PrivataAffärer > Ekonomi

Monday, 24 September, 11:47

Liknande nyheter

Taggar: Analytiker, Överdriven, kursreaktionefter , Avanzas, rapport
Affärsvärlden - 19 sep 18 kl. 10:03

Analytiker: "Överdriven kursreaktion i Kinnevik"

Kinnevik backade med nästan 8 procent på tisdagen efter att Zalando, som investmentbolaget äger till 32 procent, vinstvarnat..

DI - 10 apr 18 kl. 11:19

Analytiker: Överdriven oro för bolånemarknaden

Oron för den svenska bolånemarknaden är överdriven. Bostadsmarknaden kan antas stabiliseras under sommaren och medföra en omvärdering av Swedbank-aktien..

Affärsvärlden - 10 apr 18 kl. 13:03

Analytiker: Överdriven oro för svensk bolånemarknad

Oron för den svenska bolånemarknaden är överdriven. Bostadsmarknaden kan antas stabiliseras under sommaren och medföra en omvärdering av Swedbank-aktien..

Affärsvärlden - 16 aug 17 kl. 12:30

Goldman Sachs: "Överdriven kursreaktion"

Aktien i det norska mediabolaget Schibsted föll nästan 6 procent på tisdagen när det blev känt att Facebook ska lansera sin potentiella Blocket-konkurrent, annonstjänsten Marketplace, i stora delar av Europa..

PrivataAffärer - 07 jun 18 kl. 11:45

”Överdriven kursreaktion i Getinge på gamla nyheter”

Det skriver Pareto Securities, som har en köprekommendation på aktien, i en kommentar. ”Vår uppfattning efter att ha talat med Getinge är att detta är mestadels gamla nyheter”, skriver analyshuset och fortsätter: ”Givetvis är en mindre reaktion rimlig, men inte 4-5 procent ned. Inte minst eftersom Getinge påpekar att man åtgärdar felet och dessutom fortsätter man att sälja nya korrekta system”.

Affärsvärlden - 01 feb 16 kl. 10:46

Analytiker: Överraskande kursreaktion

Jan Dworsky, telekomanalytiker på Handelsbanken, säger att det kraftiga raset i aktien under morgonen var oväntat..

Dagens PS - 16 aug 17 kl. 14:48

Analys: Kursreaktion överdriven – ”köp aktien”

Goldman Sachs står fast vid sin rekommendation. I går, tisdag, backade den norska mediejätten 6 procent på börsen på nyheten om att Facebook ska lansera Marketplace, som beskrevs av flera medier som en presumtiv ”Blocket-dödare”. Enligt Goldman Sachs var emellertid den negativa kursreaktionen i Schibsted ”överdriven”, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt.

DI - 13 feb 14 kl. 14:34

Analytiker: Kursfallet överstrivetnalytiker: Kursfallet överdrivet

Indutrikoncernen Trelleborgs resultat levde inte upp till de högst ställda förväntningarna, men någon katastrof är det inte frågan om. Torsdagens kraftiga kursreaktion förefaller överdriven..

Affärsvärlden - 25 apr 18 kl. 10:09

Kindreds vd: Överdriven reaktion på norskt lagförslag

Tisdagens kursreaktion på det norska förslaget om en stramare spellagstiftning var överdriven..

E24 - 12 mar 12 kl. 15:23

Överdriven kursreaktion i Hexagon - analytiker

I Hubeiprovinsen i Kina har en oöppnad del av en höghastighetsbana rasat. Detta innebar ett nytt bakslag för uppbyggnaden av landets höghastighetståg där Hexagon har försäljning. Att Hexagon tappar drygt 2 procent på börsen är dock överdrivet enligt en analytiker..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

DNB: Köpläge i byggjätten inför översyn

Det skriver DNB i samband med att rekommendationen för aktien höjs till köp (behåll) med ny riktkurs om 183 kronor (140). ”Till viss nivå är en nedskrivning förväntad och /…/ om presentationen av översynen har ett trovärdigt och positivt budskap för framtiden torde det lindra den negativa inverkan”, skriver DNB som påpekar att bolaget kan lyckas framhålla tydliga skillnader mellan gamla problem och framtida potential för förbättringar. De framåtblickande nedskrivningarna som togs i samband med bokslutet för 2017 kan också komma at minska den ”negativa effekten”.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Kepler Cheuvreux: Starkt tredje kvartal för Ericsson

Kepler Cheuvreux hänvisar till att nätverksmarknaden visar tecken på förbättring med en väntad uppgång på 4 procent andra halvåret, jämfört med en nedgång på 1 procent under första halvåret. Ericsson gynnas också av positiva valutaeffekter de kommande kvartalen efter kronförsvagningen, påpekar Kepler Cheuvreux. ”Vi bedömer att intäkterna fortsätter att förbättras i fjärde kvartalet med en tillväxt på 6 procent för jämförbara enheter och vi ser en tillväxt på 0,5 procent 2019 och 2,5 procent 2020 där utrullningen av 5G motverkar lägre intäkter från digitala tjänster”, skriver analysfirman.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Skandia: Så ska du placera i höst

– Olika faktorer har bidragit till den ökade nervositet på världens börser i år. Det handlar om handelskonflikten mellan USA och Kina, ökad oro kring tillväxtländer, nedtrappade penningpolitiska stimulanser och avmattning i konjunkturen. Sammantaget har det skapat förhöjd osäkerhet och satt tydliga avtryck på börser och andra marknader, säger Skandias makroekonom Johan Lundqvist i Skandias senaste upplaga av Placeringsutsikter.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Här är måndagens färska analyser

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Ericsson till 71 kr från 65 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Bioteknikbolaget rusar i premiärhandeln

Läs också: Asarina Pharma en bra lottsedel för bioteknikfans Några minuter efter börsöppning handlades aktien för 33 kr vilket motsvarar en uppgång på nästan 60 procent jämfört med teckningskursen på 21 kr. Asarina Pharma är ett svenskt bioteknikföretag med operationellt center i Köpenhamn. Bolaget utvecklar Sepranolon som enligt bolaget är den första dedikerade behandlingen för premenstruel

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Billerud ut ur indexet STOXX Europe 600

Det framgår av ett pressmeddelande från indexbolaget Stoxx. Förändringarna börjar gälla från och med börsöppningen i dag måndag den 24 september. I början av september skrev Société Générale en kommentar om den förestående indexförändringen och skrev då baserat på egna beräkningar bland annat att Billerud Korsnäs riskerade att tappa sin plats i indexet och att AKK fanns bland de potentiella ersättarna.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

DI: Electrolux värd en chansning

Enligt tidningens beräkningar är Electrolux börsens lägst värderade storbolag med en värdering på under 10 gånger vinsten om man utgår från prognosen för 2019. ”Därtill tillhör Electrolux numera högutdelarna med en direktavkastning på över 4 procent samtidigt som bolaget har en i stort sett obefintlig nettolåneskuld. Det krävs därmed inga underverk för att Electrolux kommande året ska värderas upp med i varje fall 25 procent till 240 kronor per aktie”, skriver tidningen.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Två köpvärda aktier – och några du kan strunta i

Finansbolaget Hoist har stigit på sista tiden efter en rad nyheter. Med tanke på riskerna i bolaget är dock Hoist ingen aktie Börsveckan vill äga på ett till två års sikt, och rekommendationen är fortsatt avvakta. Nischbanken TF Banks aktie har tappat sedan bostadsmarknaden började vika.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Hernhag: Titta lagom mycket på enskilda siffror

Med all respekt för alla som de senaste två veckorna i ärendet tyckt kloka saker, eller i alla fall försökt. Tio är bara ett jämnt tal. Jag ser ingen koppling mellan att en investmentbank i USA ansöker om konkursskydd och att det sedan dess gått exakt 3650 dagar.

PrivataAffärer - I förrgår: 16:40

Veckans hetaste småbolag

Stockholmsbörsen som helhet har enligt SIX Return index hittills under veckan ökat 1,2 procent fram till fredagseftermiddagen. Veckan har bland annat bjudit på en kursrusning i Wesc på First North med 33 procent. Detta efter att ha inlett ett samarbete med klädkedjan JC som innebär att Wesc kommer att leverera varor till upp emot tio JC-butiker samt e-handeln.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.