Hela Gotland > Nyheter

Wednesday, 26 September, 08:30

Liknande nyheter

Taggar: #Metooger en , bildav , övergreppen
Nyheter 24 - 17 okt 17 kl. 10:59

Anja Pärson talar ut om sexövergreppen: "Slutade helt att gå ut"

De senaste dagarna har kvinnor över hela världen delat med sig av sina upplevelser av sexuella trakasserier under hashtaggen #MeToo. I Sverige har bland annat profilerna Lulu Carter och Cissi Wallin klivit fram – det kan du läsa mer om här. Ytterligare en person som nu valt att berätta om sina upplevelser är den tidigare alpinstjärnan och Let's Dance-deltagaren Anja Pärson som på Instagram berättar sin starka historia om att som avslutas med hashtaggarna #metoo och #nomore.

Dagens PS - 10 nov 17 kl. 10:21

Krönika: 3 tips till metoo-kampanjen

”Vad som är extremt viktigt nu är att #metoo inte bara blir snack utan att alla som kan och har positionen att göra något går från prat till konkret handling”, skriver PS krönikör. När jag startade mitt första företag fick jag genom arbetsförmedlingen en mentor. Han var ägare och vd på ett ledarskapsföretag och utbildad psykolog.

Skånskan - 25 mar 18 kl. 15:00

Rigoletto under #metoo-paraplyet 

Kultur och nöje RIGOLETTO opera av Giuseppe Verdi med libretto av Francesco Maria Piave efter Victor Hugo Dirigent: Karen Kamensek Regi: Kasper Holten Scenografi och kostym: Maja Ravn Ljus: Åsa Frankenberg Koreografi: Signe Fabricius Solister: Vladislav Sulimsky, Bianca Tognocchi, Alexey Tatarintsev, Henning von Schulman, Ramona Zaharia med flera Malmö Operaorkester, Malmö Operakör Premiär 24 mars på Malmö Opera Regissörer brukar ha en avsikt med sina uppsättningar. Efter ridåfallet vid premiären av Kasper Holtens uppsättning av Verdis Rigoletto på Malmö Opera var jag en aning brydd: vad ville han säga? Det var Rigoletto rakt upp och ner, inga nya vinklar, inga undertoner.

Dagen - 19 okt 17 kl. 03:00

#MeToo färgade konferens om sexuella övergrepp

Kampanjen #MeToo blev ett givet samtalsämne på Svenska kyrkans konferens om sexuella övergrepp under veckan. – Att övergreppen uppmärksammas hjälper oss i vårt arbete, säger Inger Lise Olsen, genderhandläggare på Svenska kyrkan, till Dagen..

Dagen - 19 okt 17 kl. 03:00

#MeToo färgade konferens om sexuella övergrepp

Kampanjen #MeToo blev ett givet samtalsämne på Svenska kyrkans konferens om sexuella övergrepp under veckan. – Att övergreppen uppmärksammas hjälper oss i vårt arbete, säger Inger Lise Olsen, genderhandläggare på Svenska kyrkan, till Dagen..

Expressen - 19 okt 17 kl. 19:40

"Jag skäms för hur män begår de här övergreppen"

Tusentals kvinnor har delat med sig av sina erfarenheter av sexuella övergrepp under hashtaggen #metoo.Flera män belyser också ämnet via sociala medier.Här berättar fyra män om tystnadskultur som omger trakasserierna och övergreppen.

DN - 11 dec 17 kl. 08:54

Metoo debatteras i riksdagen

I dag måndag håller riksdagen en debatt med anledning av Metoo-rörelsen om sexuella trakasserier. Utspel om vad som bör göras politiskt mot övergreppen har kommit från bland annat Vänsterpartiet och Centern inför debatten. DN.

DN - 04 jul 18 kl. 13:05

Gudrun Schyman efter metoo: Vi har hela tiden haft politiken

Under hösten 2017 spreds hashtaggen metoo över hela världen och kvinnor delade sina vittnesmål om anonyma övergrepp.  – Det har ju inneburit att fler har förstått mycket mer att vi faktiskt har kvar de patriarkala strukturerna. För många har en bild av att Sverige skulle vara ”paradise on earth”.

Expressen - 23 sep 17 kl. 00:47

Tysk valaffisch var manipulerad bild

 Det högerpopulistiska partiet Alternativ för Tyskland, AFD, använde sig av en manipulerad bild som valaffisch. Bilden föreställer en kvinna omringad av mörka män och ska föra tankarna till sexövergreppen i Köln 2016.Men i själva verket är det ett montage bestående av en brittisk glamourmodell och demonstranter på Tahrirtorget 2011, skriver tyska Bild.

Dagen - 19 okt 17 kl. 08:15

Sexuella övergreppen är en utmaning för kyrkan

Hashtaggen #MeToo fyller sociala medier. Tusentals kvinnor berättar om hur de utsatts för övergrepp. Hanna Möllås, sexolog och relationsexpert hoppas att diskussionen ska få fäste – även i kyrkan..

Dagen - 19 okt 17 kl. 08:15

Sexuella övergreppen är en utmaning för kyrkan

Hashtaggen #MeToo fyller sociala medier. Tusentals kvinnor berättar om hur de utsatts för övergrepp. Hanna Möllås, sexolog och relationsexpert hoppas att diskussionen ska få fäste – även i kyrkan..

Fler nyheter från Hela Gotland

Hela Gotland - 15 minuter sedan

Rom från Själsöån till åländska drag

Ålands fiskevårdsförening ansöker om att få hämta befruktad havsöringsrom från Själsöån på Gotland..

Hela Gotland - 1 timme sedan

Topparna förtegna om framtiden

Drygt två veckor efter valet är det fortfarande oklart hur Gotland ska styras kommande fyra år..

Hela Gotland - 1 timme sedan

Carlas bilder visar en dold del av Japan

Gotländskan Carla Lomakka är en av drygt 20 svenska talanger vars verk visas på Fotografiska under hösten..

Hela Gotland - 4 timmar sedan

Försökte sno bil i farten – greps

Under tisdagskvällen larmades polisen till Södervärnsgatan i Visby..

Hela Gotland - 12 timmar sedan

Snattande par avslöjades av övervakningsfilm

Ett par var på stöldturné och stal från samma butik två gånger under tisdagen..

Hela Gotland - 13 timmar sedan

Cecilia blev akut sjuk på färjan – berättar om skräckresan

Efter att 43-åriga Cecilia Borgerot drabbats av en olidlig smärta i magen under färjeresan från Visby till Nynäshamn hämtades hon med ambulanshelikopter..

Hela Gotland - 14 timmar sedan

Regionen får stöd för konst på Visborg

Regionen har beviljats stöd för att integrera konst i det nya bostadsområdet som planeras i Visborgsområdet..

Hela Gotland - 15 timmar sedan

Många poliser utsätts för hot – även på Gotland

Enligt en enkät har var fjärde polis i landet någon gång under det senaste året utsatts för hot eller påverkan, något som inte heller gotländska poliser är förskonade från..

Hela Gotland - 16 timmar sedan

Gäng i Visby terroriserar affär med stölder och hot

Bingebyhallens ägare berättar om hur systematiska stölder, hot och skadegörelse blivit en obehaglig vardag för honom och butikspersonalen..

Hela Gotland - 17 timmar sedan

Geab villiga att ersätta för skador efter strömavbrott

Gotlands energi bjuder under onsdagen in företagare för att hjälpa dem med felanmälningar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.