SVT > Inrikes

Saturday, 22 September, 07:26

Liknande nyheter

Taggar: Fattiga, kvinnorde enda som inte , ökarsin , livslängd
Kristianstadsbladet - 26 mar 14 kl. 05:40

Mäns förväntade livslängd ökar


För första gången överstiger mäns förväntade medellivslängd 80 år. I fjol var den förväntade medellivslängden för män 80,1 år och för kvinnor 83,7 år, enligt Statistiska centralbyrån.Jämfört med 2012 har medellivslängden för kvinnor ökat med 0,17 år och för männen med 0,22 år.

BT - 26 mar 14 kl. 05:40

Mäns förväntade livslängd ökar

För första gången överstiger mäns förväntade medellivslängd 80 år. I fjol var den förväntade medellivslängden för män 80,1 år och för kvinnor 83,7 år, enligt Statistiska centralbyrån. Jämfört med 2012 har medellivslängden för kvinnor ökat med 0,17 år och för männen med 0,22 år.

Supermiljöbloggen - 06 mar 15 kl. 13:45

Studie: Elektronik har allt kortare livslängd

En ny studie tyder på att det planerade åldrandet, eller planned obsolescence som fenomenet vanligen kallas, blir allt kortare. Planned obsolescence innebär att saker vi köper är byggda för att gå sönder. På så vis måste vi snabbare köpa nya saker, och därför ökar också handeln och producenternas och försäljarnas inkomster.

YLE - 01 mar 13 kl. 07:28

Söner förkortar mödrars livslängd

Att få pojkbarn har genom historien förkortat mödrars livslängd med månader. Det fastslår en undersökning som forskare vid Åbo universitet och det brittiska University of Sheffield har gjort. I undersökningen granskades information om 11 166 mödrar och 6 360 fäder i kyrkoböcker från 1600-1900 -talen.

YLE - 01 mar 13 kl. 07:29

Söner förkortar mammas livslängd

Att få pojkbarn har genom historien förkortat mammornas livslängd med månader. Det fastslår en undersökning som forskare vid Åbo universitet och det brittiska University of Sheffield har gjort. I undersökningen granskades information om 11 166 mödrar och 6 360 fäder i kyrkoböcker från 1600-1900 -talen.

SR - 12 apr 16 kl. 05:00

Ökade skillnader i livslängd i USA

Ny amerikansk statistik visar att skillnaden i livslängd mellan fattiga och rika har ökat betydligt de senaste 15 åren..

HBL - 25 dec 14 kl. 11:09

Mindre skillnad i förväntad livslängd för pojkar och flickor

Den förväntade livslängden för pojkar närmar sig en aning den för flickor. Det visar data från Statistikcentralen och Institutet för hälsa och välfärd THL:s statistiska årsbok. På Statistikcentralen säger man att skillnaden senast varit så här liten på 1930-talet.

Dagensanalys.se - 26 apr 16 kl. 15:18

Oväntad upptäckt kan förlänga batteriers livslängd med flera år

Forskare vid Irvine-universitetet i Kalifornien, USA, har av ren slump råkat på ett sätt att med ett nytt material förlänga batteriers livslängd upp till 400 gånger. Om upptäckten kan få en praktisk tillämpning kan det göra stor skillnad för mångas vardagsliv. I en värld där vi gör oss allt mer beroende av laddbara, batteridrivna enheter för både arbete och fritid är batteriets livslängd såklart ett problem.

Kristianstadsbladet - 01 maj 18 kl. 12:51

Hälsa: Fem råd för att leva tio år längre – maximera din livslängd

Om du är sugen på att maximera din livslängd och leva ytterligare ett tiotal år bör du följa fem enkla livsstilsråd. Det konstaterar amerikanska forskare efter att ha analyserat hur vår livslängd påverkas av de val vi gör...

YLE - 27 okt 17 kl. 15:33

Pojkars förväntade livslängd sjönk en aning - flickornas på samma nivå

Den förväntade livslängden för nyfödda pojkar i Finland var i fjol 78,4 år och för flickor 84,1 år, visar uppgifter från Statistikcentralen. Sedan år 1971 har pojkarnas förväntade livslängd ökat med nästan 13 år och flickornas med 10 år. Det finns också regionala skillnader och skillnader mellan språkgrupperna..

Newsmill - 13 aug 12 kl. 15:15

Sverige har världens mest jämlika livslängd

http://www.newsmill.se/trackback/46219Socialförsäkringsminister (M): Jämlikhet handlar inte bara om pengar.

Fler nyheter från SVT

SVT - 30 minuter sedan

Faktura men inga pengar? – Så köper du tid

Vad ska du göra om du inte har råd att betala fakturan? Och hur hanterar man en situation där flera obetalda fakturor läggs på hög? SVT:s reporter Torbjörn Averås Skorup åkte till Kronofogdens huvudkontor och fick svar av Janne Åkerlund som jobbar med myndighetens förebyggande verksamhet..

SVT - 1 timme sedan

Det här ska du tänka på när du handlar på nätet

Svenskarna e-shoppar som aldrig förr och omsättningen fortsätter att öka. Men samtidigt ökar också antalet betalningskrav kopplade till just handel på nätet. Så vad ska man tänka på för att inte hamna där?

SVT - 1 timme sedan

Allt fler obetalda e-räkningar skickas till Kronofogden

Antalet betalningskrav kopplade till handel på nätet ökar. Jämfört med första halvåret 2017 hade det skett en 50-procentig ökning första halvåret i år. Johan Krantz är analytiker på Kronofogden och enligt honom är en av anledningarna till utvecklingen att många väljer att betala på faktura vid internetköp..

SVT - 3 timmar sedan

Stormen Knud lugnare än befarat – drar vidare norrut

Stormen Knud började vilt men lugnade ner sig snabbt. Trots upprepade strömavbrott, nedfallna träd och problem i trafiken har inga större händelser och allvarligare olyckor rapporterats i Knuds väg..

SVT - 11 timmar sedan

Allt fler häktas för grova vapenbrott

Antalet personer som häktats misstänkta för grova vapenbrott har ökat markant, visar ny statistik från polisen. Gunnar Appelgren, expert på gängkriminalitet, hävdar att en ny lag om obligatorisk häktning har haft effekt. – Vi måste lagföra för att få bort de här kriminella individerna som skjuter på varandra, säger han..

SVT - 13 timmar sedan

SVT:s meteorolog om stormprognosen: Bohuslän kommer drabbas hårdast

Stormen Knud är på väg in över Sverige och SMHI har gått ut med varningar för de södra delarna av landet. SVT:s meteorolog Per Stenborg berättar hur stormbyarna kommer att röra sig in mot västkusten..

SVT - 13 timmar sedan

Så luras du av etiketten på vinflaskan

Handlar du vin efter etiketten på flaskan – och dras du till viner som är gjorda på slott? Många av slottsvinerna är rena hitte-på-viner som är gjorda i skjul, säger författaren och journalisten Mats-Eric Nilsson. Dessutom är det som konsument svårt att ta reda på vilka tillsatser ett vin innehåller – för det finns ingen innehållsförteckning..

SVT - 15 timmar sedan

Hen kan bli ny talman i Sverige

På måndag ska Sveriges riksdag få en ny representant. Här är de kandidater som hittills föreslagits till posterna som talman och andre vice talman..

SVT - 16 timmar sedan

Socialdemokraterna kallar till presskonferens

Socialdemokraterna har kallat till presskonferens med anledning av måndagens val av talman till riksdagen. SVT sänder direkt med start klockan 15..

SVT - 16 timmar sedan

Caroline Szyber (KD) lämnar riksdagen efter bedrägerimisstankarna

Caroline Szyber (KD) lämnar riksdagen efter bedrägerimisstankarna, säger hon till TT..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.