Realtid > Ekonomi

Thursday, 22 February, 13:31

Realtid - 17 okt 17 kl. 11:07

Finansinspektionen flyttar fram starten för skärpta amorteringskravFinansinspektionen föreslår nu att de skärpta amorteringskraven för bolån ska börja gälla från den 1 mars 2018. Bolåneföretagen behöver mer tid för att förbereda omläggningen..
Läs mer på Realtid

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Finansinspektionen, flyttarfram , startenför , skärpta, amorteringskrav
DN - 17 okt 17 kl. 10:52

Finansinspektionen skjuter fram skärpta amorteringskrav

Finansinspektionen (FI) skjuter upp införandet av det skärpta amorteringskravet. I stället för att gälla från årsskiftet föreslås det nu att gälla från den 1 mars 2018..

SVT - 17 okt 17 kl. 11:06

Finansinspektionen skjuter på skärpta amorteringskrav

Finansinspektionen skjuter upp införandet av skärpta amorteringskrav. I stället för vid årsskiftet föreslås de börja gälla från mars 2018..

Cornucopia - 17 okt 17 kl. 14:41

Skärpta bolånekrav skjuts upp av Finansinspektionen

Ytterligare skärpta amorteringskrav skjuts upp av Finansmyndigheten. Huruvida det gynnar valrörelsen är en annan fråga, då kraven kommer införas närmare valet än tidigare.

Finansinspektionen skriver:"Finansinspektionens förslag till ett skärpt amorteringskrav har varit på remiss.

Hela Gotland - 11 nov 17 kl. 05:15

Finansinspektionen föreslår skärpta amorteringskrav på bolån

På måndag kommer Finansinspektionen att föreslå skärpta amorteringskrav..

BT - 09 nov 14 kl. 13:01

Finansinspektionen ger snart besked

Riksbanken har gett upp och sänkt styrräntan till noll. I stället ska skärpta amorteringskrav bli verktyget som dämpar lånetillväxten.Nya regler från Finansinspektionen väntas på tisdag.

Cornucopia - 31 maj 17 kl. 12:17

Finansinspektionen föreslår 3% årlig amortering

Finansinspektionen fortsätter att skönmåla svensk finansiell stabilitet, men finner det trots stabiliteten det nödvändigt att föreslå ökad amortering till 3% om året för högbelånade. Det är ett bra förslag, då det antyder en amorteringstakt om 29 år på 85% belåning vilket är i linje med resten av Europa.
Finansinspektionen skriver i sitt pressmeddelande:"Förslaget innebär att alla nya bolånetagare som lånar mer än 4,5 gånger sin bruttoinkomst, det vill säga inkomst före skatt, ska amortera 1 procentenhet mer av bolånet per år än vad de skulle behövt göra i dag.

Kristianstadsbladet - 23 maj 14 kl. 12:58

Oenighet om skärpta bankkrav


Riksbankschefen Stefan Ingves vill gå längre i kapitalkraven på bankerna än Finansinspektionen, förklarar han efter ett möte med Stabilitetsrådet på fredagen. - Alla möjliga olika procentsatser har varit på tapeten. Jag tycker den ska sättas till 2,5 procent, säger han om den så kallade kontracykliska buffert som Finansinspektionen aktiverat i maj.

Helsingborgs Dagblad - 23 maj 14 kl. 13:01

Oenighet om skärpta bankkrav

Riksbankschefen Stefan Ingves vill gå längre i kapitalkraven på bankerna än Finansinspektionen, förklarar han efter ett möte med Stabilitetsrådet på fredagen. — Alla möjliga olika procentsatser har varit på tapeten. Jag tycker den ska sättas till 2,5 procent, säger han om den så kallade kontracykliska buffert som Finansinspektionen aktiverat i maj..

Trelleborgs Allehanda - 23 maj 14 kl. 12:58

Oenighet om skärpta bankkrav


Riksbankschefen Stefan Ingves vill gå längre i kapitalkraven på bankerna än Finansinspektionen, förklarar han efter ett möte med Stabilitetsrådet på fredagen. - Alla möjliga olika procentsatser har varit på tapeten. Jag tycker den ska sättas till 2,5 procent, säger han om den så kallade kontracykliska buffert som Finansinspektionen aktiverat i maj.

BT - 23 maj 14 kl. 13:10

Oenighet om skärpta bankkrav

Riksbankschefen Stefan Ingves vill gå längre i kapitalkraven på bankerna än Finansinspektionen. Kraven på att bygga upp en buffert i högkonjunktur räcker inte, anser han. - Alla möjliga olika procentsatser har varit på tapeten.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 1 timme sedan

Kungsledens cfo går till Finansinspektionen

Anders Kvist lämnar sin tjänst som cfo och vice vd för Kungsleden för en tjänst på Finansinspektionen..

Realtid - 2 timmar sedan

Consensus-mäklaren döms i Svea hovrätt

Consensus-mäklare döms för otillbörlig marknadspåverkan. Telefonsamtalet med aktiemäklaren på Nordnet ger ett starkt stöd för att det saknades legitima skäl för försäljningen, anser Svea hovrätt..

Realtid - 3 timmar sedan

“Behovet av kvalificerade finansjurister har ökat”

“I takt med den starka tillväxten av nya internationella regelverk i bank- och finansbranschen och lagstiftningskrav från bland annat EU så ökar behovet av juridisk kompetens”. Det säger Kristina Myhre, jurist på SEB, till Realtid och berättar vilka kvalifikationer som är meriterande när de anställer jurister..

Realtid - 3 timmar sedan

IK Investment Partners stänger fond på 550 miljoner euro

IK Investment Partners stänger en small cap-fond på 550 miljoner euro..

Realtid - 2 timmar sedan

Carmignacs vd: "Minskade stimulanser bakom börsras"

De kraftiga börsfallen i februari berodde på stigande räntor – och är en långsiktig kursändring. Det skriver Didier Saint Georges, vd på franska fondförvaltaren Carmignac, i en makroanalys. "Markerar återgång till rationellt beteende.

Realtid - 3 timmar sedan

Bures substansvärde ökade med 9,8 procent

“Bure ökade under det gångna året substansvärdet med 9,8 procent och går in i 2018 som ett starkare bolag”, skriver en optimistisk Henrik Blomquist  i vd-ordet.  .

Realtid - 3 timmar sedan

Stark börs lyfte Fjärde AP-fonden

AP4 redovisar ett resultat på 30,1 miljarder kronor i sitt bokslut – och ökade därmed sitt totala fondkapital till 356,6 miljarder kronor under 2017. Starkt börsår och låga räntor ligger bakom..

Realtid - 5 timmar sedan

Tobin accepterar inte Klöverns budpliktsbud

Styrelsen i Tobin Properties anser inte att budet om 22,65 kronor per stamaktie och 108.,50 kronor per preferensaktie ”reflekterar” bolagsvärdet..

Realtid - 4 timmar sedan

Volatis vd: Vi är besvikna över 2017

Första året som börsnoterat ökade Volati Ebita med 18 procent. Men vd Mårtena Andersson uppger att ”år 2017 var en besvikelse”..

Realtid - 4 timmar sedan

Cinnober slopar utdelningen

Cinnober resultat blev -96 miljoner kronor och tyngs av ett större förvärv. Styrelsen föreslår slopad utdelning. "Vi ser många affärsmöjligheter och har gjort stora investeringar", säger vd Veronica Augutsson..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.