Realtid > Ekonomi

Thursday, 21 June, 04:27

Realtid - 17 okt 17 kl. 11:07

Finansinspektionen flyttar fram starten för skärpta amorteringskravFinansinspektionen föreslår nu att de skärpta amorteringskraven för bolån ska börja gälla från den 1 mars 2018. Bolåneföretagen behöver mer tid för att förbereda omläggningen..
Läs mer på Realtid

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Finansinspektionen, flyttarfram , startenför , skärpta, amorteringskrav
DN - 17 okt 17 kl. 10:52

Finansinspektionen skjuter fram skärpta amorteringskrav

Finansinspektionen (FI) skjuter upp införandet av det skärpta amorteringskravet. I stället för att gälla från årsskiftet föreslås det nu att gälla från den 1 mars 2018..

SVT - 17 okt 17 kl. 11:06

Finansinspektionen skjuter på skärpta amorteringskrav

Finansinspektionen skjuter upp införandet av skärpta amorteringskrav. I stället för vid årsskiftet föreslås de börja gälla från mars 2018..

Cornucopia - 17 okt 17 kl. 14:41

Skärpta bolånekrav skjuts upp av Finansinspektionen

Ytterligare skärpta amorteringskrav skjuts upp av Finansmyndigheten. Huruvida det gynnar valrörelsen är en annan fråga, då kraven kommer införas närmare valet än tidigare.

Finansinspektionen skriver:"Finansinspektionens förslag till ett skärpt amorteringskrav har varit på remiss.

Hela Gotland - 11 nov 17 kl. 05:15

Finansinspektionen föreslår skärpta amorteringskrav på bolån

På måndag kommer Finansinspektionen att föreslå skärpta amorteringskrav..

BT - 09 nov 14 kl. 13:01

Finansinspektionen ger snart besked

Riksbanken har gett upp och sänkt styrräntan till noll. I stället ska skärpta amorteringskrav bli verktyget som dämpar lånetillväxten.Nya regler från Finansinspektionen väntas på tisdag.

Cornucopia - 31 maj 17 kl. 12:17

Finansinspektionen föreslår 3% årlig amortering

Finansinspektionen fortsätter att skönmåla svensk finansiell stabilitet, men finner det trots stabiliteten det nödvändigt att föreslå ökad amortering till 3% om året för högbelånade. Det är ett bra förslag, då det antyder en amorteringstakt om 29 år på 85% belåning vilket är i linje med resten av Europa.
Finansinspektionen skriver i sitt pressmeddelande:"Förslaget innebär att alla nya bolånetagare som lånar mer än 4,5 gånger sin bruttoinkomst, det vill säga inkomst före skatt, ska amortera 1 procentenhet mer av bolånet per år än vad de skulle behövt göra i dag.

Kristianstadsbladet - 23 maj 14 kl. 12:58

Oenighet om skärpta bankkrav


Riksbankschefen Stefan Ingves vill gå längre i kapitalkraven på bankerna än Finansinspektionen, förklarar han efter ett möte med Stabilitetsrådet på fredagen. - Alla möjliga olika procentsatser har varit på tapeten. Jag tycker den ska sättas till 2,5 procent, säger han om den så kallade kontracykliska buffert som Finansinspektionen aktiverat i maj.

Helsingborgs Dagblad - 23 maj 14 kl. 13:01

Oenighet om skärpta bankkrav

Riksbankschefen Stefan Ingves vill gå längre i kapitalkraven på bankerna än Finansinspektionen, förklarar han efter ett möte med Stabilitetsrådet på fredagen. — Alla möjliga olika procentsatser har varit på tapeten. Jag tycker den ska sättas till 2,5 procent, säger han om den så kallade kontracykliska buffert som Finansinspektionen aktiverat i maj..

Trelleborgs Allehanda - 23 maj 14 kl. 12:58

Oenighet om skärpta bankkrav


Riksbankschefen Stefan Ingves vill gå längre i kapitalkraven på bankerna än Finansinspektionen, förklarar han efter ett möte med Stabilitetsrådet på fredagen. - Alla möjliga olika procentsatser har varit på tapeten. Jag tycker den ska sättas till 2,5 procent, säger han om den så kallade kontracykliska buffert som Finansinspektionen aktiverat i maj.

BT - 23 maj 14 kl. 13:10

Oenighet om skärpta bankkrav

Riksbankschefen Stefan Ingves vill gå längre i kapitalkraven på bankerna än Finansinspektionen. Kraven på att bygga upp en buffert i högkonjunktur räcker inte, anser han. - Alla möjliga olika procentsatser har varit på tapeten.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 12 timmar sedan

BioGaia rekryterar vd från Barncancerfonden

Isabelle Ducellier anställs som ny vd för hälsoföretaget BioGaia. Isabelle är idag styrelseledamot i BioGaia och generalsekreterare för Barncancerfonden..

Realtid - 11 timmar sedan

Idag listades Magnolia Bostad på Nasdaqs huvudlista

Med fortsatt fokus på expansion tar idag Magnolia Bostad klivet in på Nasdaqs huvudlista, från att tidigare varit listad Nasdaq First North Premier. .

Realtid - 13 timmar sedan

Latour köper företag i Spanien

Latours helägda bolag, Nord-Lock Group, köper samtliga aktier i det spanska distributionsföretaget IDQ Investigación Diseno y Calidad, S.A.U.

Realtid - 13 timmar sedan

Latour köper distributör i Spanien

Latours helägda bolag, Nord-Lock Group, har köpt samtliga aktier i det spanska distributionsföretaget IDQ Investigación Diseno y Calidad, S.A.U.

Realtid - 14 timmar sedan

EBM vässar klorna med ny utredare från finansmarknaden

En ny utredare rekryteras från finansmarknaden för att lösa börsbrotten. "Vi har trott att det räcker med att ha någon på kammaren som har lite marknadskunskap men det ser vi nu att det inte räcker”, säger Jan Leopoldson, kammaråklagare på Finansmarknadskammaren..

Realtid - 14 timmar sedan

Almi säljer uppstickaren Virtusize

Almi Invest säljer sitt innehav i e-handelsbolaget Virtusize till ett japanskt konsortium för 111 miljoner kronor..

Realtid - 16 timmar sedan

Hallå där, Lars Boström...

... chef för affärsområdet kort- och mobilbetalningar på Nordea som i dag onsdag lanserar ett utökat kortsamarbete med Apple Pay. Nu kan även bankens företagskunder betala med mobilen..

Realtid - 16 timmar sedan

Fondia rekryterar specialist inom Life Science

Affärsjuristbyrån Fondia anställer juristen Jakob Haldén som blir chef över det nya affärsområdet Life Science. Jacob Haldén kommer närmast från Mölnlycke Health Care..

Realtid - 16 timmar sedan

NA-KD stärker samarbetet med Klarna

Samarbetet mellan Modesajten NA-KD och Klarna stärks. Under sommaren lanseras Klarnas betallösning till NA-KDs kunder i Storbritannien, Nederländerna och Österrike. .

Realtid - 18 timmar sedan

Nordeas First Card-kunder får Apple Pay

Nordeas kreditkort för företag blir Apple Pay-kompatibelt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.