo universitet och det brittiska University of Sheffield har gjort. I undersökningen granskades information om 11 166 mödrar och 6 360 fäder i kyrkoböcker från 1600-1900 -talen.

YLE - 01 mar 13 kl. 07:29

Söner förkortar mammas livslängd

Att få pojkbarn har genom historien förkortat mammornas livslängd med månader. Det fastslår en undersökning som forskare vid Åbo universitet och det brittiska University of Sheffield har gjort. I undersökningen granskades information om 11 166 mödrar och 6 360 fäder i kyrkoböcker från 1600-1900 -talen.

SR - 12 apr 16 kl. 05:00

Ökade skillnader i livslängd i USA

Ny amerikansk statistik visar att skillnaden i livslängd mellan fattiga och rika har ökat betydligt de senaste 15 åren..

HBL - 25 dec 14 kl. 11:09

Mindre skillnad i förväntad livslängd för pojkar och flickor

Den förväntade livslängden för pojkar närmar sig en aning den för flickor. Det visar data från Statistikcentralen och Institutet för hälsa och välfärd THL:s statistiska årsbok. På Statistikcentralen säger man att skillnaden senast varit så här liten på 1930-talet.

Dagensanalys.se - 26 apr 16 kl. 15:18

Oväntad upptäckt kan förlänga batteriers livslängd med flera år

Forskare vid Irvine-universitetet i Kalifornien, USA, har av ren slump råkat på ett sätt att med ett nytt material förlänga batteriers livslängd upp till 400 gånger. Om upptäckten kan få en praktisk tillämpning kan det göra stor skillnad för mångas vardagsliv. I en värld där vi gör oss allt mer beroende av laddbara, batteridrivna enheter för både arbete och fritid är batteriets livslängd såklart ett problem.

Kristianstadsbladet - 01 maj 18 kl. 12:51

Hälsa: Fem råd för att leva tio år längre – maximera din livslängd

Om du är sugen på att maximera din livslängd och leva ytterligare ett tiotal år bör du följa fem enkla livsstilsråd. Det konstaterar amerikanska forskare efter att ha analyserat hur vår livslängd påverkas av de val vi gör...

YLE - 27 okt 17 kl. 15:33

Pojkars förväntade livslängd sjönk en aning - flickornas på samma nivå

Den förväntade livslängden för nyfödda pojkar i Finland var i fjol 78,4 år och för flickor 84,1 år, visar uppgifter från Statistikcentralen. Sedan år 1971 har pojkarnas förväntade livslängd ökat med nästan 13 år och flickornas med 10 år. Det finns också regionala skillnader och skillnader mellan språkgrupperna..

Newsmill - 13 aug 12 kl. 15:15

Sverige har världens mest jämlika livslängd

http://www.newsmill.se/trackback/46219Socialförsäkringsminister (M): Jämlikhet handlar inte bara om pengar.

Fler nyheter från SVT

SVT - 6 timmar sedan

Populära leksaker dras tillbaka efter larm

Många barn älskar squishies: mjuka, färgglada och stark söt lukt. Men oro för att vissa sådana kan innehålla farliga kemikalier får stöd i en dansk undersökning, gjord av danska Miljöstyrelsen. Tolv olika squishies innehåller för mycket skadliga kemikalier, visar tester.

SVT - 10 timmar sedan

Svensk riksdagsledamot stoppad i Turkiet

Den svenske riksdagsledamoten Jabar Amin (MP) har blivit fråntagen sitt pass och hålls kvar på Atatürk-flygplatsen i Istanbul. Han är en del av en delegation observatörer som ska bevaka valet i Turkiet på söndag..

SVT - 11 timmar sedan

De skånska orden Uma Thurman bör lär sig

Skådespelarens Uma Thurman har släkt i Skåne och vill nu bli svensk medborgare. Men som alla vet har skåne en del dialektala ord. För att hjälpa henne på traven förklarar radioprataren Kalle Lind vad en del av dem betyder..

SVT - 11 timmar sedan

Polisen: Så undviker du tjuvarnas fula knep på semestern

Nu börjar semesterperioden och Jan Olsson på polisens nationella bedrägericenter ger tips om vad du ska tänka på för att undvika bedrägerier och inbrott. – Man behöver inte upplysa alla om att man ska resa bort och att bostaden är tom..

SVT - 13 timmar sedan

Regeringen: Elefanter och sjölejon förbjuds på cirkus

Nu förbjuds elefanter och sjölejon på cirkus, efter regeringens beslut. Den nya lagen träder kraft i april nästa år. Regeringen beslutat om att utreda en obligatorisk märkning och registrering av katter..

SVT - 14 timmar sedan

Meteorologen: ”Normalt med skurar på midsommar”

Den som ska fira midsommar utomhus får räkna med att ta med paraply, det är nämligen normalt med skurar på under sommarens stora högtid..

SVT - 18 timmar sedan

Magdalena Andersson (S) presenterar det ekonomiska läget i Sverige

Finansminister Magdalena Andersson (S) presenterar Finansdepartementets senaste prognos för det ekonomiska läget..

SVT - 20 timmar sedan

Här är propparna och fällorna i midsommartrafiken

Midsommar är inte bara blomster, sill och majad stång. Det är också en helg av frustration och stress över ändlösa bilköer då många vägar förvandlas till potentiella dödsfällor – nu kommer också dagarna på året då flest dör och skadas. Här är alla vägar att undvika i midsommartrafiken..

SVT - 20 timmar sedan

Så kör du säkert – trafikexpertens tips inför midsommar

Starta så tidigt du kan, men räkna ändå med att komma fram sent. Och framför allt: Undvik tjafs och stress i bilen. Här är de bästa tipsen på hur du minimerar riskerna i midsommartrafiken..

SVT - 20 timmar sedan

Senaste nytt i Morgonstudion – följ sändningen här

Dagens viktigaste nyheter och analyser med ständiga uppdateringar. Vi sänder direkt inrikes- och utrikesnyheter inklusive sport, kultur och nöje..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.