PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 22 June, 03:55

PrivataAffärer - 19 okt 17 kl. 12:23

Analytiker: Överdriven kursreaktion efter Avanzas rapportAtt Avanza handlas ned kraftigt trots en rapport som var som väntat kan anses väl hårt. Det säger Ulrik Årdal Zürcher, analytiker på Beringer, till Nyhetsbyrån Direkt....
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Avanzas, Avanza, Ulrik Årdal Zürcher, Beringer, Nyhetsbyrån Direkt

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Analytiker, Överdriven, kursreaktionefter , Avanzas, rapport
DI - 10 apr 18 kl. 11:19

Analytiker: Överdriven oro för bolånemarknaden

Oron för den svenska bolånemarknaden är överdriven. Bostadsmarknaden kan antas stabiliseras under sommaren och medföra en omvärdering av Swedbank-aktien..

Affärsvärlden - 10 apr 18 kl. 13:03

Analytiker: Överdriven oro för svensk bolånemarknad

Oron för den svenska bolånemarknaden är överdriven. Bostadsmarknaden kan antas stabiliseras under sommaren och medföra en omvärdering av Swedbank-aktien..

Affärsvärlden - 16 aug 17 kl. 12:30

Goldman Sachs: "Överdriven kursreaktion"

Aktien i det norska mediabolaget Schibsted föll nästan 6 procent på tisdagen när det blev känt att Facebook ska lansera sin potentiella Blocket-konkurrent, annonstjänsten Marketplace, i stora delar av Europa..

PrivataAffärer - 07 jun 18 kl. 11:45

”Överdriven kursreaktion i Getinge på gamla nyheter”

Det skriver Pareto Securities, som har en köprekommendation på aktien, i en kommentar. ”Vår uppfattning efter att ha talat med Getinge är att detta är mestadels gamla nyheter”, skriver analyshuset och fortsätter: ”Givetvis är en mindre reaktion rimlig, men inte 4-5 procent ned. Inte minst eftersom Getinge påpekar att man åtgärdar felet och dessutom fortsätter man att sälja nya korrekta system”.

Affärsvärlden - 01 feb 16 kl. 10:46

Analytiker: Överraskande kursreaktion

Jan Dworsky, telekomanalytiker på Handelsbanken, säger att det kraftiga raset i aktien under morgonen var oväntat..

Dagens PS - 16 aug 17 kl. 14:48

Analys: Kursreaktion överdriven – ”köp aktien”

Goldman Sachs står fast vid sin rekommendation. I går, tisdag, backade den norska mediejätten 6 procent på börsen på nyheten om att Facebook ska lansera Marketplace, som beskrevs av flera medier som en presumtiv ”Blocket-dödare”. Enligt Goldman Sachs var emellertid den negativa kursreaktionen i Schibsted ”överdriven”, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt.

DI - 13 feb 14 kl. 14:34

Analytiker: Kursfallet överstrivetnalytiker: Kursfallet överdrivet

Indutrikoncernen Trelleborgs resultat levde inte upp till de högst ställda förväntningarna, men någon katastrof är det inte frågan om. Torsdagens kraftiga kursreaktion förefaller överdriven..

Affärsvärlden - 25 apr 18 kl. 10:09

Kindreds vd: Överdriven reaktion på norskt lagförslag

Tisdagens kursreaktion på det norska förslaget om en stramare spellagstiftning var överdriven..

E24 - 12 mar 12 kl. 15:23

Överdriven kursreaktion i Hexagon - analytiker

I Hubeiprovinsen i Kina har en oöppnad del av en höghastighetsbana rasat. Detta innebar ett nytt bakslag för uppbyggnaden av landets höghastighetståg där Hexagon har försäljning. Att Hexagon tappar drygt 2 procent på börsen är dock överdrivet enligt en analytiker..

Affärsvärlden - 26 mar 12 kl. 11:19

Analytiker: Kursreaktion i underkant

Måndagens borrningsbesked från Lundin Petroleum om den norska Avaldsnes-fyndigheten är odelat positivt. En analytiker anser att kursrycket idag är något för blygsamt..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Hernhag: Stor risk följa storbolagsindex

Trots min ganska defensiva aktieportfölj har jag slagit Stockholmsbörsen hittills i år och även på ett års sikt och tre års sikt. Inte för att det är ett relevant index för mig som placerar aktivt och utifrån mina egna strategier och preferenser samt i olika länder, men det är kul ändå. I goda börstider borde jag inte hänga med då mina preferensaktier och defensiva värdeaktier borde gå sämre och dra ned genomsnittet för mig.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Analytiker: Det värsta ligger bakom H&M

Hennes & Mauritz försäljning i det andra kvartalet var lägre än väntat och ogynnsamma valutakurser samt ökade råvarukostnader väntas påverka resultatet negativt även under 2019, men det värsta ligger sannolikt bakom bolaget. Den bilden ger Kepler Cheuvreux i en ny analys, i vilken rekommendationen köp upprepas och riktkursen justeras ned till 160 kronor från tidigare 170 kronor. ”Vi tror /…/ fortfarande att botten vad gäller den jämförbara försäljningen nåddes under det fjärde kvartalet och väntar oss förbättringar under det andra halvåret”, skriver analytikern, som tror på en vinsttillväxt om 20 procent under årets andra hälft.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Finansministern: Rätt beslut att införa amorteringskravet

  ”I det här ränteläget bör man amortera rejält, så man har marginaler den dag räntorna stiger”, sade hon. Nu när bostadspriserna inte längre stiger ser Magdalena Andersson inga skäl att trappa ner ränteavdragen. ”Att i det här läget börja röra ränteavdragen, där tror jag att man ska vara väldigt försiktig”, sade hon.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Strålande start för solcellsbolaget

Läs också: Strålande tider för nya solcellsbolaget Teckningskursen låg på 16,20 kr per aktie men några minuter efter börsöppning handlades aktien för 23,00 kr vilket motsvarar en uppgång på närmare 42 procent. Erbjudandet övertecknades cirka 400 procent och bolaget tillfördes cirka 100 miljoner kr i samband med emissionen. – Det är glädjande att så många institutioner och småsparare vill

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Här är torsdagens färska aktieanalyser     

Morgan Stanley höjer sin rekommendation för hygienbolaget Essity till övervikt från tidigare jämvikt. Riktkursen höjs samtidigt till 266 kr från 255 kr. Den senaste tidens kursnedgång innebär ett köptillfälle.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Tre heta aktietips

Affärsvärlden ger en köprekommendation till det finländska mobilspelsbolaget Rovio som haft det kämpigt sedan introduktionen på Helsingforsbörsen i september förra året. I samband med den första rapporten som noterat bolag föll aktien 22 procent. Aktien har sedan klättrat drygt 30 procent från botten, men har ändå mer än halverats jämfört med introduktionskursen på 11,5 euro.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Electrolux avsätter halv miljard inför konkurrensutredning

Avsättningen kommer att påverka koncernens rörelseresultat för det andra kvartalet 2018. Utredningen handlar om huruvida Electrolux och andra vitvarutillverkare brutit mot franska antitrustregler under perioden september 2006 till april 2009.  .

PrivataAffärer - Igår: 12:30

”Ett spännande tillväxtcase”

De öppna stadsnäten är Bredband2:s viktigaste plattform för att få nya kunder. Näten ägs av kommuner och allmännytta, men Bredband2 har investerat i utrustning som gör användandet av nätet snabbt och pålitligt. Tydligen hade webboperatören snabbaste fibernätet i Sverige 2016.

PrivataAffärer - Igår: 10:46

Investmentbanken ser köpläge

Det skriver Goldman Sachs i den analys där investmentbanken höjer sin rekommendation på verkstadsbolaget till köp från sälj med riktkursen uppjusterad från 150 till 190 kronor, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterade om tidigare under onsdagen. Goldman Sachs ser begränsad ytterligare nedsida och tror att Sandviks tillväxt och intjäning kan överraska positivt. Investmentbanken bedömer vidare att ett Sandvik-intåg på metrologi-området kan skapa betydande värde.

PrivataAffärer - Igår: 10:10

Efterlyses: 3,8 miljarder kronor i gamla sedlar

Enligt Riksbanken finns det fortfarande cirka 12 miljoner gamla 100-kronorssedlar och 5 miljoner 500-kronorssedlar som inte lösts in. Tillsammans har de ett värde på 3,8 miljarder kronor. – Har du fortfarande ogiltiga 100- och 500-kronorssedlar kvar så är det hög tid att gå till banken och sätta in dem på bankkonto nu.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.