Dagensanalys.se > Ekonomi

Wednesday, 22 November, 22:56

Dagensanalys.se - 19 okt 17 kl. 12:01

Mätföretaget Nielsen avslöjar Netflix tittarsiffrorFör första gången kan Nielsen avslöja hur många tittare enskilda avsnitt, filmer eller dokumentärer har på Netflix. Nielsen är idag den mätleverantör som har mätt Netflix under en längre tid och även kunnat leverera tittarsiffror till producenter för deras egna produktioner. Nu släpper man på tyglarna och visar alla tittarsiffror oavsett vem som producerat innehållet. Netflix har inte godkänt mätningarna, men det är inget som Nielsen bryr sig om. För att komma runt Netflix svarta låda har Nielsen istället utvecklat en teknik som gör det möjligt att fånga upp ljudet hos tittaren och använda metadata för att ange titel, längd, datum och mer.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Nielsen, Netflix, The, Nielsens, Defenders, House, Cards, Big Bang Theory

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mätföretaget, Nielsen, avslöjar, Netflix, tittarsiffror
Nyteknik - 23 jan 15 kl. 12:55

Sensorn Watty avslöjar hemmets energitjuvar

Stockholmsföretaget Watty avslöjar hemmets energitjuvar med en enkel sensor. Tio nya miljoner ska ta företagets produkt till marknaden..

YLE - 02 apr 17 kl. 05:08

Facebookprofilen avslöjar din personlighet - vet du vad marknadsförarna utnyttjar?

President Trumps valkampanj gjorde en digital analys av miljoner amerikaners personligheter för att sända dem den bäst lämpade valreklamen. I Finland är metoderna betydligt försiktigare men också här använder sig partier av din Facebookinformation. Vilka uppgifter delar du med dig till Facebook?

GöteborgsPosten - 23 sep 14 kl. 15:50

Netflix avslöjar sluten på tv-serier

Netflix avslöjar sluten på flera populära serier och långfilmer på sin sajt. Streamingjätten motiverar spoilerrepertoaren med att tittarna inte verkar bry sig..

YLE - 13 apr 16 kl. 04:01

Finländska myndigheter avslöjar var du surfar - data slussas till företag

När du surfar på webbsidor som upprätthålls av finländska ministerier, städer och sjukvårdsdistrikt sparas en hel del information - till exempel att du läser om könssjukdomar eller skuldrådgivning - hos amerikanska företag. Det här avslöjar Yle Nyheters granskning. Våra surfvanor övervakas och sparas för att företag ska kunna sälja skräddarsydd reklam som hjälper till att finansiera många av de webbsidor vi använder.

Resume - 29 aug 14 kl. 08:58

ICA avslöjar "Stig-effekten"

ICA avslöjar effekten av sin reklamserie. Filip & Fredrik får en skämskudde för sitt "Roast & toast"-program om sig själva och Netflix har betalat en rekordsumma för tv-serien "The Blacklist. Det är några av nyhetenrna Morgonsvepet..

Nyteknik - 29 maj 15 kl. 10:23

Här är databasen som avslöjar lönerna hos teknikjättarna

Sugen på jobb i USA? En sökbar databas avslöjar hur mycket företagen betalar personer med jobbvisum. Netflix betalar ingenjörer bäst visar en analys..

DN - 10 jul 15 kl. 11:41

Läckt mejl avslöjar Saabs kontakter med spionföretaget

Saabs informationschef kontaktade 2013 det kontroversiella företaget Hacking Team, känt för att sälja hackarverktyg och digital spionutrustning. Det avslöjar e-postmeddelanden som läckt sedan företaget hackats..

Computer Sweden - 19 dec 12 kl. 09:41

Trend Micro avslöjar Samsungs säkerhetsluckor

Säkerhetsföretaget uppdaterar en av sina appar, som nu avslöjar attacker som utnyttjar sårbarheter i Samsungs plattor och smartmobiler..

P3 - 02 apr 14 kl. 09:18

Ekot avslöjar: Ericssons miljoner slussades till grekiska makthavare

Ekot avslöjar i dag att företaget Ericsson betalade ut över 100 miljoner kronor till en agent i samband med en stor försvarsaffär i Grekland. Pengarna användes för att muta grekiska makthavare, enligt Ekots källa..

IT24 - 24 apr 15 kl. 07:16

Amazons avslöjar sin gigantiska molnaffär


Amazon Web Services, AWS, avslöjar nu hur mycket företaget drar in från molntjänster..

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 2 timmar sedan

Det här är framtidens – Sök – med Google Lens

Google aktiverade en ny funktion i sin mobiltelefon Pixel. Sättet som du kan använda Sök i realtid är en sann inblick i framtiden. För det är så vi kommer med all sannolikhet få svar på våra frågor och information om produkter eller tjänster.

Dagensanalys.se - 7 timmar sedan

Unga ska engageras i gymnasievalet med hjälp av Youtube-stjärnor och Instagram

Nu ska några av Sveriges största youtubers – Daniel och Emil Norberg – sätta gymnasievalet på agendan. På Instagram gör de charader på yrken kopplade till olika gymnasieutbildningar. Ett smart sätt att nå fram till reklamtrötta ungdomar tycker Kunskapsförbundet Väst som står bakom kampanjen.

Dagensanalys.se - 8 timmar sedan

Göteborgs-Posten klättrar över betalväggen

Nu ansluter sig även Göteborgsposten till den allt större skaran tidningar som hoppat bakom betalväggen. Efter flera tuffa år med intäktstapp har mediebranschen gått in i en ny fas. Nästan alla etablerade medier har börjat ta betalt för sitt innehåll – även på webben.

Dagensanalys.se - 9 timmar sedan

Bara 15 procent tycker att de använder digital teknik effektivt för sin annonsering

Vi lever i en digital värld där du kan följa dina digitala kampanjer och optimera dem i realtid, trots detta anser bara 15 procent att de använder digital teknik effektivt för sin annonsering. I en ny rapport från ID Comms har visar det sig att bara 41 procent av annonsörerna tycker att de fortfarande använder medietekniken ”ineffektivt” eller ”helt ineffektivt”. Tekniken som idag används för att flesta av våra digitala medieköp är nu en viktig del av medielandskapet.

Dagensanalys.se - 10 timmar sedan

SJ Labs vill göra det enklare för resenärer att ta sig ”sista milen”

SJ har det senaste året arbetat hårt för att ligga i framkant med att utnyttja ny teknik och digitala lösningar. Nu har det tagit fram en ny app som ska göra det enklare för tågresenärer att ta sig från stationen till sin slutdestination. I våras genomförde SJ världens första tågresa betalt med chipimplantat, något som vi på Dagens Analys givetvis var med på.

Dagensanalys.se - 10 timmar sedan

Marknadsförare lämnar annonsbyråerna för att själva hantera den digitala affären

I en undersökning från Infectious Media menar 86 % av de 200 tillfrågade marknadsförarna att de planerar att flytta delar eller hela av sin programmatiska annonsering in i företaget istället för att låta en annonsbyrå hantera det. Anledningarna är flera, och annonsbyråerna måste nu anpassa sitt arbete för att inte helt bli övergivna av marknadsförarna. De 200 tillfrågade marknadsförarna kom från Nordamerika, EMEA och APAC, men trots den stora geografiska spridningen var åsikterna i stort sett de samma.

Dagensanalys.se - 12 timmar sedan

Seniorerna intar Dreamhack

Att e-sport är stort kan inte ha undgått någon. Nu vill datortillverkaren Lenovo även engagera äldre målgrupper och startar därför e-sportlaget Silver Snipers med svenska seniorer. Silver Snipers är världens första seniora CS-lag och kommer att tävla mot två andra lag i Dreamhack 2017.

Dagensanalys.se - 12 timmar sedan

Så övervakas du både på nätet och i den fysiska världen

Du vet säkert att mycket av det du gör på internet registreras för att företag ska kunna nå dig med riktade budskap. Vad du kanske inte vet är hur långt denna övervakning går, och att den inte slutar där den fysiska världen tar vid. Även om du inte har gps aktiverat i telefonen kan företag lista ut var du är.

Dagensanalys.se - 12 timmar sedan

Nu är mobilen störst när det kommer till köp på internet

Handeln via mobila enheter, såsom smartphones och surfplattor, ökade från 34 procent i januari 2016 till 43 procent i januari 2017, och idag har användandet nått 52 procent vilket innebär att mobila enheter gått förbi datorn som den globalt mest använda tekniken för köp online. iPhone har snabbt blivit den mest populära telefonen för e-handel, tätt följd av Android. Data från företaget Adyen visar även att de dyraste köpen i högre utsträckning genomförs via surfplattor, vilket troligtvis förklaras av den större skärmen och möjligheterna att ta en närmare titt på produkten.

Dagensanalys.se - 12 timmar sedan

Sökes: Kreativ PR & Communications Manager

Är du skicklig på att skapa slagkraftigt innehåll och övertyga med din kommunikation? Har du passion för sociala medier och IOT? Då kan rollen som PR & Communications Manager passa dig!Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.