SVT > Inrikes

Thursday, 23 November, 01:18

SVT - 19 okt 17 kl. 16:54

Fattiga kvinnor de enda som inte ökar sin livslängd”Välfärdssystemet i Sverige når inte alla”.
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

1303 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fattiga, kvinnorde enda som inte , ökarsin , livslängd
Kristianstadsbladet - 26 mar 14 kl. 05:40

Mäns förväntade livslängd ökar


För första gången överstiger mäns förväntade medellivslängd 80 år. I fjol var den förväntade medellivslängden för män 80,1 år och för kvinnor 83,7 år, enligt Statistiska centralbyrån.Jämfört med 2012 har medellivslängden för kvinnor ökat med 0,17 år och för männen med 0,22 år.

BT - 26 mar 14 kl. 05:40

Mäns förväntade livslängd ökar

För första gången överstiger mäns förväntade medellivslängd 80 år. I fjol var den förväntade medellivslängden för män 80,1 år och för kvinnor 83,7 år, enligt Statistiska centralbyrån. Jämfört med 2012 har medellivslängden för kvinnor ökat med 0,17 år och för männen med 0,22 år.

Supermiljöbloggen - 06 mar 15 kl. 13:45

Studie: Elektronik har allt kortare livslängd

En ny studie tyder på att det planerade åldrandet, eller planned obsolescence som fenomenet vanligen kallas, blir allt kortare. Planned obsolescence innebär att saker vi köper är byggda för att gå sönder. På så vis måste vi snabbare köpa nya saker, och därför ökar också handeln och producenternas och försäljarnas inkomster.

YLE - 01 mar 13 kl. 07:28

Söner förkortar mödrars livslängd

Att få pojkbarn har genom historien förkortat mödrars livslängd med månader. Det fastslår en undersökning som forskare vid Åbo universitet och det brittiska University of Sheffield har gjort. I undersökningen granskades information om 11 166 mödrar och 6 360 fäder i kyrkoböcker från 1600-1900 -talen.

YLE - 01 mar 13 kl. 07:29

Söner förkortar mammas livslängd

Att få pojkbarn har genom historien förkortat mammornas livslängd med månader. Det fastslår en undersökning som forskare vid Åbo universitet och det brittiska University of Sheffield har gjort. I undersökningen granskades information om 11 166 mödrar och 6 360 fäder i kyrkoböcker från 1600-1900 -talen.

SR - 12 apr 16 kl. 05:00

Ökade skillnader i livslängd i USA

Ny amerikansk statistik visar att skillnaden i livslängd mellan fattiga och rika har ökat betydligt de senaste 15 åren..

HBL - 25 dec 14 kl. 11:09

Mindre skillnad i förväntad livslängd för pojkar och flickor

Den förväntade livslängden för pojkar närmar sig en aning den för flickor. Det visar data från Statistikcentralen och Institutet för hälsa och välfärd THL:s statistiska årsbok. På Statistikcentralen säger man att skillnaden senast varit så här liten på 1930-talet.

Dagensanalys.se - 26 apr 16 kl. 15:18

Oväntad upptäckt kan förlänga batteriers livslängd med flera år

Forskare vid Irvine-universitetet i Kalifornien, USA, har av ren slump råkat på ett sätt att med ett nytt material förlänga batteriers livslängd upp till 400 gånger. Om upptäckten kan få en praktisk tillämpning kan det göra stor skillnad för mångas vardagsliv. I en värld där vi gör oss allt mer beroende av laddbara, batteridrivna enheter för både arbete och fritid är batteriets livslängd såklart ett problem.

YLE - 27 okt 17 kl. 15:33

Pojkars förväntade livslängd sjönk en aning - flickornas på samma nivå

Den förväntade livslängden för nyfödda pojkar i Finland var i fjol 78,4 år och för flickor 84,1 år, visar uppgifter från Statistikcentralen. Sedan år 1971 har pojkarnas förväntade livslängd ökat med nästan 13 år och flickornas med 10 år. Det finns också regionala skillnader och skillnader mellan språkgrupperna..

Newsmill - 13 aug 12 kl. 15:15

Sverige har världens mest jämlika livslängd

http://www.newsmill.se/trackback/46219Socialförsäkringsminister (M): Jämlikhet handlar inte bara om pengar.

Västerbottens Folkblad - 19 dec 12 kl. 11:11

Gruvans livslängd: 14 år

Den planerade guldgruvan i Fäboliden kan ha en livslängd på 14 år ? det visar en ny undersökning. Lappland Goldminers presenterar nya borresultat som visar [...

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Här duckar Maria Ferm (MP) frågan som splittrar regeringen

Konflikten mellan Socialdemokraterna och Miljöpartiet om de ensamkommande blir en allt knivigare fråga för regeringen. Men när Maria Ferm, Miljöpartiets migrationspolitiska talesperson, gästade SVT:s Aktuellt vägrade hon svara på frågan hur MP och S ska komma överens om frågan..

SVT - 4 timmar sedan

Östling avgick efter att ha pressats av frågor från SVT

Sista mejlsvaret till SVT kom en halvtimme innan avgången meddelades.

SVT - 4 timmar sedan

Frågetecken kring Östlings Maltabolag

Leif Östling försvarade sitt bolagsupplägg på Malta – och det faktum att han inte betalat svensk skatt – med att han inte tagit ut någon aktieutdelning från bolaget. SVT Nyheter och Uppdrag granskning kan avslöja nya uppgifter som ger en annan bild..

SVT - 4 timmar sedan

Östling gjorde känslig aktieaffär via Luxemburgbolag

Svenskt Näringslivs avgående ordförande Leif Östling köpte under sin tid som VD för Scania aktier i DaimlerChrysler. Bolaget var en av den svenska lastbilstillverkaren Scanias största konkurrenter. Att en börs-vd köper aktier i en konkurrent är olämpligt och oetiskt enligt Hans de Geer, tidigare professor i företagsetik..

SVT - 5 timmar sedan

Fridolin: ”Skakande och vidriga berättelser”

Lagändring väntar: Skolinspektionen ska utreda kränkningar.

SVT - 5 timmar sedan

#tystiklassen – nu gör eleverna uppror mot sexuella trakasserier i skolan

#tystiklassen – nu gör eleverna uppror mot sexuella trakasserier i skolan.

SVT - 5 timmar sedan

Här är tjejerna bakom uppropet #tystiklassen

De nyfunna vännerna Julia-Desireé Obitian, 22, och Disa Horner, 17, har startat en hemlig Facebookgrupp efter #metoo, där de samlar in berättelser om övergrepp och trakasserier som skett i skolan..

SVT - 6 timmar sedan

Överläkaren: ”Barnen blir slagpåsar”

Drabbas i förhandlingsspelet mellan inköpare och läkemedelsbolag.

SVT - 9 timmar sedan

Snökaos i dag – i natt blir det ännu värre

Upp till 40 centimeter nysnö: ”Packar ihop sig på känsliga ställen”.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.