Hela Gotland > Nyheter

Saturday, 23 June, 08:43

Hela Gotland - 18 okt 17 kl. 07:00

#Metoo ger en bild av övergreppenKvinnor världen över är nu en del av ett enormt initiativ i sociala medier, som syftar till att visa hur vanliga sexuella övergrepp och trakasserier är..
Läs mer på Hela Gotland

Dela artikeln

98 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: #Metooger en , bildav , övergreppen
Nyheter 24 - 17 okt 17 kl. 10:59

Anja Pärson talar ut om sexövergreppen: "Slutade helt att gå ut"

De senaste dagarna har kvinnor över hela världen delat med sig av sina upplevelser av sexuella trakasserier under hashtaggen #MeToo. I Sverige har bland annat profilerna Lulu Carter och Cissi Wallin klivit fram – det kan du läsa mer om här. Ytterligare en person som nu valt att berätta om sina upplevelser är den tidigare alpinstjärnan och Let's Dance-deltagaren Anja Pärson som på Instagram berättar sin starka historia om att som avslutas med hashtaggarna #metoo och #nomore.

Dagens PS - 10 nov 17 kl. 10:21

Krönika: 3 tips till metoo-kampanjen

”Vad som är extremt viktigt nu är att #metoo inte bara blir snack utan att alla som kan och har positionen att göra något går från prat till konkret handling”, skriver PS krönikör. När jag startade mitt första företag fick jag genom arbetsförmedlingen en mentor. Han var ägare och vd på ett ledarskapsföretag och utbildad psykolog.

Skånskan - 25 mar 18 kl. 15:00

Rigoletto under #metoo-paraplyet 

Kultur och nöje RIGOLETTO opera av Giuseppe Verdi med libretto av Francesco Maria Piave efter Victor Hugo Dirigent: Karen Kamensek Regi: Kasper Holten Scenografi och kostym: Maja Ravn Ljus: Åsa Frankenberg Koreografi: Signe Fabricius Solister: Vladislav Sulimsky, Bianca Tognocchi, Alexey Tatarintsev, Henning von Schulman, Ramona Zaharia med flera Malmö Operaorkester, Malmö Operakör Premiär 24 mars på Malmö Opera Regissörer brukar ha en avsikt med sina uppsättningar. Efter ridåfallet vid premiären av Kasper Holtens uppsättning av Verdis Rigoletto på Malmö Opera var jag en aning brydd: vad ville han säga? Det var Rigoletto rakt upp och ner, inga nya vinklar, inga undertoner.

Expressen - 19 okt 17 kl. 19:40

"Jag skäms för hur män begår de här övergreppen"

Tusentals kvinnor har delat med sig av sina erfarenheter av sexuella övergrepp under hashtaggen #metoo.Flera män belyser också ämnet via sociala medier.Här berättar fyra män om tystnadskultur som omger trakasserierna och övergreppen.

Dagen - 19 okt 17 kl. 03:00

#MeToo färgade konferens om sexuella övergrepp

Kampanjen #MeToo blev ett givet samtalsämne på Svenska kyrkans konferens om sexuella övergrepp under veckan. – Att övergreppen uppmärksammas hjälper oss i vårt arbete, säger Inger Lise Olsen, genderhandläggare på Svenska kyrkan, till Dagen..

Dagen - 19 okt 17 kl. 03:00

#MeToo färgade konferens om sexuella övergrepp

Kampanjen #MeToo blev ett givet samtalsämne på Svenska kyrkans konferens om sexuella övergrepp under veckan. – Att övergreppen uppmärksammas hjälper oss i vårt arbete, säger Inger Lise Olsen, genderhandläggare på Svenska kyrkan, till Dagen..

DN - 11 dec 17 kl. 08:54

Metoo debatteras i riksdagen

I dag måndag håller riksdagen en debatt med anledning av Metoo-rörelsen om sexuella trakasserier. Utspel om vad som bör göras politiskt mot övergreppen har kommit från bland annat Vänsterpartiet och Centern inför debatten. DN.

Expressen - 23 sep 17 kl. 00:47

Tysk valaffisch var manipulerad bild

 Det högerpopulistiska partiet Alternativ för Tyskland, AFD, använde sig av en manipulerad bild som valaffisch. Bilden föreställer en kvinna omringad av mörka män och ska föra tankarna till sexövergreppen i Köln 2016.Men i själva verket är det ett montage bestående av en brittisk glamourmodell och demonstranter på Tahrirtorget 2011, skriver tyska Bild.

Dagen - 19 okt 17 kl. 08:15

Sexuella övergreppen är en utmaning för kyrkan

Hashtaggen #MeToo fyller sociala medier. Tusentals kvinnor berättar om hur de utsatts för övergrepp. Hanna Möllås, sexolog och relationsexpert hoppas att diskussionen ska få fäste – även i kyrkan..

Dagen - 19 okt 17 kl. 08:15

Sexuella övergreppen är en utmaning för kyrkan

Hashtaggen #MeToo fyller sociala medier. Tusentals kvinnor berättar om hur de utsatts för övergrepp. Hanna Möllås, sexolog och relationsexpert hoppas att diskussionen ska få fäste – även i kyrkan..

DN - 22 okt 17 kl. 07:02

#Metoo-manifestationer i hela landet mot övergrepp

Tusentals personer världen över diskuterar fortfarande #metoo på sociala medier. Flödena pulserar av personliga historier som kommer fram i ljuset, historier som tillsammans tecknar en bild av ett utbrett samhällsproblem med sexuella trakasserier och övergrepp..

Fler nyheter från Hela Gotland

Hela Gotland - 15 minuter sedan

Han guidar dig till öns restauranger i ny bok

Journalisten Patrik Leje släpper nu en ny bok, där han över 350 sidor guidar läsaren i det gotländska krog- och restauranglivet..

Hela Gotland - 2 timmar sedan

Kvinna och man misshandlade på stan

Kvinnan fälldes till marken och mannen fick föras till sjukhus med sårskador..

Hela Gotland - 2 timmar sedan

Gotland bryggeri sjösätter nytt koncept

Under Almedalsveckan presenteras ett nytt initativ för att öka kännedomen utanför öns gränser om lokalt producerad mat och dryck..

Hela Gotland - 15 timmar sedan

Blåst inget hinder för små grodorna

Trots att midsommaraftonen inleddes med regn och blåst var det många som kom till Paviljongsplan för ett traditionsenligt firande..

Hela Gotland - 18 timmar sedan

Camp i Vänge för unga westernryttare

I 18 år har ungdomar veckan före midsommar samlats vid Western riders arena i Vänge för westerncamp..

Hela Gotland - 17 timmar sedan

BILDER: Ruskvädret satte färjan och kajen på prov

Var det midsommarafton eller halloween vi firade?.

Hela Gotland - 18 timmar sedan

Gotländska kan bli Sveriges bästa konditor

Gotländskan Anicka Larsson är en av fem tävlande som gör upp om titeln "Årets konditor" på bak- och chokladfestivalen i Stockholm som äger rum i mitten av oktober..

Hela Gotland - 20 timmar sedan

Fritt fram för Gotlandshem att filma boende efter ny lag

I höst öppnar en ny lagstiftning för kommunala hyresvärdar att bevaka sina bostadsområden med kameror..

Hela Gotland - 19 timmar sedan

Försäljningen av Burgsviks hamn blir inte av

Region Gotlands försäljning av Burgsviks hamn till Burgsvikens utveckling AB blir inte av som planerat, uppger P4 Gotland..

Hela Gotland - 21 timmar sedan

Mari Jungstedt har hittat sitt nya paradis - i Silte

Ond bråd död i öns socknar har sålt i miljonupplaga..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.